Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: začepljen nosić

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno začepljen nosić

kod jednomjesecne bebe je začepljen nosić,pedica kaze nije nista strasno ali vidim da bebeici smeta kad doji.kako da joj pomognem ,sta mogu uzeti u ljekarni da neće stetiti bebi i kako da joj dajem isto(da nepogrijesim u upotrebi)
    savjet iskusnih mama please

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sa fizioloskom ne mozes pogrijesiti, moze se kapati u neogranicenim kolicinama, a razrijedi sadrzaj nosa (ja kupujem pola litre u boci i onda na spricu izvadim i sa spricom kapam - ne isplati se kupovati one male bocice jer brzo potrosis, ovako das 11kn i imas pola litre). bilo bi dobro i poslije kapanja (ako je bebi nosic jako zastopan), povremeno koristiti aspirator (imas dosta tema o tome, a ja bas nisam pobornik aspiratora tako da ne znam puno o tome).

ja sam, nakon kapanja nosica (i moj mali je s mjesec dana imao zastopan nosic i kasljao je), znala ga ponositi tako da njegov trbuh naslonim na svoju ruku, dakle potrbuske, tako da ono sto treba izadje van.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I mi smo imali zacepljen nosic s mesec dana
    To nas je prilicno zasmetalo u dojenju
    Tako malenoj bebi(osim,pretpostavljam u ekstremnim slucajevima)se ne smeju davati nikakve kapi.
    Fizioloska neograniceno,a mi smo bome,morali i aspirator ukljuciti.
    Vazno je da se slinice ne zadrzavaju da se infekcija ne prosiri na usi.
    Meni je to bilo traumaticno,ali prodje samo.Mozes bebu staviti da spava potrbuske,ako hoce(moja nije htela).da sekret istice van a ne unutra.
    Takodje su mi savetovali biljne inhalacije.
    U najveci sud koji imas,stavis vodu da zavri,u nju ubacis po saku cvetica kamilice,listica bosiljka i kadulje i to tako vrelo stavis kraj krevetica da isparava i bebica udise tu paru.To isparenje siri kanalice pa se nosic odcepi,i to nam je pomoglo,ali smo danima spavali u sauni

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo imali začepljen nosić kad je bebica imala 20dana.

Bilo je obilno sekreta tako da smo čak izvlačili nosnim aspiratorom koji ide na usisivač.

Sve između je bilo kapanje fiziološkom, nebrojeno puta, i spavanje na oko 10cm povišenom kako bi joj se lakše slijevalo i ne bi je ometalo tijekom spavanja, no bilo je i buđenja i plakanja i dizanja i opet kapanja.

Potraži i preko pretražnika, imaš dosta tema slične tematike.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

e, da, nama je za spavanje pomogao savjet moje prijateljice - oguliti i narezati crveni luk, staviti ga na tanjuric i pored kinderbeta (jest da ti onda cijela soba smrdi po luku, tako da MM nje mogao spavati u sobi, ali bar pomogne da se nosic ne zastopa dok spava).

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

To s lukom smo mi probali kod kasljanja,onog mokrog nocnog mokrog,ali kod starije dece.
    I zaista deluje,kasalj prestane.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I mi smo pokušali s lukom, ali nam nažalost nije pomogao.
    No, ovlaživaživać je donekle olakšavao.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi stalno muku mucimo s punim nosicem, ali kod nas su one velike zelene smrklje ja srolam rub papirnate maramice i izvadim ih van.. To jednostavno nema kud otici nego se mora izvaditi. Tako nam je stalno. Vec se navikla na vadenje.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pa probaj, kad izvadis te velike zelene smklje, onda nakapati nos s fizioloskom, mozda ce se manje raditi.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja Luki štrcnem fiziološku u nosnicu (zato su zgodne one male ampule), najčešće ga to potakne na kihanje pa izbaci šmrklje dovoljno da ih mogu maramicom izvaditi, a ako ne, onda bar razrijedi sekret
    on to baš voli, crkaje od smijeha i kiše

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jesi sigurna da je bebi nosić baš začepljen? Jer se nekad tako malim bebama čuje kao da imaju šmrkljiće a zapravo se radi o hrskavici koja sazrijeva - i to šmrkanje nestane kroz nekoliko tjedana - svakako prije drugog mjeseca bebe.
    Tako da ne nalijevaš bebu nepotrebno fiziološkom, ako se radi samo o procesu sazrijevanja - mislim neće škoditi, ali neće ni pomoći a bebe mrze to kapanje.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nama je i dan danas nekad ujutro zaštopan nosić, onda nakapamo fiziološku i bebu stavim kratko na trbuh. Obično nakon toga bijelkaste smolice izađu van ili bliže nosnicama pa ih s gazicom samo povučem van.
    Ili nekad izvučemo isto tako s pumpicom, ali otkad diže glavicu u trbušnom položaju ovo mi se čini kao jednostavnija metoda od pumpice.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj petra prvotno napisa Vidi poruku
    jesi sigurna da je bebi nosić baš začepljen? Jer se nekad tako malim bebama čuje kao da imaju šmrkljiće a zapravo se radi o hrskavici koja sazrijeva - i to šmrkanje nestane kroz nekoliko tjedana - svakako prije drugog mjeseca bebe.
    Tako da ne nalijevaš bebu nepotrebno fiziološkom, ako se radi samo o procesu sazrijevanja - mislim neće škoditi, ali neće ni pomoći a bebe mrze to kapanje.
    e ovo mi je trebalo!

naime zadnjih dva dana ne moze spavati koliko joj je "zastopan" nos, no kad idem nakapati ga ili s fizioloskom ili mojim mlijekom i usisati, ne izadje nista no i dalje se cuje kako se bori za zrak i kako je nervozna i ne moze spavati. no meni izgleda i prije no sto sam procitala ovaj post i prvi put vidjela to o sazrjevanju, kao da se radi o hrskavici.

jel zna netko nesto vise o tome?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zapravo mi izgleda ko da joj je otecena sluznica i da joj je ona rupica u nosu manja, no smrklji nema. :/
    i dojit moze.
    samo je nervozna i ne moze spavat na ravnom (uzdignutom) iskljucivo na mom ramenu. cim je na ravnom, pogorsa se "smrkanje" i ona se koprca i budi iz sna.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 11.06.2012. at 18:30

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Možda to koprcanje nije do smrkanja, nego čisto do Morovog refleksa?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ljubim te!

da znas da sam pomislila kako se ne moze opustiti i svasta ju nesto muci...i jucer, nakon tvog posta, sam ju malo bolje proucavala i zakljucila da je izgleda napeta i kako tone u san tako se opusta i kad se ful opusti, ulovi ju morov refleks, sve 4 u zrak i budjenje.
    nos joj juce uopce nisam dirala i puno je bolje, odnosno, i dalje se cuje tamo nesto no ne smeta ju kod dojenja, znaci da je hrskavica i da vise smeta mene nego nju.
    jedino bljuckanje i preko dana okomit polozaj za spavanje na meni ili u marami :uf:
    Posljednje uređivanje od leonisa : 13.06.2012. at 12:08

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

moj malena svaki dan kiše i to jako često, uglavnom bez kapljica, a kad i izađu tada mislim da je to više iz usta (slina), ali od nekih 4 tjedna života stalno ima one tvrđe šmrkljiće u nosiću, pa ih prvo nakapam fiziološko da omekšaju i za par minuta ih aspiratorom na usisavač izvučemo van. tako dva puta dnevno (ujutro i prije spavanja) jer čujem da joj smeta pri disanju, a pogotovo dojenju.

prva dva tjedna smo imali uključen ionizator/ovlaživać non stop, ali su nam se počele od vlage stvarati gljivice po stropu, pa sam ga u strahu od ko zna čega isključila...

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

izgleda da svi imamo iste probleme, odnosno naše bebice...
    mojoj je isto pun nos sluzi ali one prozirne guste i strašno joj smeta dok doji
    meni su isto rekli samo kapati fiziološku pa tako i radimo i bolje joj je...izađe dosta toga i sa bljuckanjem..
    ali stvarno je ružno za čuti posebno po noći kako jedva diše...u dubokom snu joj ne smeta, ništa se ne čuje..

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni već smješno kako svi mučimo iste brige , kod nas kihanje od ad se rodila, nos svaki dan čistim tako da joj ukapam kapljicu dvij čiste vode i zatim čistim onom ručnom malom pumpicom, to mi je jednostavno i brzo..

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    zapravo mi izgleda ko da joj je otecena sluznica i da joj je ona rupica u nosu manja, no smrklji nema. :/
    i dojit moze.
    samo je nervozna i ne moze spavat na ravnom (uzdignutom) iskljucivo na mom ramenu. cim je na ravnom, pogorsa se "smrkanje" i ona se koprca i budi iz sna.

Moja S se koprcala jer joj se dizalo mlijeko iz želuca, isto je znala noći prespavati na nama.
    A muke s malim otvorima u nosu i mi imamo, nekad kad se unervozi još više raširi nosnice i ti otvori se skroz smanje da ne može udahnuti kako treba pa počne roktati

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kad je moj maleni imao nekih mjesec dana, prehladio se i zacepio se nosic!
    Muku smo mucili s tim! Nosic je bio polu prohodan pa smo puno cikili ali se stalno cuo sekret unutra!
    Mislim da smo kod pedijatra bili svakih par dana, i prvo nam je dala efedrin kapi, nije bilo pomaka, pa svakodnevno fizioloska i inhaliranje, aqua marisi u ogromnim kolicinama, setnje uz more, ali ni nakon mj dana nije bilo nista bolje, a da ne kazem da je to sve bilo popraceno radom usisavaca i aspiriranjem!
    Onda nam je dala sumamed kapi ali ni to nam nije pomoglo!
    Doktorica je rekla da je to virus i da je beba mala pa da treba vremena da to prodje!
    Nakon jedno mj i pol sam odlucila da mu prestanem kapati i inhalirati i stavljati bilo sta u nos!
    Proslo je ali jako polako...

NINOLINO avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

kod mog bebaca nosic zacepljen od rodjenja..sad mu je 2 mjeseca i 10 dana...sve smo probali i bas se sekirali...dr kaze da izgleda ima tu hrskavicu koju treba odstraniti ali tek kad napunu 2 godine ako to samo ne prestane rasti..kao moze da prestane rasti smetati djetetu...zadnjih dana je pokupio nahladu pa sad bas i slini..kad papa nema problema..nekad tako mirno spava i lijepo dise na nosi...al imam osjecaj da mu se napuno tjekom spavanja i to ga onda probudi...ja se bas sekiram..jer ne znam kako da mu pomognem...zadnje vrijeme kapala kamilicu i povlacila pimpicom..kao malo lakse bilo...raskvasilo je sekret u nosicu pa sma mogla izvuci pumpicom..a od kapljica i phisiomera mu se bio stvorio sasuseni cepic i bas mu smetao i nije dao disati...ako neko ima trajno rijesenje ...please helppp...

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mom 8.mjesečnom bebaču je začepljen nos, tj. malo mu je začepljen malo curi u potocima..ima temperaturu,prehlađen je....naljevam ga fiziološkom, mažem mucoplantovim balzamom, usisavam arianom.....

sad me zanima kako (i sa čime) inhalirati tako malu bebu?
    imam onaj "tuljac" za inhaliranje, kaj ja i stariji koristimo al nemogu ovog malog nemirka staviti na to (a i nezam dal smijem)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A kakav inhalator imaš?

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

za sebe i velikog imam ovaj inhalator http://s2.bolha.si/0/thumb2/97052/97...819fd839d1.jpg

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zaboravi to. To je prevruće, prejaka isparavanja eteričnih ulja.

Malo kamilice u rajnglu i bebu pol metra-metar nad nju. Ili vidi ako možeš doći do inhalatora poput ovog drugog iz linka: http://www.zomel.open.hr/medicinska_...Inhalatori.htm
    Ili kupi dr. Theiss balzam na bazi eukaliptusa pa namaži malo na body, ne na tijelo, da bude blizu nosiću.
    Ili napravi kapi od bijelog sljeza.

Ili sve to u kombinaciji.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pa da, mislila sam nekak da to nije za bebača...

kamilicu,ha? ok, probat ću to....

imamo od mucoplanta balzam za prehladu (eukaliptusov) piše da može i za inhaliranje al pojma nemam koliko bi ga stavila (i na koju količinu vode)....

sljez ni pod razno jer obojica povraćaju od njega (čaj,kapi, ma na miris sami)..čak i ja dok ga pijem,malac negoduje na cici... tak da ga ne pijem više...

hvala ti na odgovorima

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja kad nešto ne znam vikendom nazovem dežurnu ljekarnu.
    Pitaj za balzam.
    Kamilica je preporučena od pedice.
    Sretno.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ja kad nešto ne znam vikendom nazovem dežurnu ljekarnu.

ovo je super savjet! hvala!

NINOLINO avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

kamilica je super ..nas je spasila..ispirali smo s njom par puta dnevno..al ono sta smo novo koristili je ulje od curokota...i to zaista do sada ima najbolji efekat...malo premazat nosic unutra ujutro sa uljem...najbolje na stapic za ciscenje usiju i premazat...jako pomogne i jaca sluznicu nosica...nama zaista pomoglo...i sad ponekad to radimo ujutro iako je nosic odstopao...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ulje... od čega?
    Nikad čula.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ulje se ne smije stavljati u nos! Moze doci do masne embolije, zato se kapi za nos nikada ne rade sa uljnom bazom

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Moja maleni ima začepljen nos već mj. dana. sada mu je 2 mj. Čak smo išli na hitnu jer je jako teško disao i malo kašljucao.

Ped. je preporučila kapi bijelog sljeza, aqamaris baby mu stavljam i fiziološku. Sljez je omekšao sluz ali vrlo malo izlazi van, skoro ništa, a čujem negdje unutra hroptanje..

Nije baš pomoglo, ali barem je preko dana sve u redu, nekako noću se pogorša i ujutro.
    Teško mi ga je slušati kad doji, zalaufa se i onda lovi zrak..to mi nije baš lijepi prizor.

Idem u srijedu na kontrolu pa ću pitati, pa dijete je mj. dana na tim kapima svaki dan, zar nije to malo previše?

Sve me strah, muž je operirao septum i ima apneju, pa samo paničarim i promatram .

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jesi probala Arianu, onaj nastavak za usisavač? Ili pumpicu da ti sama isisaš?
    Dojiš li? Ako da, natopi dobro s fiziološkom prije podoja.
    Bez toga teško da će izaći...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

koliko taj slijez moze stajati?
    u ljekarni mi je rekla da su promjenili uputstva, da se prije radilo s hladnom vodom da se napravi sluz, a sad pise da se preljeva toplom.

ja ne koristim obicnu vodu jer mene ona uzasno boli, pa vjerujem da je tako i njoj, tako da slijez namacem u fizioloskoj. no sluz se napravi tek nakon 24h kad fest odstoji, do tada je samo zelena vodica.

sjecam se da su mi prije govorili u ljekarni da moze stajati max 24h jer je to obicna voda, no ako fizioloska moze stajati tjednima i duze, jel moze i ovaj pripravak stajati duze od 24h?

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

sljez sam pripremala u prokuhanoj vodi ohlađenoj na sobnu temp. nemam pojma koliko može stajati, ja nisam držala duže od 24 sata.
    Izbjegavala sam ga jer bi ih jako bolilo nakon toga.

Shania, kupi u ljekarni aspirator, košta 10-ak kuna, s kojim sama izvlačiš iz nosa.. koristila sam ga sa svojim curkama, čudo jedno koliko bi toga izašlo van.
    Prije toga bi obilno uštcala fiziološke, ni jedno ni drugo im nije bilo ugodno, ali navikle bi se, a nos bi im bio čist za čas i prehlade su brzo prolazile..
    Posljednje uređivanje od klaudija : 15.10.2012. at 00:28

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Što vam znači "obilno fiziološke"?

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

meni po 2,5-3 ml fiziološke u svaku nosnicu
    Posljednje uređivanje od klaudija : 15.10.2012. at 00:50

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ulje... od čega?
    Nikad čula.
    radi se o kimu.

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    sljez sam pripremala u prokuhanoj vodi ohlađenoj na sobnu temp. nemam pojma koliko može stajati, ja nisam držala duže od 24 sata.
    Izbjegavala sam ga jer bi ih jako bolilo nakon toga.

Shania, kupi u ljekarni aspirator, košta 10-ak kuna, s kojim sama izvlačiš iz nosa.. koristila sam ga sa svojim curkama, čudo jedno koliko bi toga izašlo van.
    Prije toga bi obilno uštcala fiziološke, ni jedno ni drugo im nije bilo ugodno, ali navikle bi se, a nos bi im bio čist za čas i prehlade su brzo prolazile..
    imam, onaj kao na cjevčicu pa sama usisavam na usta, dodje 100 kn...i imam onu chicco pupicu, ta mi ništa ne valja. Njemu je nos skroz prohodan, i ništa ne izlazi tek malo bijele sluzi..ali je zato jednom izbacio komad sluzi kad se podrignuo i u stolici sam našla...tako da vjerujem da se njemu cijedi niz grlo..

Bojim se da je i od zraka u sobi, jer smo je preuredjivali..farbali i sve to..pa se bojim da nije ostala vlaga.često luftam ali ne znam (

Sljez sam radila sa hladnom vodom (koristim vodu iz jednog prirodnog izvora) i 24 h samo smije stajati, preporuka ped.
    Posljednje uređivanje od Shania : 15.10.2012. at 17:42

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tnx za info o slijezu.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Shania, onu kutijicu sa dvije cijevčice si platila 100 kn? mislim da su pošteno oderali. ne bi smjelo koštat više od 15 kn.

Moj isto zna sam izbacit kihanjem ili podrigivanjem, ostalo ode kroz stolicu van. Nije tako strašno, preko dana je manje-više ok, ali ujutro je nsić uvijek pun zbog ležanja.
    Nemam pojma zbog čega je, moji su svi troje kao novorođenčad bili prehlađeni, ovaj trći još uvijek je..
    Sestrin mali i od bratića mali isto..
    Posljednje uređivanje od klaudija : 15.10.2012. at 22:45

NINOLINO avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

nije kim u pitanju..ne znam kako objasniti..al curokot su one crne bobice koje budu na pecivima iz pekarne..inace jako ljekovita biljka za sve vrste bolesti...latinski naziv mu je Nigella sativa...kod nas ga narodski zovu Crni kumin...ja bih rado stavila jedan dobar clanak o ljekovitosti tog ulja na forum ..al ne znam kako to postaviti kao temu ili sto...probam svakako...ja imam kronicnu upalu sinusa i meni je jako pomoglo..a bebacu sa to stavljala prema preporuci dr.....Uglavnom curokot ima nekih 100 aktivnih sastojaka i zaista pomaze kod mnogih bolesti..cak i umanjuje negativne efekte kemoterapije ( npr. gubitak kose...)za preko 60 %.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj NINOLINO prvotno napisa Vidi poruku
    nije kim u pitanju..ne znam kako objasniti..al curokot su one crne bobice koje budu na pecivima iz pekarne..inace jako ljekovita biljka za sve vrste bolesti...latinski naziv mu je Nigella sativa...kod nas ga narodski zovu Crni kumin...ja bih rado stavila jedan dobar clanak o ljekovitosti tog ulja na forum ..al ne znam kako to postaviti kao temu ili sto...probam svakako...ja imam kronicnu upalu sinusa i meni je jako pomoglo..a bebacu sa to stavljala prema preporuci dr.....Uglavnom curokot ima nekih 100 aktivnih sastojaka i zaista pomaze kod mnogih bolesti..cak i umanjuje negativne efekte kemoterapije ( npr. gubitak kose...)za preko 60 %.
    Crni kumin je drugo ime za kim.

NINOLINO avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

onda je neka zabuna u pitanju kod koristenja i prevoda naziva ovih biljaka..curokot i kim su kod mene dvije razlicite stvari..obje ih imama u kuci...definitivno nisu iste...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nek me netko prsvjetli...sta da radim...

nocas oka nismo sklopile jer mala nije mogla disati.
    vec drugi dan ne izlazi nista van, a ona ne moze disati, cuje se kako joj je zacepljen nos.
    prosli smo fazu kad su izlazile smrklje, onda fazu kad je izlazila "vodica" i sad ne izlazi nista.
    punu kapaljku fizioloske joj strcnem u nos, to 99% zavrsi u grlu i usisam nesto malo. i kad ne ide vise nista i usisivac se ugasi od pregrijavanja, ona i dalje ko da ima pun nos.
    nabavile smo pingvina i od jucer popodne sam ju valjda 8 puta inhalirala.

i dalje nista ne izlazi...

help!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Kao da je otečena sluznica. Jesi li joj kapala kapi nedavno? One znaju stvoriti kao ovisnost pa, iako šmrklji više nema, nos je neprohodan. To prođe par dana nakon prestanka kapanja.
    Ako je kakva alergijska priča, u to se, nasreću, ne razumijem.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nisam.
    cak kad je prije mjesec dana pedica rekla da joj dam efedrin nakapala sam joj samo 3 puta i to po noci.
    al to je bilo davno.

mozda je alergicna na dohranu?
    imali smo 3 bezuspjesna pokusaja...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I mi se već tri dana borimo s nosićem. Ovu noć je konačno malo odspavao. Ja ga stavim na bok i uštrcavam špricom fiziološku u nosnicu, ali polako i s pauzama jer inače sve završi u grlu i želucu. Kad mu se iscijedi u usta brzo rubom gaze pokupim koliko mogu da ne proguta. I onda aspiratorom posisam koliko mogu. Jučer sam nakon čišćenja počela kapati malo sljeza i danas je puno bolje. Doduše, mi smo i na sumamedu, pa je vjerojatno i kombinacija svega odigrala ulogu.
    Posljednje uređivanje od ježić : 24.10.2012. at 11:22

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

leo, a jel joj čuješ šmrklje (ono, duboko u nosu a ne izlaze)?
    inače, mi umjesto fiziološke vulgaris koristimo ovaj sprej (isto fiziološka al pod tlakom) http://www.sterimarnasal.co.uk/babies-and-kids
    i baš joj fino razrijedi šmrklje

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •