Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: dugi razmaci između dojenja

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno dugi razmaci između dojenja

princeza ima 16 dana i doji ali me brine sto nekad između podoja ima pauzu 3 sata spavanja ,stolica je zuta ,dajam joj siku kad zatrazi,nekad mijanjamo obe u toku podoja nekad je samo na jednoj ,nekad traje 20 minuta nekad sat s igranjem...nemamo još neki ritam.vratila je za 10 dana tezinu rođenja(CR bili smo 7 dana u bolnici) kasnije je nismo vagali.
    skoro svako presvlačenje ima stolicu ili bar 4-5 puta dnevno .
    neznam imam li razloga za zabrinutost jer vidim vase bebice doje svaka 2 sata,noću zna odspavati i 4-5 sati u komadu zao mi je buditi za dojenje a neznm ni kako bi reagirala.

jeli boja stolice i učestalost dovoljan pokazatelj da je dijete sito?kontrola u savjetovalistu je tek 24 .7
    koliko je optimalno da beba dobije u mjesec dana?
    koliko uopće popiju mlijeka za obrok tj koliko je dovoljno jel ima neka tablica,ja sam uvijek u strahu jel jede dovoljno....

uvijek strahovi

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

N je radila i veće pauze od podoja do podoja, pogotovo noću, i sve je bilo super. Do sad je dobivala kg mjesečno.
    Mislim da se ne trebaš brinuti dokle god je dojiš na zahtjev jer ona popapa koliko joj je dovoljno, pogotovo ako onda zadovoljno zaspe i ima dobar broj uprljanih pelena. Samo se vi bezbrižno mazite, sikite i uživajte

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Sigurna sam da ce ti se javiti savjetnice i uvjeriti te da je to ok!

Moja malena je svakako dojila. U pocetku sam gledala na sat, kad je pocela, koliko je dugo jela, kad bi trebala opet i tako. Jednom je, sjecam se, spavala ravna 4 sata u komadu, nikad vise joj takvo nesto nije palo n a um !

Nakon nekog vremena sam se jednostavno prestala 'zamarati', ne gledam na sat, ponekad zapamtim koliko je puta nocu jela. Kad me netko pita koliko cesto jede, ne znam odgovoriti, valjda svaka 2- 3 sata, doji kad trazi...

Uzivajte!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dok ona puni pelene i piški normalno,
    dok napreduje i vesela je - nemaš razloga za brigu.
    Možeš se samo veseliti da "duže" spava.

I još samo da pitam:
    Zašto mjenjaš dojke u jednom podoju?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nemijenjam uvijek ako zaspe na jednoj onda je njezno skinem i stavim na drugu i nastavi dojenje a ako na jednoj doji 20-25 minuta(itekako se čuje kad jede)onda nemijenjam.
    znam mi se desiti noću posebno da nakon 10 minuta dojenja zaspe a mislim da joj je to malo :/

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    nemijenjam uvijek ako zaspe na jednoj onda je njezno skinem i stavim na drugu i nastavi dojenje a ako na jednoj doji 20-25 minuta(itekako se čuje kad jede)onda nemijenjam.
    znam mi se desiti noću posebno da nakon 10 minuta dojenja zaspe a mislim da joj je to malo :/

što više/duže je na jednoj dojci to više masnijeg mlijeka dobiva

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako zaspe tokom dojenja ili je sita ili se (sa svojih 16 dana starosti) umorila. Ako ti se čini da nije dovoljno dugo sisala, a zaspala je, probaj ju potaknuti na nastavak sisanja "golicanjem" po obrazu, ispod brade, po stopalima (moj sin se uvijek "budio" na diranje vrata na potiljku). Ili tokom dojenja dok čuješ kako guta probaj masirati dojku da se produži letdown i bebino aktivno sisanje. Mislim da nemaš potrebe za brigu da li je beba gladna dok su stolice brojne (pogotovo žute) i beba nije nervozna. A 3 sata razmaka i nije tako puno.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kao sto si napisala, princeza ti ima samo 16dana. i moja je tako do nekih mjesec, mjesec i pol, a onda je krenulo cesce papanje, manje spavanja...uzivaj dok mozes, sve se to jos stigne promijeniti, a onda ces se sa nostalgijom sjecati ovih dana kad je znala odspavati i 3 sata u komadu.
    da je gladna, ne bi spavala (osim ako nema zuticu, al se nadam da nema, da je zdrava), dala bi ti do znanja da joj nesto fali.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

laky, mislim da stvarno nema potrebe za mjenjanje dojke u jednom podoju,
    ako ju premještaš samo da bi je probudila (kad misliš da nije dovoljno posisala) pokušaj je podići da npr. podrigne i vrati na istu.
    Nekakva je optimala da se dojka mjenja ili za svaki sljedeći podoj ili ako ih je više
    onda unutar 2-3 sata nudiš istu.

Ali neka i savjetnice daju svoj doprinos ovdje, ja ipak pišem iz iskustva i iz pročitanog/naučenog ovdje na Forumu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

laky,
    cure su ti sve rekle!

Broji pelene, prati bebicu i uživaj!

Možeš još i ovdje malo pogledati:
    Kako mogu biti sigurna da moja beba dobiva dovoljno mlijeka?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hvala na savjetima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •