Citiraj Lorien prvotno napisa
Citiraj ina33 prvotno napisa
Citiraj Lorien prvotno napisa
Ali, upravo mi je palo na pamet kako bi to mogao biti još jedan argument za ustavnu tužbu - ova odredba diskriminira parove koji su u MPO postupku u odnosu na ostale buduće roditelje, jer kada bi svi bili pred zakonom jednaki onda bi i budući roditelji koji nisu bili u MPO postupku tijekom trudnoće morali proći pravno savjetovanje.
Mislim da je tako nešto govorio i biolog Kniewald.
Jel to bilo negdje u novinama ili na tv? Čitala sam većinu njegovih intervjua i stvarno mi se sviđa što govori.
Je, ali teško mi je navest di je to bilo i prekopavat cijeli onaj topic s novinskim članicma. Što dulje razmišljam o ovome zakonu, to su mi ova savjetovanja i ona potvrda o poslovnoj sposobnosti najružniji, nacrnji, najkafkijanskiji i najsramotniji dio. Doslovno ih osjećam kao žute zvijezde što su se prišivale Židovima u II. sv. ratu, sramotne su. Ona su tu stavljena isključivo kao vremenski buffer da se ljudima oteža. Logika je, vjerojatno, bila - zakonski ćemo jako sve smanjit jer nam je u cilju da se te neke "manipulacije" tj. ta "umjetna" ne rade ili rade što manje. Onda ćemo javnosti kao predstavit da mi to u biti radimo zbog njih i kvazi ćemo povećat broj postupaka na 6. Da ne bi slučajno ispalo da sad više ljudi koristi MPO ugradit ćemo brojne čeking mehanizme - dva mišljenja (to je vrijeđajuće za stručnjake, di se to još moraju dvaput potvrđivat dijagnoze, jer se i u neplodnosti i u drugim bolestima radi tako da primarni ginić ili liječnik upućuju specijalisti i to su već dva ako se ide državno), pravno i psihološko savjetovanje i tu glupost a propos poslovne sposobnosti. To je stvarno, stvarno sramotno za onog tko je to pisao jer nas stvarno pravi maloumnicima koji moraju dokazivat da to ipak nisu.