Otvaram ovu temu jer se u zadnje vrijeme pitam dali je licimjerno krstiti dijecu koja su rođena uz pomoć medicine.
Ne znam dali bi mogla dati svoje dijete u ruke svečeniku koji ne priznaje dijecu iz epruvete.
Otvaram ovu temu jer se u zadnje vrijeme pitam dali je licimjerno krstiti dijecu koja su rođena uz pomoć medicine.
Ne znam dali bi mogla dati svoje dijete u ruke svečeniku koji ne priznaje dijecu iz epruvete.
imaš već ovu temu
Da li će parovi koji su u MPO krstiti dugoočekivano dijete?
Ma koje je ovo pitanje pa nisu svi svečenici isti mi imamo svečenika koji potpuno razumije situaciju u kojoj se nalazimo i podržava nas.
Djete nam je krstio bez ikakvog problema :/
Ti ako nečeš svečeniku ni nemoraš reć kako je dijete začeto.
A ja mislim da svako ko krsti dijete krsti ga zbog svojih krščanskih razloga a ne zbog svačenika
Mislim da je i Živko Kustić nedavno imao kolumnu u kojoj piše da, premda je u stilu "nastalo na upitan način" to dijete isto dijete od Boga i on je za njegovo krštenje. Sve ovisi o vama, u stvari.
nela. prvotno napisa
A ja baš jednog dana želim napomenuti svečeniku kako je moje dijete došlo na svijet i kad vidim njegovu reakciju krstim dijete kod njega ili tražim drugog. Ne želim to skrivati pa čak ni pred svečenicima
Naš svečenik, kojeg sam smatrala dragom osobom, punom razumijevanja, nije mogao odvojiti niti par minuta da s njim porazgovaramo o našem problemu. Crkva, kakvu danas imamo, mi se zamjerila i svoje dijete ne namjeravamo krstiti. Tu odluku ćemo ostaviti djetetu pa nek jednog dana samo odluči da li hoće ili ne. Stvarno mi je žao, ali prava vjera i ova današnja Crkva su dva različita svijeta. Svjesna sam toga da me većina od vas možda čudno gleda zbog ovih izjava ali i ja imam pravo na svoje mišljenje. Za mene je puno bitnije da li je netko dobra osoba, a ne da li je vjernik ili ne.
Ja ću svoje krstiti bez obzira na njihov stav. Vjenčala sam se u crkvi kad sam bila svjesna njihovog stava pa ću i sakrament krštenja podariti svojem djetetu.
Već neko vrijeme sam prestala ići u crkvu jer su kroz propovjedi držali političke govore (neovisno o MPO) (tj. prvo sam se prebacila na dječje mise, a kad su počeli i tamo, onda sam prestala to slušati), ali to nije bio razlog da vjera nestane u meni.
Mama mi je rekla danas da su na krunici molili za novog predsjednika :shock: Cak je i njoj prekipilo.
Ja sam svoju djecu krstila. Ali na politicke propovjedi nikad ne bih pristala. I zelim primijetiti da ovdje u Americi clanovi zupe imaju puno vise utjecaja na vodjenje zupe, i da bi politikanstvo bilo docekano s puno otpora od strane vjernika. Ja mislim da bi tim svecenicima koji vode politiku kroz propovijedi trebalo dati jasno do znanja da se s tim ne slazete. Pitam se da li se moze zaliti njihovim pretpostavljenima (mozda nema puno vajde, ali ipak...) I pitam se da li se propovjedi smiju snimati. Kad bi znali da se njihovo politikanstvo moze procuti npr. po internetu, mozda bi ipak malo pazili sto pricaju.
s obziro da tema već postoji možete nastaviti tamo
evo link još jedanput
Da li će parovi koji su u MPO krstiti dugoočekivano dijete?