Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Građanski neposluh

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Građanski neposluh

Ne znam ima li bolji podforum, ovaj je nekako in, baš kao i tema

Ne znam gotovo ništa o građanskom neposluhu tj. ne razumijem kako to funkcionira. Gdje prestaje obično kršenje zakona, a počinje neposluh? Na koji način je moguća mainfestacija danas u Hrvatskoj? I na koje akcije ste osobno spremni, sad odmah?

Za one koji o temi znaju malo kao i ja, evo dva jednostavna linka:

Civil disobedience
    Građanska neposlušnost – nenasilna direktna akcija:

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I mene zanima kako ovo funkcionira.

Npr ovo mi pada na pamet. U svezi zakona o MPo kad bi sve žene ili većina njih odbila na neko određeno vrijeme ići u postupke dok se ne promijeni zakon?

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I sta bi dobile, osim sto bi sebi nastetile? Prije bi postigle rezultate da kampiraju ispred Milinoviceve kuce i ne daju mu da izadje van iz kuce. Ali jel to inda vec kresenje zakona? Neposluh nije ako ucenici ne dodju u skolu i dobiju neopravdane, nego ako dodju na nastavu i onda odbiju sudjelovati u nastavi ili ometaju nastavu na neki drugi nacin. Tako se bar meni cini.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako sam dobro shvatila, građanski neposluh i je kršenje zakona.

Evo još jedan članak: Građanski neposluh kao sredstvo u borbi za prava homoseksualaca gdje piše: Kao prvo valja istaknuti da se neki od matičara pri sklapanju istospolnih brakova ne bi složili s terminom 'građanski neposluh'. Mnogi od njih, naime, ne smatraju da time krše zakon.

Ivanas, mislim da ovo što si navela nije dobar primjer, dobar primjer bi bio da doktori odbiju postupati po novom zakonu tj. postupaju po starom.

Recimo, otkazivanje tv pretplate spomenuto na drugom topicu i pečatiranje prijemnika po meni nije neposluh. Otkazivanje i gledanje valjda je. Bojkotiranje vožnje automobilom zbog preskupog parkinga nije, parkiranje i neplaćanje parkirališta je.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Vrlo jednostavno: u HR se sve sto nije u skladu 'pravilima' Crkve i HDZa gradjanski neposluh ... Bilo bi smijesno da nije toliko tuzno ...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

građanski neposluh je kad građani sarajeva (skidam im kapu!) izađu na ulice - i ne miču se dok se ne uhvate ubojice mladića.... jer im je DOSTA "posluha"...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •