kao sta i u nazivu pise zelila bi da mi neko napise njegov recept za lazanje,trazila sam ali nema nijedan konkretan od pocetka do kraja,ja ih uvik radimod mesa i budu super tila bi malo promijeniti,sve varijante sa špinatom,nemora bit sami špinat...![]()
kao sta i u nazivu pise zelila bi da mi neko napise njegov recept za lazanje,trazila sam ali nema nijedan konkretan od pocetka do kraja,ja ih uvik radimod mesa i budu super tila bi malo promijeniti,sve varijante sa špinatom,nemora bit sami špinat...![]()
micica, ja ih radim ovako:
- uzmem tijesto za lazanje uglavnom od barille;
- podravkin smrznuti spinat;
- parmezan;
- brzo i fino besamel umak;
- spinat otopim na vrucem ulju (dodam malo, malo mlijeka da mi ne zagori), ne solim nista jer je parmezan sam po sebi slan;
- onda slazem u pleh tijesto, prelijem besamelom, spinat, posipam parmezanom, pa sve ispocetka. na kraju gore na tijesto stavim besamel, posipam parmezanom i jos naribam neki sir (dimsi, goudu ili nesto) jer volimo tako zapeceno. pece se 20 minuta.
klici mi obozavaju lazanje od spinata, a mesne ne jedu uopce.
a i meni su fine....![]()
dobar tek!!!
Ja radim slično kao Jerry, ali volim ako je stađon uzet svježi špinat.
Skuhaš špinat i isjeckaš ga
Lazanje od Barille, one koje se ne moraju kuhat
Bešamel lako napraviš...maslac rastopiš u teči, posoliš, dodaš 3-4 žlice brašna i najbolje je uzet mixer i lagano na vatri mixati. Kad je brašno upilo maslo dodavaš mljeka polako i mixaš i dalje. Dodaš mljeka otprilike 1 L.
U pleh (rostjeru) prvo staviš malo bešamela, razmažeš, pa red lazanja, na to parmezana ili gorgonzole pa špinat i opet bešamel, pa red lazanja i sve ponoviš...na zadnji red lazanja nabacaš ostatak špinata, parmezana po želji, gaude nagratane i dosta bešamela na vrh (ja kao Jerry stavim gaudu na bešamel da se zapeče)
U nas se isto pored ovih i onih s povrčem mesne nikad ne jedu. U slast!
Ja kod lazanja od spinata umjesto besamela pomjesam kiselo i vrhnje za kuhanje, malo naribanog parmezana i tu smjesu koristim umjesto besamela.
Isto tako, spinat pomijesam sa svjezim sirom i dodam malo poprzenih pinjola.
Ja radim po ovom Podravkinom receptu
http://www.coolinarika.com/recept/lazanje-sa-spinatom
nije mi se činila baš privlačna kombinacija špinata i paradajza kad sam prvi puta vidjela taj recept ali odlične su mi!
super,hvala vam svima,iskusat cu svaki recept po malo,bas ih namjeravam radit ovih dana,zazelila sam se lazanja,(naravno uvik sam ja na prvom mistu)sta se tice odabira jela jer moj muz uvik kaze meni je svejedno sta je za rucak,pa onda dobro jest ce i to.javit cu vam kako je bilo
![]()
Uf koja dobra ideja! Moram to provat, pogotovo jer obožavam pinjole!Originally Posted by zhang
meni je ovo sa vrhnjem umjesto bešamela baš fino. onako, nekako je malo prozračnije jelo nego sa bešamelom.
a da ne kažem da je i jednostavnije za napraviti.
Ma moram priznat pošto ja pravim svoj bešamela da su mi samo radi toga lazanje rjeđe na jelovniku...a ovo obavezno provam ovih dana, baš mi se čini ko nešto na što bi se mogli nakačitOriginally Posted by zhang
![]()
Iako bi mi bilo bolje da pređem skroz na sirovo i ne podupirem previše slojevitost svog tijela![]()
red nasjeckanog spinata, red besamela sa sampinjonima (svijeze izdinstane), tijesto za lasagne (domace) i jos jednom ponoviti cijelu pricu, salsa od paradajza, besamel, ementhaler i njam njam![]()
napravit ću ove u petak, jedva čekamOriginally Posted by jerry
![]()
MORAM reći da sam napravila i da su ispunile sva moja očekivanja, prefino :D
e, bas mi je drago!!! nas troje se davimo u njima. mm-u bas i nisu fine al kaj mu ja mogu.... moram raditi ih zbog klinaca.... 8)
Kako ga radiš? Meni ovo kupovno ne valja, voljela bih pokušati sama napraviti tijesto.Originally Posted by Maxime