-
Poziv od CZSS
Poštovani,
Dobila sam poziv za idući tjedan od Centra da dođem na razgovor u vezi daljnjeg viđenja djetetom sa ocem. Naime od djetetovog 1. mjeseca života sporazumno smo se razveli i dobili Rješenje da je viđanje sporazumno do godine i pol djetetovog života, a do tada pripada meni. Imam redovita mjesečna primanja i otac uplaćuje alimentaciju. Sada dijete ima 17 mjeseci, tata ga dođe vidjeti svakih 2 mjeseca po 1 sat - samoinicijativno iako bih ja željela i rekla sam mu da dođe svaki dan, da ga dijete ne poznaje i sada ne želi jednostavno k njemu, jer ga naravno ne poznaje. Željela bih da se više druže, no postoje tu drugi problemi koji me muče, za daljnje viđanje: u obitelji a i kod njega na žalost prisutan je alkohol i bojim se da će mi dijete voziti u alkoholiziranom stanju, nema auto sjedalice i zaista, ali zaista ne zna promijeniti pelenu, ne zna ni djetetove osnovne navike, što jede, kada ide spavati i sl.
Pomozite mi sa savjetom što da kažem u Centru, ne bih htjela da dijete bude s njih bez mojeg prisustva.
Hvala i pozdrav.
-
obzirom na situaciju sigurna sam da mozete dogovoriti viđanje uz tvoje prisustvo ( upravo zbog toga sto si navela ). Inace je za tu dob neka praksa da se viđanje dobije 2 popodneva tjedno ( 2 sata ) i recimo jedan dan vikenda, također na par sati. To vrijeme se mozete dogovoriti biti zajedno u parku ili da otac dlazi kod vas doma.
Kod nas je bila slicna situacija, u biti.. u jednom trenutku sam ja od oca također trazila da iskljucivo dolazi kod nas doma ( u kratkim crtama nisam u tom trenutku vjerovala njegovoj moci porsudbe niti tome da dijete poznaje dovoljno i da ce biti sigurno sa njim. )
voljela bi vjeovati da ce se otac tvog djeteta vise sa njim viđati na dalje, ali vidjeti svoje dijete jednom u 2 mjeseca vec dovoljno govori.
ono sto ti mozes poceti raditi ( sto sam i ja napravila ) je to da vec sada pocnes uciti svoje dijete da se samo brine za sebe: da zna reci kada je gladno i zedno, opisati dali mu je hladno ili vruce, poceti ici samo na wc, skidati se i oblaciti, tako ces manje ovisiti o tome koliko ga tata poznaje jer ce se ono samo ( u nekoj mjeri ) znati pobrinuti za ono najosnovnije.
-
hm.. da dodam vezano za zadnji dio mog posta.
Nije li vam nekada tesko, kada vidite da od svog djeteta trazite da odraste? upravo zbog ovakve situacije, pa ga sa 2 godine ucite da bude totalno samostalan, ne zato jer je vama tesko, nego zato jer provodi vrijeme sa nekim tko njegove navike i potrebe ne poznaje.
Bas sam se malo zamislila nad ovim...
hm...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma