Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 682

Tema: Separatizam (odlazak na selo i neovisan život)

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da li ste razmišljali o komarcima, jer je ribnjak dosta blizu kuće.

Moj otac ima ribnjak i u određenom dijelu godine oko njega ima puno komaraca. Čini mi se da ih praše samo u većim gradovima.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    http://public.fotki.com/RozaGroza/

Imanje je dosta zapušteno i treba puno adaptacije, ali je prekrasno
    mogla bi ti povremeno organizirat grupne forumske posjete vasem seoskom imanju i naplacivat upad!
    ja bi bila prva koja bi stala u red!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bucka a sigurno ćemo napravit koje okupljanje, rancher's days, Rode imaju poseban popust na sve što prodajemo

Ps: Dao Bog da Špirek dođe živ i zdrav na svijet, pa ćemo trampit mljeka i sira za pelene, jaja za benkice itd

Ivke svakako bi stavili komarice na prozore, a i ta ideja sa onim baldahinima oko postelje nije loša, zapravo mi je to nekako onako, stimulativno 8)

Uf što forum danas zeza, pet puta sam več provala postat ovo

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Bucka a sigurno ćemo napravit koje okupljanje, rancher's days, Rode imaju poseban popust na sve što prodajemo

Ps: Dao Bog da Špirek dođe živ i zdrav na svijet, pa ćemo trampit mljeka i sira za pelene, jaja za benkice itd

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

RozaGroza, prekrasno ti je imanje! Predivno, predivno, predivno! Jako me inspiriraš da krenem tvojim stopama!
    Kolika je površina imanja?

ivy, ti ćeš ići u habijanovec? još netko?
    mislim da ću ja ići!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovaj je zalutao. trebao je biti ovaj -

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    ivy, ti ćeš ići u habijanovec? još netko?
    mislim da ću ja ići!

trebala sam , ali neću jer putujem taj dan negdje drugdje
    ali na idući ću doći sigurno i na svakome dosad sad bila
    evo ti

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

RozaGroza, prekrasno ti je imanje! Predivno, predivno, predivno! Jako me inspiriraš da krenem tvojim stopama!
    Kolika je površina imanja?
    5,5 hektara, s tim da se da otkupiti dodatnih 5 hektara od susjeda za niti 10 somova eura, što naravno planiramo
    Hvala cure! Baš mi je milo da vam se svima sviđa. Samo što ja ne budem išla tamo sve dok se Špiro ne rodi, al ajde, izdržat ču, mm če krenut več sad s nekim frendovima i braćom počet gradit ogradu itd...pa dokle mu vrijeme dopusti.

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bože,šta je lijepo ..priroda mir,tišina,sunce...divota

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ograda? najbolja je živa ograda! preporučam knjige vladimira megrea - anastazija, svi nastavci!
    za gradnju kuće - sthapatya veda

bila sam na zrnu, bilo nam je super, plesali smo oko vatre, nakupovali se tikvi, meda, jeli fini ručak...
    a kad će ponovo biti, ivy? ja sam to zaboravila pitati!
    ma, ovaj mali smajlić je baš podmukao - prvo se kao samo smiješi, a onda se izbelji, a ja ga dotle već stisnem.

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja se opet pridružujem puhovima u preporuci Megreovih knjiga, to je baš ta priča, sigurno će ti se svidjeti. Kod nas ih ima i u knjižnici.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Budem pogledala za V.Megrea...sad sam malo pronjuškala po netu
    Mi smo mislili ovakvu nekakvu ogradu - vulgaris, samo naravno ne derutno drvo nego svježe. S tim da bi dno ograde do tla obložili i nekakvom mrežom, da ne mogu divlje životinje prolazit ispod

http://3.bp.blogspot.com/_kMPNVauYFlM/SOYHs743qPI/AAAAAAAADsU/FOzcIQGOdDw/s400/stara_ograda_i_kuca+(1).jpg

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ove neke su isto dobre, pa bi kombinirali, ovisno kakvo drvo ćemo nabaviti/naći/imati

http://3.bp.blogspot.com/_kMPNVauYFlM/SOYHs743qPI/AAAAAAAADsU/FOzcIQGOdDw/s400/stara_ograda_i_kuca+(1).jpg

http://www.gapphotos.com/images/WebP...20/0120016.jpg

http://apollocreedtravels.com/wp-con...-j-loves-a.jpg

A vegetable garden bi svakako ogradila sa ovakvim nekakvim - kombinacija isto, ovisno kakvog drva ćemo imat

http://z.about.com/d/gardening/1/0/D...7_12_08_50.JPG

http://lifeatbuttercupfarm.com/wp-co...spiration1.jpg

http://z.about.com/d/gardening/1/0/7/f/Bogodian37.JPG

I ima super fora koju sam vidjela na fotkama jedno eko imanja tu kod nas, izgradi se obična ograda sa tri prečke, i onda se tanke grane dužine metar do metar i pol savijaju kao nekakve pletenice od vrha do dna te debele ograde, stvaraju apsolutno neprobojnu ogradu...kad nađem fotku postam je, fenomenalno!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ima super fora koju sam vidjela na fotkama jedno eko imanja tu kod nas, izgradi se obična ograda sa tri prečke, i onda se tanke grane dužine metar do metar i pol savijaju kao nekakve pletenice od vrha do dna te debele ograde, stvaraju apsolutno neprobojnu ogradu...kad nađem fotku postam je, fenomenalno!
    negdje sam vidjela savjet kako napraviti živu ogradu od grana vrbe. U proljeće narežeš vrbine šibe i samo ih zatakneš u zemlju, ali ukoso tako da se križaju i rade mrežu (ne znam da li sam dobro objasnila). Navodno one bez problema puste korjenje. A onda se valjda šišanjem oblikuje :?

ja bih možda radije nekakav zidić ili žicu preko koje bih pustila penjačice. Recimo kupine, i to divlje! Preko toga je teško proći zbog trnja tako da pruža dobru zaštitu (možda od životinja ne toliko, ako nije neki zidić ispod one će se provući, ne znam točno od kojih životinja vas treba šititi ograda) a u jesen ćete moći brati kupine. Samo treba paziti da se ne počne širiti, ali ako ćete obrađivati zemlju mislim da nema straha.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Znam to za te vrbe, i nešto sam slično vidjela, oduševilo me...ne znam jel to točno vrba il što, ali isto tako se plete u u nekakve mreže i zabija u zemlju i onda navodno počme rasti.

A za zid sam nekako :/ jer je prvo teži posao, a imat ćemo dodatnih 5 hektara kroz godinu-dvije za ogradit...ćini mi se da je drvo jednostavnije. Možeš mjenjat, poparavljat, dodavat, micat, svašta...jel se mogu kupine i na drvenu prihvatit, mislim da da?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

rasle bi kupine preko bilo čega, ali drvenu ogradu treba popravljati a kroz kupine nema šanse da do nje dođeš. Tako da mislim da je to loša kombinacija.
    Hm... a vjerojatno će vam ovisno o namjeni pojednih dijelova negdje odgovarati jedna, a drugdje druga vrsta ograde.
    Možda bi se kupine mogle posaditi i bez ikakvog oslonca na rub njive, da se razrastu kao grmovi u živicu. Obično one same narastu na rubovima polja i uz putove, nitko nije toliko lud da ih sam sadi Mogu se posaditi i one kupine bez bodlji ali im je ukus daleko lošiji. Ili maline

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

5 hektara ......

možeš imati sve te ograde

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    negdje sam vidjela savjet kako napraviti živu ogradu od grana vrbe. U proljeće narežeš vrbine šibe i samo ih zatakneš u zemlju, ali ukoso tako da se križaju i rade mrežu (ne znam da li sam dobro objasnila). Navodno one bez problema puste korjenje. A onda se valjda šišanjem oblikuje :?

ja bih možda radije nekakav zidić ili žicu preko koje bih pustila penjačice. Recimo kupine, i to divlje! Preko toga je teško proći zbog trnja tako da pruža dobru zaštitu (možda od životinja ne toliko, ako nije neki zidić ispod one će se provući, ne znam točno od kojih životinja vas treba šititi ograda) a u jesen ćete moći brati kupine. Samo treba paziti da se ne počne širiti, ali ako ćete obrađivati zemlju mislim da nema straha.
    Dobar štos! Ima po Podravini i danas tih pletenih ograda, mislim da se koriste i druge biljke (npr. drijen, koji sporije raste, pa ga je lakše održavati). Viđala sam to po vinogradima, lijepo izgleda.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e, vidiš, i drijen ima plodove koje možeš iskoristiti, jako su fini i zdravi, a tek marmelada... (ja kako vidite mislim samo na hranu )

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

e, vidiš, i drijen ima plodove koje možeš iskoristiti, jako su fini i zdravi, a tek marmelada... (ja kako vidite mislim samo na hranu )
    Dobar smijer, meni isto samo klopa na pameti , sve što je jestivo je apsolutno dobro došlo na našu zemlju!
    A ja isto planiram da ćemo kombinirat ograde, pogotovo ako spojimo imanje sa susjednim posjedima i budemo imali 10 hektara :shock: he he, nema čega neće bit!!!

Uf mm ide u Petak tamo, i govori sad če svaki vikend dok vrijeme se ne pogorša. HOČU I JA!!!

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tu ima nešto pleteno
    http://www.stara-kapela.hr/tucinakuc...jacka2007.html

Pogledaj i druge slike eko sela Stara Kapela, zgodno je, možda malo previše dotjerano. Jedino su se komarci okomili na nas...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

umjesto ograde posadiš svakih deset metara drvo, a između živicu - bazgu, maline, drijenak, itd, (ima sigurno još puno toga, ali ne kužim se toliko), a pravom ogradom ogradiš samo povrtnjak i sl. tu nemaš popravljanja, zaposliš eventualno koze da šišaju živicu.
    kakvih tamo ima životinja? meni bi srne i zečevi bili dobrodošli, ali da mi divlje svinje šeću, to mi već ne bi bilo svejedno..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ivke prvotno napisa
    Tu ima nešto pleteno
    http://www.stara-kapela.hr/tucinakuc...jacka2007.html

Pogledaj i druge slike eko sela Stara Kapela, zgodno je, možda malo previše dotjerano. Jedino su se komarci okomili na nas...
    Ovo je MRTVA pletena ograda, mi smo mislili na živu, koja raste i treba ju uplitati i šišati... Ne mogu naći slike, ali ako negdje vidim, okinut ću koju...Znam da sam vidjela i u nekoj knjizi iz knjižnice, ali teško ću to naći.

Kak god bilo, živa ograda je zakon, ali u početku ipak treba ograditi nečim dok živa ograda ne izraste. Mi imamo žičanu mrežu na stupovima, a na nju sam pustila divlji trs i neuspješno posadila gliciniju. Imam i kupine, ali nisu uz ogradu da ih možemo brati s obje strane, a ne da pol doniramo susjedima... Šalu na stranu, kupina je za ogradu uz cestu, a ne uz među.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ovdje u Prigorju nisam viđala takve žive pletene ograde. Zanimljivo zvuči. Kad sam bila klinka znalo se još naći ovakvih pletenih ograda

http://media.photobucket.com/image/%...050-ograda.jpg

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ziva ograda i pletena ograda nisu isto

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, nije isto. Ali ima i kombinacija - po Podravini se i danas nađe ŽIVE PLETENE ograde.... Morat ću to slikati, ali nije mi baš usput.... Što napraviti? Pitat ću prijatelje koji su tamo da mi nađu i slikaju.

Mlada stabla debela palac saviju se i popelcaju tako da imaju korijen s dvije strane. Nije svaka biljka pogodna za to. Tako nastaju lukovi iz kojih biljke tjeraju mladice. Te mladice se onda mogu uplitati ili šišati. Baza (luk iz kojeg biljka tjera grančice) s vremenom postaje debela po 10-15 cm. Ima toga po starim vinogradima.... ali nisam bila 20 godina na mjestu koje mi je na umu, pa ne znam da li još postoji.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    http://media.photobucket.com/image/%2525C5%2525BEiva%20pletena%20ograda/99danisam/Picture050-ograda.jpg
    Ovo mi je super za povrtnjak, nešto sam slično imala na umu, a što se tiće ograde oko imanja, ima mjesta koja su direktno u gustoj šumi, rubovi, i dolaze divlje svinje, ne samo slatki jeleni i zečići, tako da bi svakako htjela nekako ograditi. Mislim, jest da sam hrabra i sve to, al da mi dođe divlja svinja dok bezbrižno pljevim vrt ili berem ljekovito bilje, zas*rala bi se živa

Sve mi se ćini da če na kraju ta ograda bit svako 100 metara nešto drugo, malo drva, malo kamena, malo žive ograde, malo kupine

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Ovdje u Prigorju nisam viđala takve žive pletene ograde. Zanimljivo zvuči. Kad sam bila klinka znalo se još naći ovakvih pletenih ograda

http://media.photobucket.com/image/%...050-ograda.jpg
    takozvani plot, pravi, starinski, kakav se koristio tisućljećima... prekrasno je, ali dosta posla!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

što se tiče ograde oko imanja, ima mjesta koja su direktno u gustoj šumi, rubovi, i dolaze divlje svinje, ne samo slatki jeleni i zečići, tako da bi svakako htjela nekako ograditi. Mislim, jest da sam hrabra i sve to, al da mi dođe divlja svinja dok bezbrižno pljevim vrt ili berem ljekovito bilje, zas*rala bi se živa

Sve mi se čini da će na kraju ta ograda bit svako 100 metara nešto drugo, malo drva, malo kamena, malo žive ograde, malo kupine
    uh, i ja! istina, one su aktivne uglavnom noću, ali dovoljno da ti dođu po noći i sve pobrste, ne moraš ih ni vidjeti... ne znam da li se boje pasa? imat ćeš nekog vel'kog cucka?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

što se tiče ograde oko imanja, ima mjesta koja su direktno u gustoj šumi, rubovi, i dolaze divlje svinje, ne samo slatki jeleni i zečići, tako da bi svakako htjela nekako ograditi. Mislim, jest da sam hrabra i sve to, al da mi dođe divlja svinja dok bezbrižno pljevim vrt ili berem ljekovito bilje, zas*rala bi se živa

Sve mi se čini da će na kraju ta ograda bit svako 100 metara nešto drugo, malo drva, malo kamena, malo žive ograde, malo kupine
    uh, i ja! istina, one su aktivne uglavnom noću, ali dovoljno da ti dođu po noći i sve pobrste, ne moraš ih ni vidjeti... ne znam da li se boje pasa? imat ćeš nekog vel'kog cucka?
    navodno nije frka osim ako imaju mlade
    ali da njih zaustaviš treba ti zbilja jaka ograda...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imamo cucka, moju Rozu, ali mm tvrdi da nema šanse da če ona bit dobar pas čuvar pa če on uzet njemačkog ovčara.......a-ha moš mislit što če on bit dobar čuvar, več ga vidim, bit če gori od moje Roze...mislim da mi jednostavno ne možemo imat psa a da ga ne razmazimo

Kako misliš: trebat če mi full jaka ograda koja če zadržat divlju svinju??? :smileykojiseusraougače: :shock:

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa

Mlada stabla debela palac saviju se i popelcaju tako da imaju korijen s dvije strane. Nije svaka biljka pogodna za to. Tako nastaju lukovi iz kojih biljke tjeraju mladice. Te mladice se onda mogu uplitati ili šišati. Baza (luk iz kojeg biljka tjera grančice) s vremenom postaje debela po 10-15 cm. Ima toga po starim vinogradima.... ali nisam bila 20 godina na mjestu koje mi je na umu, pa ne znam da li još postoji.
    Moji su to zvali "veez". Te šibe smo gulili, koru sušili i s tom korom kasnije vezali vinograd. Šibe su služile za potpalu. Ali, ni moji to više nemaju. Zgodna info da se od toga radila ta pletena živa ograda.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako misliš: trebat če mi full jaka ograda koja če zadržat divlju svinju??? :smileykojiseusraougače: :shock:
    Pa ono, nisu velike pa mi se nekako čini da bi se lako provukle ispod one ograde od drvenih greda, ono mi izgleda kao za krave i konje, a jake su pa bi neku tanju ogradu lako razvalile. Jedino što bi te zbilja od njih štitilo je zid ili možda čvrsta mreža od žice. Ali to je za tako veliko područje prava investicija.

Ali:
    1. ja to sve lupetam jer pravu divlju svinju nisam nikad vidjela uživo
    2. kako je već rečeno, one ti većinom šeću noću i eventualno možeš imati nešto štete od njih na poljima, ali zbilja su male, male šanse da se sretnete oči u oči (opisala sam ti gdje ja živim, ja vidim ponekad koju srnu, zeca ili lisicu, malo ih ima jer ih lovci tamane ali njih sretnem, a divlju svinju ne, a lovci kažu da ih ponekad ulove i nije da ih nema)

Meni se najviše sviđa ono što je napisala puhovi. A ako vam divlje svinje počnu raditi štetu, onda ćete vidjeti treba li nešto ograđivati.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja iovako i onako planiram sve povrtnjake ograditi sa vrlo čvrstom drvenom ispletenom ogradom da mi ne mogu ni zečići dolaziti. Pa ako koja divlja svinjica zaluta, a neš ti, neka pojede što može, čisto sumnjam da če nam sad bit prava pošast! A da je vidim kako s mladima traži klopu još bi joj ja ostavljala negdje pa bi se i privikla dolazit

Apsolutno mislim da ovako veliko imanje nema šanse da ogradimo, tako da je taj projekt zamro na samom početku. Tamo gdje če nam pasti kravica i koze ćemo zagradit drvenom ogradom, konja isto... s tim da če ti prostori zauzimat veliki dio imanja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni se najviše sviđa ono što je napisala puhovi. A ako vam divlje svinje počnu raditi štetu, onda ćete vidjeti treba li nešto ograđivati.
    Prema mom nevelikom iskustvu, nema teorije da im NE dođu životinje razne... pogotovo ako okolo nema susjeda. Meni na gruntu dođu iako ima susjeda (ali to je vikend naselje, a šuma blizu). Nismo još imali bliskih susreta s divljim svinjama iako susjed lovac kaže da ih ima, ali su nam srne (možda i jeleni) i zečevi udesili skoro svaku mladu voćku u prilično urbaniziranom susjedstvu (struja, voda, cesta...). Po zimi se uredno vide njihovi tragovi - zečevi, jazavci, srne... i drugih sitnijih životinja (puh nam se jedne zime uselio u kućicu za ptice). Znamo naći tragove perja, daklem lasice i tvorovi su na djelu.... možda i lisica ima, a definitivno nismo na kraj svijeta. Radi se o Prigorju ni 30 km od našeg zagrebačkog stana! Pojeli su mi vrt redovito svaki put (opstajali su paradajzi i mahune, ali blitvu i špinat su uredno sredili do zemlje, čak papcima kopali u zemlju! ). I tako, do ograde (i vremena slobodnog) nemam vrt. Mlade voćke ćemo opet usaditi ove zime i ograditi svaku.

(Kad smo kupili grunt, pitala sam se zakaj susjedi imaju ograde... E, pa, s vremenom sam doznala... Lopovi ne hodaju onuda na 2 noge...)

Daklem, za ovak veliko imanje kakvo je Rozino ja bih ipak svakako računala na ogradu, bar nekakvu. I to za prvu ruku najjeftiniju. Vjerojatno bi to bilo popikati stupove i onu pletenu mrežu samo razmotati da "drži bure vodu" dok ne izraste neka živa trajnija ograda. Ipak za to treba par godina... Jedno je ograda u naseljenom mjestu, a nešto sasvim drugo ovak malo dalje od drugih ljudi. Sve su to blagodati separatizma... Lijepo zvuči iz udobnosti dnevne sobe, ali ima puno praktičnih stvari o kojima treba voditi računa.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cure drage, nema te prirodne ograde di se divlja svinja neće provuć ako želi
    ali, nije baš da vole društvo ljudi i da im se rado približavaju
    tako da se ne moraš bojati divljih svinja, pogotovo dok plijeviš po vrtu, one idu ranom zorom ili sa zalaskom sunca

jedino ako ćete saditi kukuruz, e to bi već mogao biti dobar mamac za gudine (praščiće )

inače, redovno pratim temu, i veselim se zajedno s tobom

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da je jednom u nedjeljnoj poljoprivrednoj emisiji bio odličan savjet vezano baš za tu ogradu od vrbe. Samo ne znam ima li toga i negdje po bespućima interneta. Prilog se zove abeceda vrtlarstva il tako nekako a vodi je po meni izvrsna Kornelija...???...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, ak ograda ne pomaže za divlje pajceke, onda je valjda jedino rješenje neki pas veličine omanjeg goveda...
    RozaGroza,a kaj, recimo, čovjek mora imati na deset ha, a da ga ne opale onim novim porezom za neobrađivanje zemlje? koji su kriteriji (da li se to uopće zna)? Mislim, RozaGroza, ili netko drugi tko zna nešto o ovome? (Muki )

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kakvi novi porez?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

porez koji plaćaš ako ti poloprivredno zemljište stoji neiskorišteno.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma nikad nije ne iskorišteno ako imaš krave itd. jer onda ono što ne koristiš za sadnju, koristiš kao ispašu. Bar mi je to tako logično.

Anyway, Ante se upravo vrača sa imanja, bio je sa svojim ocem, malo su gledali gdje. što, kako, ali ih vrijeme nije poslužilo pa se brzo vračaju. Svaki put kad ide, vrati se sa pričama koliko je prekrasno itd. Sline mi idu na spiku o imanju ko na pomisao o chinese nudlima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa ono, nisu velike pa mi se nekako čini da bi se lako provukle ispod one ograde od drvenih greda, ono mi izgleda kao za krave i konje, a jake su pa bi neku tanju ogradu lako razvalile. Jedino što bi te zbilja od njih štitilo je zid ili možda čvrsta mreža od žice.
    Na Krku i Cresu se nakotilo ful puno divljih svinja, već se i domicilno stanovništvo buni i na Krku je "svađa" između ljudi koji obrađuju polja i divljih svinja, tribine se organiziraju "Svinja ili mi", barem na Krku. Navodno je ministarstvo poljoprivrede izdvojilo posebne novce za ogradit vrbničko polje jer su tamo već počele štetu raditi. Jedan prijatelj mi je pokazao kako su u stampedu srušile totalno kameni otočki zid... MM i ja smo ih u našim šetnjama otokom znali čuti predvečer (roktanje, mislim)... Ali, ako to nije kraj da ih toliko ima, onda ne treba niti paničarit. Roza, najbolje raspitajte se kod susjeda najbližeg što je potrebno kod vas.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

...mislila sam gore reći da je svađa između ljudi koji obrađuju polja i lovaca, a na temu divljih svinja... Lovcima paše da ima divljači, ljudima koji obrađuju polja i ostalima (šetačima itd.) baš i ne...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Navodno je ministarstvo poljoprivrede izdvojilo posebne novce za ogradit vrbničko polje jer su tamo već počele štetu raditi.
    Je, ogradu postavljaju, jedino mi nije najjasnije kako misle zaustaviti visoko motiviranu divlju svinju s malo žice.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Aaaa Roza... prekrasno je...
    Koju sretnu bebicu nosiš u buši

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Aaaa Roza... prekrasno je...
    Koju sretnu bebicu nosiš u buši
    samo nek on meni sretno dođe!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Citiraj ina33 prvotno napisa
    Navodno je ministarstvo poljoprivrede izdvojilo posebne novce za ogradit vrbničko polje jer su tamo već počele štetu raditi.
    Je, ogradu postavljaju, jedino mi nije najjasnije kako misle zaustaviti visoko motiviranu divlju svinju s malo žice.
    Nemam pojma stvarno. Valjda će dogodine netko reći je li ograda imala rezultata. Koliko je god to meni u početku bilo romantično - otok divljine i sl., sad me fakat frka naših šetnji u sumrak po putićima krčke Dobrinjštine, otkad smo na predjelu Glavotoka prošlo ljeto s djetetom u nosiljci u predvečer bježali od roktanja...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma nikad nije ne iskorišteno ako imaš krave itd. jer onda ono što ne koristiš za sadnju, koristiš kao ispašu. Bar mi je to tako logično.

Anyway, Ante se upravo vrača sa imanja, bio je sa svojim ocem, malo su gledali gdje. što, kako, ali ih vrijeme nije poslužilo pa se brzo vračaju. Svaki put kad ide, vrati se sa pričama koliko je prekrasno itd. Sline mi idu na spiku o imanju ko na pomisao o chinese nudlima
    istina, krave ti mogu "opravdati" prilično veliku površinu mjereno u hektarima, konji također, tako da ti sigurno nećeš imati problema, ali što ako imaš nekoliko ha kao što bih ja željela, a nemaš životinje? takvu situaciju - svoju buduću, nadam se - sam imala na umu. ne planiram se baviti intenzivnom poljoprivredom, pa me zanima koji su kriteriji ako netko zna... muki?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    visoko motiviranu divlju svinju

ja sam jednom bila s nekom ekipom u sumi, tam negdje oko podravske slatine i sreli smo divlje svinje tj. upali na njihov teritorij i casna rijec, ne bi to rado ponovila
    nemampojma kak su nas pustile da prezivimo, al usrali smo se - jos dan danas se najezim i srce mi ode u pete kad se toga sjetim, a proslo je prek 25 godina od tad

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...pa me zanima koji su kriteriji ako netko zna... muki?
    nemampojma
    mislim mogu teoretizirat
    al fakat nemam blage veze

Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •