Tekst o samom događaju:
T portal
i službena stranica:
Špancirfest 2009
Kakve dojmove imate sa prijašnjih ŠF? Na što treba obratiti pažnju, što ne propustiti? Tips&tricks, please!
(vidi Balarosa kad hendlam hyperlinkove, aaaa!!)
Tekst o samom događaju:
T portal
i službena stranica:
Špancirfest 2009
Kakve dojmove imate sa prijašnjih ŠF? Na što treba obratiti pažnju, što ne propustiti? Tips&tricks, please!
(vidi Balarosa kad hendlam hyperlinkove, aaaa!!)
mi smo svake godine na Španciru....
baš ga volimo....
a neznam što te od događanja zanima konkretno, pa neću o tome...
samo ću praktični dio; ako se ide s klincima, najbolje ići dopodne ili rano popodne, poslije bude gužvaaaa pa je najbolje to izbjeć (pogotovo za vikend...)
Ja je vjerujem da ćemo ići ove godine, prije dve godine nam je bilo super a lani dosadnjikavo pa sam zaključila da ne treba ići na iste događaje godinu za godinom. Inače za djecu preporučujem ići na Stari grad jer je tamo uređena igraonica sa raznim radionicama - pred dve godine je bilo super jer su navezli gomile predivnog čistog pijeska po kojem su pobacali kantice i lopatice pa su djeca na tome uživala.
Mi bili svake godine, ali sad mi se čini nemoguće ići s kolicima u večernjim satima, jer vikendom bude takva gužva da se ne može niti prolaziti. Eventualno da se zaletimo tokom dana.
Eh, kad sam bila u Varaždinu mogla sam ići i radnim danom, ovak mi sad muž radi, pa nam ostaju samo vikendi. Osim ako opet ne izmislim posjet dedi same nas dvije, pa se zaletim s frendicama preko tjedna tokom dana![]()
Ovo što kaže daisy je točno, mi svake godine idemo ciljano s klincima rano popodne jer onda bude dosta sadržaja za njih, idemo kod Starog grada i super se zabave. MM i ja znamo otići ciljano na neki koncert ako nas baš zanima npr.Balašević,Proeski,Gibbo-odlični su bili svi. to je i prilika da barem jednom na godinu nekam tak odemo bez klinaca koji su nam stalni privjesci.
ak bude ove god L.Nižetić pjevao (barem tak piše) ili Tony onda moram izvesti kćer jer sam joj to obećala.
sve u svemu, nama je špancir super
Mi ne propuštamo dječje predstave svakim danom što u jutarnjim što u popodnevnim satima.
Zatim, djeci bi mogli biti zanimljivi stari zanati ( kovačnica, notar... ).
Nezaobilazni Vindiland kod Starog grada ( likovne, plesne radionice i sl. ).
Na Starom gradu je svake godine bila druga tematika ( ogroman pješćanik 2007, indijansko selo prošle godine ), pa još ne znam što će biti ove godine.
U šetnji ulicama svako malo se može naići na klaunove i slične performere zanimljive djeci ( moja T. je prošle godine bila oduševljena Charliem Chaplinom ), a koliko sam vidjela u programu, novo su 4 male lutkarske scene.
I da, što su i cure gore navele, s klincima je bolje ići tokom jutarnjih sati jer je manja gužva.
Mi bili prošle godine i jako nam s dopao Vindiland. Naravno, bili su tamo i trampolini i slične spravice za "mučenje" koje jako volimo. Topla preporuka. :D
Imaš pravo.Mima prvotno napisa
Mislim da ni mi nećemo ove godine, iz istog razloga.
Sve ovisi koliko vam je staro dijete, i za one male može biti vrlo veselo na predstavama. Mi idemo svake godine, i tamo smo isprobali i istrenirali ponašanje prilikom predstava, tako da sad idemo svugdje bez brige.
Predstave su na otvorenom, i uvijek možete otići ako se djetetu ne sviđa ili zbog bilo čega...
I mi volimo zbog manje gužve prijepodnevne sate.
A o domaćim kolačima i zabavi u Vindilandu da i ne govorimo.
Mislim da zaista možete nešto naći za sebe.
Sretno! 8)
S koliko novčića (tj. troškova) mogu računati (osim benzina)? Ima kakva cestarina? Ili bi bilo zanimljivo (koliko profitabilno?!) otići vlakom?
Ako ideš po autoputu cestarina je 23 kn, ali možeš i po staroj cesti pa nemaš taj trošak.
Vlakom bi moglo biti zanimljivo no mislim da nije baš jeftino.
Probaj pitati koliko je karta pa puta broj osoba. . .
Na samom festu sve dječje predstave, performansi, događanja na Starom gradu i Vindilandu su besplatna.
Međutim, puno love se može potrošiti na knjige koje su uvijek na akciji, prekrasne unikatne predmete ručne izrade, fine domaće kolače, pecivo.
No to su troškovi koje možeš kontrolirati.
Supr, hvala svima na odgovorima, plan je složen i putujemo!
mi bili danas.
simpa je vindiland. klincima se sviđalo dok nije nastala gužva.
na kraju smo samo brzinski prošli kraj štandova, nismo ni kavicu popili.
I mi već godinama idemo u Varaždin, obožavam ŠF. Nadam se da ćemo idući vikend zapaliti za Vž, pa koliko izdržim. Baš se veselim.Nadam se da neće bit prevruće, a i da neće padati kiša.
može neka preporuka gdje parkirati? planiramo u subotu na ŠF, a pretpostavljam da je sve u centru pod naplatom tj. ograničenom minutažom parkiranja.
ŠF ne propuštamo niti jedne godine. Isplati se doći i vidjeti. Izaberite udobnu obuću i špancirajte. Kad god dođete i kud god krenete uvijek ćete naletjeti na našto zanimljivo, od starih zanata, slavonskih specijaliteta, mediteranskih delicija, lepoglavske čipke, raznih predstava, performera, koncerata, pa sve do stričeka i teta obučenih u baroknu odjeću.
Za klince obavezno Vindiland.
Kad ogladnite tu su vam štandovi s domaćim kolačima, šatori iz kojih se šire mirisi kotlovine, roštilja i sl.
Od jutra pa sve od cca 18-19 sati može se sasvim pristojno špancirati da se sve vidi, ali navečer je jako gužvastično (ali lijepo, živo i veselo).
Dobro nam došli u barokni grad Varaždin.![]()
Parkiranje, hm?
Besplatno: iza bivše muzičke škole (sada HTV-ov studioVŽ), ulica od policije prema željezničkom kolodvoru (samo do doma zdravlja, dalje se naplaćuje), kod groblja (10 min. španciranja do centra), parking kod Kauflanda, i najbolje - staro sajmište - malo dalje od stadiona Sloboda (5 min. od centra).
To je ono čega sam se sjetila ovako na brzinu.
Ne znam jeste li krenuli, ali ne idi vlakom. Trebat će vam previše vremena koje se da pametnije iskoristiti. Željeznički kolodvor nije blizu centra, nije ni daleko, ali je za djecu previše pješačenja. Nije ni to veliki problem, ali uglavom voze brzi i ubrzani što traje i traje. Idete li s klincima, postat će nervozni od silne vožnje vlakom po vrućini. Iako, kolodvor u VŽ vrijedi vidjeti. Baš su ga lijepo obnovili.bilbo7 prvotno napisa
![]()
Autom. Stižeš za sat vremena (normalna vožnja), imaš jedne naplatne kućice. Mislim da je cestarina 23kn. Tu negdje. Mnogo je lakše. Parkirati savjetujem u krugu autobusnog kolodvora(okolne ulice ili parkirališta), vrlo blizu svim događajima je, a opet nije sam centar gdje je vrlo velika gužva.
Eto! Nadam se da nisam odmogla.
Wow, super za ove informacije! Idemo slijedeću subotu i idemo autom, radi veće slobode pri odabiru kada idemo doma.
Bili smo u subotu i baš je bilo dobro, bilo je zabave za nas i za malu djecu (imamo curicu od godinu i pol). Pazite, ako idete iz ZG-a, nemojte izlazit na autoput za Vž preko istoka - Sesveta - ogromni su radovi, samo nam je pola sata trebalo za probit se kroz dva semafora, znači, idite na izlaz Novi Zg-Buzin.
Baš me zanimaju iskreni dojmovi nevaraždinaca koji su bili na Španciru u našem lijepom gradiću...!![]()
Jel nam bolje otići sutra prije podne ili poslijepodne, radi gužve? Od cca 15-16 h svakako moramo biti u Zgb?
mi bili danas, malo nas je zeznula kiša. ali ono kad je najjače padala, ionako smo bili na pizzi. jedino je dečkima bilo hladno, a sklerotična majka zaboravila jakne, pa smou nekom dućanu kupili i jakne za jesen po ultra niskim cijenama...
prije podne smo bili i u trakošćanu.
bilo nam je super, ali sam sad umorna za detalje. uglavnom, zaključili smo da u Varaždin idemo ponovo, bez obzira na ŠF jer nas se stvarno dojmio.
koja je to 'pozornica kod starog grada' i kako ju naci?![]()
i di da se sparkamo da smo relativno blizu iste (ak se nekom da, bila bih zahvalna za upute for dummies)?
se placa parking (sutra)?
Lana ima temp, ništa od Varaždina
Tek sad vidim sva ova pitanja, kasno je za odgovore, al vjerujem da ste se svi snašli i da vam je bilo lepo!
Ja u subotu nisam bila, al kolko čujem kiša je samo malo poremetila špancirungJedino kaj je dobrano zahladilo...
Mi smo bili jučer, ali bez klinaca (na moru su) i evo malo detalja:
- parking nedjeljom se ne plaća, ali je užasna gužva blizu centra, fakat je prava sreća naići na slobodno mjesto. Od poznanika iz VŽ sam dobila informaciju da se radnim danom najbolje sparkati iza Turista, jer se tamo ne plaća parking.
- na glavnom trgu ima info štand sa kartama grada i ljubaznim curama koje će vam sve objasniti. Vindiland je bio krcat, ljudi su stajali i na okolnom brdašcu.
- cijene su relativno ok, za 10 kuna se moglo kupiti svašta (i suvenira i klope - pogača sa vrhnjem). Mi smo klopali u šatoru od Turista blizu Vindilanda, cijene od 22-40 kn, piva 0,5l 13 kn, voda 10 kn.
- atmosfera je bila izvrsna. Iako je bila gužva, nitko nije bio nervozan, nitko se nije žalio na guranje i nije bilo ekscesa.
- obavezno pogledati ulice sa likovnim umjetnicima.
- wc: u starom gradu je duplo čišći nego onaj na tržnici, usput pogledate izložbu, topove i u lapidariju odljeve nadgrobnog spomenika, prikaza svetaca i sl.
Slike stavljam danas popodne, pa ćete vidjeti kak je to izgledalo.
bilbo7, odlični savjeti, al za sljedeću godinu - jučer je bio zadnji dan Špancira![]()
Ma da, znam, samo su mi dojmovi tako friški i pozitivni da sam, eto, morala to podijeliti.![]()