-
Tupperwarea imam vise nego odjece :hihihihi:
prezadovoljna sam!
poenta je da se koriste posudice za ono za sta su namijenjene: ja puno toga zamrzavam, recimo snicle izrezem i podijelim u posudice i zamrznem - kad se odmrzne bude kao frisko!
ona super svjezina za povrce je super, narocito mala za persun, sacuva lisce svjezim 7-10 dana.
onda imas one nova klasika, u tri velicine, za salatu - naribas kupus i stoji i duze od sedmicu, ne bude mu nista. mogu se i ocistiti paprike za filovanje i ostaviti skoro sedmicu...
narocito koristim tzv. misicu - to je ona posuda sa dvostrukim poklopcem za mijesanje, u njoj mi sva tijesti budu izvrsna, jos nikad nisam napravila lose dizano tijesto...
imam i zvona za torte i kolace, one tzv, bombonete - jako se dugo cuvaju kolaci, a da ne povuku miris jedni od drugih...
onda onaj komplet "alatki" - kutljaca, viljuska, pa lopatice - izvrsno je, lako se pere, fino lezi u ruci, a onom nareckanom lopaticom se moze rezati i hljeb!
imam i komplet spremnika za ostavu, prosto je nevjerovatno koliko se dobro mogu sacuvati namirnice, kokosovo brasno ni nakon godinu dana ne gubi miris...
mogla bi ja ovako i do prekosutra :beelj:
a posudje za kuhanje - tu jedino imam komplet Tefalovih tavica i tava, ostalo je neki jeftini komplet ala "Solingen", i sasvim je ok...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma