Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Plavo na trtici

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Plavo na trtici

Ne znam mame drage, nisam našla po pretražniku ništa o toj temi.
    Ima tjedan dana da se Lari pojavilo na trtici plavo na koži, tj. modro - sivo ne znam opisati točno tamo prema guzi na samom rascjepu. Čini mi se da sam to vidjela na starijem djetetu negdje davno ali ne znam koliko staro dijete.
    Nadam se da je to neka normalna pojava koja se pojavljuje u djece njene dobi, ili mlađe ili starije. Kaže mi svekrva meni i MM neka sebi pogledamo jel mi imamo tako al ne vidimo ništa.
    Nije se udarila i ne boli je.
    Imam filing da je to normalno.
    Imaju li to i vaša djeca ? Što je to? Mada idemo 25.08. 2009. na cijepljenje priorixom pa ću upitati pedijatricu što je to.
    Znatiželjna mama. Lara je zdrava i lijepo napreduje i sve je za pet.
    Stara je 15 mjeseci i 6 dana.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

da li se rodila s tim?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nije se rodila sa tim. To joj se pojavilo ima tjedan dana. Pomislili smo da se negdje udarila al kad dotaknem pređem rukom ne boli je ništa.
    Još uvijek čekam ako netko zna je li to normalno :/

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    Nije se rodila sa tim. To joj se pojavilo ima tjedan dana. Pomislili smo da se negdje udarila al kad dotaknem pređem rukom ne boli je ništa.
    Još uvijek čekam ako netko zna je li to normalno :/
    Moje malenom se isto nedavno tako nešto pojavilo, na istom mjestu, isto se nije udario i bilo mi je baš čudno.
    Ja sam zaključila da se ipak negdje morao malo "potegnuti s tim dijelom" ili udariti. Npr. na kadu prilikom kupanja, ili nešto slično. Za dva tri dana je nestalo.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ne znam. Vidjet ću kroz par dana ili ako ne nestane pitati pedijatricu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je to dugo imala - baš u tom razdoblju - mislim čak od rođenja do treće godine ...

kada god bismo došli kod liječnika koji nas ne poznaje to bi dobro promotrio, gledao ima li negdje drugdje na tijelu...

meni je bilo neugodno jer sam svaki put objašnjavajući imala dojam da mi ne vjeruju nego da misle da je dijete zlostavljano

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kod nas nema niti spomena riječi o zlostavljanju.
    Nema razloga zašto bi se to baš sada pojavilo ali saznat ćemo kad odemo pedijatrici 25.08. na cijepljenje. Nama je bitno da nju ništa niti to ne boli.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moj na istom mjestu ima mongolsku pjegu,koju je imao od rođenja ali baš mu se u to dobi negdje kao još malo pojačala.prije je bila manja.to ti je bezazleno.
    Pigmentni znaci
    Pigmentni znaci nastaju kao posljedica povećanja normalnih pigmentnih ćelija (melanocita) u površinskoim slojevima kože. Najčešći je mongolska mrlja. To je ravna površina sivo-smeđe ili plavo-sive pigmentacije koja se najviše pojavljuje na donjem dijelu leđa.Nisu opasne. Više se javljaju kod beba sa maslinastom i tamnijom kožom (imaju ih ko 90% azijske a samo 5% anglo-saksonske dojenčadi). Mongolska mrlja
    vremenom nestaje.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Lasica
    Hvala ti na ovim riječima. Lara je tamnoputa na svoga tatu ali nisam čula za mongolsku pjegu al kad sam pročitala tvoj post lakše mi je.
    Imala sam filing da nije ništa strašno jer nju to ne boli. Inače ima na leđima 2-3 tamnije mrlje i 2 na nozi, al dvije imam i ja a tata isto ima tako par mrlja. Samo me zanimalo što druge mame misle i imate li iskustva sa tom tamnom mrljom baš na trtici.
    Hvala ti puno na odgovoru.
    od nas

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    mongolska mrlja

pa da to se tako zove!

sjećam se da sam tražila po netu i naišla na to objašnjenje ...

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    moj na istom mjestu ima mongolsku pjegu,koju je imao od rođenja ali baš mu se u to dobi negdje kao još malo pojačala.prije je bila manja.to ti je bezazleno.
    Pigmentni znaci
    Pigmentni znaci nastaju kao posljedica povećanja normalnih pigmentnih ćelija (melanocita) u površinskoim slojevima kože. Najčešći je mongolska mrlja. To je ravna površina sivo-smeđe ili plavo-sive pigmentacije koja se najviše pojavljuje na donjem dijelu leđa.Nisu opasne. Više se javljaju kod beba sa maslinastom i tamnijom kožom (imaju ih ko 90% azijske a samo 5% anglo-saksonske dojenčadi). Mongolska mrlja
    vremenom nestaje.
    Kada nestaje? N već ima 2 godine i još nije ni izblijedila!
    Inače ima i rodin ugriz, i to je trebalo nestati pa nije!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M ima na korijenu nosa Rodin ugriz, nije jak kao prije, ali nije nestao, evo već 7 godina. Pravo Rodino dijete. 8)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    M ima na korijenu nosa Rodin ugriz, nije jak kao prije, ali nije nestao, evo već 7 godina. Pravo Rodino dijete. 8)
    Moje dijete je imalo Rodin ugriz iznad oka, prema nosu i na vratu, ovaj iznad oka se više ne vidi, ali ovaj na vratu (gdje završava kosa), je isti kao prvog dana, mada takav ima i MM dan danas, dakle, taj na vratu očito neki imaju doživotno.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Lasada, da li ti klinka ide na kahlicu? Možda se samo nažuljala.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: Plavo na trtici

Citiraj lasada prvotno napisa
    Ne znam mame drage, nisam našla po pretražniku ništa o toj temi.
    Ima tjedan dana da se Lari pojavilo na trtici plavo na koži, tj. modro - sivo ne znam opisati točno tamo prema guzi na samom rascjepu. Čini mi se da sam to vidjela na starijem djetetu negdje davno ali ne znam koliko staro dijete.
    Nadam se da je to neka normalna pojava koja se pojavljuje u djece njene dobi, ili mlađe ili starije. Kaže mi svekrva meni i MM neka sebi pogledamo jel mi imamo tako al ne vidimo ništa.
    Nije se udarila i ne boli je.
    Imam filing da je to normalno.
    Imaju li to i vaša djeca ? Što je to? Mada idemo 25.08. 2009. na cijepljenje priorixom pa ću upitati pedijatricu što je to.
    Znatiželjna mama. Lara je zdrava i lijepo napreduje i sve je za pet.
    Stara je 15 mjeseci i 6 dana.
    I moj sin to ima - plavo-siva fleka na trtici, na samom rubu rascjepa. Ima par dana da sam to primjetila. :?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

enela
    Ne, ne ide na kahlicu /tutu, tek joj pokazujem pa sjedne i odmah ustane.
    I Lara ima rodin ugriz na kapku i na vratu ali to je sad OT.
    Ja sam pitala za plavo na trtici i hvala vam mame što pišete da i vaši mališani imaju isto.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

R također ima mongolsku pjegu i jednaka je (ako ne i tamnija) nego kad se tek rodio.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moj ima i iza na vratu hemangiom,i između obrva manji plus još neke sitne birthmarks uz mongolsku pjegu.imao je i veće ali je izbljedilo a ovo će izgleda ostati.i ja imam i mm sve što on ima.samo što ja nisam znala da je to mongolska pjega što ja imam dok nisam njega rodila i čitala o tome.meni je mama rekla da ja to imam jer si je ona jako htjela jesti šljive u trudnoći.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo točno ovako to izgleda kod nas,ovo na trtici,ne ovo okolo na guzi,skoro pa 100% identično.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nspotphoto.jpg

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

lasica
    Lara ima takve tamnoplave boje na rascjepu guzova samo veličina mandarine. Uglavnom još je tu a pedijatrica je to potvrdila i da će sa vremenom proći . Sad mi je lakše.
    Hvala mame

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •