-
ne jede
Evo već mjesec dana otprilike Josip ili odbije sisati ili sisa jako slabo.Na težini jako slabo dobiva,a i meni se čini da na očigled mršavi.Kad ga stavim na sisu on se unervozi,počne se bacakati i plakati.Najgore je kad ga još uhvati faza spavanja ,pa mu se spava,pa je gladan,ali ništa od toga neće.To tako traje dok se ne umori i tek onda prihvati sisu i vrlo brzo zaspi,ali od umora.Više ne znam što da radim.Pokušavam mu češće ponuditi ni to neće.Stalno se sekiram,gutam suze da ih nitko ne vidi,a ni od muža nemam neku potporu.Njemu je sve ok,a on mu ionako ne može dati sisu.Znam da sekiracija nije dobra,a kad je to jače od mene.Bojim se da se ne razboli,da ne postane pothranjen.
-
Osoblje foruma
koliko je dobivao do sada na tezini?
da li je taj slabiji prirast konstantan, tj. od rodjenja nije neki izjelica i debeljuco, ili je trenutna faza takva?
da li mu mozda idu zubici ili je (bio) prehladjen?
-
Trenutno jest prehađen,zadnji mjesec je dobio 400g,u sedam dana niti grama.U početku je suoer jeo,nije bio neki debeljuco ali je bio puno jači naeo sad.Na rukama kost i koža,a rebarca ko u komarca.A zubi,ko zna?!Prste ne vadi iz usta.
-
Osoblje foruma
ako je prehladjen i nosic je zacepljen, to moze jako ometati dojenje -
probajte cistiti nos, sto vise vlaziti zrak u prostoriji u kojoj boravi, malo povisiti uzglavlje krevetica.
kad izbijaju zubici to zna biti jako bolno, bebe mogu biti nervozne, placljivije, nemirnije ...
probaj mu nuditi dojku kad nije jos jako gladan, probaj predvidjeti tu veliku glad - vjerojatno ce biti mirniji i bolje prihvatiti dojku.
mislim da je vazno povecati unos masnog mlijeka
unutar 2 sata nudi istu dojku, da budes sigurna da je ispraznio do kraja i pojeo zadnje masno mlijeko. naravno, ako vidis da je sve pojeo i zeli jos, daj mu i drugu
kad se pocne migoljiti na dojci, a da je vec neko vrijeme sisao, probaj raditi kompresije - lagano obuhvati dojku rukom i pritiskaj prema bradavici kao da se izdajas - to ce bebachu pomoci da izvuce jos mlijeka iz cike.
koliko vremena prodje dok ne osjetis da je mlijeko poteklo? nekim mamama treba i minuta-dvije-tri dok se ne aktivira refleks otpustanja mlijeka, a bebe za to vrijeme moraju vuci "na prazno". Nestrpljivima i jako gladnima je to predugo, i obicno se ponasaju kao tvoj Josip - bacaju se, odbijaju dojku, istovremeno urlajuci od gladi :/
ako je to kod vas slucaj, pokusaj, prije podoja, malo izmasirati dojku, i poceti izdajati. kad vidis da je mlijeko pocelo teci, brzo Josipa na cicu.
opustanje je takodjer carobna rijec - prije nego ides hraniti malenog, otusiraj se, popij casu toplog napitka koji volis, utisaj sve oko sebe, stavi bebu k sebi u krevet ...
dodir koza na kozu cini cuda - ako beba urla, ili je nervozna, stavi ga gologa na svoju golu kozu, jeste se probali kupati zajedno ...?
javi kako vam ide
-
Traju li jos grcevi?
Koliko je pokakanih pelena dnevno? Koliko popiskenih?
Osjecas li refleks otpustanja mlijeka pri podoju ( bockanje prema bradavici, Josipovo naglo gutanje )?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma