lasica prvotno napisa
mene živcira kada je hrana nagrada.i to je ono što me smeta kod slatkiša.kao evo ti bio si dobar/ra i sl....posljedica proždiranja slatkiša eto i same ste napisale,neće jesti drugu hranu(normalno,kaj oni znaju još o samokontroli),o maloj gušterači i crijevima koje moraju sav taj šrot probaviti da ne pričam.i ne primjećujem da je netko napisao "baka ili xy mu je dala fini kolač kojeg je napravila da ga počasti".ne,baka ili xy mu je dala bananka,sladoled,lizalicu...bolje da mu je kupila neku igračku ili knjigicu ili mu priredila neki posebniji izlazak za tu lovu ili mu stavila na štednu knjižicu.u "moje doba",bake su donosile voće,kompote i džemove,te keksiće i kolače,sokove/sirupe/sladolede koje su same radile...
inače sladoled je prepun E-ova što me šokiralo,jer ne jedem sladoled,ali sam neki dan išla gledati sastav. :?
a na njemačkom rtlu (mislim) prije par godina su išli mjeriti alkotestom djecu koja su pojela 1 milch schnittu i napuhala su oko 1 i nešto promila,navodno od ruma ili čega već ima u onom tijestu. :/
ukratko,mislim da su slatkiši ipak za stariju djecu koja su koliko toliko već razumna.i nikako kao nagrada nego kao povremeni užitak neovisan o njihovom ponašanju.