Kad sam vidjela tvoje pitanje htjedoh ti kratko i jasno odgovoriti: kao g...v..n..o ! ... 8)
Sory ali to mi je bila prva recenica na pameti...
Moj prvi susret sa tom cinjenicom bio je jos kad sam imala 19god. i kada su mi izvadili jedan jajnik.
Sjecam se doca u sok sobi: Martina, ukoliko ikada zelis bebu, ovaj desni jajnik moras cuvati kao da je sam Bog!...
Pa su pocele komplikacije i onda opet bolnice, pa su pocele nocne more i tihe frustracije (ipak sam bila jaaako mlada)..
Pa mi je jedan pokojni doktor sa 19god. preporucio da odmah postanem mama, jer kasnije..hm, tesko.... :shock: Pa jos idem u skoooooluuuu...
Uglavnom, mnogo godina kasnije, kada sam se udala (jos nismo planirali bebu) kod mog sadasnjeg ginekologa u ordinaciji, pita doktor mene: I kada cete onda vas dvoje na bebicu?
A ja, kao da me grom udario, tamo iza zastora gdje sam se oblacila... Opet nakon dosta godina, pitanje koje mi nije dalo mira...
Doktor je samo u jednom trenu iz garderobe cuo moje jecaje..
Tada smo pricali ozbiljnije i on mi je rekao da odkuda mi takva pomisao da sigurno necu imati bebice jer sad je vec dosta kasno...?!
I onda, koji mjesec kasnije, poceli smo raditi na bebici...
I NISTA, NISTA, NISTA....
Nista..........
Po preporuci istog doktora otisli smo provjeriti mm i kada smo shvatili da i on ima problem.......
E to me ubilo...
Pa kakve su nam sada sanse?????!!!
Sjecam se, gledala sam u taj nalaz u tisini, satima.....
Bez suza.
Sve dok nisam vidjela supruga...
I onda sam plakala u tisni jer nisam htjela da me cuje, nisam htjela da odmah postane svjesan da ce nasa borba trajati duuugo, dugo...
Taj dan nisam izasla iz kreveta...
A drugi dan, bio je prvi dan nase borbe, hvatanje u kostac sa stoglavim zmajem, sa zbrkanim osjecajima i zeljama, u stalnoj potrazi za snagom koja dode pa prode, u kostac sa negativnim rezultatima pa ponovnom nadom pa.....
Sve ostale znate...