Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Peglanje robice

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Peglanje robice

Do kad ste peglale robicu? Mislim na peglanje radi steriliziranja, ne toliko radi izgleda. Ionako je mini pa ako ju lijepo složiš, izgleda speglano.
    L je s mjesec i pol dobila nekakav osip koji je njena pedijatrica okarakterizirala kao "ništa strašno ali to vam je takva koža, sklona tome". Nikad kasnije se nije ponovilo tako da u "sklonost kože" više ne vjerujemo ali sam svejedno do nedavno sve peglala s obje strane. E sad je ljeto, vrućine.... pa sve gledam bi li se mogla izvući iz toga. Robica je inače oprana bez omekšivača i dvaput isprana (do kad se to mora?).

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nikad nisam peglala
    dvaput ispirala do nekih godinu dana, možda malo duže

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam peglela do mjesec dana s Lovrom (bila je zima), a Loreni sam samo prvi ves speglala (dok sam jos bila trudna). s Lovrom sam cak tih prvih mjesec dana posebno prala njegovu robicu, ispirala 2put bez omeksivaca.

sada sam jako lijena (i ovako mi se ves masina vrti 1 dnevno) pa svu robu perem zajedno (bijelo na 90, sareno na 40), jednom operem i onda stavim omeksivac (sensitive). i Lorena nema nikakvih problema s kozom (nije ni Lovro imao). dakle, ne peglam i koristim omeksivac.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

slično tak i ja. ne perem nikaj odvojeno, nikad niti nisam. koristim omekšivač. a s peglanjem kako kad. do cca mjesec dana sam obavezno peglala bodiće, ali sad više ne. izvadim iz sušilice, lijepo složim i to je to nikakvih problema do sad.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ponekad peglam, ponekad ne, zavisi kakva je robica.
    L. je mršava pa se po njoj ništa ne razvuče i onda neke stvari izgledaju baš sažvakano.
    a peglala sam uvijek do nekih 5-6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Peglala nisam nikad, prala nisam posebno, ni s posebnim prašcima.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nikad peglala, ne peglam ni svoje. imamo susilicu i sve slozim dok je jos toplo, tako da peglanje nije ni potebno. 8)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

peglala nikad nisam, a ni posebno ispirala. stavim manje praska i to je to

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sve peglam,bas sve,i nase i njegovo,ima tri mj.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Jelte cure,jel to sa susilicom zaista tako?
    Mislim,nije potrebno peglati nakon susenja?
    (da napujdam MM-a hitno )
    Inace,ja sam bolesna,priznajem
    Sve peglam.
    Maloj perem posebno,koristim omeskivac i peeeeglam
    Susilica bi me spasila :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a cuj, meni je super, jedino sto peglamo su njegove kosulje i to ne sve...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

MM nosi kosulje tek,tek ponekad :D
    Jupiiii,pocinjem s presingom
    A krevetnina,stoljnjaci... :?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A ja još uvijek sve peglam? :shock: I sad me čeka nekoliko mašina suhog veša nakon mora. Tetra pelene za bljuckanje bi mi bile prekrute i pretvrde da ih ne ispeglam... ne znam.
    Zato ne peglam našu odjeću, samo košulje, tu i tamo neke majice i hlače. Sve ostalo me muž naučio da ne peglam jer na to izgubim sate vremena.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja voooolim da mi je sve ispeglano,i placam danak svojoj opsesiji...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Perem odvojeno iz praktičnih razloga, jer stavljam kod nje duplo manje praška, ali ne ispiram 2 puta. I stavljam malo dečjeg omekšivača.
    Ali bodiće i robicu koja mora da se pegla, peglam. Pa ne može dete biti u pogužvanom. Ali pelene (tetre i platnene) ne peglam a peškire samo malo da ne budu kruti.
    I nemam sušilicu. Možda bi i mene kao i Kayu to spasilo?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Trik za ispeglani izgled je da se roba izvadi iz mašine čim ova završi, istreseš i slažeš jedno na drugo. Dok to dođe do štrika, pola posla je već obavljeno.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nikada nisam peglala. Sušilica mi daje sigurnost možda i bolju nego pegla
    Sad kad već ima 16 mjeseci, ponekad mi se zna dogoditi da nešta nabrzinu operem na ruke pa da osušim na zraku. Niti to ne peglam.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja nisam nikad duplo ispirala, koristim sensitiv omekšivač s bademovim mlijekom, peglam sveeeee ali apsolutno sve kaj izvadim iz mašine....

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Peglam sve. Djevojčica ima dvije i pol. Peglam joj robicu, veš, gaze. Ne peglam nama jedino ručnike i čarape. Sve ostalo da, kao i posteljinu. Nedavno sam prestala prati posebno i dvostruko ispirati.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ni ja ne peglam carape
    Koliko vidim-zivela susilica :D
    Ima da je steknem do zime

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Peglam sve, od A do Ž, kako nama odraslima tako i njoj, posebno neki komadić koji je lijepši kad se lijepo izglača.

Inače, volim peglati pa mi i nije neki problem

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nikad nisan prala odvojeno ni dvaput ispirala ali sve peglam... (to mi je opsesija )

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa
    Inace,ja sam bolesna,priznajem
    Sve peglam.
    Maloj perem posebno,koristim omeskivac i peeeeglam
    Susilica bi me spasila :?
    mislim da te u tom slučaju sušilica ipak ne bi spasila

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mislis?
    Ma cuti,garant bi mi se osladilo to slaganje tople robice

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi peremo od malog robicu zajedno s našom od početka, bijelo na 90 a šareno na 60. Ne ispiremo dvaput i koristimo omekšivač od početka. Nikad nisam peglala radi sterilizacije jer je dovoljna temperatura u mašini.
    Peglam robu za vani tipa majice i košulje i poneke hlače, i to prije nego pođem vani.
    Kod mene doma se mora čekati jeftina struja za peglanje, i nema šaaaaaanse da ću ja peglat u 10 sati navečer.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja peglam sve osim čarapa, svu robu u obitelji, krpe, ručnike itd. a fakat mrzim peglati. Al mama me s tim zarazila još davno pa meni to što nije bar prošlo pod peglom kao da nije skroz čisto za obući. Sjećam se da je čak i patronažna na trudničkom tečaju pričala kako se grozi što ljudi sve manje peglaju i rekla da bar bebici iznutra sve ispeglamo.
    Al to s odvojenim pranjem robe mi je čista nebuloza, pa svi u kućanstvu diraju bebicu, mama je doji- a onda odvajati robu kao da je netko gubav. Stavim malo chicco omekšivača i stisnem gumb za duplo ispiranje i to je to. Da sam ikad primjetila reakciju na koži, izbacila bi omekšivač.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne peglam. Opeglala samo jednu turu male robice pred kraj trudnoće. Sušilicu nemam. Kad se robica osuši na zraku, lijepo posložim - i to je to!

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa nije stvar u tome da je netko gubav, ali mi je ipak nekako odbojna ideja da se gace odraslih peru s bodicima tek rodjene bebe :/ . Znam da temperatura iznad 60 stupnjeva ubije sve bakterije, ali ipak... Argument da svi primaju bebu i da je mama doji ovdje mi jednostavno nije dovoljan.

Ja jos danas (a malac ce skoro godinu dana) sve perem odvojeno, iz jednostavnog razloga sto njemu stavljam manje deterdzenta i ne stavljam omeksivac. Ne zato sto se bojim vidljive reakcije na kozi, nego zato sto bebama kroz kozu (btw neusporedivo tanju od nase) sve odmah prodje i zacas se nadje u krvotoku, a stvarno mislim da tako mali i osjetljiv organizam ne treba opterecivati s nepotrebnom kemijom.

Bebi sam iz predostroznosti dosta dugo peglala, ali mislim da nije bilo potrebno, ionako se sve pralo na visim temperaturama i susilo na suncu, pa su bakterije ionako unistene. Danas mu peglam samo ono sto perem na nizim temperaturama. Nama ne peglam gotovo nista, tj. samo ono sto trebam iz vizualnih razloga, sve ostalo mi je nepotreban gubitak vremena. Ionako je vecina materijala osjetljiva na peglanje, npr. sva odjeca s barem malo elastina prilicno propadne, osim ako se pegla na niskim temperaturama, ali onda opet peglanje iz antibakterijskih razloga nema smisla :? .

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Alyssa, no hard feelings. Svatko ima neke svoje stvari na koje je osjetljiv. Eto, ja ne bi bebi obukla ništa neispeglano, a ti nećeš prati sav veš zajedno. Vjerojatno bi i meni smetalo da se nečiji donji veš pere s odjećom moje bebe da recimo živimo sa svekijima ili sl. Ali ne smeta mi da se pere moj veš i onaj mog muža s bebinim stvarima. Kad mi dva sata programa na 90 stupnjeva ne bi bila dovoljna, onda bi hodala okolo kao pokojni Michael Jackson sa maskom. Ionako kad nosimo bebu, naslanja se na našu odjeću, sad već puzi po nama, leži na nama, zaspe, ljubimo ga, eto meni stvarno nema smisla odvajati robu naše male obitelji. A bebina robica je sva pamučna i peglam ju na najtoplije. A kad malo pogledam veš koji se suši- i ja i MM uglavnom nosimo sve pamučno i laneno pa opet moram i mogu popeglati.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zubic vila wrote:
    I ja peglam sve osim čarapa, svu robu u obitelji, krpe, ručnike itd. a fakat mrzim peglati. Al mama me s tim zarazila još davno pa meni to što nije bar prošlo pod peglom kao da nije skroz čisto za obući.
    Zato je mene muž "izdresirao" odmah na početku što se tiče peglanja. Opranu odjeću ne držim dugo u perilici, nego je odmah istresem i vješam ravno po šavovima na sušilicu, tako da od kad sam s njim ne peglam više ništa osim bebi robice i hlača/haljina/košulja, što izgleda izgužvano i što treba ispeglati. Sve ostalo se direkt nakon sušenja slaže u ormar. I kad se sjetim da sam nekad peglala i ručnike, posteljinu, majice, donji veš, sve... sad ipak to vrijeme peglanja skratim barem u pola.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Opranu odjeću ne držim dugo u perilici, nego je odmah istresem i vješam ravno po šavovima na sušilicu.
    Tako i ja, nevjerojatno kako to pali! Pamucne majice nakon toga samo pedantno slozim i izgledaju kao iz ducana!

Zubic vila, naravno, no hard feelings ! Svatko ima drukcije navike. Ono sto je jedino bitno je ukokati eventualne bakterije s bebine robice. A sad, hoce li to uciniti sunce, pranje na visokim temp. ili pegla - sasvim svejedno. Gace odraslih bas nisam htjela prati s bebinim vesom, jer znam za dosta slucajeva bas urinarno-vaginalnih infekcija pa sam nekako bila dodatno oprezna. Znam da je bakterije, kao E. coli, moguce dobiti i npr. nedovoljnim pranjem ruku ili WC-a, ali ovo mi je nekako ulijevalo dodatnu sigurnost. Ali velim, najvaznije mi je ipak bilo izbjeci kemikalije - zato jos i danas izbjegavam koristenje kozmetike u njezi bebe, a guzu mu pri promjeni pelene perem samo vodom (isperem pod pipom kad se ukaka), jer mislim da je bilo sto agresivno u toj dobi kontraproduktivno.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Peglam sve osim ručnika i posteljine.
    Mene zanima kako vi peglate robicu, s lica ili naličja? Uvijek peglam s naličja i sve mi izgleda nekako naopako, iako i na etiketama uvijek piše obavezno peglati s naličja.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tamnije stvari (da ne ostane "glanc")i komade s aplikacijama s nalicja,ostalo s lica.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Tamnije stvari (da ne ostane "glanc")i komade s aplikacijama s nalicja,ostalo s lica.
    i ja

Samo mi nije jasno kako vam uspe da vam pamučna (i druga) roba bude kao ispeglana nakon sušenja?
    Možda je to do mašine ili do tvrdoće vode?

Meni nema šanse veš da bude kao iz radnje kad se osuši, kako god ga lepo obesila na štriku

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ni meni

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kayo, izgleda da smo u problemu
    Biće da je to do naše tvrde i pretvrde vode.
    Meni sav veš koji izađe iz mašine bude sažvakan.
    Ja baš nisam neka preterana čistunica i picajzla, ali ga ne mogu gledati onakvog.
    I onda, kako neko reče gore, čekam jeftinu struju u pola 12 po noći da peglam. Pa znam da zaglavim i da 1-2 ujutru sa peglanjem, jer to sve mora da bude pod konac prepeglano

A posle, to opet u ormanu dobije "štrafte" od presavijanja, pa se onda sve to još jednom malo prepegla pre nošenja vani

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Auh :shock: preterujes
    Gora si od mene,ja samo jedanput peglam
    A da je zguzvano-zguzvano je
    Jedna moja prijateljica ima neku tehniku vadjenja vesa iz masine,presavijanja mokrog,pa razvijanja i razvlacenja pre stavljanja na susilicu,i zaista nista ne pegla.
    Samo,ne da se kopirati,i cini mi se da se vise zeza s tim nego ja s peglanjem

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    i ja

Samo mi nije jasno kako vam uspe da vam pamučna (i druga) roba bude kao ispeglana nakon sušenja?
    Možda je to do mašine ili do tvrdoće vode?

Meni nema šanse veš da bude kao iz radnje kad se osuši, kako god ga lepo obesila na štriku

ni meni, a ne sušim robu do kraja, već ima program "spremno za peglanje" roba je još vlažna kad ju izvadim i treba ju ispeglati.....

a perilica/sušilica mi nova najnovija, ima šta nema; sens ovaj, sens onaj...
    koristim i calgonit...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Auh :shock: preterujes
    Gora si od mene,ja samo jedanput peglam
    A da je zguzvano-zguzvano je
    Jedna moja prijateljica ima neku tehniku vadjenja vesa iz masine,presavijanja mokrog,pa razvijanja i razvlacenja pre stavljanja na susilicu,i zaista nista ne pegla.
    Samo,ne da se kopirati,i cini mi se da se vise zeza s tim nego ja s peglanjem
    To ti je ovo:
    Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Trik za ispeglani izgled je da se roba izvadi iz mašine čim ova završi, istreseš i slažeš jedno na drugo. Dok to dođe do štrika, pola posla je već obavljeno.
    I vjeruj, jednom kad na red dođe peglanje, skužiš da pol toga ne moraš speglati i sav trud se isplatio

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam do nekih 6 mj. odvojeno prala G robicu, na 60, bez omekšivača, sušila u sušilici i peglala. I sad njene gačice i piđamice prem odvojeno od svojih, ali razlog nije higijena. njene su gačice šarene, a moje bijele pa mi nekako prebrzo posive. sve ostalo perem zajedno. omekšivač koristim, ali nastojim izbaciti.
    i peglam sve osim donjeg veša, čarapa i ručnika.
    da, izvadim iz sušilice i peglam. ali ja volim peglati.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikad nisam peglala, oduvijek stavljam manje detergenta, nikad nisam duplo ispirala. Odvojeno sam prala ako je bilo toliko robice da se moze utrpati u jednu masinu (ono silno bljuckanje i kakanje na sve strane drasticno povecava kolicinu djetetove prljave robice ), kad nije bilo za jednu masinu, mijesala sam.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I ja volim peglati,od svih kucnih poslova najradije se toga uhvatim
    Samo sad je troje dece+nas dvoje...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

opcenito ne volim peglati a iskreno ne vidim svrhu peglanja radi "sterilizacije".

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    opcenito ne volim peglati a iskreno ne vidim svrhu peglanja radi "sterilizacije".
    potpis
    ni u bolnici ne peglaju ono što navuku na novorođenčad

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Peglanje radi sterilizacije ima svrhu zbog visoke temperature, ako se ves pere na manje od 60 stupnjeva ili se ne susi ljeti na suncu. Makar je realno i pranje na 60 upitno, jer bakterije i gljivice crkavaju na temp. iznad 60 - e sad, jel postignuta temp. 59 ili 61 :? , ali priznajem da je to vec trazenje dlake u jajetu...

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A u bolnici ne peglaju jer bebama oblace samo bijele benkice pa ih peru na 90 stupnjeva.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Onda je bolje da ja ne ostavljam peglu jer perem na najviše 60 njenu robicu, neku i na 40 :uzdah:

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam samo pelene na 90,sve ostalo na 40 :/
    +pegla

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sve bodiće perem na 90,kad se osuše,složim i to je to-ostalu robicu samo ''pritisnem'' peglom,a kad se zimi suši u sušilici,onda samo složim

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sve perem na 60, pelene namačem u prahu za dezinfekciju pa kad sve to bacim u mašinu dezinfecira i ostalo.
    Mala ima skoro 6 mjeseci ali ja još uvijek sve peglam, osim kad ne stignem pa stavim pelene i neopeglane. Možda zvučim malo mazohistički, ali nekako uživam peglati njenu robicu

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •