Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: klamidija i oći

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno klamidija i oći

Pozdrav, znam da je situacija ozbiljna i da se nesmijem igrati s takvom opakom bakterijom, no doktori svašta pretpisuju pa tako i u mom slućaju (upala oka, obićne kapi za oko itd...) iako sam tražio da me pošalje oftalmologu ona odugovlaći i radi razne experimene no ne želim biti pokusni kunić zato ovdje tražim pomoć, inaće imam česte upale mokračnih kanala i probleme s bubrezima a simptomi su mi ponekad kao klamidija !! Bio sam u laboratoriju no to ne dokazuje ništa (prisutna 1 bakterija, povišeni leukociti,sluz,,,,)jer se nezna koja je bakterija, dobio sam antibiotik NOVOCEF, temperature više nemam a iscjedak obilan ??
    U zadnje vrijeme me i svrbe - peckaju oći pa mislim ako je klamidija dospjela s rukama u oći šta da radim - koja mast ili kapi kad mi je doktorica prepotentna iako sam je upozoravao na mogućnost klamidije (bili smo na bazenu i od tada nevolje.... )
    Molim nekoga s iskustvom za sugestiju, hvala
    ** i koji lijekovi su najpouzdaniji protiv klamidije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žao mi je zbog problema, ali ovo

bili smo na bazenu i od tada nevolje
    nije baš vjerojatno, ne skače klamidija tako po bazenu, vrlo teško je prenosiva tim putem.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa
    Žao mi je zbog problema, ali ovo

bili smo na bazenu i od tada nevolje
    nije baš vjerojatno, ne skače klamidija tako po bazenu, vrlo teško je prenosiva tim putem.
    Ne znam koliko je ovo istina, znam više ljudi koji su vjerojatno klamidiju pokupili baš na bazenu. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

teoretski može, ali praktički jako teško.

Prvo, teško može preživjeti izvan stanice, na bazenu je možeš pokupiti samo neposrednim kontaktnom, npr. ako se netko tko je ima obriše ručnikom kojim se onda ti obrišeš, ubrzonakon toga. Znači, neposredan kontakt sluznice ili ovo s ručnikom npr, ili stolcem plastičnim... Klamidija se ne mora odmah pokazati i raditi problem, zato se poveže s bazenom, a najčešće nema veze s njim.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa
    teoretski može, ali praktički jako teško.

Prvo, teško može preživjeti izvan stanice, na bazenu je možeš pokupiti samo neposrednim kontaktnom, npr. ako se netko tko je ima obriše ručnikom kojim se onda ti obrišeš, ubrzonakon toga. Znači, neposredan kontakt sluznice ili ovo s ručnikom npr, ili stolcem plastičnim... Klamidija se ne mora odmah pokazati i raditi problem, zato se poveže s bazenom, a najčešće nema veze s njim.
    Ma sve ok, ja nisam, hvala Bogu imala iskustva s klamidijom, ali budu se javili koji su imali i objasnili vezu bazen - klamidija.
    Moje mišljenje je da se stvarno mora poklopiti niz faktora da zaradiš npr. klamidiju na bazenu. Prije svega jako loš imunitet u tom trenutku.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Poslala sam prije nego što sam završila. Sigurna sam da se mora poklopiti puno sitnih faktora, jer bi inače svi kupači na bazenu pokupili klamidiju, ako ju jedna osoba taj dan ima.
    Isto tako s javnim WC - ima, svlačionicama i slično. Vjerojatno u teoriji postoji šansa, ali jako mala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Poslala sam prije nego što sam završila. Sigurna sam da se mora poklopiti puno sitnih faktora, jer bi inače svi kupači na bazenu pokupili klamidiju, ako ju jedna osoba taj dan ima.
    Isto tako s javnim WC - ima, svlačionicama i slično. Vjerojatno u teoriji postoji šansa, ali jako mala.

Točno tako!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Oric, ako si muškarac, klamidiju možeš utvrditi serološki (radi se na Zaraznoj, vadi iz krvi) ili brisom uretre (relativno bolna pretraga). Klamidija kod žena često prolazi bez ikakvih simptoma i zna se začahurit i zbog toga je zeznuta. Neki ljudi su osjetljivi na razne stvari i pokupit će je lako, neki neće. Ja sam je imala (utvrđena vaginalnim brisom), nikakvih simptoma nisam imala, liječi se sumamedom, ali kad popiješ sumamed, ako si žensko, zna se imat masu problema od toga (divljanje drugih bakterija, problemi s gljivicama jer se naruši vaginalna flora) itd. Znači sve je to cost-benefit. Najjednostavnije će ti biti otići kod privatnog oftalmologa ako ne možeš dobiti uputnice i čuti njegovo mišljenje i terapiju. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da - ne znam kako se utvrđuje klamidija u očima.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    I da - ne znam kako se utvrđuje klamidija u očima.
    Vjerojatno bris sluznice oka. :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam jedna od tih koja je pokupila klamidiju na bazenu - jer zaista ne znam gdje bi drugdje. I to u unutarnjem bazenu. Imunitet mi je onda bio dosta loš, tjedan nakon toga sam završila u krevetu iduća 2 tjedna, nitko nije znao što mi je. Imala sam u to vrijeme niz vrlo stresnih situacija pa vjerujem da je sve to utjecalo na moj imunološki sustav. I onda malo an bazen da se opustimo, i pokupim klamidiju. Od onda ne idem više na bazene.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa
    ja sam jedna od tih koja je pokupila klamidiju na bazenu - jer zaista ne znam gdje bi drugdje. I to u unutarnjem bazenu. Imunitet mi je onda bio dosta loš, tjedan nakon toga sam završila u krevetu iduća 2 tjedna, nitko nije znao što mi je. Imala sam u to vrijeme niz vrlo stresnih situacija pa vjerujem da je sve to utjecalo na moj imunološki sustav. I onda malo an bazen da se opustimo, i pokupim klamidiju. Od onda ne idem više na bazene.
    Pa da to kažem, mora stvarno biti slab imunitet da te čopi.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, i onda si mislim, da je recimo moja kćer imala slab imunitet - pa mogla ju je i ona dobiti?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa
    Da, i onda si mislim, da je recimo moja kćer imala slab imunitet - pa mogla ju je i ona dobiti?
    Po tome da. :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

potvrđujem transfer bazenom

EVO JE

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

zahvaljujem se svima koji su mi odgovorili - no sumnje koje su izražene u odgovorima su malo neutemeljene jer se često dovodi u sumnju bazen i imunitet, te se aludira na promiskuitetni život - kakav izričito tvrdim ne vodim i ne prakticiram, eto još jedanput hvala svima (čuvajte se bazena!!)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj oric prvotno napisa
    te se aludira na promiskuitetni život
    a tko ti je tu od nas aludirao na promiskuitetni život?
    malo si too much osjetljiv

pa svatko danas zna da ti je za STD, dovoljan samo jedan (a tebi može biti i jedini) "krivi " partner

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"[b]glavni na

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je klamidija prije 10-ak god. dijagnosticirana kod - oftalmologa! (na prvom pregledu za nošenje naočala, na Rebru; čovjek vidio crveno oko i napravio bris).
    Popila sam tri Sumameda (tri dana za redom) i neko kratko vrijeme oko mazala nekom masti čijeg se naziva ne sjećam (ako se sjetim, javit ću). Sljedeći je nalaz bio negativan i tako sve do danas.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I da, MM je otišao odmah na bris, ali on je bio negativan.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A mast koju sam dobila uz Sumammed je Aureomycin.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •