Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: imam li ikakvo pravo???

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno imam li ikakvo pravo???

veliki i lijepi pozdrav svima... ovakva je moja situacija. imam dijete od 4 godine. radila sam 2007 u nekom marketu, skupila sam 4mj radnog staža, nakon toga u 11mj 2007 do 10mj 2008 sam imala pripravnički staž u bolnici pošto sam medicinska sestra. od 10mj 2008 do sada bila sam povremeno na nekim zamjenama po ambulantama bez prijave bez ičega... ukratko nezaposlena sam. sada sam u drugom stanju, cc 2 tjedna, vrlo malo. zanima me da li imam ikakvo pravo na bilo kakvu naknadu, na bilo šta. suprug mi je zaposlen. da li bih šta uspjela napraviti da me jedna osoba prijavi??? zdravstveno imam preko socijalnog. mislim da nisam na birou, tj nisam. tamo sam valjda samo upisana kao nezaposlena, ali nisam prijavljena da mi oni traže posao. jako sam zabrinuta. čitala sam zakone, ali ne razumjem ništa. da li ne mogu ništa shvatiti jer sam previše nervozna da bih bilo što shvatila... nemam pojma.. da li makar imam pravo na osnovu 1,4 god radnog staža u radnoj knjižici? ispričavam se ako je o ovome već negdje pisano, nisam nigdje mogla naći ono što meni treba... molim vas da mi pomognete i da me savjetujete. hvala vam od srca unaprijed.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imas pravo na rodiljnu potporu za nezaposlene od dana rodjenja djeteta u iznosu od 1663 kn mjesecno

protivno je pravilima naseg foruma traziti i davati savjete o fiktivnom zaposlenju

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ispričavam se duboko zbog navedenog (fiktivno zaposlenje). znači od rođenja do 1 godine djetetova rođenja? e i zanima me onih 700 i nešto kuna kao za komplikacije?? tko to dobiva?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda mislis na naknadu koju dobivaju zaposlene zene koje su na bolovanju za komplikacije (prosjecna placa do max 4250 kn ako imaju uvjet 12 mjeseci neprekinutog staza)

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mozda po ovom zakonu al prije 2.5 g mene je frend prijavio 3 mj na placu od 5000 kn i ja sam dobivala prvih 6 mj 4250 kn a drugih 6 mj 2500kn ...mislim da ne moras bit god dana zaposlena ...mislim min 3 mj al jos se raspitaj dal se sta promjenilo

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

samo ću ponoviti dio Ivaričinog posta:

Citiraj ivarica prvotno napisa
    protivno je pravilima naseg foruma traziti i davati savjete o fiktivnom zaposlenju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •