Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: jesen i novi postupci

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno jesen i novi postupci

Drage cure,

kako letimice čitam postove i nailazim na vaše riječi vezane za "plodnu jesen", "za sljedeći postupak nakon ljeta", na postupak u rujnu i tome slično, pa me stvarno me zanima šta imate u planu?

Ja sam mislila ići na razgovor na VV na jesen, ali ako zakon ostane sumnjam da idem u bilo kakve postupke osim eventualno u prirodnjak za koji mi nije jasno kako će biti tretiran obzirom na novi zakon (da li se broji kao 1 od 6 postupaka ili će kao i do sada ići kao postupak ali se ne ubraja u ona famozna 3 plaćena od strane HZZO-a), a isto tako pretpostavljam da će vjerojatno večina nas htjeti prirodni ciklus dok je ovakog zakona, pa se nadam i gužvi!?

Sljedeći korak? Slovenija me čeka već prije novog zakona, imam termin za 03 ili 04/2010......

Cure, kakva su vaša razmišljanja, koji su vam planovi?

magi7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pa evo ja zapisana za listopad u Rijeci. Jedino što me muči su ove nekakve pravna i psihološka savjetovanja koja bi kao trebali proći kod svakog postupka?! Evo ja bila već tri puta na IVF-u bezuspješno i sad će mi za 4. put nešto kao oni savjetovati sa psihološke i pravne strane???? Pa tko je tu lud?
    No, eto imam još 2X sa klomifenom koja ću vjerojatno i odraditi tu kod nas, ali sam se raspitivala i za Maribor, pa mi je med. sestra tamo rekla da zovem poslije 15.08. u ambulantu da se dogovorim za konzultacije, pa ću se i tamo bookirati-pa kad dođem na red.

Evo baš sam danas dobila i sva sam u nekom tužnom raspoloženju jer mi se čini da je sve protiv mene i zakon i priroda, ali valjda će biti bilje sutra.

Pusa i držte mi se

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam se vratila s godišnjeg, pa sad malo detaljnije čitam postove. I hvata me blagi užas zbog savjetovanja. Čekaju nas smrzlići na VV-u (ET uopće nismo imali zbog hiperstimulacije) i sad ako prije FET-a moramo na to savjetovanje, pa ako za to budu neki termini- tipa čekanje 2-3 mjeseca ja ću doslovce dobiti slom živaca, jer od kad sam se dogovorila za prvi IVF (siječanj 2009!) stalno nešto čekam, i mom strpljenju došao je kraj.
    E, a da ne zamišljam samo taj horor od savjetovanja, pa što nam pametno mogu reći, a na kakve to komisije i povjerenstva ova država baca novac?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Maribor,a u međuvremenu imunološke i možda prirodnjak.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U veljaci sam u MB a do tada mozda i eventualno jedan prirodnjak...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja imam dogovor za prirodnjake (na stimulaciju ne reagiram) na VV od listopada, ali s obzirom na to da nisam udana (niti mislim to sada pod prisilom državnom napraviti), sumnjam da će me primiti (unatoč tome što se dvije godine vodim gore).
    Dakle, čini se da se možemo osloniti jedino na kućnu radinost i još kakvo čudo.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Htjedoh reći još da nemam namjeru ikome dokazivati koliko sam u vezi, niti želim da ikakvo povjerenstvo procjenjuje jesmo li sposobni/podobni za roditelje pa ću sa zadovoljstvom odbiti MPO u RH.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dok se ne završi zavrzlama oko primjene zakona, pravilnika i inih stvari ne planiram ništa jer mislim da će to biti velika gungula i da će zbog sve te silne administracije i zbrke u glavama cijela organizacija i sami postupci pasti na niže grane :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim, trenutno si dozvoljavam da razmišljam na ovaj način jer imam šanse ostati prirodno trudna s obzirom da imam jedan jajovod koji je ok i nekakve ovulacije, pa vidit ćemo...

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja planiram FET (iako su loši embriji, moram to odraditi prije prirodnjaka) pa onda prirodnjak. Kako sam do sad imal 15-20 stanica po stimulaciji, mislim da ću njih ipak odraditi negdje u bijelom svijetu.

Mislim da će biti strašna gužva za prirodnjake pa se već spremam na maratonsko čekanje na termin.

vikki

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja idem po svoje smrzliće i nadam se da će sve to proči bez procjene i povjerenstva, a ako ne uspije odoh nekuda ...(ali uspijet će )
    Sad će meni andrejaaa kuhati svaki dan kavicu sa trudničkim virusima pa nema da ne upali...

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Biene prvotno napisa
    I hvata me blagi užas zbog savjetovanja,pa ako za to budu neki termini- tipa čekanje 2-3 mjeseca ja ću doslovce dobiti slom živaca, jer od kad sam se dogovorila za prvi IVF (siječanj 2009!) stalno nešto čekam, i mom strpljenju došao je kraj.
    E, a da ne zamišljam samo taj horor od savjetovanja, pa što nam pametno mogu reći, a na kakve to komisije i povjerenstva ova država baca novac?
    Ja isto već ludim zbog ovoga, vrištala bih na sav glas (mislim da je to već blagi slom živaca), po ovome ja neću proći komisiju nikad..
    A što se tiče postupka, na jesen će nam vjerovatno reći da to još nije regulirano, pa onda čekaj komisiju, pa onda kad se sve to uhoda, a mislim da će proći koja godinica, ne daj Bože, al eto sve to tako ide, i na kraju ne znam stvarno s čime će moći da mi rade IVF imamo samo 3% živih, ovo drugo dvoglavo i dvorepo, i na 3 JS, mislim da su nam šanse ravne nuli..(sad opet vrištim u sebi), ako će ići na ICSI opet me panika hvata što ako se sve tri oplode..
    Joj da mi je dobiti na lotu..sve bi vas počastila, birale bi kliniku, doktora i državu!
    Bojim se da ću zbog svega ovoga završiti u Vrapču! Stvarno je frustrirajuće!

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja ću uskoro na kontrolu (radi operacije mioma) pa ako je sve ok, pokušat ćemo prirodno još koji mjesec i nadati se bar jednom od dva čuda - ili da ostanem trudna ili da padne ovaj vražji zakon! (u nadi je spas... )
    A krenem li po komisijama, završit ću na psihijatriji - naći će oni nešto, a ionako sam već na pola luda od ovih pet godina čekanja i lovljenja u mutnom.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Ja imam dogovor za prirodnjake (na stimulaciju ne reagiram) na VV od listopada, ali s obzirom na to da nisam udana (niti mislim to sada pod prisilom državnom napraviti), sumnjam da će me primiti (unatoč tome što se dvije godine vodim gore).
    nadam se da se ova stvar ne odnosi na pacijente koji su već u tretmanu

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svima koji su planovima za jesen želim puno, puno sreće

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi mislimo svakako odraditi, ako bude moguće zbog zakona i ostalih VV-ovih zavrzlama, prirodnjak. nekako mislim da to neće biti prije listopada.

oko nove godine bi, ako se pokaže da će zakon doista ukinuti mpo u Hrvatskoj, onda nešto pokušali odraditi van - maribor ne jer nemamo termin, vjerojatnije austrija ili tako nešto! do tada bi, ako sačuvamo oba posla, nešto pokušali i uštediti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    Uh, nisam sigurna, vikki, pitaj ih oko toga, još će se iskristalizirat kako će to u praksi u pojedinoj klinici izgledat.

Ksena, mislim da ti je bolji izbor od Austrije Slovenija ili Češka, nekako više naših tamo ide...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi smo planirali krenuti opet kad carica navrši godinu dana, dakle u studenom
    s obzirom na ovaj zakon, ne znam kako će to ići
    naime, imala sam carski rez i ne želim transfer više od jednog embrija
    zato smo milsili uz prirodnjake ubaciti koji klomifenski, ali po ovome ako su 2 ili 3 oplođene stanice, moraju mi ih vratiti, a nisam sigurna da bi to moja maternica izdržala :/ (da se nekom ludom srećom svi prime, al moram misliti i na to)
    dakle, ostaju nam isključivo prirodnjaci
    išla bih iz mjeseca u mjesec, imam redovite ovulacije i nešto kraće cikluse, al ako povjerenstvo (na koje mi se bljuje) mora svaki put ocjenjivati jesam li podobna biti majkom još jednoj ivf bebi, ne znam kako će to biti izvedivo

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam vec u postupku , Maribor. (a sto drugo sad?!)

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    Ja sam vec u postupku , Maribor. (a sto drugo sad?!)

draga Martina,

sve 5 i mnogo sreće u MB

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi u 9. idemo na dogovor na VV. Najvjerojatnije će to biti neki prirodnjak početkom 10. mjeseca, ako nam to novi zakon bude dozvolio (komisije, povjerenstva, ograničen broj prirodnjaka po dr. mjesečno i sl :/ ). Ako do zime ne doguramo do pozitivne bete idemo se upisati u MB.

... a do tada kućna radinost

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja planiram ostati trudna bez podpomognute. Onako svima za inat a nama za sreću.

Mislim... i onako je bilo teško dobiti termin pogotovo na VV-u. Ostane mi Vili... ali on će biti tu i kada budem trudna.

I da... zovem Maribor početkom 9 mjeseca.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa
    Ja planiram ostati trudna bez podpomognute. Onako svima za inat a nama za sreću.

Mislim... i onako je bilo teško dobiti termin pogotovo na VV-u. Ostane mi Vili... ali on će biti tu i kada budem trudna.

I da... zovem Maribor početkom 9 mjeseca.
    Dodirko ja navijam iz petnih žila za inat, da bebač dođe iz prirodnog pokušaja i :D :D :D :D :D za stav.

Mi smo sada trenutno u stanju mirovanja, idući tjedan moram izvaditi još neke dodatne nalaze za Maribor i onda slijedi čekanje i postupak u Mb u 02/2010 a usput doktor V. je rekoa da 6 mjeseci prije postupka ne želi vidjti nijedan trag hormona u mom tijelu.

A da naravno odlučili smo da se iz Maribora ne vraćamo bez dva i nadam se da će nam se želja ispuniti.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa
    Dodirko ja navijam iz petnih žila za inat, da bebač dođe iz prirodnog pokušaja i :D :D :D :D :D za stav.
    X :D
    Jučer sam bila na koncertu U2 i samo mogu proručiti Milinoviću i njegovom zakonu da ću uspjeti "With or without you" sa One ili U2 bebaća

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bebel

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Jučer sam bila na koncertu U2 i samo mogu proručiti Milinoviću i njegovom zakonu da ću uspjeti "With or without you" sa One ili U2 bebaća
    I ja!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

... super usporedba, evo i ja obecajem!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    Ma mo'š si mislit. Ajd' nek me nakon svega diskriminiraju i zbog toga što se moje p... nisu još dovoljno nagledali!!!
    Gdje se to u Zakonu spominju "stari" i "novi" pacijenti??? :shock:

Ispričavam se na ovom bezobrazluku, ali puna mi je kapa svega od strane države. Ne trebaju mi još i nečije nade da će dr. uzet u postupak nekog koga pozna, a onaj koga ne pozna tako dobro... njega će i on uza sve gnjavit.

Nažalost, situacija je takva kakva je. Na nama je da odlučimo hoćemo li popustiti pod pritiskom Vlasti i odustati od svojih snova ili ćemo napraviti sve što je u našoj moći da dođemo do svojih

Svako međutim mora odrediti je li mu na prvom mjestu ponos ili želja za majčinstvom?
    Ova odredba će se hvala Bogu ukinut, pitanje je samo vremena... al vrijeme je u naše slučaju bitan faktor!
    Zbog cijele ove zavrzlame, moguće je da će se liste odužiti, i dok se vanbračnim parovima dozvoli postupak bez dokazivanja zajednice... ko zna koliki će red biti ispred...

Ko ima živaca za čekanje, neka čeka. Ja nemam!
    Udat se neću, jer vjenčanje je uspomena za cijeli život. Ne želim da ima ikakve veze s ovim Zakonom. Al zato ću stisnut zube, progutat ponos i pošteno pa na Sud. Ko što se moraš testirat na HIV, hepatitis, spolno prenosive bolesti... tako i ovo.
    Ako ništa, bar ću znat da sam napravila sve što sam mogla! :/

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja!
    evo i ja cu se uzjogunit i napravit dite doma, mamu li im mil(inovicev)u.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I ja bi se uzjogunila i napravila ga "doma", al onda cu opet imati problema sa nekim "drugim Milinovicem" oko porodiljne naknade, djecjeg doplatka, porodiljnog dopusta, stanke za dojenje, preskupom opremom za bebe i tako u nasoj drzavi nikad ne prestaje borba sa "nekim Milinovicem"

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam samo svratila da vam poželim uspjeh - unatoč svim preprekama (u vidu zakona ili bilo čega drugog).

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno hejho evo i mene

... jesen... od mene ovaj put ništa.... ne znam uopće gdje bi ovo napisala i je li ima smisla otvarati neku novu temu....

.. ja sam upravo otpuštena iz bolnice - izvanmaterična trudnoća, odstranjen mi je jajovod zajedno sa zametkom u njemu.... možda su neke od vas i pratile moje postove jer pisala sam o tome kako mi se GV ne vidi, a beta uredna.... eto, gprs našeg malog zametak nije dobro funkcionirao i završio je u jajovodu... s jakim bolovima, nesvjesticom i povraćanjem primljena sam na hitnu gdje sam i hitno operirana jer sam doslovce mogla umrijeti... zametak je razderao jajovod, sve i svašta je završilo u trbušnoj šupljini, moglo je doći do sepse i neznam ni ja čega i evo sada sam na kućnoj njezi....

.. o jeseni ne razmišljam, ali razmišljam o svojim reproduktivnim organima i kako se 'uvijek nešto poklopi'... uhvati me ponekad plač a ponekad optimizam da je 'tako kako je i da idemo dalje' - od mpo nisam odustala ali sve za sada ostavljam 'sa strane' dok se u potpunosti ne oporavim - prije svega psihički, a i fizički...

(također bih htjela napomenuti da je

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    I ja!
    evo i ja cu se uzjogunit i napravit dite doma, mamu li im mil(inovicev)u.
    ... je li vjerujete da sam drito iz bolnice išla na koncert? to mi je bio takav 'stress relief' da bi išla i s infuzijom!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajoj Ogla
    dobro da je dobro završilo što se tiče vanmaternične, i ja sam operirana u zadnji tren valjda....
    skupljaj snagu za dalje i oporavi nam se

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa
    ajoj Ogla
    dobro da je dobro završilo što se tiče vanmaternične, i ja sam operirana u zadnji tren valjda....
    skupljaj snagu za dalje i oporavi nam se
    hvala draga ZO.... meni polako sjedaju ovi posljedni mjeseci isčekivanja, ovulacije, punkcije, ET-a, beta i svega i na kraju se pretvorilo u životnu opasnost, ići ću ja dalje, samo malo trebam napuniti baterije....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja se nadam jednom blago stimuliranom na VV no u nista vise nisam sigurna. :/

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

... draga Ružice budi sigurna u ljubav svog supruga i vjeru da u medicini pravila ne postoje, svi smo individualni i kao što sama čitaš čuda se događaju...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ajoj draga Ogla, žao mi je... ~~~~~~ za brzi oporavak, kako fizički tako i onaj drugi psihički ~~~~~~~~

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo da se i ja javim . Moj prvi postupak bi trebao biti sad na jesen , zapisana sam u 11 .mj, u Petrovu , ali je dr. rekao da me stavlja i prije ako se riješimo bakterija u spermiogramu , koje se non stop javljaju , od enterococe , streptococe , pa eserihihje coli.Eto na sreću , moj nalaz je uredan.
    Neznam uopće što me čeka , redovno sve čitam, pratim , vidim puno hiperstimulacija i svega me srah , ali volja je jača . Nadam se da će prvi pokušaj biti sa malo manje stimulacije tj. AIH .

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ogla, grozno...pratila sam te od samog početka i baš mi je žao

ja, uz sve promjene koje su nam nametnuli ONI, još se prebacujem u drugu bolnicu tako da nemam blage veze kako će i to sve izgledati...ispada kao da idem iz početka, a trebam li pričati o debelom IVF iskustvu?!

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ogla neopisivo mi je žao

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ogla, drzi se ! ~~~~~ da sto prije napunis baterije!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ogla, !

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uh, Ogla, žao mi je. Malo ću biti off topic, sorry. Tvoja je beta nepravilno (nedovoljno) rasla i nepravilno padala, a i bila je previsoka da se ne bi nešto vidjelo u maternici, barem GV pa me čudi što nisu odmah posumnjali na vanmat. (moja je bila 1.700 i nije bilo GV, kad su posumnjali na vanmat., srećom bez razloga jer se GV pojavila kasnije, a tvoja negdje oko 6.000). Palo mi je to na pamet, ali te nisam htjela plašiti (ako doktori ne sumnjaju, valjda znaju što rade), no mislim da je to veeelika pogreška ginekologa - na toliku betu morao je znati o čemu se radi ako se ne vidi GV ni plod.

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Ogla

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ogla žao mi je. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za brz psihički i fizički oporavak

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Olga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga moja ogla zaista mi je žao što je na takav način završila tvoja agonija, ali mi je drago jer imaš u sebi optimizma i ideš dalje kao uostalom i ja jer smo nekako u isto vrijeme proživljavale teške trenutke.
    odmori i izliječi dušu, tijelo pa kad osjetiš da si spremna za nove podvige kreni i nemoj posustati.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lisa84 nisam ja mislila da će doktori vršiti diskirminaciju i uzimati u postupke ljude koje znaju, već je naprosto priroda zakona takva da ne smije djelovati retoraktivno (dakle unazad i to je nepovredivo načelo), dakle, logički, ne bi se smjelo odnositi na pacijente koji su već registrirani u klinici i s kojima se počelo raditi

također još jedno načelo zakona je to da odredbe novih zakona ukoliko su nepovoljnije za građana od onih ranije ne smiju biti primjenjivane naročito ako je procedura već započela

ja se nadam da će poštovati pravne regule

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ogla šaljem ti velik virtualni zagrljaj

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove