Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Dal trebam njegovu suglasnost za preseljenje u drugi vrtić?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Dal trebam njegovu suglasnost za preseljenje u drugi vrtić?

Odmah da se ispričam ako sam fulala topic (nisam bila sigurna dal da ovu temu otvaram ovdje ili pod pravne savjete :? ).
    Kao što sam već pisala na jednom drugom topicu, već je prošlo 8mj otkako sam pokupila dijete i stvari i otišla od muža.
    L. i ja živimo kod moje mame i tek neki dan sam u MUP-u promijenila mjesto boravišta, odnosno adresu. Za moje malodobno dijete to nisam mogla napraviti bez suglasnosti mog, još uvijek, sadašnjeg muža
    Osim toga, odlučila sam dijete preseliti i u meni, sada, bliži vrtić pa me zanima dal netko od vas zna, treba li mi i za to "gospodinovo" odobrenje?
    Da zavrzlama bude veća, prije dva mjeseca sam dobila otkaz, a na zahtjevu koji su mi dali iz vrtića ima jedan dio u kojem se traži zaposlenje oca i majke Kad pročitaju da sam nezaposlena (kao i MM-koji uzgred budi rečeno radi na crnjaka), bojim se da nemamo nikakve šanse da mi prime malu iako je ona sad regularno polaznica vrtića u bivšem kvartu
    Zahtjev za razvod mislim potegnuti drugi tjedan pa će mi valjda taj komad papira (iako ćemo mjesecima čekati na konačni rasplet) nekog vraga olakšati?!

Nego, vezano uz promjenu adrese malodobnog djeteta, baš si razmišljam o npr. situaciji gdje muž mlati ženu koja na kraju pobjegne na neku drugu adresu na koju želi prijaviti sebe i dijete i onda od nasilnika mora još tražiti odobrenje dal smije dijete prijaviti na novu adresu?! :? Nonsens!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Draga, ja mislim da ti je najbolje dok se razvod ne okonca ostaviti dijete u vrticu u kojem je.
    Situacija je takva kakva je, ali ako cemo pravno gledati vi ste jos uvijek u braku i u vrticu se to tako vodi.
    Ako doticni ne bi dao pristanak nastala bi samo zavrzlama :/

Vjerovatno ne treba doslovno dati pristanak, ali treba priloziti potvrdu o zaposlenju ili uvjerenje s burze + potvrda o prebivalistu.
    S obzirom da su to dokumenti koje ti umjesto njega ne mozes pribaviti dodje ti na isto, treba njegova suradnja da bi obavila prebacaj.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Draga, ja mislim da ti je najbolje dok se razvod ne okonca ostaviti dijete u vrticu u kojem je.
    Pa jel stvarno trebam čekati mjesece da se razvod okonča, ili je dovoljno započeti proces rastave, dobiti neki papir na kojem se vidi da je to to i da povratka nema i uz pomoć tog papira rješavati i ishodovati npr. neke pomoći, pa to preseljenje...
    Nije mi baš jednostavno L. vodati s tramvajem i busom u vrtić koji je na drugom kraju grada u odnosu na mogućnost zaposlenja koje mi se smiješi
    Imamo par vrtića pod nosom, a dok ju iz sadašnjeg odvedem i vratim se natrag u grad, izgubim minimalno sat vremena :shock:

A nema druge nego da pitam MM pa se možda ugodno i iznenadim jer ne mora biti da će raditi probleme :/

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prvo ti ispitaj da li uopće možeš preseliti. Nama je preseljenje bilo teže od upisa.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da pitaš onog advokata kojeg si rekla angažirati?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kako to mislis Cathy, dal smijem preseliti?!
    Bila sam u novom vrtiću gdje mi je rečeno da ispunim zahtjev i priložim potrebnu dokumentaciju te da će se sastati komisija koja će odlučiti koliko nam mogu izaći u susret
    Njima je jasno da je moje dijete regularno upisano u sadašnji vrtić i da nam je obiteljska situacija teška, ali da preseljenja iz vrtića u vrtić ne idu automatizmom kako to ljudi obično misle.
    Jedino još nisam na čisto dal za to trebam i odobrenje MM ili je dovoljno samo ovo što su mi rekli. Istinabog, u novom vrtiću mi nisu spominjali da trebam i odobrenje oca, al nikad se ne zna :?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    a da pitaš onog advokata kojeg si rekla angažirati?
    Ma znaš što ću ti reći, na najboljem sam putu da odustanem od tog pro bono angažmana jer koliko sam čula i pročitala, za razvod mi odvjetnik uopće nije niti potreban :?
    Jedino u slučaju da se zakomplicira situacija vezana uz plaćanje alimentacije bih ga mogla angažirati, al neću trčati pred rudo.
    Mislim da ću sutra-prekosutra zapićiti drito u Palaču pravde pa stričeka na porti pitati gdje se trebam javiti vezano uz razvod, a onda ću čuti šta će mi reći.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tipfeler prvotno napisa
    Kako to mislis Cathy, dal smijem preseliti?!?
    Ne da li smiješ, nego da li možeš. Da li u tom vrtiću ima mjesta. Kada smo mi selili rekli su mi isto što i tebi za papire, a onda je bilo s....
    Pazi samo ako uspiješ( moraš donijeti ispisnicu iz starog vrtića) da isti ili drugi dan potpišeš ugovor u novom vrtiću. Meni su rekli da unatoč ispisnici, ako ne uspijem potpisati novi ugovor da se vratim k njima i da će oni ispisnicu poništiti.
    Nisam mislila ništa loše, samo u vrtićima je grozna gužva. I da, nama su rekli da smo zahtjev za preseljenje trebali predati prije upisa u 6 mjesecu. Ko da smo mi onda znali da će nam trebati u 9 mjesecu. :shock:

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock:

a imovina? kredit????

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razvod opce ne traje mjesecima

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa
    Kako to mislis Cathy, dal smijem preseliti?!?
    Ne da li smiješ, nego da li možeš. Da li u tom vrtiću ima mjesta. Kada smo mi selili rekli su mi isto što i tebi za papire, a onda je bilo s....
    Pazi samo ako uspiješ( moraš donijeti ispisnicu iz starog vrtića) da isti ili drugi dan potpišeš ugovor u novom vrtiću. Meni su rekli da unatoč ispisnici, ako ne uspijem potpisati novi ugovor da se vratim k njima i da će oni ispisnicu poništiti.
    Nisam mislila ništa loše, samo u vrtićima je grozna gužva. I da, nama su rekli da smo zahtjev za preseljenje trebali predati prije upisa u 6 mjesecu. Ko da smo mi onda znali da će nam trebati u 9 mjesecu. :shock:
    Ma znam da nisi mislila ništa loše nego sam ja krivo pročitala, sorry. I hvala na savjetu vezano uz ispisnicu. Zapravo, nisam sigurna jesam li dobro shvatila taj dio s ispisnicom....meni u novom vrtiću nisu rekli da trebam priložiti i ispisnicu iz starog vrtića jer uopće još niti ne znaju hoće li mi primiti dijete što mi je nekako i logično. Nema mi smisla ispisivati dijete ako u novom vrtiću još nije primljena :?

a imovina? kredit????
    sorciere, kakva imovina?
    Kredit momentalno ima status quo-naravno da ću ga spomenuti kad odem podići zahtjev za razvod, al mislim da to njih neće baš preveć tangirati. XXXXXXXXXXXXXXXXXX(tweety brisala dio izjave koja krši pravila foruma) a u međuvremenu ću vidjeti kako će se rješavati stvari vezano uz razvod pa ću ubaciti i neku klauzulu vezano uz kredit(vidiš, sad si ipak mislim da bi mi bilo pametno angažirati odvjetnika upravo zbog tog vražjeg kredita )

Mukica, gdje god čitam i kad slušam priče o razvodima u najboljem slučaju (sporazumno) rješenje stiže za cca 3mj, a da ne govorim koliko se čeka kad je u pitanju podizanje tužbe. Meni je i 3mj, mjesecima

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    meni je od sljanja zahtjeva do papira o brakorazvodu proslo 11 mjeseci, iako je sve bilo sporazumno i bez ikakvih problema, i jos uz pozurivanje suda i CZSS, sto sluzbeno sto preko veze..

Valjda ovisi kod koga ti dođe predmet, ja sam naletavala sve ne neke ljude koji su imali puno posla, pa zaostatke pa svasta nesto...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

XXXXXXXXXXXXXXXXXX(tweety brisala dio izjave koja krši pravila foruma)
    Moja isprika, iako pojima nemam što sam bila napisala pa te molim, ako nije problem, da mi na pp pošalješ to što sam napisala kako u buduće ne bi ponovila istu grešku

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

XXXXXXXXXXXXXXXXXX(tweety brisala dio izjave koja krši pravila foruma)
    Moja isprika, iako pojima nemam što sam bila napisala pa te molim, ako nije problem, da mi na pp pošalješ to što sam napisala kako u buduće ne bi ponovila istu grešku
    bum ti ja napisala

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Koliko sam ja skužila, s obzirom da su to sve gradski vrtići njima treba ispisnica da bi mogli upisati dijete. I isto pazi da podmiriš sve troškove u starom vrtiću. Meni su po podacima djeteta provjeravali da li je sve plaćeno. Mi smo čak platili i onaj zadnji mjesec prije roka, kako pri upisu ne bi imali nikakva dugovanja.(Upozoreni smo da dugovanja ne smije biti.)

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo, samo da vam javim da je preseljenje prošlo bez ikakvih problema. Imala sam ludu sreću da sam naišla na predobre žene koje su mi maksimalno izašle u susret i trsile se svim sila da pomognu L. i meni. Pristanak (još uvijek sadašnjeg) muža uopće nije bio potreban i to preseljenje sam odradila bez da sam ga i obavijestila (tek je naknadno saznao-kad mu je mala rekla-al znao je da mu je bolje da čkomi i da ne prigovara-al neću u detalje).
    Kao što Cathy reče, bilo je malo frkovito po pitanju slobodnog mjesta jer preseljenje samo po sebi ne ide automatizmom što znači da bez obzira što mi je dijete regularno upisano u vrtić ne znači da ju mogu preseliti u bilokoji drugi jer u bilokojem drugom ne mora nužno biti mjesta, al eto...mi smo to odradile bez ikakvih problema!
    U novom vrtiću joj je super, tete su predivne-toliko su dobre da ne mogu vjerovati da još postoje takvi ljudi u današnje vrijeme...puj..puj..puj da ne ureknem!
    Ekipa što se djece tiče je odlična. Ima ih manje nego u starom vrtiću pa je odmah i tetama lakše s njih 18, nego s njih 25 i tako!
    Sve u svemu, jedan korak smo odvalile! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •