Da.... Zeleni kvadrat sam pred nekoliko dana dobila od mame kao uranjeni rođendanski poklon i upravo ju čitam. Zbog Kornelije sam počela paliti tv nedjeljom i pratiti poljoprivrednu emisiju. Bio vrt od Kreuterice? Njega mi je mama poklonila za Božić. Odlična knjiga!
Priznajem, ja o vrtu ne znam baš ništa, iskustvo se svodi na to da sam krala kukuruz po poljima i mladi grašak i mrkvicu iz baknog vrta. Ali, bude to već nekako išlo. Ako ne prve godine, onda druge ili pete.

Mene najviše veseli uređenje te stare kuće koja još ima sav stari namještaj, dosta starih alata... a osim toga već godinama skupljam sitnice, a i malo veće stvari za "kućicu koju ću jednom imati", eno ih puna šupa. Ja sam bila na waldorfskoj likovnoj akademiji, nažalost, nisam ju završila... ali sam nastavila živjeti s bojama i jako mi je bitan taj neki sklad koji naslućujem u tvom postu. Da, bajkovito mjesto... to je to... orah pod kojim se slika kad je jako sunce... ružičnjak s pogledom na žumberački greben, klupica za zaljubljene, "brlog" za dječije igre, začinski vrt.