-
Lisnato, a tako sočno : mljac :
Brzinski recept:
Trebate:
Omiljenu šunku i sir
Lisnato razvaljate u pedalj široki i dijagonala protvana dugački komad ( imate dva u paketu, pa svaki posebno ofkors
)
Na duži rub poslažete red šunke, red sira, srolate i stavite u protvan dijagonalno, ja stavim ispod onaj papir za pečenje.
Tako napravite i s drugim lisnatim
Zarežete ih na svakih 2-3cm skoro da kraja, ali se skroz
ko hoće posoli si
i onda prelijete vrhnjem za kuhanje ( ja koristim kplus jer nije jako rijetko )
Razmažem ga po lisnatom sa metlicom.
U pećnicu na 200 oko 25-30min ( ako vam je pećnica novija i jača možda i manje )
Dobar tek

p.s.
mogu razne varijacije
meni je palo na pamet da namažem lisnato sa abc sirom i stavim vlasca, šunku ili umjesto šunke ostatke piletine od ručka, ali to još nisam probala.
Ovaj šunka sir je osnovni pa probajte
Brzo, lako, a fiiiiinooo
-
E da, ja od sira stavim gaudu ili podravac.
-
Niko neće probati?
8)
-
-
Nema na čemu
-
I mm i ja ovo obožavamo i jedemo već godinama. Meni je najbolji taj osnovni sa šunkom i sirom. Dobro si me podsjetila,uskoro ću opet praviti.
-
A jel se to moze peci ko mali sendvici? Sutra je rodjendan pa jel to ok za ponudititi trogodisnjacima?! Koliko ih bude otprilike?
-
Ok, ovo zadnje pitanje zanemari
-
Kad zarolaš lisnato zareži ga na svaka dva-tri cm skoro do dole, a kad se speče samo prorežeš do kraja, mislim da će ti to biti ok i zgodno je za klince jer mogu uzeti u ruku, a ne raspada se.
-
Ja još u to stavim malo šalše pa bude nešto kao pizza sa lisnatim.
-
ovo zvuči stvarno mljac, ali sam ja lijena išta praviti ovih dana.
Ali super za sejvati u kuharicu na kompu, za neke fešte.
-
-
ovo sam jela nedavno u gostima i genijalno je.......čak i hladno
-
probala sam raditi i sa sirnim namazom posula vlasvem i stavila šunku ispalo je mljac!!
Malo je jači okus zbog vlasca, ali ko ga voli super je.
-
ja sam jučer oduševila goste ovim divnim receptom
super jednostavno za napravit, a bome i ne skupo...
jednako mi treba vremena koliko za neku osrednju platu posložit
(kupim ono svježe lisnato iz lidla), a novca punoo manje...
8)
-
Baš mi je drago!!
-
a zakaj mora biti po dijagonali, da bude duže ili?
šta pečeš oba u istom protvanu po dijagonali, kako? ili svaki posebno?
niš ne kužim
-
Po dijagonali da ima više
i oba zajedno, a ti ne moraš tako, možeš i dužinom protvana, to ti nije tak bitno.
-
ma, ispekla ja po svom i ispalo mljac, mljac
-
podižem za novi recept:
lisnato s tunom
na maslinovom ulju dinstati luk, dodati filete tune i kapare, popapriti, zarolati u lisnato (ili napuniti jastučiće od lisnatog) i zapeći
mljac
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma