moja curica nosi br 4
skoro je nemoguća misija naći kupaći bez gornjeg dijela
zamalo joj nisam kupila kupaće gačice za dečke
na kraju sam kupila dvodjelni , i gornjji dio sam hitila
apsolutno nepotreban dodatak
moja curica nosi br 4
skoro je nemoguća misija naći kupaći bez gornjeg dijela
zamalo joj nisam kupila kupaće gačice za dečke
na kraju sam kupila dvodjelni , i gornjji dio sam hitila
apsolutno nepotreban dodatak
Isto ovako, a moja nosi br 2... :/MGrubi prvotno napisa
Zato se mi u cijelom kompletu modiramo samo na putu do plaže, koji traje par minuta, jer i inače mrzim sintetiku u svakom obliku, a još nisam vidjela pamučni kupaći kostim.
OT
Lasice, na onom popisu kupališta s ocjenama kakvoće mora ni nema južnog Jadrana![]()
Ne mislim, ali barem ne izlaže direktno genitalije.ivarica prvotno napisa
A ono što me MGrubi citirala, kada samm napisala da mi je nezamislivo da netko gleda u spolni organ mog djeteta - krivo me je shvatila - baš suprotno, znam da ima pedofila i napisala sam da sam jako osjetljiva na njih i zato mi je drago da mom malcu ne smetaju gaćice.
I drago mi je da ipak ima dosta istomišljenika.
Joj, meni je to grozno.. baš ne volim to vidjeti i baš mi to više aludira na seks...stvarno....Anci prvotno napisa
ja sam neki dan u ulici vidla malu susjedu 2,5 god u gornjem dijelu badica i bila je preslatka. mislim da pedofila ne zanimaju grudnjaci, a zdravim ljudima bi to trebalo bit slatko il smijesno, kakvo pomisljanje na sex...Maslačkica prvotno napisa
ja sam neki dan u ulici vidla malu susjedu 2,5 god u gornjem dijelu badica i bila je preslatka. mislim da pedofila ne zanimaju grudnjaci, a zdravim ljudima bi to trebalo bit slatko il smijesno, kakvo pomisljanje na sex...[/quote]mihim prvotno napisa
:?
oblacenje dvogodisnjakinje u nesto sto aludira na grudnjak mi nije ni slatko ni smijesno ... mozda sam bolesna!?
joj, uvijek doslovno shvacanje, a zasto nije boldan onda drugi dio recenice , ne treba ti bit slatko ni smjesno ok, al htjela sam rec da zdravima to nebi trebalo bit povezano sa bilo kakvim seksom, sexy izgledom... dobro. ajde bok.[/b]
Krivo sam quotala, a mozda se mihim i nespretno izrazila ... meni to zaista nije smijesno, i mislim da tako necim kao sto je kvazi-grudnjak na dvogodisnjakinji vise privlacimo pozornost nego da je ta djevojcica samo u gacicama ili dok se kupa gola u moru ... pa to su jos prakticki bebe.
Huh vec si se uspjela naljutiti![]()
ta moja susjedica je mali bisercic, prepametna je i ima fore ko da ima 10 godina a ne 2,5 ( 2, 10 mj ), nije mama htjela privlacit paznju.. meni je malena uvijek slatka, a kad sam ju vidla u tome bilo mi je smijesno prvi tren pa sam pitala mamu kak to da ima badic... kupali se u bazencicu i malena ga je sama htjela, rekla je kaj se bu ona gola kupala kad velke cure nose grudnjak ak nemaju majcu...
moja mala šefica pliva gola i suši se gola, a poslje joj oblačim suhe platnene kupaće jer svugdje sjeda
inače, te platnene su nam zakon, stalno ih perem jer mi je nekkao bez veze oblačiti joj one sintetičke
Ma sve 5, nemam nista protiv tvoje susjedice i djecje igre ... sve je to slatko i smijesno ... onaj prvi post sam napisala jer je sad taj gornji dio neko pravilo?!? pogledaj po ducanima velicine za 2-3-4 godine gotovo svi modeli imaju gornji dio, meni je to groteskno i koliko god tebe uzrujalo spominjanje sexa u istoj recenici sa tim kupacim, ali to je meni palo na pamet kad sam to vidjela, da ce mi dijete u tome ljudi (ne samo oni dobronamjerni) zagledati i preko mjere.mihim prvotno napisa
Eto to.
ma nisam se naljutila, al vec par puta mi se desilo da se krivi dio shvati ko bit ( valjda sam nespretna ) - OT napisala jednom kao " varam drzavu jer sam otisla na cuvanje trudnoce, a sve je ok ", a trebalo je bit shvaceno to da ne zelim nit mi ne pada na pamet ugrozavat zivot moje bebe jer moj posao je stvarno takav da trudnica tamo ne moze radit ( onda bi varala drzavu - svoje cure jer bi mogla rjesavat samo papirologiju i letat van svaki put kad se snima rtg ), a primala bi punu placu koja je dosta veca od ove jadne naknade...
a ok, to valjda ne razumijem jer ja imam malog deckica, razumijet cu uskoro :D .
i mi smo goli u vodi, poslije kupanja joj oblačim samo kupaće jer sjeda na kamen i molove i svašta pa se bojim da nešto ne pokupi,...
Meni je ljepša gola guza nego ti grudnjaci za dvogodišnjakinje. Vidjela sam i jednodijelne. Ono na što sam skoro se složila na pod su tangice te veličine.
:shock: :shock: :shock:
Samo da napomenem da to nisu nužno grudnjaci.
Mi imamo jedan kupaći koji uz gaćice ima mali topić (kao kratka majica na tirakice) i pareo (kao minica). Meni je to preslatko (još da nije sintetika). Ako ne vjerujete, stavit ću vam sliku moje male manekenke
Drugi npr. imamo samo gaćice (koje su bile duplo skuplje od ovog trodijelnog, gaćice+topić+pareo).
A ovo za tangice ne mogu vjerovati, nisam to nigdje vidjela i ne bi željela vidjeti. Fuj.
oblacenje dvogodisnjakinje u nesto sto aludira na grudnjak mi nije ni slatko ni smijesno ... mozda sam bolesna!?[/quote]
Slažem se u potpunosti!! Ne razumijem grudnjake prije 9-10 godine. Samo im stvaramo komplekse.[/quote]
Moja je isto u kupaćima. Izgleda mi zaštićenija u smislu higijene ili da je možda u moru opeće meduza ili vlasulja.
A nije loše ni bez kupaćih daje priliku da se "odradi" mali tečaj sexualnog odgoja. Tako smo mi ovo lito naučili da "braco ima pišu". Dobro ga je pogledala jednom Andrijanu koji nam se približija i predstavija: "Ja sam Andrijan i imam tri godine!"
Klinac cca 2g hoda gol po plazi. Odjednom, cujem njegovog barat kako vice: mama, braco kaka! I stvarno, mali hoda i za njim ostaju komadi dreka. Roditeljima smijesno. Trebalo im je dobrih 5 min da obrisu malom guzu, smiju se i dive tom govnu i konacno ga pokupe, nakon sto se okolno pucanstvo namirisalo.![]()
Dakle, po meni je ovo glavni razlog zasto djeca koja ne znaju kontrolirati veliku i malu nuzdu moraju imati gacice na plazi. Da ne seru i ne pisaju po plazi na kojoj borave i drugi ljudi.
Pa što ako se dijete pokakalo? Biga deal! Ako su naravno roditelji normalni pa to i pokupe nakon što obrišu guzu djetetu. Meni su od toga stašniji komadi smeća koji ljudi bacaju na plaži-plastika, cigarete, staklo.... M se 3 puta ljetos pokakala na plaži (u 2 mjeseca), ja sam prvo to pokupila, bacila u vrečicu pa u smeće, njoj mokrim maramicama obrisala guzu i sve je bilo gotovo u 2 minute. Meni ništa oko djece nije problem u javnosti, dojenje, kakanje, igranje.... Samo su jednom djeca.
Pa iskreno, meni na plaži najviše smetaju čikovi od cigara, nekad mi se čini da ih ima više od žala... Zato i izbjegavam javne plaže.
A ako se dijete pokaka i roditelji to pokupe - ništa strašno.
I opet, više mi smetaju govanca od kučaka (a naravno i neizbježni čikovi) po npr. dječjem igralištu, a ta govanca vlasnici stvarno rijetko pokupe (svaka čast iznimkama).
L se prošli tj pokakao na plaži pred našom kućom dok je bio gol. MM nije skužio, ja sam bila u vodi i ta dva govanca su stajala dok mi susjeda nije došla reći da se L pokakao pa da, ako mi nije bed, pokupim da netko od djece ne stane. Ako mi je bed, bude ona pokupila (to je fina žena, netko drugi bi nam ko zna šta rekao).
I zaista je bilo neugodno - da sam bila na javnoj plaži s punim pravom bi netko mogao doći i "oprati" me.
Možemo pisati što želimo, no to što meni drekec od mog sina nije gadljiv ne znači da nije gadljiv i svim ostalima na plaži. I valjda treba pripaziti i na ljude okolo, a ne ići linijom manjem otpora "pa šta, svi kakamo, šta se sad imate zgražavati".
OK, odmah pokupiti, no vjerujem da većini nije nimalo ugodno kad im se tuđe dijete pokaka na ručnik, pred nosom ili u plićaku gdje se njihova djeca igraju.
eh,valjda nisam copy pasteala dobro.
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji more je ispitivano na 88 točaka, od kojih je 19 (21,59 %) ocjenjeno kao more visoke kakvoće, 67 (76,14 %) kao more podobno za kupanje, 1 (1,14 %) kao umjereno onečišćeno i 1 (1,14 %) kao jače onečišćeno more.
mislim da nitko osim te županije nije imao "jače onečišćeno more".
N (2 godine) je golać. idemo na plaže koje su na osami i čišće nego javne (to napominjem zbog sjedenja golom guzicom na tlo). od svog 9. mjeseca ne kaka drugdje osim u zahodu, a kad je na plaži i piški joj se, ode u more, čučne i obavi to. znam da se nekima gadi i pišanje u more (sjećam se lani takvog topica), ali ja ne smatram da je to nehigijenskije od zapišavanja travice i šumice. lani je znala popiškit se na plažu, i kantica i more oprali bi sve dokaze.
strah od toga da će ju neko slikat, stavit na net i oteti, nemam. možda sam naivna i možda će se moj stav promijeniti s nekim ružnim iskustvom, ali nemoguće bi mi bilo živjeti u stalnoj bojazni da će se "nešto" dogoditi.
evo link o kakvoći mora na jadranu, http://www.izor.hr/kakvoca/
g je u gaćicama. prihvatljivo mi je da se kupa gola i sjedi gola po plićaku, ali ne da sjeda gola po javnoj plaži.
skrivene valice su nešto drugo.
a i ne mogu reči da o pedofilima ne razmišljam.
prošlo ljeto sam vidjela curicu 2-3 god. u jednodjelnom kupaćem s tangama. skoro sam na dupe pala :shock:
a pročitala nešto i o sintetičkim čipkastim gaćicama za curice.
icyoh prvotno napisa
sad sam se sjetila kako smo nedavno išli na krcatu plažu (zbog kontinentalne rodbine koja se ne vidi na mjestima gdje bi mi rado išli) i mala se u plićaku među sto djece lijepo napol čučnula i ... ja sva van sebe, nije mi bilo druge nego uhvatiti plivajuća govanca u ruke (sreća bila su tvrđa) i trčati do kante za smeće (sreća nije bila daleko) dok me dijete gledalo u čudu
Da nismo bili baš u plićaku među djecom, pustila bih da ih voda nosi, ali ovako mi je zbilja bilo bed
Slažem se. I ja sam vječni pesimist. Moj malecki je u kupaćim gaćicama, ima 4 komada pa ih stalno mijenjamo, plaža di se kupamo je krcata i jednostavno ne volim da mi je dijete golo. Tko mi može garantirati da se među tom ruljom ne skriva neki pedofil koji slikava okolo djecu a pravi se da fotografira krajolik :/MGrubi prvotno napisa
I moji su počeli redovito nositi gaće tek negdje oko pete godine. Naučili zapravo na bazenu... Na kojekakvim plažama više sam obraćala pažnju na to da li je pijesak koji bi mogao ući u guzu ili kamenje pa nema takve opasnosti...
A da li moju djecu tko gleda ili ne, to je MOJ problem (tj. ja o tome vodim računa), a ne moje djece. Ja sam tamo da im osiguram mir. I sebi. A kad mi se ne sviđa društvo na plaži, poberemo se. Uostalom, nadzirem ih UVIJEK, nikako samo na plaži.
T. je uglavnom u kupaćem, ako ih skine, dobro, ako ne, još bolje.
Na plaži budemo ionako onoliko koliko nam treba da se okupamo, posušimo pet minuta i idemo doma te ne prakticiramo obuci me / svuci me vježbe.
Kad sam bila cca 2 godine skinula dedi kupaće gaće pred krcatom plažom - "I ti se molaš plesvuć, ne mozes bit u mokjom". Sad me strah![]()
Gornji dio kupaćeg je nosila par puta jer je to tako dobila od sestrične pa je bilo must have. Puno nagovaranja je bilo potrebno da bi ona odustala od toga, tako da je meni grozno kad netko okreće očima radi dječjeg bikinija.
Zar nije cilj odgojiti kompetentno dijete?![]()
takvo se dijete ne odgaja nego uzgajaSerpentina prvotno napisa
a sad, pitanje je jel isto silovat ga da oblaci ono sto ti hoces ili ono sto industrija hoce
kako su moji nudisti, ja sam prve kupace - crtala na fotografijamajer me bilo sram da frendice to znau
![]()
Uzgojit/odgojit - terminologija für immer und ewigivarica prvotno napisa
~ skužaj.
Kategorija "viđeno od starije rođakinje" nema veze niti sa industrijom niti sa onime što ja želim, zar ne?
Goli smo već 4. ljeto. Ponekad mu obučem kupaće da ne sjedi gologuz na plaži i da ima fotke koje mogu staviti na net. Ako izrazi želju da više ne želi biti gol na plaži, poštovat ću je. Sjećam se da se kod mene javila negdje oko pete-šeste godine.
I mi smo bili goli. Ali je mala 3. dan dobila osip po guzi a nisam bila sigurna od cega pa je onda malo bila u peleni, malo ne. Isto se dogodilo da je stajala i odjednom-3 govanca na zemlji. Ja lijepo pokupila, obrisala i sve ok. Svjesna sam da treba paziti na druge ljude i zato ju ne ispustam iz vida. Ali da se netko zgraza sto se malo dijete pokakalo? Pa ne znam-malo mi je to cudno. Ali sto ljudi,sto cudi...
marko je u kupaćim gaćama koje presvlači.
zašto je u kupaćim?
zato jer sam ja tako rekla.
kad stignem pokazat ću vam slike uz napomenu ako koga traumatizira 5-godišnjak u kupaćim neka ne gleda .
Zašto msiliš da to nekog traumatizira,ne kužim?maria71 prvotno napisa
ma zafrkavam se![]()
jer sam dijete sputala u gaće iz čistog svog hira, čak nemam opipljiv razlog
tipa pedofili ili da će si razderati pimpek na šljunku .....
curica je bila veći dio u kupaćama koje smo presvlačile, ali bilo je momenata kad je bila free, to posebno voli![]()
tange su mi opcenito sick (engl. sick=bolestan) izum, a kamoli za djecu.
gornji dijelovi badica za klinke su mi isto bezveze, i da me se pita voljela bi da ih mala ne nosi,
mi smo nekad goli nekad u gacama, kako kada. vise volim da su goli, to mi je nekako normalnije. ne razmisljam previse o pedofilima.
XMGrubi prvotno napisa
nikada nije bio bez kupaćih gaćica
upravo iz ovih razloga
a kada izađe iz vode jednostavno ga presvučemo u suhe gaćice
Zato se mi kupamo na lokalnim plažama gdje većinu ljudi, ako i ne znamo, brzo upoznamo. I 90% ih dolazi s klincima, ostatak je lokalna mularija.
Inače, Zvjezdici su gaćice neophodne upravo iz higijenskih razloga, za igranje po pijesku i kamenju, jer dok ih nije nosila, stalno je imala neke upale, a to nam fakat ne treba na ljetovanju. Gornji dio ne nosimo, iako je ona htjela, pa smo se dogovorile da će ga imati kad bude imala i cice da ih pokrije.
Inače, u Calzedoniji sam našla prekrasan izbor dječjih kupaćih svih veličina (2-10 ili 12) i sa i bez grudnjaka.
Vilenjak se kupa i šeta gol, za pijesak stavimo gaćice.
Pelene za more mi nikad nisu trebale. Kad su bili čisto mali (do godine dana) nosili smo obične za po vani, a kupali se goli.
pridružujemo se...gita75 prvotno napisa
ali sam primijetila da spadamo među rijetke ptice.
A ja sam baš primjetila da je više djece na plaži golo. Posebno turisti.fegusti prvotno napisa
Usput, mi više ne idemo na javnu plažu ispred kuće, ne ni zbog pedofila, ni zbog gužve i sl., nego zato jer se od silnih krema i ulja za sunčanje u plićaku stvori masna fleka na površini, fuj.
Tako, kad nismo na otoku kupamo se doma na bazenu. A na otoku goli golcati, čak i jedan šugaman manje nosimo, lijepo nam je sjedati po stijenama, gole guzice![]()
Takve ja nazivam konzervama...maria71 prvotno napisa
![]()
pa i jesam, prava konzervativna lička babetinaMoover prvotno napisa
![]()
![]()
dobro da mu još nisi bundu obukla...![]()
Hello! I moj M 13.mj. se kupao i stalno bio gol na plaži. Niti jednom nisam pomislila na tako nešto. Mislim da nema razloga za paniku. Ipak su to mala dječica koja su 24/7 sa roditeljima i pod njihovim budnim okom. A što se tiče pedofila, mislim da smo svi postali malo previše paranoični, kad treba i ne treba. Ali to je samo moje mišljenje. Uostalom u većini slučajeva su pedofili, zlostavljači djece upravo njima poznati i dragi ljudi a ne potpuni neznanci![]()