Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: mala pomoc

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2008

Početno mala pomoc

hy zamolila me frendica da joj nesto objasnite u vezi rastave i odlaska u drugu drzavu. naime sljedece godine ima namjeru otici u englesku i povesti dijete koje je ko miki star. pita jel ima pravo na to i jel joj moze tko to osporiti. nezna kak ce ju dogovoriti vidjanje dijeteta misla je da bude 2 tj. za bozic u zagrebu i cijelo ljeto. i zna da joj muz bude radio probleme oko rastave al nju u eng. ceka posao i smjestaj i vrtic za dijete. i zanima ju kad se rastane jer mora promjeniti prezime i jel se moze ponovno udati pod muzevim prezimenom. hvala na odg. ja cu joj prenjeti sve

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: mala pomoc

Citiraj malo janje prvotno napisa
    zanima ju kad se rastane jer mora promjeniti prezime

- ne mora mjenjati ako nece.. stovise, ako u prvih 6 mjeseci nakon rastave ne promjeni mora proci cijeli upravni postupak od 2 mjeseca da bi ga promjenila.

i jel se moze ponovno udati pod muzevim prezimenom.

- moze.
    sto se tice odlaska van zemlje, ako dobije skrbnistvo mislim da joj nitko ne moze osporavati preseljenje., eventualno bi otac mogao traziti skrbnistvo i kao argumentirane razloge navesti upravo taj njen odlazak u drugu drzavu ( strani jezik, druga kultura, bla bla.. ), naravno ako ima takve pretenzije.

Imam jedne prijatelje koji imaju takvu situaciju i to su rijesili tako da je kcer sa tatom svake praznike i to skoro cijele praznike , on joj plati avionsku kartu i put.. mislim da je prvi put putovala sama sa avionom sa nekih 10 godina...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ona bi predlozila da bu zimske i ljetne praznike s ocem. a ak ostavi muzevo prezime jer treba ici prijaviti u mup jer ona se misli rastati i otici kod roditelja na 2 mj pa u eng. jer mora ici mjenjati za ta 2 mjeseca papire i osobnu

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

prijaviti u mup sta? da ne mjenja nista ?
    osobnu i dokumente treba mjenjati samo ako je promjenila neki od podataka.. adresu, ili prezime

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ona bu se doselila svojima na 2-3 mj pa jel treba se prijaviti na njihovu adresu

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ps.

za pocetak neka zavrsi rastavu. Sto god netko rekao, nema sanse da se rastane za manje od 6 mjeseci obzirom da ima dijete.

Moja rastava je trajala 8 mjeseci iako smo se sve dogovorili, imali samo jedan posjet CZSS radi posredovanja i dogovora ( sto je obavezno), na sudu je sve bilo dogovorno i odbili smo pravo na zalbu.

Papire od brakorazvoda sam dobila skoro 11 mjeseci nakon sto sam podnjela zahtev za rastavu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

imas pp

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

NAJBOLJE JOJ JE SAD PREDATI JER IDE U 7 MJ. DRUGE GODINE PA DA IMA SVE NACISTO

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •