Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: Peglanje robice

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Alyssa prvotno napisa
    Peglanje radi sterilizacije ima svrhu zbog visoke temperature, ako se ves pere na manje od 60 stupnjeva ili se ne susi ljeti na suncu. Makar je realno i pranje na 60 upitno, jer bakterije i gljivice crkavaju na temp. iznad 60 - e sad, jel postignuta temp. 59 ili 61 :? , ali priznajem da je to vec trazenje dlake u jajetu...
    nisi skuzila...ja kuzim da pegla sluzi sterilizaciji ali ne kuzim cemu sterilizacija

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Citiraj Alyssa prvotno napisa
    Peglanje radi sterilizacije ima svrhu zbog visoke temperature, ako se ves pere na manje od 60 stupnjeva ili se ne susi ljeti na suncu. Makar je realno i pranje na 60 upitno, jer bakterije i gljivice crkavaju na temp. iznad 60 - e sad, jel postignuta temp. 59 ili 61 :? , ali priznajem da je to vec trazenje dlake u jajetu...
    nisi skuzila...ja kuzim da pegla sluzi sterilizaciji ali ne kuzim cemu sterilizacija
    Ni ja ne kužim čemu sve to :?

Platnene pelena perem s našim vešom, ručnicima i posteljinom (sve bijelo) na 60. Pa kud bih stigla kad bih to skupljala odvojeno?! Koliko onda stvari uopće imate?! Ja koristim ukupno 18 pelena i perem svako 2 dana..... sad mi je jasno zašto neki spominju da treba imati i po 25-30 pelena.... mislim da su to običaji nasljeđeni iz dobrih starih vremena kad mašine nisu dobro ispirale i sve se moralo odvajati i peglati.
    Peglu palim svako nekoliko mjeseci kad idemo na neku svečaniju dogodovštinu, inače ne vidim razlog za peglanje. Radije ću tih sat-dva provesti u parkiću s J.... meni je to gubljenje vremena.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Niš ne peglam.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Robu perem s našom. Ništa ne odvajam i koristim se blagim omekšivače. Robicu jnjezinu oš uvijek peglam (našu ne svu), a pelene i gazice više ne.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Njenu robicu perem posebno, većinom sve može na 60 stupnjeva. Zimi sušim u sušilici sve osim gaza koje više ni ne koristim puno a kad je ljeto sve na štriku. Peglam sve, eventualno ne bodiće jer ostanu ravni pa nema potrebe. Ne koristim omekšivać jer s običnim persil sensitive gelom ostane mekano..Kad ima neka veća mrlja- bioshout i mrlje su out ..iako je potrošnja istog jako pala otkako sam nabavila ovaj slinček : http://www.jjcoleeurope.com/bib

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nisam nikad odvajala posebno robicu..niti kad sam još bila trudna....peglala sam možda do negovih 2mj..inače ne peglam ništa..skinem sa štrika i posložim....i od samog početka koristim u normalnoj količini prašak pa i omekšivač..čak mi se zna desit da omekšivač i mjenjem marku.....za sada je sve super..al ak primjetim kakvu reakciju na koži odmah sve mjenjam....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Nikad nisam peglala
    dvaput ispirala do nekih godinu dana, možda malo duže
    ž

Ovako i ja.

Peglala sam neke plahtice i ne mogu se sjetiti ničeg više... Peglala sam (u ono vrijeme nisam imala sušilicu) ako se nešto trebalo prisilno osušiti i to je bilo to.

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ništa ne peglam osim košulja MM - spašava me sušilica, najbolja investicija ikad
    ako nema puna mašina samo njenih stvari, perem zajedno, nikad ispod 60, i duplo ispirem.

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Perem odvojeno jer je njeno bez omekšivača, uz dvostruko ispiranje, a sve peglam bar iznutra. Zato našu odjeću peglam malo i ništa, samo muževe majice za na posao .
    Ali polako ću i njeno počet šta manje peglat, a možda pomalo prat i s našom odjećom, pričekat ću još mjesec-dva, pa vidit ima li kakva reakcija na koži, ako ne....

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ne peglam ništa,roba se suši na jakom suncu koje dodatno tamani bakterije i beštije,pazim da se ne presuši i odmah čvrsto slažem

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sve peglam. Od doljnjeg rublja i odjeće preko ručnika do posteljine. Sve volim da mi je fino ispeglano i posloženo. Tako i moja mama. I tako ću ja svom djetetu. Doduše, priznajem, mama mi tu puno pomogne, ali i ona i ja volimo da je sve popeglano. Ne samo da fino steriliziraš koliko možeš, nego i zbog urednosti u ormaru, a da ne spominjem kad obučeš ili izložiš negdje ispeglano. Pa vidi se šta je ispeglano, a šta pegle nije vidjelo, hehe...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj karmazonka prvotno napisa
    S. Pa vidi se šta je ispeglano, a šta pegle nije vidjelo, hehe...
    Kako kod koga.

Pogotovo, ako imaš dobro razvijen sistem stavljanja robe na sušuli i dizanja s iste.

Peglam samo najnužnije, tipa svečane odijevne predmete, no sva sreće ne idemo toliko na svečanosti ikakvog tipa.

Sve perem na 60 i to skupa crnu i bijelu robu i uvijek sve za 5.U zadnje p.pelene ispirem 3,4x ali na način da stavim na ispiranje, odvrti, prekinem, izabcim vodu i onda pustim zadnju da normalno ispire.

Iako sam smanjila prašak na 50ml, još uvijek prilično pjeni, a bebica ima osjetljivu guzu, pa...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •