Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Teško prihvaća moj povratak na posao-iskustva molim

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cuba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Pozdrav,
    imam dvogodisnjaka koji ce na jesen krenuti u jaslice. Nikada se nije odvajao od mene. Puno cica, spava samnom, jako je vezan za mamu. S druge strane, veselo je i znatizeljno dijete, druzeljubiv je i rado prvi prilazi djeci i odraslima. Ali, kad odem npr. frizeru, ostane s mojom mamom i strasno place. Stoga, pretpostavljam da se jaslice biti koma.
    Posto ga nece cuvati baka, jer je u drugom gradu, da li je isto pozeljno trenirati to postepeno odvajanje, iako nista sto uprilicimo nece simulirati vrtic?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pošto je dovoljno star da razumije stvari moj savjet bi bio da mu pokušaš što bolje objasniti jaslice i razloge zašto tamo ide.
    Naš sin je krenuo u jaslice s 12 mjeseci i privikavanje je bilo teško. Također je jako vezan uz mamu i puno je cicao (još uvijek je dojen).
    S 12 mjeseci ne možeš puno objasniti djetetu. No danas (23 mjeseca) mi nije problem da ga svakog jutra "nagovorim" da ide u vrtić. Bitno je vrtić prikazati kao pozitivnu stvar, i naglašavati što god možeš što misliš da će mu se tamo svidjeti. Po mom iskustvu, što više pričaš sa sinom o vrtiću, to će se on lakše prilagoditi.
    Posljednje uređivanje od shlede : 17.02.2015. at 10:56

cuba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Srecom, vrtic je blizu parkica u kojem se igramo svaki dan, te on znatizeljno gleda sto se zbiva preko ograde, prilazi djeci i zeli uci, protestira sto ne moze.
    S druge strane, jos ne govori prprevise, razumije dosta, i ja mu objasnjavam da djeca idu u vrtic kad mama i tata rade, tamo se igraju, jedu, spavaju, crtaju, i onda mama i tata dodju po njih. Ne znam koliko je razumio, ali ponavljat cu to kao papiga, ako treba.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj cuba prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav,
    imam dvogodisnjaka koji ce na jesen krenuti u jaslice. Nikada se nije odvajao od mene. Puno cica, spava samnom, jako je vezan za mamu. S druge strane, veselo je i znatizeljno dijete, druzeljubiv je i rado prvi prilazi djeci i odraslima. Ali, kad odem npr. frizeru, ostane s mojom mamom i strasno place. Stoga, pretpostavljam da se jaslice biti koma.
    Posto ga nece cuvati baka, jer je u drugom gradu, da li je isto pozeljno trenirati to postepeno odvajanje, iako nista sto uprilicimo nece simulirati vrtic?
    Naravno, dijete se treba navikavati i na druge ljude bilo da je to rodbina, bake, dede, prijatelji whoever. Što se prije navikne na kraća odvajanja, s vremenom će bolje ići i duža odvajanja. Što se prije krene s kraćim odvajanjima to će kasnije djetetu bit lakše.

Dijete koje se nikad nije odvajalo od mame i tate, vrlo vjerojtano jako će teško podnijeti adaptaciju i odvajanje na cijeli dan nakon 2 tjedna adaptacije (pričam o nekom prosječnom trajanju adaptacije).
    Sretno!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •