Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Ubod insekta, alergija, dojenje

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Ubod insekta, alergija, dojenje

U srijedu predvečer me u vrtu 'nešto' ubolo u srednji prst desne noge, no nisam vidjela što. Boljelo je k'o sam vrag par sati, prst mi je naotekao (ali nedovoljno da odem na hitnu), a bol je jenjala kroz noć.

Slijedećeg dana, dakle jučer mi je noga ponovo natekla čim sam ustala, počevši od prsta prema svodu, s gornje strane. Prst jedva mičem koliko je nabubrio, a crvenilo i bubrenje mi se pomiče prema nožnom zglobu iz sata u sat.
    I svrbi za poludjeti!

Prva pomoć mi je bila Synopen mast lokalno i šumeći kalcij. Ništa nije pomoglo, očito.
    Jučer mi je liječnica opće prakse pripisala kalcij i Diprogentu, uz napomenu da se javim ako za 2-3 dana ne prođe.
    Rekla je da ćemo tada ipak morati prestati s dojenjem i primati injekcije.

To je opcija koju NIKAKO ni u najluđim snovima ne želim, no ovo s nogom mi nije ništa bolje i izluđuje me svrbež.

Ima li netko koju mudru? Postoji li kakva druga pomoć?!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kakva je situacija danas?

vjerojatno ti je savjetovano i mirovanje,hladni oblozi ,te povišen položaj te noge.

obzirom da dojiš,samo da znaš da mast koju stavljaš je kombinacija kortikosteroida i antibiotika

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da probaš sa oblozima od octa? smrdi ali pomaže....

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prošlo je, nadam se. :/

Prekjučer, jučer i jutros me koma svrbjelo, poplavio mi je prst i oko njega, već sam mislila da ću na patologiju... mislila sam da ću poludjeti od svraba... ubila sam osjet ledom i danas je dobro.

Nisam se mazala onom kremom više nego jednom, nisam bila sretna s kortikosteroidima. Uzela sam obični melem, neki s lavandom i ljekovitim biljem. Čak sam sklona vjerovati da je puno pomogao.

Hvala na brizi, curke!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •