Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: muce me sinusi

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno muce me sinusi

vec danima. boli glava, pun nos gustog zelenog, kao da mi stoji balon u gornjem nosu. traje vec skoro 10 dana, nikad do sada mi nije trajalo tako dugo--niti sam imala nekih problema sa sinusima. taman mislim prestaje, kad se opet vrati. ne lijecim se po inerciji--tip sam koji ne ide doktoru osim ako nije tragedija. a sad sam ionako na putu pa ni nemrem kod doca.

trazim savjete, sta ja dobro za sinuse?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

aqua maris, sinusan, operil... sve imam...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eee, aqua maris mi je prihvatljiv, to je morska voda. ovo drugo mi se cini malo heavy. ne znam ima li za kupiti a.m. u srbiji.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

aqua maris ti je ultra light... tako da meni ne pomaže kod jačih začepljenja...

operil sprej (ja imam baby verziju jer ju češće koristim) je dobar za odčepljivanje i prohodnost, puno lakše dišem, ali ne preporuča se korištenje duže od 5 dana...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A da li ste probali onu "neti pot" - je li se tako zove?
    Kao aladinova lampa, pa se ulijeva voda u jednu nozdrvu, čisti sinuse i izlazi na drugu?
    To sam gledala na Oprah i čula sam, mislim baš i na forumu ovdje, da im je pomoglo i da je dobro...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Kao aladinova lampa, pa se ulijeva voda u jednu nozdrvu, čisti sinuse i izlazi na drugu?
    To sam gledala na Oprah i čula sam, mislim baš i na forumu ovdje, da im je pomoglo i da je dobro...
    gledao sam to prije dosta vremena, zbog nečeg sam odustao od toga, ne sjećam se sad točno zašto...

ako tko ima, nek napiše komentare...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mikka, u svakoj lilly prodavnici, ali i u dm-u (apoteke naravno) imas ubedljivo najbolje kapi na foru aquamaris-a

ali imaju aloa veru i to 25 %, predobre su za nos i sinuse.

naziv: aqua green sprej rastvor za nos.

sastav: izotonican rastvor morske soli sa 25% aloa vera gela

ono sto je kod njih pored sastava bolje nego kod drugih je sto se nalaze u staklenoj boci

preporucujem sledece, garantujem uspeh...
    haha ja ko neki nadrilekar

caj od bosiljka i morska so u serpu punu tople vode
    peskir i napari nos..
    ako je zapusen, disi na usta, nos, skrge.. polako ce otpustiti a time ces i zagrejati celo i sinuse.

kad zavrsis.. malo pusti da se nos "odmori" da spadne temperatura i onda ove kapi ali na sledeci nacin.
    ne koristi rasprsivac nego..

otvori bocu, izvadi pumpicu i sipaj kapi direktno iz flasice u nos (nakrivi glavu).
    sipas ih tako da ti izadje tecnost na drugu nozdrvu.. uletace ti u grlo, ali to nije pravi put, pokusavaj i uspeces..

posle nekog vremena pokusaj i sa drugom nozdrvom, nemoj odmah.
    naravno izduvas sadrzaj posle minut, dva, ne odmah, da ne stvoris pritisak bzv.

glavobolja prestaje garant.. i problemi..

good luck!

ovo je inace tehnika od jogija sa tibeta (to proguravanje tecnosti kroz nozdrvu)

ako ne ide direkt iz flasice, probaj sa kasicicom..

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Uzmi u apoteci( btw,ima u Srbiji a.m.,naravno ) špric najveće kubikaže i pola litre fiziološkog rastvora, onog infuzionog, od 9 %. Napuni špric, ispod nosa drži neku posudicu, nagni glavu napred i brzo istisni fiziološki u jednu nozdrvu. Sva bi količina trebalo da izadje kroz drugu. To isto uradi i sa druge strane.
    Nama ovaj zahvat uvek pomaže da se oslobodimo slincova
    A ima isti ukus kao i a.m......

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ima isti okus kao a.m jer oboje nije ništa drugo do slane vode...

kaže gugl da je Fiziološka otopina 0.9% otopina NaCl, i ja mu vjerujem.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

probat cu, iako se bojim da cu se ispovracati, ne volim bas tekucinu u nosu.

i da se ispovracam nije bed, u guci je to vjerojatno dio scenografije

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako je maslackica rekla
    http://www.yogacentar.hr/ozdravljenje_01.html

posude za ispiranje nosa moze kupiti u ljekarnama, negdje oko 80 kuna
    meni je super, ne koristim je svakodnevno kako preporucuju nego kad osjetim pritisak u sinusima

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

marika, ne sme pod pritiskom nista u nos.
    ta tehnika brzog istiskivanja fizioloskog nije bas dobra.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad vidim da ima tema o neti pot, pogle
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...d0575d64c8bfa4

