Odmah da se ispričam ako sam fulala topic (nisam bila sigurna dal da ovu temu otvaram ovdje ili pod pravne savjete :? ).
Kao što sam već pisala na jednom drugom topicu, već je prošlo 8mj otkako sam pokupila dijete i stvari i otišla od muža.
L. i ja živimo kod moje mame i tek neki dan sam u MUP-u promijenila mjesto boravišta, odnosno adresu. Za moje malodobno dijete to nisam mogla napraviti bez suglasnosti mog, još uvijek, sadašnjeg muža![]()
Osim toga, odlučila sam dijete preseliti i u meni, sada, bliži vrtić pa me zanima dal netko od vas zna, treba li mi i za to "gospodinovo" odobrenje?
Da zavrzlama bude veća, prije dva mjeseca sam dobila otkaz, a na zahtjevu koji su mi dali iz vrtića ima jedan dio u kojem se traži zaposlenje oca i majkeKad pročitaju da sam nezaposlena (kao i MM-koji uzgred budi rečeno radi na crnjaka), bojim se da nemamo nikakve šanse da mi prime malu iako je ona sad regularno polaznica vrtića u bivšem kvartu
Zahtjev za razvod mislim potegnuti drugi tjedan pa će mi valjda taj komad papira (iako ćemo mjesecima čekati na konačni rasplet) nekog vraga olakšati?!
Nego, vezano uz promjenu adrese malodobnog djeteta, baš si razmišljam o npr. situaciji gdje muž mlati ženu koja na kraju pobjegne na neku drugu adresu na koju želi prijaviti sebe i dijete i onda od nasilnika mora još tražiti odobrenje dal smije dijete prijaviti na novu adresu?! :? Nonsens!