Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Lisnato, a tako sočno : mljac :

  1. #1
    Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno Lisnato, a tako sočno : mljac :

    Brzinski recept:

    Trebate:

    Omiljenu šunku i sir

    Lisnato razvaljate u pedalj široki i dijagonala protvana dugački komad ( imate dva u paketu, pa svaki posebno ofkors )

    Na duži rub poslažete red šunke, red sira, srolate i stavite u protvan dijagonalno, ja stavim ispod onaj papir za pečenje.
    Tako napravite i s drugim lisnatim

    Zarežete ih na svakih 2-3cm skoro da kraja, ali se skroz
    ko hoće posoli si
    i onda prelijete vrhnjem za kuhanje ( ja koristim kplus jer nije jako rijetko )
    Razmažem ga po lisnatom sa metlicom.

    U pećnicu na 200 oko 25-30min ( ako vam je pećnica novija i jača možda i manje )

    Dobar tek



    p.s.
    mogu razne varijacije
    meni je palo na pamet da namažem lisnato sa abc sirom i stavim vlasca, šunku ili umjesto šunke ostatke piletine od ručka, ali to još nisam probala.

    Ovaj šunka sir je osnovni pa probajte

    Brzo, lako, a fiiiiinooo

  2. #2
    Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    E da, ja od sira stavim gaudu ili podravac.

  3. #3
    Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    Niko neće probati?
    8)

  4. #4
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Hocu ja kad odlucim prekrsiti monti prehranu zvuci jako ukusno mozda cak napravim L za rodjendan sa abc sirom i povrcem nekim hmmm vidis hvala ti za ideju

  5. #5
    Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    Nema na čemu

  6. #6
    spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    701

    Početno

    I mm i ja ovo obožavamo i jedemo već godinama. Meni je najbolji taj osnovni sa šunkom i sirom. Dobro si me podsjetila,uskoro ću opet praviti.

  7. #7
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    A jel se to moze peci ko mali sendvici? Sutra je rodjendan pa jel to ok za ponudititi trogodisnjacima?! Koliko ih bude otprilike?

  8. #8
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Ok, ovo zadnje pitanje zanemari

  9. #9
    Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    Kad zarolaš lisnato zareži ga na svaka dva-tri cm skoro do dole, a kad se speče samo prorežeš do kraja, mislim da će ti to biti ok i zgodno je za klince jer mogu uzeti u ruku, a ne raspada se.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Ja još u to stavim malo šalše pa bude nešto kao pizza sa lisnatim.

  11. #11
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    ovo zvuči stvarno mljac, ali sam ja lijena išta praviti ovih dana.

    Ali super za sejvati u kuharicu na kompu, za neke fešte.

  12. #12
    Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno


    a i priprema je gotova za 10-tak minuta + pećnica


    Ovo sa šalšom je super ideja

  13. #13
    migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zg - istok
    Postovi
    578

    Početno

    ovo sam jela nedavno u gostima i genijalno je.......čak i hladno

  14. #14
    Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    probala sam raditi i sa sirnim namazom posula vlasvem i stavila šunku ispalo je mljac!!
    Malo je jači okus zbog vlasca, ali ko ga voli super je.

  15. #15
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    ja sam jučer oduševila goste ovim divnim receptom
    super jednostavno za napravit, a bome i ne skupo...
    jednako mi treba vremena koliko za neku osrednju platu posložit
    (kupim ono svježe lisnato iz lidla), a novca punoo manje...
    8)

  16. #16
    Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno


    Baš mi je drago!!

  17. #17
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    a zakaj mora biti po dijagonali, da bude duže ili?
    šta pečeš oba u istom protvanu po dijagonali, kako? ili svaki posebno?
    niš ne kužim

  18. #18
    Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    Po dijagonali da ima više i oba zajedno, a ti ne moraš tako, možeš i dužinom protvana, to ti nije tak bitno.

  19. #19
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    ma, ispekla ja po svom i ispalo mljac, mljac

  20. #20
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    podižem za novi recept:

    lisnato s tunom

    na maslinovom ulju dinstati luk, dodati filete tune i kapare, popapriti, zarolati u lisnato (ili napuniti jastučiće od lisnatog) i zapeći

    mljac

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •