Svaki ekspres lonac (osim, naravno, onog starinskog aluminijskog) je dobar!
Ima pristojan njemački "Solingen" u Merkatoru za cca 170 kn. Peri deri-lagan, ništa se ne prima.
AMC-ov Secuquick je samo porez na glupost koja se plaća kupovinom u slučaju direktne prodaje.
Težak, smontiraj, razmontiraj...dva puta do sada sam već kupovala novu gumu, koja košta otprilike kao jedan pristojan expres lonac od materijala iste vrste i kvalitete, samo što stijenke nisu debele 1 centimetar.
Pa ni ne treba mi oklop za obranu od Turaka.
Potpuno sam odustala od upotebe.
U Lagostina expres loncu, sjajno dizajniranom i laganom skuham sve jednako tako brzo i bez masnoća, ništa se ne zalijepi za dno.
I taj mastodont, AMC lonac sequkvick ili kako se već ne zove niti ne možeš kupiti kao komad posuđa sam za sebe, a ne, ne!
Posebnu čast da u kući držiš lončinu tešku 5 kila, (za razmontiravanje, pa namontiravanje, pa pravilno nasjedanje poklopca trebaš približno tri doktorata iz prirodnih znanosti), moraš zaslužiti obaveznom kupnjom još najmanje 3-4 iste takve nepotrebne lončine istog proizvođača. Dolaze ti u kuću, maltretiraju tebe i tvoje goste (koje si obavezan pozvati na klopu koji ti oni narede da moraš pripremiti), i još te ucjenjuju vezanom trgovinom.
Sjećam se nestašice kave iz 80-tih godina kad su ti uz dragocjenost koja se zvala 10 dkg kave obavezno uvaljivali džezvetinu koju pet godina prije toga nisu mogli razumnom stvorenju prodati ni u ludilu.