Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Beba se nervira na cici

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Beba se nervira na cici

Moja beba stara 4 tjedna unazad nekoliko dana često se nervira dok dojimo: počne lijepo jesti ali se brzo naljuti, pa gura rukicama cicu, radi grimase, počne plakati, ispljune cicu, navlači ju. Ako ju odmaknem da podrigne, nekad upali, ali nekad ne pa onda plače, pa opet halapljivo hvata cicu, i tako u krug. Nakon nekog vremena se smiri ali u toku podoja zna se više puta tako naljutiti. I podoji onda traju oko 45 min a to mi je dosta bolno za bradavice

Ne znam u čemu je problem? Nemam prejaki let down, primjetila bih. Mlijeka ima, a ipak, kad se tako naljuti nakon cca 20 min cicanja, ako promijenimo cicu postane zadovoljna. Jel moguće da joj više paše prvo, rjeđe mlijeko?

Inače jako lijepo napreduje, dobila je kilu u 4 tjedna, pokakane i popiškene pelene su više nego školske, jedemo na zahtjev što je oko 8-10 puta dnevno...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam što bih ti rekla osim da podoji nipošto ne bi trebali biti bolni. Moj je isto prva dva mjeseca sisao po sat vremena ali ništa me nije bolilo. Ako te boli, znači da ti nije beba dobro uhvatila sisu. Ja sam mu znala bradavicom preći preko usta 2-3 puta, pa bi on onda jako zinuo ili bi mu malo rukom povukla donju čeljust da raširi usta. I pomoglo mi je što sam mu prvo bradavicom kao zapela za gornju usnu pa onda tek u usta. Tako je fino dobar dio aureole s donje strane bio u ustima.
    Ima jedna stranica Brestfeeding.com , ima lijepi video gdje se vidi kako to izgleda.
    Ako ti ne uhvati sisu dobro, ne može dobro vući, možda je zato beba nervozna.

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj poliona prvotno napisa
    I pomoglo mi je što sam mu prvo bradavicom kao zapela za gornju usnu pa onda tek u usta.
    da,ovo je super metoda.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nama se to događa kad se tonki prdi
    ja ju onda dignem, podrigne, malo joj provježbam kukiće da se isprducka i onda mirno cica dalje

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moja malena to radi kad mlijeko ne teče, nakon što pocica prvo mlijeko, treba čekati da nadođe dalje, onda se ljuti i navlači,podignem ju da podrigne , ponudim joj drugu dojku i dalje normalno cica, pa ju kasnije opet vratim na prvu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Može biti i da su ti kanalići još uvijek malo slabije prohodni pa mlijeko slabije teče, ali kad se uhoda ići će bolje. A možda i sve ovo ostalo što je već rečeno.
    Jedini savjet je da se ne živciraš, početni problemi uvijek postoje. Srećom, dijete dovoljno dobiva i dobro raste. Neka cica na zahtjev, malo po malo će se sve uhodati i ići će bolje.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a mozda bebi na ovim vrucinama i vise pase vodenastije mlijeko, ponajprije da utaze zedj.
    kao sto je pomikaki napisala - bitno da dobiva dovoljno, nije bitno koliko je na kojoj cici.
    i podoji ne bi trebali biti bolni, to je istina, ali meni i dan danas, kad mi je mala na cici svakih sat vremena po pol sata (rijetko, ali zna se dogoditi), nakon par sati takvog ritma vise ne mogu. nije toliko bolno, koliko mi bradavice postanu osjetljive i pocne me smetati. ali ako te bas boli, malo pogledaj na netu kak beba treba primiti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala svima na savjetima i na podršci

Moja malena dobro hvata cicu i lijepo vuče još od rodilišta, tako da položaj mislim da nije problem, ali mi svejedno bradavice postanu osjetljive kad se "razmoče" ako su joj stalno u ustima.

Danas je puno bolje, nije se niti jednom naljutila, a podoji su opet oko 20-tak minuta. Vidjet ćemo kako će dalje biti...

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mi smo na početku imali problema. M. se znao ljutiti na cicu i "ratovati" s njom, a več sljedeći puta bi je obožavao. Sada sa 17.mj. je samo obožava. Sve su ti to faze,nećeš ni okom trepnuti,a već će se sve promijeniti i vaše će dojenje preći u neku drugačiju fazu. Uživajte i drži se!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mene su od početka isto boljele bradavice. Puno sam ih mazala,pa je pomoglo. A i danas,nakon 3,5 mjeseca mi N. zna biti nervozan na sisi,ali sam skužila da je to samo kad je jako umoran. Tako da kad počne plakati,ne mučim ga dalje,nego maknem od sise i zaspi mi. Kad se probudi je smireniji,pa papa dalje bez problema. Ili ga prvo stavim u kinderbet i izabavljam ga da se potpuno opusti i onda brzo prikopčam na cicu i super papa. Ali opet ako počne plakati,ne mučim ga više

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

slična problematika.
    mališa ima 2,5 mjeseci. dojim na zhtjev i do sada nismo imali nikakvih problema. u prvom mjesecu dobio 1,7 kg
    zadnjih 5,6 dana ako sisa u budnom stanju već nakon par gutljaja postaje nervozan, zabacuje glavu natrag a cicu ne pušta iz usta. (to zna zaboliti) ruku "nabija" u lice i cicu, i na kraju pljune bradavicu pa ju onda opet traži i tako u krug. mlijeka ima (puna mu usta)
    jedino ga uspijem "normalno" nahraniti kada ga uspavam tj. dok je na prelazu. onda jede sasvim mirno.
    probala sam mu nuditi i kada je manje gladan i kada skroz ogladni i promijeniti položaj ali ništa nije upalilo.
    pomislila sam da nije skok u razvoju ali mi se nekako čini pre rano. inače, stalno gura ruke u usta i cucla ih sve u 16. dudu neće, samo ju žvaće te smo istu odmah eliminirali.
    mokrih pelena na sve strane, kakica kao iz knjige, on veseo, razigran...
    ne brinem se za njega dok je sve ok, nego mi je to vrlo nepraktično

ustvari kad bolje razmislim niti nije plakao od gladi ovih dana, nego samo da mu se spava, (trlja okice i kmelji)

ima li netko neki savjet, ideju...?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sad dojim samo u ležećem položaju i to mi je super!!! Od početka mlatara nogama i okreće se,ali se smiri i dalje super papa. Ako stane,malo ga pomazim,on se nasmije i dalje papamo. I tako mi zaspi,i samo ga lijepo lagano odnesem u kinderbet :D . Po danu spava u mom krevetu,jer se dosta budi,pa mu samo uvalim cicu i dalje spava
    P.S. moguće da je skok u razvoju,tako je i kod nas bilo negdje s 2,5 mj. Sad je 3,5 mj. i papa na puno veće razmake nego prije. Daj mi reci kako ti je poslije kupke,plače ili ne

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj f. je imao tu fazu negodovanja, pocela je sa njegovih 2,5 mjeseca i trajala do kad je napunio 5 mjeseci . nikad nisam saznala zasto, sve je bilo ok, on zdrav. primjetila sam po pricama da se mnogim bebama to dogada. pomagalo je to saltanje s jedne na drugu cicu i onda nakon toga zabavljanje na neki drugi nacin--setnje, skakutanje po krevetu/lopti, plesanje.. dok ne zaboravi, a onda bi dalje bilo ok, do slijedeceg podoja

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Andy*** prvotno napisa
    P.S. moguće da je skok u razvoju,tako je i kod nas bilo negdje s 2,5 mj. Sad je 3,5 mj. i papa na puno veće razmake nego prije. Daj mi reci kako ti je poslije kupke,plače ili ne
    poslije kupanja je uglavnom zadovoljan. osim ako mu se jako spava. onda plače. prije je plakao i ako je bio gladan. sada imam dojam da mu je prioritet da zaspi. te da plače samo radi toga

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam sa svojim N. svaki dan prije kupanja u šetnji. Prije kad sam vidjela da ga hvata umor,brže sam ga išla kupati i na spavanje. Ali je toliko plakao nakon kupke od umora,da ni cicati nije mogao,zaspao bi gladan,nisam znala kako da ga smirim. Sad sam promijenila taktiku. Kad ga šećem i vidim da počnije drijemati,samo ga vozim i pustim neka spava. On si odspava 20 min. do pola sata i to mu jako puno znači,odmah je bolje volje,nakon kupanja samo smijeh i cicanje bez problema :D .

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ma i moja se zadnje vrijeme počinje nervirati na cici??
    ja joj dam jesti i dok je cica puna i dok lijepo ide mlijeko ona je mirna, a ono pri kraju kad treba potezati onda neće, nego mi uredno zaspe, pa se onda malo probudi i onda mlatara rukicama i ostavi cicu, pa okrene glavu, pa onda ju opet uhvati ali ne cica, ne guca...nego ju samo drži u ustima, imam osjećaj kao da je lijena i kao da ne želi to potezati
    al opet onda na kraju kad završimo (ona zaspe pa joj izvadim cicu), ne traži mi ponovo jesti :? :?
    stvarno ne razumijem? :?

pokušavam joj dati izdojeno mlijeko na bočicu, al ne zna jesti na bočicu, puno se zagrcava...mogu li joj davati u ležećem položaju bočicu?? odnosno ležećem, al da je na boku (kao kad cica) :?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Oprosti, nisam u toku, ali zasto bi joj davala na bocicu?

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    Oprosti, nisam u toku, ali zasto bi joj davala na bocicu?
    zato šta ću kroz par dana imat nekakve obaveze i morat ću je ostaviti mami na čuvanje par sati, tako da sam izdojila mlijeko i da joj onda da na bočicu, samo ne znam kako??
    jer ona na početku vuče prebrzo, pa se stalno zagrcava, a uzela sam joj bočicu za 0 mjeseci?
    jel joj mogu davati ležeći?? jer kad je držim na sebi onda mi nekako prebrzo jede i samo joj kapa u grlo pa se zagrcava

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I ja sam se morala izdajati jer sam morala na operaciju, znala sam da me nece biti cijelo jutro (a moguce i preko noci, ali hvala Bogu, nisam) i imala sam isti problem. Mala mi je imala 7 mjeseci, nikad bocu nije vidjela i vristala je pri pokusaju stavljanja iste u usta. Panika totalna!

Onda smo pokusali da joj MM daje mlijeko na zlicu. I tako je jela (pila, stoli ). Bilo me strah koliko ce se najesti od tog srkanja, ali kad je kriticno jutro doslo, dijete mi nije bilo gladno. Nije pojela neku kolicinu, ali se normalno ponasala, spavala, igrala se i sve ono sto treba, dakle, gladna nije bila.

Druga opcija nam je bila davati joj na spricu (nije mi se to bas svidjalo, ali probali bi i to da nije htjela zlicu).

Savjete kako i sto sam pronasla negdje na Rodinom portalu, ne mogu sad naci... Sretno!

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jučer sam napokon saznala zašo se moja V. zna ljutiti na ciki. Bili smo na radionici o kolicima i to je jedan od razloga ljutnje. Jednostavno se namršti i napravi facu kao da je cika nešto odvratno ljigavo, fuj-bljak, ali ju ne pušta i sauga dalje. nekad se i gura pa se osjećam ko ovca kad ju janjac odozdola gura da mljeko poteče.
    To se dešava zato jer se aktiviraju crijeva kad bebe počnu papati pa im počnu i grčevi(kolike). Neznam da li se to dešava i starijoj djeci, ali do 3 mjeseca starosti je navodno vrlo često.
    Zato se bebe , veli doc koji je predavao, često i pokakaju prilikom dojenja!

Sad mi je lakše kad znam da mi se mljeko nije ukiselilo !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •