Tupperwarea imam vise nego odjece :hihihihi:
prezadovoljna sam!

poenta je da se koriste posudice za ono za sta su namijenjene: ja puno toga zamrzavam, recimo snicle izrezem i podijelim u posudice i zamrznem - kad se odmrzne bude kao frisko!

ona super svjezina za povrce je super, narocito mala za persun, sacuva lisce svjezim 7-10 dana.

onda imas one nova klasika, u tri velicine, za salatu - naribas kupus i stoji i duze od sedmicu, ne bude mu nista. mogu se i ocistiti paprike za filovanje i ostaviti skoro sedmicu...

narocito koristim tzv. misicu - to je ona posuda sa dvostrukim poklopcem za mijesanje, u njoj mi sva tijesti budu izvrsna, jos nikad nisam napravila lose dizano tijesto...

imam i zvona za torte i kolace, one tzv, bombonete - jako se dugo cuvaju kolaci, a da ne povuku miris jedni od drugih...

onda onaj komplet "alatki" - kutljaca, viljuska, pa lopatice - izvrsno je, lako se pere, fino lezi u ruci, a onom nareckanom lopaticom se moze rezati i hljeb!

imam i komplet spremnika za ostavu, prosto je nevjerovatno koliko se dobro mogu sacuvati namirnice, kokosovo brasno ni nakon godinu dana ne gubi miris...

mogla bi ja ovako i do prekosutra :beelj:

a posudje za kuhanje - tu jedino imam komplet Tefalovih tavica i tava, ostalo je neki jeftini komplet ala "Solingen", i sasvim je ok...