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ovdje ima raznih savjeta za sinuse, od maslinova ulja preko ulja cajevca do opet - posude za ispiranje
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...23fc9390f63f6b

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Centar Cedrus,Ilica 11,Stribor Marković fitoterapeut.MM riješio kronične upale sinusa(4 antibiotika,Operil korišten svakodnevno 5 mj.),od tada je prošlo dvije godine i nije imao više problema sa sinusima.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

@ frost-jes da nemam baš veliko poverenje u lekare, ali mi je ovu foru "prodala" jedna sjajna Izraelka, pedijatar, i od kad nju primenjujemo, md nema problema sa sinusima kao pre,a i Piki sam par puta tako čistila nos i mnooogo se bolje očisti nego kad joj samo ukapam.....A što ne valja?
    @ mikka-nisi valjda bila u Guči?????? Ja pišem već treći opravdani,a md prvi-posle 15 godina
    Nadam se da ti je bolje.....

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj frost prvotno napisa
    Upravo to s fizioloskom otopinom i spricama je jedina stvar koja mi stvarno pomaze kad sinusi odu kvragu. A preporuke su stigle od nekoliko doktora opce prakse i jednog otorinca.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Od nedoktorskih stvari ja imam onaj rhyno horn za ispiranje sinusa mlakom slanom vodom, kupi se u apoteci, nije baš jeftino, znalo mi je pomagati.

Nemoj samo operil predugo (više od mislim 5 dana), uništit će ti nosnu sluznicu pa će nastat veći problemi nego da popiješ antibiotik. Za dugotrajno korištenje (više od npr. 14 dana) bolji ti je kortikosteroidni sprej, oni su dizajnirani za dulje korištenje, ali ne znam možeš li to s obzirom na dojenje.

Po mom iskustvu, ovo ovako ako traje baš dugo i ide sa zelenom slinom (oprosti na vizualnom prikazu, ali teško mi je drugačije), teško da će ići bez antibiotika - klavocin je za takve infekcije najbolji, mislim da sam i efox pila. Ako ćeš klavocin , pazi na glijvice - pij lactogyn za vaginalnu floru, meni su potrebne i vaginalete čim pijem neki antibiotik, a klavocin je specijalno notoran u smislu da zna ostavit kandidijazu iza sebe. Opet, ne znam koliko je išta od toga kompatibilino s dojenjem.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nista, zavrsila sam kod doktora nakon jakih glavobolja i kad sam skuzila da mi upala ne prolazi evo vec 12 dana. dala mi je amoxicilin, pa cu vidjeti. ne mogu vjerovati da ovo ne prestaje. inace nisam nikad imala problema sa sinusima, ovo je prvi put. valjda ce biti ok s dojenjem, rekla sam joj da dojim.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jozing biljne kapi za sinuse. Kapa se 5 dana pa ponoviš za 7 dana.
    Ja sam doduše samo 5 dana kapala ali da pokucam nakon 2 dana mi je bilo super, a do onda me glava rasturala, oči ispadale.....ima ih za kupiti u svakoj biljnoj apoteci.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

antibiotici ti najcesce ne pomazu kod upala sinusa. eventualno kratko to smire i onda ajmo iznova. zato pokusaj to rijesiti na neki drugi nacin.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

E da i zaboravih napomenuti da sam i ja popila turu od 10 dana antibiotika i nije ništa pomoglo, a ove kapi jesu u roku 2 dana. Preporučam ako hoćeš probati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ok, zasad je prestalo. jos mi je uho zacepljeno ali nemam vise sjekiru u sinusima. ovo mi je prvi put u zivotu da imam s tim problema, inace me uvijek vuklo na grlo. sad sam na putu pa nisam ni bila u prilici pozabaviti se necim prirodnijim, sto mi je inace preferencija. ako se opet pojavi, rjesavat cu na drugi nacin jer nisam ljubitelj antibiotika. ovo nije bila upala, nesto me poharalo sto je prije toga poharalo klince, ali oni su se izvukli a ja ne

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Neti lota 8) Postupak se zove jala neti, a najbolje je izabrati keramičku ili plastičnu lotu - zdravije je.

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj frost prvotno napisa
    Citiraj MarikaPika prvotno napisa
    A što ne valja?
    Evo strucnog objasnjenja zasto ispiranje nosa pod pritiskom nije dobro:

Citiraj Dr Darko Richter @ Cybermed prvotno napisa
    svaki puta kod tih ispiranja u nosne hodnike i nazofarinks dolazi novi volumen koji pravi pritisak, i, ako su Eustahijeve tube insuficijentne, nešto od sadržaja iz nazofarinska može ući u srednje uho, a to nikako nije dobro, jer baš zbog toga nastaje ili se komplicira ili produžuje upala srednjeg uha.
    Tekst je iskopiran odavde: link.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •