Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: čokolino ,keksolino,grizolino...itd

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno čokolino ,keksolino,grizolino...itd

pozdrav forumašice! zanima me da li dajete djeci u mljeku neke od lino pahuljica? naime moj maleni ima 13 mj i pio je ad mljeko ,a sada mi naša pedica kaže da može piti KM jer je prešao godinu i da mu u mljeko umješam neke od pahulica da mu je sitije jer inače je slabije građen ima oko 9.5 kg a jako je živahan stalno je u pokretu pa me zanima vaše mišljenje!!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

čokolino imam doma kad meni dođe ponekad želja za slatkom (a nema doma čokolade , ali djetetu rijetko dajem. radije joj napravim gris ili zobene pahuljice s mlijekom i bananom, žgance ili sl. mislim da je to puno zdravije od ovih stvari

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nemoj mu to davati jer bi ti se moglo desiti da za koji mjesec otvaraš temu: Neće ništa jesti osim čokolina.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne dajem lina, nikad to ne kupujem, ni ja to nikad nisam jela :busaseuprsa:

ima toliko zdravih i kvalitetnih stvari za dati djetetu, bas u mlijeko da pojaca obrok...griz, palenta, neke druge pahuljice bez dodataka, rizu, pa cak i samo komadice kruha u mlijeku je ok (na tom je moja mama odrasla i njoj je to super hrana, jede to ko pravu poslasticu )

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne dajem im nikakva -lina. Ali jedu griz, amarat, žgance...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je to dohrana za 20+ (godina, ne mjeseci )

moja klinka ima 17mj, ne pije kravlje, al doji, tako da ti tu ne znam, al -lino definitivno ne. hrpa asuvišnjih šećera totalno nepotrebnih (osim mamama naravno 8) )

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne, to zbilja nikad ne dajem.
    Mogla bih dopustiti ponekad, ali nikako svakodnevno. Ali najjednostavnije mi je da uopće nemam u kući.

Radije dajem domaće povrće, sir i skutu poznatog malog proizvođača, voće, integralni kruh, ribu češće nego meso, musle s voćem i jogurtom. I svi tako jedemo. Nismo imuni na slatkiše, ponekad i to dodamo (baš ima jedan takav topic aktivan ), ali pravilo je da ih nemamo kod kuće.

I sad da li je do toga ili je jednostavno takvo dijete, ali moram vam reći da obožava sve navedeno, pogotovo mi je nevjerojatno gledati kako trpa u sebe kuhane tikvice i mahune, što ne vidim često oko sebe (a tikvice ni ja nisam dugo mogla smisliti).

Ja sama volim griz na mlijeku, ako je nekom do lina to može biti dobra zamjena. Dodam meda, badema, lanenih i sezamovih sjemenki, nekad grožđice, a maloj sam radila do godine dana griz na vodi i ribanoj jabuci, bez drugih zaslađivača (ali često s nekim povrćem). I mogu reći da je bio i meni fin.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i jako me čudi što pedijatri takve stvari preporučuju. Pa mogla je preporučiti zobene pahuljice :/

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    i jako me čudi što pedijatri takve stvari preporučuju. Pa mogla je preporučiti zobene pahuljice :/
    Mene više ništa ne čudi. Naš dr. je u kad je moje dijete imalo godinu dana, a bio je u fazi da je jeo samo mlijeko i voće, na pitanje da li mu manjka vitamina odgovorio da mu dam čokolino, tamo ima puno vitamina. :/
    Bio je "lagano" iznenađen mojim odgovorom.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da, mogla je. da je ikad cula za to

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

danas sam se malo raspitala o ovome telefonski kod jednog privatnog pedijatra i on mi kaže da može jesti tu hranu u mljeku a i nemora da to baš nije nešto pretjerano strašno a da mu bolje dajem u mljeko lino ali pahuljice od riže, kukuruza i zobene i sa dodatkom voća mogu ići na vodi ili mljeku ili čak na mlječnim zamjenicama i sojamilu ,to je navodno nešto novo ! Bacam se sutra u potragu za tim baš me zanima kaj je to? Da li netko od vas zna za tako što ? usput svekrva mi je rekla da je ona svojima kuhala mljeveni pettit keks...i još( možda malo glupo pitanje ) da li mi može netko reći kako se pravi riža na mljeku

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa
    danas sam se malo raspitala o ovome telefonski kod jednog privatnog pedijatra i on mi kaže da može jesti tu hranu u mljeku a i nemora da to baš nije nešto pretjerano strašno a da mu bolje dajem u mljeko lino ali pahuljice od riže, kukuruza i zobene i sa dodatkom voća mogu ići na vodi ili mljeku ili čak na mlječnim zamjenicama i sojamilu ,to je navodno nešto novo ! Bacam se sutra u potragu za tim baš me zanima kaj je to? Da li netko od vas zna za tako što ? usput svekrva mi je rekla da je ona svojima kuhala mljeveni pettit keks...i još( možda malo glupo pitanje ) da li mi može netko reći kako se pravi riža na mljeku
    Uzmeš rižu (koliko riže toliko vode) i staviš kuhati. Kuhati dok voda skoro ne nestane, onda dodati mlijeka (onak da pokrije rižu) i kuhati dok riža ne bude mekana. Treba dodati i oko žlicu šećera na 2 dcl mlijeka.
    Za ovo je bolja riža okruglog zrna (ona koja bude sluzava kad se skuha).

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hvala , pa to tako jednostavno a ja čula da je to komplicirano da treba nešt pržit maslac pa još svaša

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bolje sve druge pahuljice nego bilo koji lino. to što je netko privatni pedijatar ne mora značiti da je najpametniji na svijetu.
    lino u sebi sadrži jako puno šećera i bolje ga je izbjegavati. dijete se jako brzo navikne na takve stvari i onda počinje odbijanje ostale hrane.
    možeš dati djetetu ponekad, ali nemoj da postane pravilo.

što se tiče proizvoda od soje, čini mi se da je negdje pisalo da je soja jak alergen.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nemoj sojamil :/

kupi: griz (obični, pšenični integralni, raženi), integralne pahuljice (zobene, ražene, pšenične, rižine...), uzmi voća, mlijeka ili jogurta (a možeš i samo vodu) i radi sve moguće kombinacije. Preporučam da ne zaslađuješ ničim osim voćem.

Kornflakes isto izbjegavaj. Kad kažem pahuljice mislim na one koje su dobivene samo gnječenjem cijelog zrna, dakel one koje moraju preliti vrelom tekućinom i malo odstajati, ne prerađevine koje omekšaju od hladnog mlijeka:

Bolje da se dijete od početka navikne na prirodne okuse, nego da ti poslije neće ništa što nije slatko.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Potpuno potpisujem pomikaki! A sto se soje tice, pogledaj ovo:
    http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/542/

ili ovo (Davor je dosta po forumu pisao o stetnosti soje):
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...2dde253a39214a ili
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...r=asc&start=50

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma ne bih mu davala više nikada neko mjeko od soje kao malome su mu ukinuli sisanje jer mu je koža bila grozna pa su tvrdili da će to proći čim prestane sisati pa je morao jesti ad pa nije bilo bolje pa je dobio pregomin jer su sumnjali na alergiju prema KM a ono ništ od toga tako je moj maleni izgubio svoju siku zbog glupost a to mljeko od soje je nešto naj ružnije što sam probala a ni on ga baš nije htio zato sve dolazi u obzir osim soje!!! starija seka je sisala 2 godine i nije bočicu ni okusila zato sada imam dvojbe što mu dati :?

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo da se pohvalimo ,jutros smo za doručak pojeli žgance na mljeku :D skuhala sam ih malo ređe i stavila samo malo šećera i stavila mu ih u bočicu i pojeo oko 200 mi !!! Više nego adaptiranog :D :D :D :D :D

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zloćko zašto toliko bježiš od adaptiranog? ja sam svom do druge godine davala ad, a kravlje je jeo samo iz pirea i sličnih stvari.
    od mlječnih proizvoda možeš mu davati jogurt i slične stvari s kruhom, abc sir. moje se u tome i dan danas davi.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eh da i zaboravila sam u ovo ljetno doba kad ima voća jogurt sa svježim breskvama, nektarinama... na kockice narezane i još unutra nekih pahuljica-zobene, rižine...
    to je tako i osvježavajuće.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma ne bježim od adaptiranog pije ga on i dalje ,samo nam je dr rekla da mu malo zagustim mljeko jer je dosta slab ima 13 mj.i 9.5kg inače je jako živahan i stalno u pokretu pa sve kalorije brzo potroši ,a radi se o tome da u adaptirano mogu jedino staviti prerađene pahuljice poput lino ,ne mogu na njemu skuhati gris ili žgance! Inače pravim mu mikseve od jogurta i svježeg voća i super ih jede.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kao malome su mu ukinuli sisanje jer mu je koža bila grozna pa su tvrdili da će to proći čim prestane sisati
    mislim da ovo sve govori o tvom pedijatru

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    kao malome su mu ukinuli sisanje jer mu je koža bila grozna pa su tvrdili da će to proći čim prestane sisati
    mislim da ovo sve govori o tvom pedijatru
    evo ivy ti je sve rekla.

takav pedijatar će majci reći da prestane dojiti ako je dijete dobilo malo ili će joj reći da prestane dojiti jer je dijete dobilo kilu i po pa je malo previše.
    ili što se osulo ili jer ima grčeve...

ne moraš ti njemu ništa dodavati u ad, gledaj da su mu ostali obroci kvalitetni i bez dodavanja šećera.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

[quote="Tashunica"][quote="ivy"]
    nije nam pedijatar ukinuo sisanje nego dermatolog

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

[quote="zloćko"][quote="Tashunica"]
    da, ali pedijatrica je trebala biti ta koja će reći samo vi nastavite dojiti.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

stvarno ti dođe da se zapitaš što ih uče na medicini

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

[quote="zloćko"][quote="Tashunica"]

nemoj se ljutiti,ali ja jednostavno ne vjerujem u to
    moj muž je dermatolog i nikada ne bi to savjetovao majci
    jednostavno,oni nisu kompetentni u tom polju

i je li prošlo nakon učinkovite terapije?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pročitah ipak da nije bila učinkovita terapija

mislim alergija na majčino mlijeko?!
    to zaista ne postoji
    ili si ih ti nešto krivo shvatila ili si ubola bingo u oboje doktora (što je svakako rijetkost,zato me ova generalizacija oko toga što se uči na medicini zaista iritira)

pa što se uči na pravu ili ekonomiji da nam je sve ovako bajno?

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma ne bježim od adaptiranog pije ga on i dalje ,samo nam je dr rekla da mu malo zagustim mljeko jer je dosta slab ima 13 mj.i 9.5kg inače je jako živahan i stalno u pokretu pa sve kalorije brzo potroši ,a radi se o tome da u adaptirano mogu jedino staviti prerađene pahuljice poput lino ,ne mogu na njemu skuhati gris ili žgance! Inače pravim mu mikseve od jogurta i svježeg voća i super ih jede.
    Pa kuhaj mu zitarice na vodi! Ako bas mislis da treba mlijeka zbog okusa, skuhaj na vodi jako ugusto pa dodaj AD naknadno. Iako, sto se tice kilaze, posebno ako je malac jako zivahan, ja se na tvom mjestu uopce ne bih brinula. Evo moj malac ce za 10-ak dana godinu, a kilu je laksi od tvog.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    zato me ova generalizacija oko toga što se uči na medicini zaista iritira)

pa što se uči na pravu ili ekonomiji da nam je sve ovako bajno?
    slažem se, nije dobro generalizirati.
    imam ja par frendica doktorica koje stvarno volim i smatram kompetentnim...opet one su svoje znanje stekle sa puno puno nadogradnje
    a u zadnje dvije godine mi se samo ovakvi "bingo slučajevi"događaju :/

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

obećajem, neću više generalizirati

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

obećajem, neću više generalizirati
    hvala ti,zaista na tome

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

[quote="princess puffy"][quote="zloćko"]
    Citiraj Tashunica prvotno napisa

nemoj se ljutiti,ali ja jednostavno ne vjerujem u to
    moj muž je dermatolog i nikada ne bi to savjetovao majci
    jednostavno,oni nisu kompetentni u tom polju

i je li prošlo nakon učinkovite terapije?
    Ma ne ljutim se samo su se malo pobrkali lončići... nama je zaista dermatologinja u sl.brodskoj bolnici rekla da je njegova koža takva kakva je bila zbog mojih hormona i da će to proći kad bude prestao sisati ,pošto stanje nikako nije bilo bolje nego samo gore probali smo mu davati adaptirano i opet nije bilo bolje nego još punooo gore pa je onda tvrdila da je možda alergija na KM pa je poslala vaditi krv i slali smo u zg u bolnicu Sv.Duh u imunol. lab. meni to sve skupa nije imalo logike al opet mislim si pa ona je dr valad zna a za jelo je dobio pregomin . kada je stigao nalaz rezultat je bio da nije alerg. na KM.Mene je to tako razljutilo da smo potražili drugo mišljenje i otišli u Vinkovce kod dermatologinje pr. prakse ,kada je ona vidjela naše djete prvo me pitala što smo mi do sada čekali jer koža mu je bila u tako groznom stanju sva suha i ispucala a,iz pukotina mu je curila žuta tekućina a nerjetko i krv a na glavi i tjemenu su bile ljuske skoro cm naslaga .Kada sam joj objasnila što smo sve radili ona se začudila i rekla da su to silne gluposti i dala mu dijagnozu Atopijski dermatitis i odgovarajuću terapiju od koje se stanje koliko toliko popravilo i ona kaže da uopće nije trebao prestajati dojiti nego baš suprotno trebao je što više zbog stanja u kakvom je bio . Zato sam gore napisala da je moj maleni zbog gluposti izgubio svoju siku,al što je tu je popravit se više ne može i molim te možeš li pitati muža što misli o cold kremi sa kuteroidom(mislim da se tako zove).

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zloćko, baš bed
    ovu dermatologinju bi trebalo u top strpati...

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

zloćko, baš bed
    ovu dermatologinju bi trebalo u top strpati...
    Da slažem se ,žao mi je što odmah nisam reagirala i potražila drugo mišljenje dok je još sisao možda do svega ovoga ne bi došlo

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cold kremi sa kuteroidom(mislim da se tako zove).
    to ti mućkaju u apoteci?
    moraš paziti koliko dugo to stavljaš jer tu ima kortikosteroida
    sada ti na tržištu ima velika paleta raznoraznih krema za AD,pa ti je najbolje izabrati neku gdje ćeš vidjeti da ti dobro djeluje na djetetovu kožu

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    cold kremi sa kuteroidom(mislim da se tako zove).
    to ti mućkaju u apoteci?
    moraš paziti koliko dugo to stavljaš jer tu ima kortikosteroida
    sada ti na tržištu ima velika paleta raznoraznih krema za AD,pa ti je najbolje izabrati neku gdje ćeš vidjeti da ti dobro djeluje na djetetovu kožu
    Ma pronašli smo što nam štima avene trixsera i bekutan sapun a za ovo pitam jer smo sa tim mazali kad ništa drugo nije pomagalo al na sreću nismo dugo koristili.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bila danas u sparu tražila žitarice za mog malca i uzela da pročitam sastav na tom keksolinu i piše:keksi sa maslacem 33%, mljeko u prahu 17% šećer i dvopek... i piše još približni sastav -100g proizvoda 22g saharoza :shock: kolestelor20mg na 100 g proizvoda :shock: pa tu ima šećera da ti zubi otpadnu ... idem dalje i sretnem jednu poznanicu i ona kupila cjeli karton čokolina i što još već i ja je pitam da li to njeni klinci jedu i kako ja to svome ne dajem da tu ima puno šećera a ona meni kaže kako to uopće nije slatko i da ona svom malcu kad naprai stavi još žlicu kristal šećera :shock: :shock: a jadničak sjedi u kolicima ima 13mj ne hoda , ne može od debljine . MI smo se ipak prihvatili palente i integralnog grisa , zobene nismo još probali al imam vremena . ..

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj nikada nije jeo lina - isključivo neobrađene žitarice s iznimkom cornflakesa i eventualno nekakvih rižinih pahuljica, ali tamo na početku dohrane kad je sve moralo biti jako kašasto i naravno sve bez šećera

za doručak npr. jede maline - doduše mjericu

i btw. ima 13 mj., skoro 11 kila i još ne hoda samostalno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja im dam tu i tamo. Daniel ga češče jede, a Manuel ne tolerira kravlje mlijeko tako da mu nedam ništa na mlijeku, jedino ako nabavim kozje. Obzirom da je jo na cici, ne brine me količina mlijeka koju pije dnevno.

Ja obožavam čokolino i teško je reći djetetu (od 9 god) da nesmije jer nije zdravo a ja se davim u tome

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja je jela kao mala lina(keksolino najviše) za večeru recimo ali sam ja njoj u jela ubacivala i milupin 7 corn i zobene i tako svašta

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    moj nikada nije jeo lina - isključivo neobrađene žitarice s iznimkom cornflakesa i eventualno nekakvih rižinih pahuljica, ali tamo na početku dohrane kad je sve moralo biti jako kašasto i naravno sve bez šećera

za doručak npr. jede maline - doduše mjericu

i btw. ima 13 mj., skoro 11 kila i još ne hoda samostalno
    Da to je ok da neki klinci prohodaju kasnije neki ranije , a ovaj jadničak ima 13 mj i 17kg kolica su mu pretjesna a mama raste kako kvasac kad sam rekla kako je buco...

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da li netko zna za dm-ove pahuljice od tri vrste žitarica (isto se miješaju s mlijekom kao linoti i slično izgledaju)?
    šta je s tim? piše da je eko proizvod

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Reci mi molim te da li znaš kako se zovu te dm-ove pahuljice ,i da li si davala klincima?

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

to su babylove pahuljice tri vrste žitarica, 3 korn (mislim da tako piše :/ ).
    i da, dajem malenoj jer ih voli, a čokolino, keksolino i ostalo ne želi jesti

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala anilokin potražit ću te pahuljice . I ja sam mom malcu probala dati keksolino i imam osjećaj da ga kratko zasiti a pojede i do 250mli nakon sat vremena opet je gladan, inače mu kuham gris ili palentu na mljeku malo ređe da može popiti na bočicu ,a čokolino sam mu napravila i prvo ja probala i nije mi se svidjelo pa mu nisam ni davala, probala sam mu skuhati mljeveni pettit keks na mljeku i dodala pasiranu jabuku i mogu reći da je 100 puta bolje od keksolina .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •