-
Crne bubice
Pronalazim u kuhinji zadnjih dana neke male crne bubice. Velike su cca 1 milimetar, okruglaste, nisu brze. Čini mi se da lete.
Znate li što je to i kako ih se riješiti?
:?
-
Što nitko?
A bubice u stanu.... hodaju....
Nadam se da ne jedu drvo. Danas ću baciti sve što imam od hrane u kuhinji....
-
I kod mene isto zadnjih par dana u ormaru. Nemam pojma što su te bubice, ali baš su onako sićušne, crne i okrugle, sporo se kreću.
Prije neki dan sam ih našla u i brašnu kad sam pekla palačinke, pa sam cijelu vrećicu s ostatkom brašna bacila u smeće. Mislim da ću i ja napraviti generalku ormara-špajze u kojem držim brašno, tjesteninu i sve ostale namirnice koje ne trebaju u hladnjak.
-
Upravo su takve kakve si opisala...
Znači očito ne jedu drvo.... lakše ću sa hranom nego da mi napadnu kuhinju.
-
ja sam jučer našla neke bubice u čaju od kamilice, ali nisu crne nego smeđkaste. sliče mi na buhe, ali ne skaču, i isto se sporo kreću. pregledala sam sve čajeve na polici, i nema ih ni u jednom drugom.
-
žižak
napraviti reda u špajzi (pobacati sve zaraženo, oprati sve police i kutije) i držati hranu u dobro zatvorenim kontejnerima (plastika ili staklo), da se, ako se pojave, ne šire dalje.
Sa srećom!
-
žižak, potvrđujem (znala sam već po naslovu). Nekad su bili puno češća pojava. Nisu otrovni.
-
Mislite onaj koji se nalazi u grahu?
Manji su od onih u grahu i lete....
Danas leti sve iz kuhinje van.... :/
-
Je... to je to... Vidjela sliku.... a joj joj odvratno!!!! :/
Pa odkud to... uf! Znate što danas radim....
-
ima raznih vrsta žižaka, svaki ima "svoju" sjemenku, ali ne odbija ni drugu klopu
-
Ništa strašno. Kad sam bila manja normalan postupak prije kuhanja graha bio je traženje žižaka u grahu. Nakon toga smo grah skuhali i pojeli u slast. Ali moji žišci su malo drugačije izgledali od ovih, bez rilca i okruglasti.
Otkud to, pa došli trbuhom za kruhom...
-
Meni je isto čudno, nemam uopće grah u ormaru, sjećam ih se iz djetinjstva kad su znali biti u grahu. Nikad poslije ih nisam vidjela, a i nekako su mi oni iz graha izgledali veći, ovi su sitniji od vinske mušice, i potpuno su okrugli.
Pobacala sam sva brašna, a sve ostalo zatvaram s plastičnim zatvaračima.
-
Kukuuuu,sto odvrratno izgleda uvecano
I ja sam to nasla u brasnu prosle godine.
Pobacala brasno,a kad sam uradila generalku,pronasla jos ponekog na policama.
Od tada se nisu pojavili ponovo.
-
Pregledala sam i ostatak, našla sam ih još u otvorenom pakiranju sezama i u neraspakiranom paketu krušnih mrvica! :shock: Izgleda je paket mrvica bio oštećen i ušle su unutra.
Čini se da je sad sve čisto, a meni se čini da ću morati baš sve vrećice zatvarati s ovim plastičnim zatvaračima.
-
U čaju sam ih našla....
Otišlo je još dosta toga van iz stana....
Jutros ih nisam srela.
-
ajme ajme fujjj. smao da vas obavijestim da ste mi u ove kasne sate zgadile život ...misilm si ja da poelgam sliku sigurno mala crna bubica na zidu ili u brašnu a kad ono uvećnaaaa, fujjjjj, skoro sma laptop iz ruke bacila
.......evo ovo nek bude i upozirenje ostalima koji ne žele vidjeti detalje bubica koje u brašnu izgledaju bezazleno
-
-
meni su slatke
naši suputnici na planetu
Budite ljubazni prema slabijima od sebe
-
A što misliš kak je meni tek bilo???
Nego... jučer i danas ih nema....
A gadne su do kraja. :/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor