-
"razmazeno" dijete
mali ima 19mj. od uvijek smo mu sve sto nije po zivot opasno dozvoljavali. stan nam je minimalisticki uredjen, i u njemu sve smije (dakle nema zabrana). i sad me brine jesmo li ga tim dopustanjem svega razmazili ili je jednostavno jako tvrdoglav (ima na koga biti).
naime, uvijek sve mora biti po njegovom. i jasno daje do znanja kada nesto ne zeli (ali jos uvijek ne razumijem uvijek sto zeli i tu dolazi do histericnog plakanja). jucer smo bili u parku, lijepo smo se igrali, spustali niz tobogan, jeli jabuku, kad je pojeo sam ga pitala hoce li ici na tobogan, rekao je DA, krenuo i onda se bacio na pod i poceo histericno urlati. dosla sam do njega, pokusala da skupa odemo na tobogan, nista, uzela ga na ruke da ga smirim, nista, urlao je dobrih 5min dok sam ga ja pokusavala smiriti (netko je s prozora pitao tko to kolje dijete, pa smo odlucili otici doma).
doma je uzeo slikovnicu, poceo je listati, i onda je krenuo trgati. tu sam ja rekla da ne smije trgati slikovnicu, neka jos 1 proba i uzet cu mu je. on je probao i ja sam uzela slikovnicu. i opet je pocelo histericno urlanje. nikakve zamjenske igre nisu dolazile u obzir (jednostavno nije reagirao).
dakle, svaki put kad nije po njegovom, on urla. MM ga uspije smiriti (ostro mu kaze da ne cendra i on prestane - svaka cast MM), al mene ne slusa.
jel moguce da smo / sam ga vec razmazila, ili je mozda usao u fazu terrible two (iako mi se to cini malo prerano), kako ta faza uopce izgleda?
i sto da radim kada mi pocne tako nekontrolirano urlati i bacati se po podu?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma