Baš mi je žao što imaš takvo iskustvo.
Što se tiče pozdravljanja, ja sam ustvari uvijek za to da dijete zna kad mama ide, odnosno da se lijepo pozdravite, ali ako to u vašem slučaju nikako ne funkcionira, možda bi bilo bolje da se iskradeš. Ali tko zna kako će onda reagirati kad skuži da te nema. A moglo se bi dogoditi da se onda još više priljepi za tebe kad si doma, iz straha da se ne iskradeš. :/
Vjerujem da će se s vremenom prilagoditi.
Mojeg malenog isto čuva moja mama (več cca godinu dana), pa je opet neki dan plakao kad sam išla. On je več veči, ali kod njega je sad najbitnije da mu dan prije napomenem tko je doma, tko radi. Znači, usput spomenem: sutra mama radi, u jutro dolazi baka. Ja inače dolazim doma i na gablec na pola sata. Jedno vrijeme nam je to uzrokovalo teže rastanke kad sam odlazila s gableca, ali se je lijepo prilagodio i sad je ok, zna da sam doma samo da ga nahranim, namažem kremom i da zajedno pogledamo crtić. I opet se dogodi da jednom na mjesec negoduje.
Nemam baš neki pametan savjet, osim da će se dijete s vremenom priviknuti, a kako do tad preživjeti, ne znam. Samo hrabro!