Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: fizijatar ili neuropedijatar?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno fizijatar ili neuropedijatar?

Moj bebač ima 4,5 mj. Kad je bio na prvom pregledu, pedijatrica je stavila izvijanje pod upitnik, a ja sam ga odvela dr. Sabolu na uzv i pregled i on je rekao da misli da nema izvijanja, odnosno vrlo blago. Bili smo na kontrolnom uzv-u sa 4 mj. i on je ok, a dr. Sabola nije bilo, no i dr. koja radi uzv je rekla da joj izgleda da super napreduje, a i nama se čini da mu je motorika napredna (prema razno-raznim knjižicama)... Unazad par tjedana mi se čini da se opet povremeno izvije?! Ne znam što je točno izvijanje, odnosno da li se svako izvijanje unazad smatra alarmantnim? Mislim da se on izvije kad čuje neki zvuk (npr. kad smo na podu, a TV je upaljen) i sl. Da li je to izvijanje?

I sad, ako se radi o mogućem izvijanju, da li je bolje ići fizijatru ili neuropedijatru? Čitala sam da se spominje neki/neka dr. Polovina... Možete mi preporučiti nekog dobrog privatnika?

Početno

Moj Lukas se izvija, glavu jako zabacuje unazad. Nama je fizioterapeut objasnio da razlika između izvijanja i podizanja glavice (npr. kad je beba potrbuške) je u tome što kod izvijanja beba osim glavice zabacuje (odnosno izvija) i nogice, znači izvija se u slovo U.
    Što se pregleda tiče, dobar fizijatar će to odmah vidjeti. Nemam s njim/njom vlastito iskustvo, ali stvarno se često spominje dr Polovina.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koja vam je to doktorica radila ultrazvuk? U Zagrebu od privatnih doktora imaš Sabola i Polovine, i to je sve. Dr. Stojčević Polovina je, mislim, i neuropedijatar i fizijatar, samo ne znam pregledava li ona ili njen sin - ali mislim da možete ići i kod fizijatra i kod neuropedijatra; zapravo je fizijatar bolji izbor. (iskreno rečeno ja uopće ne vidim zašto bi vi išli još kojem doktoru kad ste već bilo kod Sabola, ali, Bože moj .. )

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    iskreno rečeno ja uopće ne vidim zašto bi vi išli još kojem doktoru kad ste već bilo kod Sabola
    Slozila bih se. Ako je on rekao da je sve OK, mislim da ne moras vise brinuti. No, ako ipak zelis drugo misljenje, Polovine ti ne bih preporucila. Prof. dr. sci. Stojcevic Polovina je majka, a (mislim da je samo) dr. Polovina sin. Ona je vrhunski, poznati i priznati strucnjak, no ima jednu manu - voli stanje djeteta znacajno preuvelicati... na gore, nazalost. Tumacenja za takav pristup su razlicita - od toga da se tako postavlja da bi roditelji nju i, prije svega, vjezbanje shvatili ozbiljno, do toga da postavlja vrlo sumnjive poludijagnoze i onda vas salje strucnjacima - svojim kolegama, (uglavnom se radi o UZV mozga, neropedijatru i ortopedu) koji su svi, dakako, privatnici. Nasa iskustva s njom su bila vrlo uznemirujuca, no mora se priznati da su njene fizioterapeutice FANTASTICNE, te da je Ivan, nakon samo deset dana vjezbanja prema njihovim uputama poceo odlicno kontrolirati glavicu, te i dalje izvrsno napreduje.

Moj savjet svakome tko se odluci za Polovine - idite svom pedijatru, uzmite uputnice za UZV mozga, neropedijatra i ortopeda, te se s gotovim nalazima uputite u njihovu polikliniku. Drugim rijecima, kao dijagnosticara ju nikako ne preporucam, no ako vam je potrebna terapija - vrijedno je svog truda, vremena i novaca.

Ako nekoga zanimaju cijene saljem na pp.

Početno

NeUropedijatra :zasram i zacrven:

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Svima puno hvala!
    Mima, bili smo kod Sabola prije, a sad se dvoumim da li je to izvijanje ili nije. Ja ne znam "pod kojeg stručnjaka to spada" pa sam zato pitala da li bi možda bilo bolje otići fiziterapeutu odmah, a ne Sabolu jer je on neuropedijatar.

Dille, da, sad sam se i ja sjetila da sam za tu dr. Stojčević čula točno to što si rekla (sjetila sam se da je od mog kolege žena doslovce dolazila u suzama od nje, jer je uvijek preuveličavala i kritizirala, a nikad nije pohvalila napredak (beba je skroz zdrava)). Možeš mi molim te reći kakve su cijene cca., ako se sjećaš?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

btw. daisy, ako vam je pedijatrica stavila to izvijanje pod upitnik, da li bi vam ona onda dala uputnicu za fizijatra? Jer, možeš ići fizijatru i na Goljak, preko socijalnog, sve besplatno .. samo, moglo bi se dogoditi da dugo čekaš na termin.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hm, pedijatrica nam je prvo stavila pod upitnik, ali je na zadnjem pregledu rekla da je sve ok. Inače, baš i ne voli slati specijalistima (što mi se u jednu ruku sviđa, ali kad je riješ o maloj bebi, više volim sve provjeriti); čak ni uzv kukova nije htjela raditi pa sam išla privatno.

A i privatno mi se "više sviđa", jer ipak mogu postaviti pitanja koja me zanimaju, a ne da me spraše van za minutu. (shvaćam da im je gužva, ali bebe su bebe)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na Goljaku vas sigurno ne bi sprašili van za minutu, ali se na pregled zna stvarno dosta dugo čekati (čujem da su počeli naručivati i u nedjeljna dežurstva :shock: ).

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

na Goljaku se trenutno čeka i preko dva mjeseca.
    ja sam se u lipnju naručila za 19.10.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na Goljaku se pacijenti naručuju i u dežurstva pojedinih doktora, pa se tako naknadno otvaraju dodatni termini, tako da se može dogoditi da dobijete termin i ranije - ali se sigurno čeka nekoliko tjedana, a može se dogoditi i to da tih dodatnih termina nema pa se zaista čeka jako dugo. Sve ovisi i o tome kojem doktoru se ide. No, svakako se isplati nazvati i pitati - a da je užasna gužva, je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •