Results 1 to 15 of 15

Thread: lazanje od špinata molim recept

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    61

    Default lazanje od špinata molim recept

    kao sta i u nazivu pise zelila bi da mi neko napise njegov recept za lazanje,trazila sam ali nema nijedan konkretan od pocetka do kraja,ja ih uvik radimod mesa i budu super tila bi malo promijeniti,sve varijante sa špinatom,nemora bit sami špinat...

  2. #2

    Join Date
    May 2007
    Location
    Strmec
    Posts
    444

    Default

    micica, ja ih radim ovako:
    - uzmem tijesto za lazanje uglavnom od barille;
    - podravkin smrznuti spinat;
    - parmezan;
    - brzo i fino besamel umak;
    - spinat otopim na vrucem ulju (dodam malo, malo mlijeka da mi ne zagori), ne solim nista jer je parmezan sam po sebi slan;
    - onda slazem u pleh tijesto, prelijem besamelom, spinat, posipam parmezanom, pa sve ispocetka. na kraju gore na tijesto stavim besamel, posipam parmezanom i jos naribam neki sir (dimsi, goudu ili nesto) jer volimo tako zapeceno. pece se 20 minuta.
    klici mi obozavaju lazanje od spinata, a mesne ne jedu uopce.
    a i meni su fine....
    dobar tek!!!

  3. #3
    RozaGroza's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5,601

    Default

    Ja radim slično kao Jerry, ali volim ako je stađon uzet svježi špinat.

    Skuhaš špinat i isjeckaš ga
    Lazanje od Barille, one koje se ne moraju kuhat

    Bešamel lako napraviš...maslac rastopiš u teči, posoliš, dodaš 3-4 žlice brašna i najbolje je uzet mixer i lagano na vatri mixati. Kad je brašno upilo maslo dodavaš mljeka polako i mixaš i dalje. Dodaš mljeka otprilike 1 L.

    U pleh (rostjeru) prvo staviš malo bešamela, razmažeš, pa red lazanja, na to parmezana ili gorgonzole pa špinat i opet bešamel, pa red lazanja i sve ponoviš...na zadnji red lazanja nabacaš ostatak špinata, parmezana po želji, gaude nagratane i dosta bešamela na vrh (ja kao Jerry stavim gaudu na bešamel da se zapeče)

    U nas se isto pored ovih i onih s povrčem mesne nikad ne jedu. U slast!

  4. #4
    RozaGroza's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5,601

    Default

    Ps: u bešamel nagrataš muškatnog

  5. #5
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Ja kod lazanja od spinata umjesto besamela pomjesam kiselo i vrhnje za kuhanje, malo naribanog parmezana i tu smjesu koristim umjesto besamela.
    Isto tako, spinat pomijesam sa svjezim sirom i dodam malo poprzenih pinjola.

  6. #6
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ja radim po ovom Podravkinom receptu

    http://www.coolinarika.com/recept/lazanje-sa-spinatom

    nije mi se činila baš privlačna kombinacija špinata i paradajza kad sam prvi puta vidjela taj recept ali odlične su mi!

  7. #7

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    61

    Default

    super,hvala vam svima,iskusat cu svaki recept po malo,bas ih namjeravam radit ovih dana,zazelila sam se lazanja,(naravno uvik sam ja na prvom mistu )sta se tice odabira jela jer moj muz uvik kaze meni je svejedno sta je za rucak,pa onda dobro jest ce i to.javit cu vam kako je bilo

  8. #8
    RozaGroza's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5,601

    Default

    Quote Originally Posted by zhang
    Ja kod lazanja od spinata umjesto besamela pomjesam kiselo i vrhnje za kuhanje, malo naribanog parmezana i tu smjesu koristim umjesto besamela.
    Isto tako, spinat pomijesam sa svjezim sirom i dodam malo poprzenih pinjola.
    Uf koja dobra ideja! Moram to provat, pogotovo jer obožavam pinjole!

  9. #9
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    meni je ovo sa vrhnjem umjesto bešamela baš fino. onako, nekako je malo prozračnije jelo nego sa bešamelom.
    a da ne kažem da je i jednostavnije za napraviti.

  10. #10
    RozaGroza's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5,601

    Default

    Quote Originally Posted by zhang
    meni je ovo sa vrhnjem umjesto bešamela baš fino. onako, nekako je malo prozračnije jelo nego sa bešamelom.
    a da ne kažem da je i jednostavnije za napraviti.
    Ma moram priznat pošto ja pravim svoj bešamela da su mi samo radi toga lazanje rjeđe na jelovniku...a ovo obavezno provam ovih dana, baš mi se čini ko nešto na što bi se mogli nakačit

    Iako bi mi bilo bolje da pređem skroz na sirovo i ne podupirem previše slojevitost svog tijela

  11. #11

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    red nasjeckanog spinata, red besamela sa sampinjonima (svijeze izdinstane), tijesto za lasagne (domace) i jos jednom ponoviti cijelu pricu, salsa od paradajza, besamel, ementhaler i njam njam

  12. #12
    anima's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,363

    Default

    Quote Originally Posted by jerry
    micica, ja ih radim ovako:
    - uzmem tijesto za lazanje uglavnom od barille;
    - podravkin smrznuti spinat;
    - parmezan;
    - brzo i fino besamel umak;
    - spinat otopim na vrucem ulju (dodam malo, malo mlijeka da mi ne zagori), ne solim nista jer je parmezan sam po sebi slan;
    - onda slazem u pleh tijesto, prelijem besamelom, spinat, posipam parmezanom, pa sve ispocetka. na kraju gore na tijesto stavim besamel, posipam parmezanom i jos naribam neki sir (dimsi, goudu ili nesto) jer volimo tako zapeceno. pece se 20 minuta.
    klici mi obozavaju lazanje od spinata, a mesne ne jedu uopce.
    a i meni su fine....
    dobar tek!!!
    napravit ću ove u petak, jedva čekam

  13. #13
    anima's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,363

    Default

    MORAM reći da sam napravila i da su ispunile sva moja očekivanja, prefino :D

  14. #14

    Join Date
    May 2007
    Location
    Strmec
    Posts
    444

    Default

    e, bas mi je drago!!! nas troje se davimo u njima. mm-u bas i nisu fine al kaj mu ja mogu.... moram raditi ih zbog klinaca.... 8)

  15. #15

    Join Date
    May 2006
    Location
    karlovac
    Posts
    1,756

    Default

    Quote Originally Posted by Maxime
    tijesto za lasagne (domace)
    Kako ga radiš? Meni ovo kupovno ne valja, voljela bih pokušati sama napraviti tijesto.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •