Citiraj RozaGroza prvotno napisa
Citiraj Anemona prvotno napisa
Inače pšenicu je jednostavnije uzgojiti od kukuruza, jer kukuruz treba prorijediti i okopati, a pšenicu ne treba. Pšenica se uvijek strojno "bere", a kukuruz se može i ručno i strojno. Nakonon toga ga treba i "oljuštiti", pa sušiti, pa tek onda odvojiti zrnje od klipova. A pšenicu odmah stroj odvaja, pa se samo rasprostri na suho mjesto da se osuši i nakon toga se skladišti. I možete onda takvu suhu voziti u mlin da vam samelju u brašno i još dobijete ostatak "posije" (ne znam stručni naziv) to vam isto služi u prehrani stoke.
Hm, ja nekako imam na umu da za pšenicu treba više zemlje nego za kukuruz? Ja sam za kukuruz mislila odvojiti nekih 800 - 1000 m kvadratnih?
Koliko se ja kužim, treba im isto prostora. U stvari ako imaš manjak prostora, sije se prvo kukuruz, pa kad se u jesen pobere, onda se na istu oranicu odmah sije pšenica, ali kvaka je da se poslije pšenice ne stigne ponovno posijati kukuruz, jer dok dozrije pšenica za kukuruz je kasno. Ali može nakon pšenice npr. repa za prasce, a i za ljude.