nisi skuzila...ja kuzim da pegla sluzi sterilizaciji ali ne kuzim cemu sterilizacijaAlyssa prvotno napisa
![]()
nisi skuzila...ja kuzim da pegla sluzi sterilizaciji ali ne kuzim cemu sterilizacijaAlyssa prvotno napisa
![]()
Ni ja ne kužim čemu sve to :?leonisa prvotno napisa
Platnene pelena perem s našim vešom, ručnicima i posteljinom (sve bijelo) na 60. Pa kud bih stigla kad bih to skupljala odvojeno?! Koliko onda stvari uopće imate?! Ja koristim ukupno 18 pelena i perem svako 2 dana..... sad mi je jasno zašto neki spominju da treba imati i po 25-30 pelena.... mislim da su to običaji nasljeđeni iz dobrih starih vremena kad mašine nisu dobro ispirale i sve se moralo odvajati i peglati.
Peglu palim svako nekoliko mjeseci kad idemo na neku svečaniju dogodovštinu, inače ne vidim razlog za peglanje. Radije ću tih sat-dva provesti u parkiću s J.... meni je to gubljenje vremena.
Robu perem s našom. Ništa ne odvajam i koristim se blagim omekšivače. Robicu jnjezinu oš uvijek peglam (našu ne svu), a pelene i gazice više ne.
Njenu robicu perem posebno, većinom sve može na 60 stupnjeva. Zimi sušim u sušilici sve osim gaza koje više ni ne koristim puno a kad je ljeto sve na štriku. Peglam sve, eventualno ne bodiće jer ostanu ravni pa nema potrebe. Ne koristim omekšivać jer s običnim persil sensitive gelom ostane mekano..Kad ima neka veća mrlja- bioshout i mrlje su out..iako je potrošnja istog jako pala otkako sam nabavila ovaj slinček : http://www.jjcoleeurope.com/bib
nisam nikad odvajala posebno robicu..niti kad sam još bila trudna....peglala sam možda do negovih 2mj..inače ne peglam ništa..skinem sa štrika i posložim....i od samog početka koristim u normalnoj količini prašak pa i omekšivač..čak mi se zna desit da omekšivač i mjenjem marku.....za sada je sve super..al ak primjetim kakvu reakciju na koži odmah sve mjenjam....
žvještičica prvotno napisa
Ovako i ja.
Peglala sam neke plahtice i ne mogu se sjetiti ničeg više... Peglala sam (u ono vrijeme nisam imala sušilicu) ako se nešto trebalo prisilno osušiti i to je bilo to.
ništa ne peglam osim košulja MM - spašava me sušilica, najbolja investicija ikad
ako nema puna mašina samo njenih stvari, perem zajedno, nikad ispod 60, i duplo ispirem.
Perem odvojeno jer je njeno bez omekšivača, uz dvostruko ispiranje, a sve peglam bar iznutra. Zato našu odjeću peglam malo i ništa, samo muževe majice za na posao![]()
.
Ali polako ću i njeno počet šta manje peglat, a možda pomalo prat i s našom odjećom, pričekat ću još mjesec-dva, pa vidit ima li kakva reakcija na koži, ako ne....![]()
ne peglam ništa,roba se suši na jakom suncu koje dodatno tamani bakterije i beštije,pazim da se ne presuši i odmah čvrsto slažem
Sve peglam. Od doljnjeg rublja i odjeće preko ručnika do posteljine. Sve volim da mi je fino ispeglano i posloženo. Tako i moja mama. I tako ću ja svom djetetu. Doduše, priznajem, mama mi tu puno pomogne, ali i ona i ja volimo da je sve popeglano. Ne samo da fino steriliziraš koliko možeš, nego i zbog urednosti u ormaru, a da ne spominjem kad obučeš ili izložiš negdje ispeglano. Pa vidi se šta je ispeglano, a šta pegle nije vidjelo, hehe...![]()
Kako kod koga.karmazonka prvotno napisa
![]()
Pogotovo, ako imaš dobro razvijen sistem stavljanja robe na sušuli i dizanja s iste.![]()
Peglam samo najnužnije, tipa svečane odijevne predmete, no sva sreće ne idemo toliko na svečanosti ikakvog tipa.
Sve perem na 60 i to skupa crnu i bijelu robu i uvijek sve za 5.U zadnje p.pelene ispirem 3,4x ali na način da stavim na ispiranje, odvrti, prekinem, izabcim vodu i onda pustim zadnju da normalno ispire.
Iako sam smanjila prašak na 50ml, još uvijek prilično pjeni, a bebica ima osjetljivu guzu, pa...