Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: lanene sjemenke

  1. #1

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Postovi
    1,187

    Početno lanene sjemenke

    Znam da se pisalo o tome, ali me zanima konkretna količina koju treba dnevno pojesti mljevenih lanenih sjemenki ( kao i količina za mog četirigodišnjaka ). Također sam nešto čitala da je najbolje konzumirati ih sa mliječnim proizvodima ( ako je mlijeko ili sir u pitanju- bolje uzeti s manje masnoće ) , da li ih vi konzumirate tako ?

  2. #2
    sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    2,248

    Početno

    ja svoje lanene sjemenke jedem s jogurtom. istina, ne sjetim ih se bas uvijek vec kad malo zapne s probavom.

  3. #3
    Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    ...gde Dunav ljubi nebo...
    Postovi
    1,976

    Početno

    Da li moraju biti samlevene ili ih je dovoljno dobro prozvakati?
    I ja ih jedem u jogurtu, ali nemam gde da ih sameljem...

  4. #4
    sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    2,248

    Početno

    ja jedem mljevene, a ove u komadu ostavljam za peciva i kruh. ako ti je pri ruci neki dm, tamo se mogu kupiti mljevene sjemenke lana.

  5. #5
    Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    ...gde Dunav ljubi nebo...
    Postovi
    1,976

    Početno

    Citiraj sarasvati prvotno napisa
    ja jedem mljevene, a ove u komadu ostavljam za peciva i kruh. ako ti je pri ruci neki dm, tamo se mogu kupiti mljevene sjemenke lana.
    Nisam znala da ima. Bas tamo sam kupila ove cele...

  6. #6
    Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    1,276

    Početno

    Jedemo ih u jogurtu, svježem siru, na kuhanim Ledo štruklima. Kupim sjemenke i onda ih kod kuće sameljem svakih par dana u mlincu za kavu i držim u zatvorenoj staklenki.
    Obzirom da nemaju neki okus, kombiniramo ih uvijek sa preprženim sameljenim sjemenkama sezama. Ovo je super kombinacija lan-sezam za svježi sir i kuhane štrukle

  7. #7
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    ako nisu samljevene treba ih dobro, dobro sažvakat, jer u protivnom samo "prolete" kroz probavni sustav, bez da ostave traga.
    ja kupim samljevene i konzumiram u kruhu, stavim u varivo, s pahuljicama, u smjesi za pohance, u popečcima, ili u jogurtu.

  8. #8
    Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    1,276

    Početno

    Anamar wrote:
    ako nisu samljevene treba ih dobro, dobro sažvakat, jer u protivnom samo "prolete" kroz probavni sustav, bez da ostave traga.
    Potpisujem

  9. #9
    Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    ...gde Dunav ljubi nebo...
    Postovi
    1,976

    Početno

    Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Anamar wrote:
    ako nisu samljevene treba ih dobro, dobro sažvakat, jer u protivnom samo "prolete" kroz probavni sustav, bez da ostave traga.
    Potpisujem
    Ovog se i plasim - da ih ne zobam zabadava...

  10. #10

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    204

    Početno

    A mljevene sjemenke lana ne treba kupovati jer vrlo brzo nakon mljevenja oksidiraju, pa imamo više štete od toga nego koristi.
    Treba ih samljeti neposredno prije upotrebe, ja meljem u električnom mlincu za kavu.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Postovi
    1,187

    Početno

    Cure, a koju količinu dnevno uzimate ?

  12. #12
    Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    1,276

    Početno

    Za obrok recimo jednu do dvije čajne žlice mljevenih sjemenki, ne jedem ih baš svaki dan nego par puta tjedno.

  13. #13
    Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    774

    Početno

    Cure koje koristite lan (posebno one koje ga misle davati djeci), mozda ne bi bilo lose prouciti i ovu temu:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=58904

  14. #14

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Postovi
    1,187

    Početno

    Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Jedemo ih u jogurtu, svježem siru, na kuhanim Ledo štruklima. Kupim sjemenke i onda ih kod kuće sameljem svakih par dana u mlincu za kavu i držim u zatvorenoj staklenki.
    Možda je glupo pitanje , ali koristiš li ručni ili mlinac na struju?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •