Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Na raspolaganju

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Na raspolaganju

Ne znam da li ću točno znati objasnit išto me muči, ali otprilike pitanje glasi ovako. Za one mame koje su svoje vrijeme podredile klincima kako povući granicu da ti se na glavu ne popnu i nepozvani gosti :? Jel nakon što su se s godinama navikli da sam ja pretežno doma, sve širi i širi krug obitelji smatra da sam ja apsolutno NA RASPOLAGANJU za društvo kad imaju godišnji, za "skočiš mi usput po ..." kad su u gužvi itd da ne nabrajam. A ja od suvisle osobe koja je uvke znala reći što hoće postajem pasivno agresivna jer znam da ako kažem da ne mogu, ne stignem itsl da si svi dopuštaju procjene tipa pa ti nisi normalna, zašto ti djeca nisu u vrtiću, djeca su ti već velika ostavi ih mami od par dana odi samnom na viksu - primjer jedne od briljantnih ideja Tako da i ono malo posla koje radim više uopće ne dolazi na red.
    Najgore je da je MM počeo poprimati taj stav- mi smo do sad funkcionirali u prilično korektnim dogovorima, a sad i on kao da ne kuži da ja imam pravo raspolagati svojim vremenom.
    Ma ne znam da li ovo zvuči shvatljivo ikome, ali zlobni komentari prezaposlenih su mi počeli ozbiljno ljuljati samopouzdanje.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Što se tiče nepozvanih gostiju, mi se uvijek držimo toga da nikad nikome "ne banemo u kuću" tako da ih uvijek nazovemo ako smo u tom kvartu i pitamo "jel vam zgodno da vam navratimo, blizu smo?".
    Isto se ponašaju i naši prijatelji, uvijek se najave ili zvrcnu telefonom da li smo slobodni da bi navratili.
    Naravno da nitko nema pravo gospodariti tvojim vremenom i jednostavno to moraš reći ljudima koji ti nepozvanu dođu - da imaš već neke planove te ih zamoli da ubuduće ako žele navratiti da uvijek prije nazovu
    Na to se ne bi smjeli naljutiti ni prijatelji, ni rodbina, jer to po meni spada u međuljudski bonton.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Možda nisam shvatila - ali zašto se podrazumjeva da žena koja je vrijeme podredila djeci (pretpostavljam domačica) mora biti na rapolaganju svima?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Možda nisam shvatila - ali zašto se podrazumjeva da žena koja je vrijeme podredila djeci (pretpostavljam domačica) mora biti na rapolaganju svima?
    Cccc, kako ne znaš
    Žena-domaćica je uvijek kući i ništa ne radi, ima zato napretek vremena da udovoljava tuđim hirovima i završava tuđe poslove. Zato jer se "po kući nema šta raditi" i jer "samo sjedi i ne radi ništa". Kako to nećeš znati! :shock:

Ja sam na porodiljskom shvatila šta je to biti kući i biti ta famozna "domaćica koja vazda ima vremena".
    Jer, ne samo da ti svako smije banuti u svaka doba (nebitno što 100x kažeš da to ne rade), tražiti usluge tipa "kupi i meni na pijaci/u radnji kad već ideš...", nego se ti na kraju dana imaš potrebu izvinjavati bračnom drugu jer si se umorila ko pas od tog "slobodnog vremena". Umjesto da i ti odmoriš dok dijete spava pereš, kuvaš, ribaš i na razne druge načine upražnjavaš "slobodne aktivnosti" i "sve što vole mladi". Na sve to i poštar se navikne da si kući, pa uredno samo i isključivo tebi zvoni da otvoriš vrata stubišta (iako zamoliš 100x da to ne radi jer ti beba spava :mad

pikula ako ovo sa traženjem telefonskog najavljivanja ne upali (a počesto ne upali) pusti ih da zvone, a ti se pravi da te nema kući. Ako ne možeš to da izvedeš, preostaje jedino da veliš "dragi gosti, samo se raskomotite, a ja odoh kuvati/prati/ribati/peglati (šta god si već započela)"
    Srećno!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

djeca su ti već velika ostavi ih mami od par dana odi samnom na viksu
    pa daj toj osobi mamin broj, nek se s njom dogovori

btw - sad kad znam da si na raspolaganju, mogla bi i ja katkad banut!

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

APSOLUTNO imaš pravo raspolagati svojim slobodnim vremenom!
    Kladim se da puno više radiš od tih zlobnih "prezaposlenih". Ne daj da ti poljuljaju samopouzdanje,jer doživljavati će te onako kako ti sama sebe doživljavaš. Njihov posao nije važniji od tvoga

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joooj baš mi je jučer jedna osoba digla tlak sa sličnim komentarom u stilu- pa kako nemate vremena??? pa šta radite po cijele dana na porodiljnom?? još k tomu i dijete vam sigurno puno spava!!!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa da imam sina koji prohodava i koji je hiperaktivan i nema šanse ga ostaviti igdje na sekundu, nemrem ni na wc bez da urla, a kad spava- kuham, spremam nered za njim i ostalima...

mislim stvarno si ljudi svašta dozvole...ali opet i ja se ponekad pitam jesam li ja možda nenormalna...al u tom slučaju odem na rodu pa vidim da nas ima još takvih...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pa ja nemam okolinu familiju koaj me uzim akao na raspolganju, valjda nikom ništa ne treba....heehe........jedino tko me zna isprovocirat je MD ( koji na psolu provede 12 sati + 2 potroši na put znali 14) ajde obavi mi ovo ionako ništa ne radiš cijeli dan ......

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se više umorim od kada sam doma s djecom nego dok sam na poslu.
    Često znam reći da jedva čekam vratiti se na posao da malo odmorim. A nije da tamo ništa ne radim.
    Od kada sam doma imam osjećaj da sam na teškom fizičkom radu i to barem 18 sati dnevno, i naravno, uključene su i nedjelje i praznici. A godišnjeg nigdje na vidiku.
    A ono što me najviše ubedira je što se moj rad nigdje opipljivo ne vidi. Ručak se pojede u minuti (ili se uopće ne pojede ), stan je čim okrenem leđa opet svinjac... ma za poludit!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja nemam tolko problema s tim da ljudi banu meni ali me pozivaju k sebi svako malo i ja svako malo moram odbit jer ili mi dijete spava u to vrijeme, ili nemam auto, ili me zovu u vecernjim satima kad ja dijete kupam i spremam spavati (pa dobijem onaj famozni "pa zar svaku vece mora ic spavat u isto vrijeme?" ne mora, al djetetu se spava )
    Pa dode vikend, muz mi dode doma i ja bi malo provodila vrijeme s moja dva najdraza decka. Al ne, ja bi trebala ic malo van, druzit se s ljudima, pa nemogu se zatvarat u kucu....uff!

Obavljanje sitnica srecom sad ne radim jer auto je vec duga 2 i pol mjeseca na popravku pa su se "zicarosi" malo odvikli od "daj me pokupi u ducanu, da mi dopeljaj ovo, daj me odvezi tamo..."

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pikula, moraš kukati! Znači, kad te neko nazove ti mu ispričaš kako su djeca nemirna, kako stalno nešto traže, kako ti ne stižeš ni na wc itd. Malo se šalim, malo i ne. I potpuno te razumijem.
    I potpisujem debelo Brundu, baš sam poželjela otići na posao i zaokupit mozak nekim drugim stvarima

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    pa ja nemam okolinu familiju koaj me uzim akao na raspolganju, valjda nikom ništa ne treba....heehe........jedino tko me zna isprovocirat je MD ( koji na psolu provede 12 sati + 2 potroši na put znali 14) ajde obavi mi ovo ionako ništa ne radiš cijeli dan ......
    Lijek za takve izjave je prepustiti mužu kuću i djecu na jedan dan, pa da vidiš.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Znam situaciju da je muž otišao na zadnji dio porodiljnog, jer mu je već bio pun kufer posla, a žena na posao zadnjih par mjeseci. I fino je on bio skoro cijelo ljeto na moru, a žena došla na 2-3 tjedna. I kad joj je on rekao jednom da pričuva tu večer djecu ona mu je fino odbrusila "ja sam na godišnjem, a ti si na porodiljnom". I tako ona feštala na moru s društvom do sitnih noćnih sati, a muž cijelo vrijeme vodio brigu o dvoje male djece (3 i 1 godinu) i išao s djecom ranije u krevet. Eto i toga ima

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    btw - sad kad znam da si na raspolaganju, mogla bi i ja katkad banut!
    i ja

kao što je netko rekao, i meni kad banu gosti nastavim raditi ono što sam radila, a oni su zamoljeni da pomognu, bilo da je to igra s djecom, čupanje korova, kuhanje ručka ili usisavanje
    na kraju ispadne super jer sve brže završim

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da zvuči poznato većini ljudi. Ja valjda izgledam smotano pa to nikome ne pada na pamet da imam viška vremena, a i inače nisam tip od "spontanih upada" doma, prije sam za "spontana" nalaženja negdje vani. Moji iz Dalmacije kažu u zezu da sam "otuđena Metropolićanka" koja će za godinu-dvije organiziravat "playdates" za dijete. Ne znam, reci ljudima jasno i glasno da nemaš vremena jer si planirala to i to, TM-u pogotovo, možda bi pomoglo da ga ostaviš par puta samog s djecom, a ti odeš nešto obaviti, da si osvježi znanje koliko je to posla. Evo i jednog duhovitog tekstića na tu žene koja je svima dostupna, ne kažem da je to recept koji se treba primijeniti, ali od pasivne agresivnosti puno je bolja asertivnost - da jednostavno jedan put kažeš ne mogu, nije mi zgodno - i kad to kažeš jednom, drugi put će bit lakše, treći put možda automatika, a četvrti ili peti će prestat neka očekivanja drugih od tebe:

http://mrvica.googlepages.com/pri%C4%8Deipri%C4%8Dice

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

"na tu žene" = "na temu žene". Priča koja ide na tu temu je prva s ovog linka, zove se "Mala torba, velika sloboda", autorica je Sanja Pilić, iako si ovo već možda dobila jer je neko vrijeme bilo popularno i cirkuliralo mailovima.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Lijek za takve izjave je prepustiti mužu kuću i djecu na jedan dan, pa da vidiš.

nema ništa od jednog dana, znao je on provest s njim pol dana i više, samo što imaju auto sjednu i nema ih doma, odu do nekga i sl. lijepo se zabave i njemu je s malim baš super nije ni zahtjavan ni sl. a i da su doma ne ni se on uhvatio ničeg u kući pa da miševi plaze uokolo jer ionkao ću ja to sutra. da on to sve isproba nažlost bi ja morala bit u bolnici sa preživljavajućom dijagnozom, njegova mama i tata, sestra moja baka, tata, žena mu na putu, sva brza hrana, restorani ikakvi vanjski izvori gotove hrane zatvorena i sva odjeća prljava. E onda bi vjerovatno nešto izvukao iz friza, oprao mašinu da mogu izać iz kuće i spegalo si nešto jer je jakoo zgužvano, a možda bi i suđe oprao nakon toga, tko zna ....i onda kad bi se vratila iz bolnice bi me špotao da kakva mi je to kuća, nema ništa oprano i spegalno ...tako da moj dragi to vjerovatno neće ubrzo osjetit.....al nema veze opet je meni ljepše u parkiću njego njemu na poslu 14 sati...osim što mi ponekad psiha poludi od kuće ali onda se poslužim bakama, a i vrtić pomogne!!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    pikula ako ovo sa traženjem telefonskog najavljivanja ne upali (a počesto ne upali) pusti ih da zvone, a ti se pravi da te nema kući.
    Ovo ja, asocijalna stoka, radim. Ne otvaram nikome vrata, samo po dogovoru. Ipak, vjerojatno sam tu malo ekstremna, ja stvarno jako volim svoj mir i samoću kad je se dočepam.

Ako ne možeš to da izvedeš, preostaje jedino da veliš "dragi gosti, samo se raskomotite, a ja odoh kuvati/prati/ribati/peglati (šta god si već započela)"
    Srećno!
    A ovo ne preporučujem, imaju moji roditelji poznanike koji navrate i sjede do ponoći bez obzira što moji vješaju robu, peglaju, pakiraju stvari za put... mozda bi upalilo da su ih zaposlili.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam na porodiljskom shvatila šta je to biti kući i biti ta famozna "domaćica koja vazda ima vremena".
    Jer, ne samo da ti svako smije banuti u svaka doba (nebitno što 100x kažeš da to ne rade), tražiti usluge tipa "kupi i meni na pijaci/u radnji kad već ideš...", nego se ti na kraju dana imaš potrebu izvinjavati bračnom drugu jer si se umorila ko pas od tog "slobodnog vremena". Umjesto da i ti odmoriš dok dijete spava pereš, kuvaš, ribaš i na razne druge načine upražnjavaš "slobodne aktivnosti" i "sve što vole mladi". Na sve to i poštar se navikne da si kući, pa uredno samo i isključivo tebi zvoni da otvoriš vrata stubišta (iako zamoliš 100x da to ne radi jer ti beba spava )
    Jao potpisujem od prvog do zadnjeg slova!

I Brundu isto, ja se također više umorim kad sam uzastopce doma s djecom nego kad sam na poslu (a naradim se).

Što se teme topica tiče, jednostavno ih otkači par puta uzastopno pa će valjda nakon toga sami odustati.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

balarosa, Tin je

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Znam situaciju da je muž otišao na zadnji dio porodiljnog, jer mu je već bio pun kufer posla, a žena na posao zadnjih par mjeseci. I fino je on bio skoro cijelo ljeto na moru, a žena došla na 2-3 tjedna. I kad joj je on rekao jednom da pričuva tu večer djecu ona mu je fino odbrusila "ja sam na godišnjem, a ti si na porodiljnom". I tako ona feštala na moru s društvom do sitnih noćnih sati, a muž cijelo vrijeme vodio brigu o dvoje male djece (3 i 1 godinu) i išao s djecom ranije u krevet. Eto i toga ima
    Da, a sad zamislite obrnute uloge, da to muž napravi ženi koja je na porodiljnom, ne bi zvučalo baš toliko zabavno? :/

onT: pa nemam puno rodbine pa me ne tlače toliko, ponekad se suočim s idejama prijatelja što bi im trebalo koje meni ne odgovaraju u ovoj situaciji - nekad se dogovorimo a nekad ne, mm me najviše zna izludjeti nonšalantnim stavom ali i na tome radimo da se nekako dogovorimo. Znam i ja pucati po šavovima (s tim da ja sad radim, ali zunam i kako je na porodiljnom).

Ali ja sam se zapravo još prije djece i muža znala naći u situaciji da radim usluge drugima koje mi se ne vraćaju kad meni treba, recimo. Pa sam otkrila iscjeliteljsku blagodat odgovora iz kategorije: neću, ne da mi se, nema šanse i slično.
    I dalje volim učiniti uslugu i pomoći svakom tko me pita, ali kako kaže dobri stari Juul - dok to ne prelazi moje osobne granice. Ljudi su takvi, dok pristajete, oni će tražiti još. Pa dajte onda do znanja tim osobama, a ne nepoznatim forumašima, što vas muči.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sve ovisi o tome kako se postaviš. Ja radim od kuće, pa mi se isto dogodilo da svi misle da sam na raspolaganju i uvijek imam vremena. No ja sam postavila granice. Treba znati reći ne, s mjerom, jer ne želiš sve ljude udaljiti od sebe nego samo postaviti granice kojima ćeš zaštititi sebe i svoje vrijeme. I ja sam skužila da poštar i raznosači reklama zvone samo meni, pa sam prestala skakati na svako zvono.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    . I ja sam skužila da poštar i raznosači reklama zvone samo meni, pa sam prestala skakati na svako zvono.
    x

pogotovo na postara

meni se u ovoj situaciji cini veci problem odgovori druge strane na pikuline pokusaje postavljanja granica :/

mene bas ljudi ne salijetaju molbama, osim onih koji salijetaju po defaultu, bez obzira na moju trenutnu situaciju.

mm uvijek kad treba pomoc lijepo zamoli

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Vidim da nisam bila dovoljno jasna pri opisu "postupka sa gostima"
    Moji gosti koji upadnu redovno dobiju "zadaću", a ja skoro nikad ne sjedim dok su tu (ono, sjedim i srkućem kafu/sok dok mi poslovi stoje). Nastavljam np.r praviti ručak dok sjedimo u kuhinji, a gost dobije da guli bijeli luk
    Ili peglam a gost slaže.
    Ili nešto drugo prigodno.
    Ako ništa drugo, paramo/namotavamo vunicu zajedno (a toga kod mene uvijek ima)

Gosti koji podnose takav "tretman" uvijek su dobrodošli, makar i da banu nenajavljeno. Ali ti se gosti uvijek najave, jer su to moji dragi prijatelji i rodbina. Oni znaju koliko malo vremena imam i cijene i ono što provedemo zajedno radeći kućne poslove
    Preostali više ne dolaze (a ja sam poslove svakako završila )

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zgodno, vještičice, nešto kao seoska sijela nekad davno
    pa meni je često dosadno kad se s gostima ili u gostima sjedi i vrti prstima, često si pomislim kako su se ljudi kad su imali više posla znali bolje zabaviti. Uopće mi ne bi bilo krivo parati vunicu ili sjeckati luk u gostima.

I istina, oni koji se uvrijede, nisu ni zaslužili da dolaze u goste.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja očito imam normalnu okolinu, jer otkad sam na porodiljnom nikom ne pada napamet da mu vučem stvari s placa ili obavljam kakve sitnice. Nisam ni prije. Ali da svi računaju da smo doma i da jedva čekamo goste- ponekad da, no to su oni najbliži- bake, djedovi, bliski prijatelji, pa se to njima može tolerirati. Iako ponekad i njima kažem da nam ne trebaju gosti, pogotovo kad je MM doma pa želimo biti sami, ali ipak većinom mi je drago da netko dođe.
    Ali to da netko misli da žena na porodiljnom ima viška vremena mi je :shock: Prije sam radila minimalno 8 sati dnevno i kuhala i spremala, stan je uvijek čist da se može s poda jesti, ali nikad nisam imala manje vremena za išta nego otkad sam rodila. I to je posao 24/7. Tri smjene, i noćna naravno. Nema godišnjeg, pauze za ručak. Meni je vrhunac odmora u zadnjih 5 mjeseci kad je MM doma i igra se s malim pa se ja tuširam bez brige punih 10 minuta. Da me netko krivim tonom pita šta radim po cijele dane mislim da bi loše završio.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Jer, ne samo da ti svako smije banuti u svaka doba (nebitno što 100x kažeš da to ne rade), tražiti usluge tipa "kupi i meni na pijaci/u radnji kad već ideš...", nego se ti na kraju dana imaš potrebu izvinjavati bračnom drugu jer si se umorila ko pas od tog "slobodnog vremena". Umjesto da i ti odmoriš dok dijete spava pereš, kuvaš, ribaš i na razne druge načine upražnjavaš "slobodne aktivnosti" i "sve što vole mladi". Na sve to i poštar se navikne da si kući, pa uredno samo i isključivo tebi zvoni da otvoriš vrata stubišta (iako zamoliš 100x da to ne radi jer ti beba spava :mad

Kako si super ovo sročila

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa
    Ali to da netko misli da žena na porodiljnom ima viška vremena mi je :shock:
    E, i ovo mene fakat čudi.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[quote="ina33"]
    Citiraj Zubic vila prvotno napisa
    Ali to da netko misli da žena na porodiljnom ima viška vremena mi je :shock:
    E, i ovo mene fakat čudi.[/quote
    potpis

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Imam osjecaj da probleme imate samo vi dragi i ljubazni ljudi, nikom iz moje okoline nije palo napamet da mi kaze da mu skoknem po nesto iz ducana ili s placa jer sam ja jednostavno zla vjestica ili se mozda ne druzim s takvim ljudima. Mojim prijateljima sam jos prije poroda rekla neka se izvole najaviti ako misle dolaziti i na to se nitko nije naljutio, a i ako je taj mi ne treba u kuci. Nemam problema ni sa rodbinom, mojima kazem direkt sta mislim, a kad je mm-ova rodina u pitanju kazem mu ili im ti reci lijepo ili cu im ja reci na svoj nacin, bez rukavica.
    A sto se postara tice, pa to je zadnja stvar oko koje se treba uzrujavati, kako mi je zvonio i nakon sto sam mu rekla da imam malo dijete koje spava, jednom sam mu se javila i rekla da sam kod kuce i da mu necu otvoriti ,onda je prestao (uostalom ima u zgradi tri babe u penziji neka njima zvoni).

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mina30 hoćeš reći da si ti draga i neljubazna?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja imam isti osjećaj kao mina30

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    balarosa, Tin je
    Hvala

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Oduševile ste me odgovorima. To žena treba kad je down Tenks.
    Ma mene najviše čudi što sam ja bila poznata kao snaha iz Šume striborove: "...a snaha jezičava, proždrljiva, nazlobna..." a sad kao da sam se polako identificirala s tim kako me drugi vide. Previše ljudi ne cijeni ono što radim pa sam polako i ja počela sumnjati u sebe i sve za što bih se do nedavno zaklela da mi je najvažnije u životu. Tražim već duže vrijeme posao i vidim da nisam više ono što sam bila. U svojem dosadašnjem poslu sam itekako izgubila potreban edge i stvarno se ne vidim kako ponovno toliko jurim za poslom, a u potrazi za nekom suvislom adaptacijom kao da sam paralizirana tim sveopćim bivanjem "na raspolaganju" i sve nižim samopouzdanje. Kaj stvarno moram biti "faca" u nečem mjerljivom lovom ili moći da mi se ljudi prestanu obraćati kao da sam maloljetna ili maloumna. :?
    Stvarno ponekad mi dođe da se onako donkihotovski zainatim da ostanem majka i domaćica i izborim se za neko elementarno poštovanje.
    Dobro znam da imam samo jedan život za proćerdat, ali sad mi stvarno sve ostalo izgleda kao odustajanje.
    Ma baš mi se probudio neki dišpet.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nema ništa od jednog dana, znao je on provest s njim pol dana i više, samo što imaju auto sjednu i nema ih doma, odu do nekga i sl. lijepo se zabave i njemu je s malim baš super nije ni zahtjavan ni sl. a i da su doma ne ni se on uhvatio ničeg u kući pa da miševi plaze uokolo jer ionkao ću ja to sutra. da on to sve isproba nažlost bi ja morala bit u bolnici sa preživljavajućom dijagnozom, njegova mama i tata, sestra moja baka, tata, žena mu na putu, sva brza hrana, restorani ikakvi vanjski izvori gotove hrane zatvorena i sva odjeća prljava. E onda bi vjerovatno nešto izvukao iz friza, oprao mašinu da mogu izać iz kuće i spegalo si nešto jer je jakoo zgužvano, a možda bi i suđe oprao nakon toga, tko zna ....i onda kad bi se vratila iz bolnice bi me špotao da kakva mi je to kuća, nema ništa oprano i spegalno ...tako da moj dragi to vjerovatno neće ubrzo osjetit.....al nema veze opet je meni ljepše u parkiću njego njemu na poslu 14 sati...osim što mi ponekad psiha poludi od kuće ali onda se poslužim bakama, a i vrtić pomogne!!
    slažem se točkalice, nema pomoći

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa

slažem se točkalice, nema pomoći

a da ...a same smo ih tražile....ustvari on je mene našao....hehhehhe znao je tko će ga trpit ......mene ga i strah pustit u kuhinju jer me strah da bi od šoka alergiju dobio

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

vezano za poštare i ostale koji zvone - digni slušalicu s interfona ako ti se ne da ulaziti u dublje razgovore da ne stanuješ samo ti u zgradi i da pozvoni i drugima 8)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mrkvica05 prvotno napisa
    vezano za poštare i ostale koji zvone - digni slušalicu s interfona ako ti se ne da ulaziti u dublje razgovore da ne stanuješ samo ti u zgradi i da pozvoni i drugima 8)
    Uh, ima i još žešći hard core stav/otuđenje stav - mi se uopće ne javljamo na ta zvona, odmah pretpostavim da je netko tko nešto prodaje i sl. (doduše, živimo u rel. velikoj zgradi, u jako napućenom kvartu i u pravilu mi stvarno niko niti ne svraća bez da me nazove na mob pa to mogu onda uz dobru osnovu pretpostaviti). Kad je dijete spavalo, a ja bila doma na porodiljnome, fiksni bih ištekala iz zida, a mob stavila na silent.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to sam ja radila.

a u starom stanu sam imala interfon koji se moze stisat. pa bi mi i prijatelji zvonili ko sasavi jer bi ga zaboravila opet ukljucit, al to je druga prica

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam bila doma samo dok sam bila na porodijskom tako da nemam puno iskustava. No, kod mene to ide jednostavno - posložim si prioritete za napraviti i među top 100 mi sigurno neće biti "skočiti susjedi na plac po kilu zelja". Logično mi je da žena koja je doma ima više vremena za djecu, muža, stan pa neće npr. čekati partnera da dođe s posla u 18h i skuha ručak jer je danas njegov red. no sad da će servisirati cijelu rodbinu, to je smiješno.

Ako sam doma, spremim ručak dok L spava i stavim sve na svoje mjesto (kasnije on sve razbaca kad ustane, no šta sad). I tu otprilike završavaju moje dužnosti - nikakav poštar, susjed, rodbina.. Družim se s L i eventualno pričuvamo malu susjedu.

Odrasla sam s bakom domačicom - i svjesna sam da se danas ta "profesija" često podcjenjuje, no moram napomenuti da se ona naradila trostruko više nego njen muž koji je na poslu bio 10h, došao doma i digao noge u zrak.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene ne smeta nekom skočiti po nešto,
    ali me izluđuje kada ti isti uporno ne mogu meni nešto donjeti :? .

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj GrgurovaMama prvotno napisa
    joooj baš mi je jučer jedna osoba digla tlak sa sličnim komentarom u stilu- pa kako nemate vremena??? pa šta radite po cijele dana na porodiljnom?? još k tomu i dijete vam sigurno puno spava!!!
    :shock: to može izjaviti samo netko tko nema djece.
    Nemožeš to objasniti, niti je meni netko mogao objasniti dok nisam rodila.
    Radila sam prije djeteta dva posla i povremeno još i treći i nikad nisam bila toliko umorna i iscrpljena kao kad je došla beba.

Pikula, iz te se situacije teško izvuć tek tako. Mislim da je potrebna velika promjena i to s tvoje strane, a to iziskuje pune snage koje ti vjerujem ionak fali uz klince.
    Počni s malim stvarima, tipa popodne ili dan za sebe i ostavi malce sa tatom, samo da ga podsjetiš kako je to NIŠ ne radit oko klinaca.
    Al da im on skuha ručak, nahrani ih, pospremi stol, opere suđe i stavi ih spat npr.
    Ja sam stavila prikaz broja na telefon, pa kad se čude zakaj se ne javljam, odgovorim da su zvali u vrijeme popodnevnog odmora kada mi dijete spava ili odmara i bio je stišan telefon.
    Mic po mic postala sam svjesna kako to MORAM nekako izvest jer ću izludit..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Honoraran posao je rajski za mene, taman me toliko dugo nema da me se zažele i da mene prođe volja od đipanja, uređivanja, peglanja košulja...i paše mojoj, pomalo, čini se, nestalnoj prirodi.
    Ovi što se prenaviknu da me ima, ne znaju više moj nestalan raspored i tako da se ne moram objašnjavat često. Pokatkad ipak ima onih koji bi raspredali makove konce, za njih sam pak "u poslu"

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Oduševile ste me odgovorima. To žena treba kad je down Tenks.
    Ma mene najviše čudi što sam ja bila poznata kao snaha iz Šume striborove: "...a snaha jezičava, proždrljiva, nazlobna..." a sad kao da sam se polako identificirala s tim kako me drugi vide. Previše ljudi ne cijeni ono što radim pa sam polako i ja počela sumnjati u sebe i sve za što bih se do nedavno zaklela da mi je najvažnije u životu. Tražim već duže vrijeme posao i vidim da nisam više ono što sam bila. U svojem dosadašnjem poslu sam itekako izgubila potreban edge i stvarno se ne vidim kako ponovno toliko jurim za poslom, a u potrazi za nekom suvislom adaptacijom kao da sam paralizirana tim sveopćim bivanjem "na raspolaganju" i sve nižim samopouzdanje. Kaj stvarno moram biti "faca" u nečem mjerljivom lovom ili moći da mi se ljudi prestanu obraćati kao da sam maloljetna ili maloumna. :?
    Stvarno ponekad mi dođe da se onako donkihotovski zainatim da ostanem majka i domaćica i izborim se za neko elementarno poštovanje.
    Dobro znam da imam samo jedan život za proćerdat, ali sad mi stvarno sve ostalo izgleda kao odustajanje.
    Ma baš mi se probudio neki dišpet.
    go, pikulice go :D
    samo se ti identificiraj sa snahom iz sume Striborove! Jako mi je legla ova tvoja tema. Ja bih sutra bila samo majka i domacica jer mislim da je to najodgovornija profesija na svijet, jer sto je vaznije nego odgojiti dobrog covjeka? Trenutno nisam u financijskoj situaciji da dam otkaz, a i ne volim ostavljati za sobom nedovrsena poglavlja. Za godinu dana bi trebala doktorirati i bacam se na izradu teceg djeteta , a onda odo tri godine na porodiljni i nadam se da se vise necu morati vracati na posao. Vec mi sad ljudi govore da nisam normalna cemu taj trud ako neces raditi. To je zbog postovanja kazem ja, vidim da ljudi padaju na diplome, odma se ponasaju kao da si pametniji i bolji od drugih jer imas taj papir. Onda cu moci reci: ah, spoznala sam mudrost ovoga svijeta i zakljucila da nema vece mudrosti nego dobro odgojiti djecu , zaista se nadam da cu moci prestati raditi prije nego mi djeca odrastu. Ah ti glupi krediti.
    mina30 hoćeš reći da si ti draga i neljubazna?
    vjesticice pridjev draga ni moji prijatelji nikada ne bi za mene upotrijebili, ja sam ti za njih nebruseni dijamant, gadan na izgled i dodir al vrijedim, imam malo prijatelja ali oni traju vec godinama .

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Stvarno ste melem na ranu. I znam da će se sve ovo promijeniti tek kad se još par stvari posloži i da će poslije i meni izgledati da je ovo bila banja živa, ali sada mi stvarno samo treba malo konstruktivnog jadanja na forumu
    iki, znam da si u pravu, to mi i je cilj. kad saznam kako javim
    makita slažem se to je prava mjera -samo ima jedna kvaka - lako iscuri kroz prste. Ja sam svoj posao stalno držala pri doljnjoj granici i sad mi je i protiv moje volje skliznuo i ispod nje. Hm, sad ponovno pokušavam doći do prave mjere, samo čini mi se da se nudi puno više poslova za ljude koji stvarno misle raditi od do.
    mina30 držim fige i tu sam kad dođe do faze adaptacije. Možda ne zvuči tako, ali kad se lansiraš u ovo bezidentitetno stanje ubrzo trebaš neku bar-komoru Moj savijet je ne zatvaraj si vrata ako ne moraš. Ostavi si nešto odškrinuto tu i tamo. No dobro imaš još vremena do tad.
    Pakiramo se i sutra zorom krećemo na more na desetak dana. Ne znam koliko ću stić do kompa, ali potrudit ću se.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock:
    pikula! nemoj ići!
    ja taman skužila da ti subotom ustaješ ranije od mene, a i mesnica ti je bliže - pa da javim što trebam...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ajme meni ovaj čas sam doživjela prosvjetljenje i shvatila da je moja mama ovakva :shock: uvijek na raspolaganju svima

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Odrasla sam s bakom domačicom - i svjesna sam da se danas ta "profesija" često podcjenjuje, no moram napomenuti da se ona naradila trostruko više nego njen muž koji je na poslu bio 10h, došao doma i digao noge u zrak.
    točno tako (mislim općenito, ne konkretno za tvoju baku i didu ), domaćica nema radno vrijeme, na raspolaganju 24/7. hvala lijepa na tome!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

točno tako (mislim općenito, ne konkretno za tvoju baku i didu ), domaćica nema radno vrijeme, na raspolaganju 24/7. hvala lijepa na tome!
    prekrasno je, icyoh, to što pišeš o svojoj baki. Na žalost većina to shvati tek kad takvih osoba nestane s vidika. Ni ja nisam u svojoj baki koja je otišla u penziju kad sam se ja rodila ništa posebno, a sad kad su nam svi bake i djedovi "premoderni" i premladi da bi se zatvorili u kuću meni ne preostaje drugo nego da što više mogu potegnem taj tzv nevidljivi dio posla jer kad god se ne odradi najednom postane jako vidljivo što fali.
    Da pojasnim meni nije ni mrvu žao što sam klincima na raspolaganju, mislim da imaju divan osjećaj pripadnosti svojem domu i to mi puni srce i održava ga vedrim i veselim da budem patetična. Samo na žalost kad svi ostali to smatraju obavezom niže vrste jako je teško održati svoje prioritete. Vjerujem da me se počesto proziva ludom jer mi je razlog da nekamo ne odem ručak, moram po dijete u vrtić u tipa 13h ili ga uopće nen vodim da se oporavi zbog trećeg po redu antibiotika i sl. Ne znam zašto je to tako grozno i neshvatljivo....
    Sorci, nema beda, evo baš mi tata ima neku frkicu, vozimo ga u bolnicu pa možda ni ne odemo na more. Samo reci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •