Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: ispovjest

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno ispovjest

jel vam se kad činilo da vas svi pogrešno tumače? sve vaše namjere, dobre, protumačene su pogrešno, od muža, preko mame, do svekrve..
    ne znam, pitam se ponekad jesam li ja luda ili cijeli svijet, rekao je to jednom davno moj profesor povijesti...

kažem nešto s puno nježnosti, a zauzvrat dobijem napad, agresiju....kao da se u svakoj mojoj rečenici traži ono mrvicu loše, ako toga ima, i tada se to preuveliča, napuše...i postane grozno..

baš sam nešto jadna, ne znam kome da se obratim, kako da se približim osobama do kojih mi je stalo, jer svaki moj pokušaj protumačen je tako da odbija one koje volim...sigurno je stvar u meni..iako stvarno mislim da nije.....

pretpostavljam da će me admin obrisati, ali sve se ovo odražava i na moje djetešce..jer budem jadna, zbunjena....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

treba pitat one koji su pokušali pomoći Vlatki...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    a???

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kajjaznam
    okreni plocu
    nek se drugi trude

kuzis?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

O, naravno da mi se desavalo.
    I na poslu i privatno. Nekad je ispadalo da, sto se vise trudim oko nekih ljudi, bude sve gore.
    Sa sirom porodicom (svekiji, ujak i ujna) trajalo je godinama. Na poslu krace, ali komprimovano, pa samim tim mucnije i teze za podneti...
    Pokusavala, objasnjavala, cinila dobro, mirila suprotstavljene strane, nervirala se sto me ne shvataju, cak i mrze, pricaju i cine mi lose...
    Pa odustala. Shvatila da nije nuzno problem u meni, da me u konacnici ne moraju bas svi prihvatiti i voleti. Dala vise vaznosti svome samopostovanju i integritetu. Okrenula se ljudima koji me prihvataju i vole bez ograda.
    Znam da je to izuzetno tesko, mozda cak i nemoguce kada su u pitanju sasvim bliski ljudi poput mame, muza. Ono sto moras prihvatiti jeste da druge ne mozes promeniti, vec samo svoj odnos prema njima. Ako si sigurna da ti je srce cisto, a namere casne (kao sto sam ja bila nakon sto sam preispitala sebe), budi mirna i strpljiva, nezna i osecajna - budi ono sto i inace jesi, ali i nemoj dati na sebe. Los odnos prema sebi, na zalost, kao magnet privlaci tudje lose ponasanje, pa makar u pitanju bili i ljudi koji nas vole...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: ispovjest

Citiraj nataša prvotno napisa
    kažem nešto s puno nježnosti, a zauzvrat dobijem napad, agresiju....i sve se ovo odražava i na moje djetešce..jer budem jadna, zbunjena....
    sam ton izrečenog nije toliko bitan kao sastav izrečenog
    ako si izrečenim prešla tuđu granicu, očitala bukvicu, ili se postavila iznad, onda je normalna takva agresivna protureakcija , jer napadaš

ja bivam ponekad neshvaćena, ali se oko toga ne nerviram

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vishnja ima skroz pravo, ja sam se isto godinama trudila da svima budem po mjeri...a nikad nikome po mjeri i svi uvjek nezadovoljni ja mizerna i tako je to išlo u nedogled. To je najbolje promjenit...

Sad me više nije briga, ne pačam se u tuđa posla, nikad sama ne davam svoja mišljenja dok me netko ne pita, volim da bude mir u široj familji jer ne vjerujem u prepucavanja, ako i iskrsne neki problem, a pozavajuči karaktere svih nas, ja se radije odmaknem i pustim da se prašina slegne i onda nastavimo bistre glave...
    Ali nikome ne podilazim, ne pokušavam više nikog zadiviti, ne idealiziram odnose, i od kad sam tako počela razmišljat, život mi je masu lakši. A i svi su me drugi pustili na miru i počeli me prihvačat takvu kakva stvarno jesam.

U kratko moj ti je savjet, drži do sebe i nemoj podilazit ljudima. To što neke stvari rečeš na ljepi način ti je još gore nego da prešutiš ako se direktno ne tiće tebe.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

samo cu reci da se sve manje trudim.

"radio ne radio svira ti radio"

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam jednom u jednom od onih mailova sa životnim mudrostima koji kruže okolo, pronašla jako pametnu misao koju od tada pamtim i nastojim primjenjivati. Ide ovako nekako:

Nemoj se ispričavati
    Onima koji te vole to nije potrebno,
    a oni koji te ne vole- ionako su te već osudili.

Čini mi se primjereno temi.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa

Nemoj se ispričavati
    Onima koji te vole to nije potrebno,

Ovo mi uopće nije primjereno temi i nepojmljivo mi je ne ispričati se ako si svjestan da si pogriješio. Ne volim uzimati ništa "zdravo za gotovo". Hvala, molim, izvoli i oprosti ipak su čarobne riječi.

Nataša, ljudi ne vole čuti kritiku ni kad je ona na mjestu, niti izrečena s najboljom namjerom i najumiljatijim glasom. Problem je definitivno u tebi, jer ako želiš nastaviti govoriit ono što smatraš da moraš reći, morat ćeš se prihvatiti da ćeš gotovo uvijek dobiti nazad ljutnju i agresiju. ponekad ti se vrati i nešto lijepo nakon puno vremena i ako tada to uspiješ prepoznati znati ćeš da nije bilo uzalud.a

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Možda bi mi primjerenija izreka bila od Marquesa:

"Da se mogu vratiti unazad

vjerojatno ne bih rekao sve što mislim,

ali bi sigurno mislio sve što govorim"

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sunca prvotno napisa
    Možda bi mi primjerenija izreka bila od Marquesa:

Da, ta je zakon. Isto mi se tako svidio i citat iz jednoga filma. Kaže jedan lik: kad bi svi ljudi govorili ono što misle i mislili ono što govore, svijet bi bio puno jednostavnije mjesto.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa

Nemoj se ispričavatiOnima koji te vole to nije potrebno,

Ovo mi uopće nije primjereno temi i nepojmljivo mi je ne ispričati se ako si svjestan da si pogriješio. Ne volim uzimati ništa "zdravo za gotovo". Hvala, molim, izvoli i oprosti ipak su čarobne riječi.

Nataša, ljudi ne vole čuti kritiku ni kad je ona na mjestu, niti izrečena s najboljom namjerom i najumiljatijim glasom. Problem je definitivno u tebi, jer ako želiš nastaviti govoriit ono što smatraš da moraš reći, morat ćeš se prihvatiti da ćeš gotovo uvijek dobiti nazad ljutnju i agresiju. ponekad ti se vrati i nešto lijepo nakon puno vremena i ako tada to uspiješ prepoznati znati ćeš da nije bilo uzalud.a
    Ma ispričavati, u smislu opravdavati sebe, svoje postupke iza kojih stojiš, a ne ispričati se kao što je normalno i pristojno u mnogim situacijama. Nisam to najsretnije sročila (i neću se opravdavat zašto nisam ) ali mislila sam da ćete skužiti poantu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ja ne znam jesam li ja luda ili svi oko mene ali ne mogu se natjerati da me briga što drugi misle i kako me tumače.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma ispričavati, u smislu opravdavati sebe, svoje postupke iza kojih stojiš, a ne ispričati se kao što je normalno i pristojno u mnogim situacijama. Nisam to najsretnije sročila (i neću se opravdavat zašto nisam ) ali mislila sam da ćete skužiti poantu.[/quote]

al si nam se ipak malo opravdala

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    A ja ne znam jesam li ja luda ili svi oko mene ali ne mogu se natjerati da me briga što drugi misle i kako me tumače.
    Potpis potpisa!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uh, odakle da krenem:

svašta ste lijepog rekli, i pametnog, nadsve!

još danas vrtim u glavi najfriškiji događaj koji me i potakao na ovaj post i razmišljam, pokušavam naći u sebi krivicu , ali ju ne nalazim!!!vjerujte, najčešće okrivim sebe i krenm se ispričavati, i ljudi na to navikli, pa automatski krive mene!!!

i stvarno, mislim da je misao nad mislima:

problem je jer ja uvijek kažem šta mislim, i to je debeeeli problem!! ne može me svatko razumijeti, opravdati, shvatiti, pogotov ne onaj ko je automatski negativno nabijen,, pa jel nije tako?!

toga bih se morala držati, i hoću, od sad pa nadalje, bit će treško, ali moram se naučiti!

ali me isto ždere to što je rekla Trina: "A ja ne znam jesam li ja luda ili svi oko mene ali ne mogu se natjerati da me briga što drugi misle i kako me tumače.". kako me to ždere, i kako da se od toga odučim, e to bi bila lekcija nad lekcijama!!

rozagroza i vishnja, daću i ja od sebe sve da se naučim : "Sad me više nije briga, ne pačam se u tuđa posla, nikad sama ne davam svoja mišljenja dok me netko ne pita, volim da bude mir u široj familji jer ne vjerujem u prepucavanja, ako i iskrsne neki problem, a pozavajuči karaktere svih nas, ja se radije odmaknem i pustim da se prašina slegne i onda nastavimo bistre glave...
    Ali nikome ne podilazim, ne pokušavam više nikog zadiviti, ne idealiziram odnose, i od kad sam tako počela razmišljat, život mi je masu lakši."

hvala vam, ljudi, puno ste mi pomogli, ovu rečenicu što je napisla sunca povečat ću i stavit si na svako slobodno mjesto da me podsjeća što mi je činiti, odnosno ne činiti!!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

problem je jer ja uvijek kažem šta mislim, i to je debeeeli problem!! ne može me svatko razumijeti, opravdati, shvatiti, pogotov ne onaj ko je automatski negativno nabijen,, pa jel nije tako?!

Ne verujem da je to najveci problem, barem u mom slucaju nije bio. Govorim, dakle, iz svog ugla: doklegod sam, u sklopu tzv"opravdavanja" i trazenja naklonosti od pogresnih ljudi svesno precutkivala neke stvari u ime dobrih odnosa, nikako nije kretalo na bolje. Otkako sam pronasla nacin da, odmereno i biranim recima, kazem sta mislim, osecam se mnooogo bolje i uopsteno sa okolinom imam zdravije odnose. To se donekle referira i na pikulinu (cini mi se da je njena) temu o iskoriscavanju i nepostovanju naseg vremena od strane drugih ljudi. Kad sam naucila da kazem "ne", preporodila sam se...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

svesno precutkivala neke stvari u ime dobrih odnosa
    Problem je što ih ja ne prešutim, nego ih kažem, misleći da je to dobro, i baš u ime dobrih odnosa, i onda mi zamjere moju iskrenost, ne shvate šalu koju sam izrekla samo zato što mislim da smo dovoljno dobri da ju mogu izreći!!

i kako onda da procjenim?! ili najbolje da šutim, svaki put kad se hoću našaliti , osim na svoj račun, lijepo prešutim i mir....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja kolegica s posla ima za takve stvari metodu vizualizacije:

zamisli si spužvu, i njome obriše sve što joj je izazvalo nelagodu

Problem je definitivno u tebi, jer ako želiš nastaviti govoriit ono što smatraš da moraš reći, morat ćeš se prihvatiti da ćeš gotovo uvijek dobiti nazad ljutnju i agresiju.
    sunca - ovo me šokira! :shock:

i ja imam u životu osobu koja mi govori ISTU tu rečenicu, neovisno o tome što ja rekla, neovisno o okolnostima. ako sam ja dobro spavala - ona je bolje. ako sam se dobro zabavila - ona se zabavila bolje. ako sam se naradila - ona se naradila više od mene.

kad kažem: ok, priznajem da si se bolje naspavala, bolje zabavila, više naradila - "objasni" mi da ja takvim svojim stavom neću daleko dogurati, i da me ljudi zbog toga ne vole... :shock: :?

ako joj kažem da joj NE priznajem sve to, dobijem ISTI odgovor... dakle - što god ja napravila/rekla - PROBLEM JE U MENI.

halooooooooooooooo?????????????????

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mali dodatak .

nataša, problem definitivno nije U TEBI (ni u meni).
    problem (ako takav i postoji) može biti eventualno u tvom verbalnom izražavanju.

ukoliko smatraš da ćeš se bolje osjećati ako taj dio promijeniš, proguglaj malo na temu "moć riječi". neke stvari se mogu "preimenovati". negacije se mogu izraziti na drugi način. ima bezbroj varijanti

npr.
    on je običan kreten!

preimenuješ u:
    on je čovjek koji ne reagira uvijek primjereno .

negaciju izraziš pozitivno:
    on je čovjek koji ponekad reagira neprimjereno.

voila - odmah dobiješ posao u diplomaciji

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hellooo i tebi sorciere. super su mi ti tvoji smajlići preko cijelog ekrana.

poanta je bila u onom neboldanom djelu rečenice, za koji sam iz vlastitog iskustva zaključila da kad govorim ljudima istinu u najboljoj namjeri da im pomognem najčešće dobijem nazad ono o čemu je nataša govorila.

hoćeš li ti nekome nešto reći ili ne - problem je u tebi, i ne vidim što tebe tu šokira.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

problem je u tebi, i ne vidim što tebe tu šokira.
    jel sad vidiš što me šokira?

šokira me to što napadaš osobu, ne ponašanje. čak i nakon mog objašnjenja.

btw - jes da imam veliku dioptriju, ali gdje su mi to smajlići preko cijelog ekrana? :?

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Re: ispovjest

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    kažem nešto s puno nježnosti, a zauzvrat dobijem napad, agresiju....i sve se ovo odražava i na moje djetešce..jer budem jadna, zbunjena....
    sam ton izrečenog nije toliko bitan kao sastav izrečenog
    ako si izrečenim prešla tuđu granicu, očitala bukvicu, ili se postavila iznad, onda je normalna takva agresivna protureakcija , jer napadaš
    Potpisujem. I ja sam nekad mislila da sve govorim nježno i dobronamjerno, ali sam onda shvatila da koliko god nježno nekome rekao da je glup on će se uvrijediti. OK OK ovo je šala, namjerno pretjerivanje.
    Bitno je shvatiti i da ljudi kojima govorimo stvari imaju svoju perspektivu i svoj emotivni svijet. Možda kažemo nešto putpuno bezazleno a točno smo dirnuli osjetljiv živac nekome a većina tada ružno reagira.
    Mislim da se ne treba opterećivati. Osim možda kod muža, sa njim bih to ipak probala rašćistiti, ipak on bi trebao biti životni partner ...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja ne mislim da je problem u tebi.
    Problem je taj da ljudi ne vole čuti istinu ili kritiku, ukoliko nije dobra pa makar bila rečena na najljepši način. Zato je možda problem u tome da ti iz dobre namjere nekome rečeš ono što ne želi čuti, ali to ne znaći da si u krivu, naprotiv...istina boli i onda se ljudi ljute...

Opet ti ponavljam, pusti ljude da se pačaju sami sa sobom, jer kad se prestaneš angažiravat u njihove živote i kad ti prestane biti stalo, ljudi te počmu više cjeniti. To je totalni paradoks, ali je tako...glupa smo mi vrsta...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ps: mužu ne trebaš ništa govoriti, samo ga oklapi ako nešto glupo napravi ili reče...mom je to dovoljno

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nakon dugo gruntanja skontala sam da je stvar u stavu! ili mom ili ljudi oko mene( al sam sad rekla nešto mudro, ha?!), ali stvarno!!

i moj stav je slijedeći: jako je dobro Marques rekao: " Da se mogu vratti unazad vjerovatno ne bih rekao sve što mislim, ali bi sigurno mislio sve što govrim", ja UVIJEK kažem šta mislim, i tu je problem, ponekad je to previše i više to neću činiti, taj drugi dio je definitvno poučan: "..mislio sve što govorim", ! dakle, sve je to ok, ali trebam se skoncentrirati na prvi dio i ne reći svaki put ono što mislim, to je nepotrebno, preemotivno, i naposlijetku razarajuće, ne uvijek, ali ponekad, možda i često..ako je nešto važno!

ljudi vole čuti odobravanja, i za svoje najlošije odluke, iako pitaju šta mislimo o tome nečemu....e tu je vrijeme da prešutim, a ne da dobronamjerno kažem šta mislim.......i naiđem, na otpor, lijepo se nasmiješim, kažem :"...hm da..." i 'pređem na drugu temu, malo manje osjetljivu, neki dobar trač naprimjer..

jako je važno osjetiti momenat KADA reći ono što mislim, e to je umijeće, ali trudit ću se da savladam!

malo sam zapetljala, nadam se da ste shvatili...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Opet ti ponavljam, pusti ljude da se pačaju sami sa sobom, jer kad se prestaneš angažiravat u njihove živote i kad ti prestane biti stalo, ljudi te počmu više cjeniti. To je totalni paradoks, ali je tako...glupa smo mi vrsta

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

potpuno se slažem sa rozom grozom i ostalima,drži do sebe do svoga stajališta,nedopusti da se zbog drugih osjećaš loše,ulaži u sebe i nemože ti niko ništa :D

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moram se nadovezati. U Lici sam 5 godina i kusur, ja sam iz Podravine /KC udala se u Liku pa moji ličani, mislim na MM i njegove govore kad ću početi govoriti štokavski i izražavati se da me ljudi razumiju a ne što govorim tipa; "kaj, je to ne krava,ne..."
    Takvi izrazi mi povremeno izlete ali u kući i to zato jer sam opuštena u svom stanu pa malo čakulam po domaći ajjjeee, kužite me, mislim, kaj njima to tak smeta.
    Sa ljudima pričam ko ovdje sa vama pa mislim da je to skroz ok i da su mi rečenice skroz fine :/ hm, valjda.
    To ja nekad preokrenem riječi u rečenici il onak kad sam fensi, šmensi, huj, još pol dcl crnog vina no, dobro sad se već zezam sa vama.
    Al skužili ste što je poanta ha :?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

slažem se izvorni izričaj je skroz ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •