-
Mi imamo 13 mjeseci i skoro svaki dan jedemo nešto slatko.
Nisu to velike količine.Npr. poslije ručka puding,malo čokolade ili keks. Ne pravim dramu oko toga jer u prehrani ima zastupljenu i tzv "zdravu" hranu.Svaki dan voće i povrće,dosta vode.Ni mi u kući ne jedemo čisto "zdravu" hranu,sve je dopušteno,ali s mjerom.
-
Moja cura ima godinu i 10 mj. i prije nekoliko mjeseci je probala čokoladu i totalno se oduševila. Inače povremeno pojede malo napolitanke. Bombone i ostale grickalice nije nikad jela, ni pudinge.
Pisala sam već na forumu da od početka dohrane smo svaki dan kuhali povrće, žitarice i sl., tj. "zdravu hranu" i nikak nam nije išlo, pljuvala je ili jedva pojela par žličica, pa je bila skoro samo dojena. I sad jede kuhano kad je doma s bakom jer nema cice, ali nije joj baš fino. Ali kad je probala čokoladu to joj je bilo super. Sad moramo paziti da ne spomenemo slučajno riječ "čokolada" ili "carstvo" pred njom jer trči do frižidera. Jede živ. carstvo i to jednu čokoladicu nekoliko dana, pa se ne zabrinjavam jer nije puno.
Zanimljivo mi je da joj je čokolada skoro u rangu s cicom. Kad ne može dobiti čokoladu traži cicu, kad joj velim da ne može sad cicati, traži čokoladu.
-
-
kod nas ih nema skoro nikad. ne znam kad sam zadnji put kupila čoksu????!?? nema tog i gotovo, baš kad neko donese - pojedu, vrlo rijetko kupim Životinjsko - pa se povesele, no ja radim doma kolače i vole ih jesti što je mislim zdravije od onih kinderpingi i ostala kompanija.
Protivnik sam tih aditiva koji se nalaze, gaziranog isto nema nikad kod nas. Ja sam neka gadna zločesta mama.
-
Nisam stigla procitati sve postove pa se referiram na upite iz prvog...
Moji decki skoro svaki dan papaju "desert" sto podrazumijeva uglavnom kekse (suhe s komadicima cokse, piskote i sl) ili cokoladna jajca ili malu cokoladicu tipa zivotinjsko (cokse su u manjoj mjeri zastupljene od keksa).
Uvjet je jedino da to mora biti nakon rucka a uglavnom bude nakon popodnevnog spavanja.
Nikom ne branim da im daje slatkise tog tipa (keks, coksa) ali bombone i zvake smo do sada uspjesno izbjegavali i ne volim kad im to netko nudi.
Zanimljivo, neki dan pri povratku iz vrtica stariji sin kaze nesto tipa:"...teta a zasto si mi dala bombone? A sta ja znam, djeca donesu pa sta cu onda..." :?
-
L ima 2 god i isto svaki dan dobije nešto slatko,naravno nikad puno ali par keksa ili par kockica čokolade,ponekad puding ili monte............
Ne smatram da je to loše dapače smatram da dijete treba sve jesti :D :D :D
-
nešto slatko naravno da je zdravo. Moji dobiju voće u kojem je puno zdravog šečera ili sušeno voće, izbjegavam klasične slatkiše i čokolade (dam i to ali jaaako rijetko) jer su pune nezdravog šećera koji izaziva ovisnost i koji daje samo prazne kalorije, a o ostalim simptomima uzimanja šećera svako može pročitati i saznati puno toga ako želi. Ja jesam.
-
-
moj ne jede slatkiše uopće kod kuće, a kod jedne bake i dede gdje ima bratića ih jede ponukan tim djetetom, ali samo jednu vrstu baby keksa ostalo mu se uopće ne sviđa. zato jako voli voće i non stop traži između obroka nešto takvo.
-
obitelj svi znaju da kupovni slatkisi kod nas se ne jede. ako baka spekla neki kolac onda druga stvar. svi to postuju i ne pokusavaju. iako zapravo svi oni su i osvijesteni po ovim prehrambenim pitanjima.
susjedima i drugim tetama kazem hvala ne. ako jos gnjave onda kazem da mu umjesto dajem suho voce, bademe, ljesnjake, sjemenke itd
po ovim pitanjima sam dosta drska. ako nastave gnjaviti onda recem sto mislim i tocka. makar bi tko se uvrijedio ili mislio da sam bezobrazna bla bla
-
Evo da se i ja uključim. Tema je jako zanimljiva.
D. ima 16 mjeseci i na tjedan pojede 3-4 keksića od integralnog brašna i s prirodnim sladom (Bio&Bio). I to je to. Čokolino, čokoladu, bombone ili bilo koje druge slatkiše ne jede. Prijatelji i rodbina to znaju pa niti ne donose. Na crnoj listi su i štapići, smoki i čips. Kako će još dugo to biti moguće, ne znam ali sve dok ne traži sama... A i kada počne tražiti, odredit ćemo neke granice. Imat će vremena i za slatkiše i za grickalice! Zato smo se i muž i ja prilagodili i smanjili unos slatkiša i grickalica da ne bi bili loš primjer D.
A što se tiče tekućine, pije vodu veći dio dana, zeleni čaj (dječji) i voćne sokove (pola sok pola voda). Nekad svježe, nekad (kršitelj koda)ove. Ali voda joj je zakon
-
-
inače naš je namlađi član u gornjoj granici ove dobne skupine
pa i mi baš nismo mjerodavni
sa godinu,godinu i pol nismo od slatkiša skoro ništa jeli
-
Mi nismo slatkiše, ali mu je baka dala štrudlu i dijete smazalo dvije. Sad moram biti rospija pa braniti (baki) da mu daje jer bi ona mu dava svaki dan. Ponekad dobije Petit keks.
-
Naši 'posjetitelji' su naučeni da se B kupuje suho ili svježe voće ili stiropor (onaj okrugli rižin keks). Kod bake zna imati Alnaturine kekse. Sad ih ponekad imamo i doma. Polako proširujemo. Nedavno je počeo jesti i kolač koji ja napravim (do sad samo dvaput, ne radim često). Ponekad kupimo sokić bez šećera. I ništa mu ne branim. Jednostavno ne kupujemo. U dučanu nikad ne žica. Ako i vidi kekse koje zna, on samo konstatira da su to ti keksi. Par puta sam u jutarnju kašu ubacila kockicu čokolade, počastili smo se. Dakle, zna što je čokolada, vidi i da druga djeca jedu, ali ju ne traži. Na rođendanu normalno jede grickalice. S vremenom će jesti više toga. Sigurno mu neću braniti. Ali ću ga učiti da se slatkiši jedu ponekad, nije ih dobro jeseti puno i često. Ja ne razumijem zašto bi netko u bilo kojoj dobi trebao svaki dan jesti kupovni slatkiš. Zar vi odrasli jedete sladoled ili čokoladu svaki dan? Ja nisam niti kao djete, niti sada to radim. Da, ima dana kad mi se to zaniže, najčešće kad sam u nekim hormonalnim promjenama, ali ne smatram to poželjnim.
-
Sa prvim djetetom nisam znala da se postavim,a nisam ni bila svesna posledica takve ishrane,i ponasanja,sad sa Teicom u startu ,stanem ispred nje preuzmem i kazem joj to je gorko i nije dobro ,a njima kazem da ona to nejede.kad vide da im vratim il sklonim u torbu vise neuzimaju
)pa onda zovu da pitaju sta da kupe,vocne jogurte il voce,med,djeca ga obozavaju,a zgrozila sam se na lizalicama i ostalim slatkisima koliko ima E....i njoj sam rekla da je to otrovno,nekuzi sta to znaci al po mom tonu shvatila je da nije dobro
najvaznije je da se djete nauci,jer ga necemo mocu stiti cjeli zivot a ako vec sad drugi diriguju i ona prihvata odusevljeno,to je vec problem.Tako da rjetko pozeli cokoladu i onda joj je uvjek kupim,jer je to onda stvarno njena zelja a ne nekontrolirano mahnito kupovanje ljubavi pojedinaca iz familije il susjedstva
-
Kod nas jedna čokoladica dnevno i to samo ako zatraži. Ako ne traži, svi sretni i zadovoljni.
Jede suho voće (grožđice, šljive, marelice, datulje, brusnice...) pa joj slatko ne fali previše. Ali, neponovljiv je taj sjaj u njenim očima kad joj pokažeš čokoladu.
-
uglavnom jede slatko kad neko donese...a i tada rijetko (uglavnom mu donose kinder jaja) više ga zanima igračka a čokoladni dio ostavi ...mi ni ne kupujemo..niti traži..osim kada pije mlijeko traži kakao...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma