Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Candida-HELP!!!!!!!

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Candida-HELP!!!!!!!

Please help! Užasno me peče, boli, svrbi.....Naravno, razmnožila se nakon jake terapije antibiotika i sad me mori već danima. Koristim Canesten kremu (vanjska upotreba) i Betadine vaginalete. Da ima nekog pomaka i nema. Danas sam bila na ispiranju kod dr. I opet ništa, samo imam osjećaj da me peče još više. POMAGAJTE. Sigurno vas jako puno ima iskustvo sa Candidom pa vas molim za bilo kakav savjet.
    Btw da li su Vagisan vaginatele nekome pomogle? Ovdje (BiH) ih nema, ali ako zaista valjaju, pokušala bih ih naručiti iz Zg. Pa eto, da se maltretiram oko toga ili ne???

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Diži se

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Canesten vaginalete. 3 kom pakovanje. Imas u svakoj apoteci 11KM.
    Pomaze sigurno
    Ako hoces mozes i na recept....ali je to onda peglanje s doktorima a dobijes isti lijek samo drugog naziva (plimicol)
    Nistatin isto tako je za candidu. (uzmi si vaginalete)
    Pij puno acidofil mlijeka (imas u interexu ili vf.-u)
    mislim da ce ti ovo biti dovoljno, samo nemoj uzet vise proizvoda odjednom
    mislim da canesten vaginalete + canesten krema daju siguran rezultat
    ja sam puno kuburila s tim i uvijek je pomagalo

brzo ozdravljenje zelim

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

MamaNjojza, hvala puno. Samo još jedno pitanjce, Acidofil mlijeko??? Kakvo je to mlijeko. Jel' to nešto poput AB kulture ili Bioaktiva??? Ima li u sebi lactobacillus (možda je to isto?????)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno candida

trebala bi pripaziti na prehranu a osobito izbaciti slatko..piti puno jogurta, izbaciti sintetičko donje rublje i dnevne sintetičke uloške, jesti puno bijelog luka.Kažu da i kupka od jabučnog octa pomaže pa možeš i to probati.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mene mučila candida povremeno i sa Canestenom (vaginalete+krema) sam baš zadovoljna. Meni se crvenilo i svrbež smirio doslovno za par sati.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam svojevremeno ispirala rodnicu čajem od nevena, kadulje i čini mi se žalfije, i meda... mislim da sam jednom davno napisala negdje recept. prošlo je super.

to mi je napisao moj bioenergetičar.

on isto savjetuje jogurt.

ako hoćeš broj - javi mi se na pp. drži se

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Imas na A sta kaze priroda topic na par strana - o cesnjaku i vaginalnim infekcijama, ja sam ga pratila i neke stvarcice i primenila. Sve je bilo ko rukom odneseno! Procitaj iskustva ostalih cura, sigurno ces naci nesto sto ti puno moze pomoci!

Početno

Meni Candida ekspresno nestane od bilo kojih vaginaleta!Zadnji puta sam je imala treći dan nakon oplodnje kod prve trudnoće i nakon poroda sve zbog promjene hormona!Od lijekova u HR poznajem Plimicol,Canesten,Nistatin,Geonistin(on se može koristiti i u trudnoći)!Najbolje je "odraditi"kuru od 6 kom.vaginaleta u suprotnom postoji mogućnost povratka!I JOŠ NEŠTO VRLO VAŽNO!!!!koristiti INTIMNI(tekući) sapun,a nikako običan jer se remeti prirodna flora rodnice.Također kao što je rečeno poželjno je rublje od prirodnih materijala jer sintetika ne "diše" i stvara se vlažna podloga koja pogoduje razvoju gljivica!SRETNO!

Početno

Meni uvjek pomogne Geonistin, dođe 24,00 kn u Zagrebu. Imam još jedan malo gadljivi "recept", to sam bila pročitala na par mjesta i morala sam isprobati jer ih se jedno vrijeme nisam mogla riješiti.
    Tampon umočiš do pola u Bioaktiv (u čaši, gušći je) i staviš si tampon na 2 sata i to ponovi 2-3 puta na dan (nikako ga ostaviti duže ili preko noći).
    Jednom sam ih se uspjela riješiti na taj način bez vaginaleta.

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cure, hvala vam puno.
    Bijeli luk sam već probala, topic sam baš pronašla na "Šta kaže priroda" i nije uspjelo. Čak sam probala u dva navrata i ništa. Inače i meni su gljivice prolazile nakon korištenja vaginaleta, ali sad....Da belaj bude još veći, oko ulaza u rodnicu pojavile su se male ranice. Ma ne moram vam ni govoriti koliko boli svaki put kad mokrim, perem se....
    Probaću danas i Bioaktiv pa ćemo vidjeti hoće li to uroditi plodom, a ako ne onda ću na svoju ruku promijeniti vaginalete i uzeti nešto drugo.
    Žao mi je MM, duša draga trpi sve moje napade histerije bez ijedne riječi

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ivanchice, evo mog iskustva:

dobila sam gljivice nakon antibiotika kao i ti.
    dobila terapiju Nistatinom (polygynaxom zapravo). gljivice otisle pa se vratile.
    kupila Canesten kremu (ovaj put su gljivice napravile rane na preponama, uzas).
    gljivice prosle i vratile se.

u medjuvremenu sam stavljala tampone umocene u jogurt, izbacila secer iz prehrane, pila puuuno jogurta.

gljivice se vratile.

onda mi je pukao film, sad sam kupila platnene dnevne i menstrualne uloske, etericno ulje ruzmarina (nisam nasla cajevac), vaginalete od kantariona i emulziju Lactacyd Femina.

trenutno zbog lose pape koristim medazol i geonistin, a cim zavrsim s terapijom pocinjem s prirodnim lijekovima.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ivancice, ne obican jogurt, vec Acidofil! Zbog bacterije acidofilus.
    I onda u Acidofil umoci tampon.
    Pojedi puno cesnjaka - bar pola glavice dnevno (najbolje da izaberes dva dana vikenda da ne bi nakon tolike kolicine cesnjaka isla na posao ), a postoji i preporuka da cesanj cesnjaka umotas u gazicu i ubacis ga u rodnicu (umota se u gazu da se lakse izvuce). I drzis tako 2-3 sata.
    Sretno!

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Wewa, bas mi je zao da te toliko muce te beštije. Ne mogu ni zamisliti kako ti je. Ovo kod mene traje nekih 7 dana i vec hocu da poludim.
    I ja sam planirala naruciti platnene uloske, ali mi je M toliko obilna da nisam sigurna da bi takvi ulosci to mogli izdrzati, ili mozda bi???
    Već sam probala i ulje cajevca i lavande i opet nista, cak sam si iritirala kozu koristeci ih.
    Btw etericno ulje cajevca mozes naci u apoteci u Kralja Tomislava, kosta nekih 15 KM.
    Drzim fige da ova prirodna metoda, ako ne zauvijek, onda bar na puno, puno duzi period otjera bestije.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Osim svega spomenutog, a naročito jogurta, dobro je koristiti kokosovo ulje u prehrani. Jučer sam kupio pola kile u Lucelli za 35kn, dakle IMA. Savjetuje se zamijeniti ostale masnoće kokosovim uljem u prehrani, jer jesti samo ulje baš i nije ugodno :shock:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

postoji tableta diflucan - pije se samo jedna, i učas potamani gljivice. koristi se u kombinaciji sa canesten kremom. daj pitaj ginića za to...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Ivanchica prvotno napisa
    Wewa, bas mi je zao da te toliko muce te beštije. Ne mogu ni zamisliti kako ti je. Ovo kod mene traje nekih 7 dana i vec hocu da poludim.
    I ja sam planirala naruciti platnene uloske, ali mi je M toliko obilna da nisam sigurna da bi takvi ulosci to mogli izdrzati, ili mozda bi???
    Već sam probala i ulje cajevca i lavande i opet nista, cak sam si iritirala kozu koristeci ih.
    Btw etericno ulje cajevca mozes naci u apoteci u Kralja Tomislava, kosta nekih 15 KM.
    Drzim fige da ova prirodna metoda, ako ne zauvijek, onda bar na puno, puno duzi period otjera bestije.
    znas kako kazu, navikne se ziv covjek na sve, a zena i vise od toga... :smajli pada od sege ironiji zivota:
    znas sta, i meni zan biti prilicno obilna, pa ako meni izdrze, javi cu ti iskustva.
    i bas ti hvala za info za cajevac, moracu ovih dana prosetati do tamo.

u svakom slucaju preporucujem Lactacyd, moze se kupiti u Delfinu na Otoci, kosta 8KM, 250 ml i vrlo je ugodno, vidjecemo koliko efikasno.

drzim nam fige objema!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Ivanchica prvotno napisa
    MamaNjojza, hvala puno. Samo još jedno pitanjce, Acidofil mlijeko??? Kakvo je to mlijeko. Jel' to nešto poput AB kulture ili Bioaktiva??? Ima li u sebi lactobacillus (možda je to isto?????)

frka mi je s poslom pa tek sad stigoh odgovoriti
    da, to je poput AB kulture ...a po cemu se razlikuje AB kutura od acidofila, nemam pojma...vjerovatno po vrsti kulture, odnosno bakterijica ili cega vec.....znam samo da su mi doktori naglasili da treba piti bas acidofil.
    Davor je obicno dobro potkovan tim informacijama pa mozda on zna. Davore?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i ja sam puno ratovala s tim, a da ne kazem kakav se BUM napravi nakon kure antibiotika
    evo kako sam to riješila i već dugo, ali stvarno dugo nemam nikakvih problema:
    - koristim samo pamučne uloške za mens. i pamučne dnevne uloške
    - uvin čaj (3 puta dnevno 2 dcl) ako osjetim bilo kakvo manje peckanje
    od toga mi odmah prođe i bez vaginaleta, ali preporučujem vaginalete geonistin ako ti baš ne prolazi
    oprez: uvin čaj samo do ovulacije ako se radi na bebici jer on može izazvati spontani

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene dosta često napada Candida, kako mi je moja gin objasnila bit će da sam tome sklona. Također sam se raspitivala za te tablete jer mi je već pun kufer vaginaleta, curenja i uložaka i kad nemam mengu, ali mi je ona rekla da nisu dobre za jetru (kao da inače tablete jesu?). Iskreno, ja ne poznajem nikog tko je tako liječio gljivice (barem od mojih frendica niti jedna), izgleda da je ginekolozi nerado propisuju.

Početno

Ja sam ispirala rodnicu čajem od kamilice i kantariona!
    Probaj, mislim da ti moze pomoci!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ivanchica, nemoj zaboraviti na svoju bolju polovicu u procesu rjesavanja Candide. Ukoliko se ne ljecite zajedno, naci ce te se u zacaranom krugu :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajmo ispočetka o tamanjenju gljivica.
    Dakle, što su to gljivice: pa... ima ih raznih, dobroćudnih i zloćudnih... razmnožavaju se diobom u povoljnim uvjetima ili sporama u manje povoljnim uvjetima.
    Povoljni uvjeti su vlaga, toplina i obilje hranjiva.
    Hranjivo su sve vrste šećera, uključujući i škrob (posebno mljac su šećer i slad), zatim tvari bitne za reprodukciju - minerali, vitamini B kompleksa i zrak. Treba obratiti pažnju da se gljivice posebno žustro razmnožavaju ako se u hranjivu nalaze posmrtni ostaci bilo kojih drugih gljivica, primjerice u kruhu, pivu ili kvascu, jer ih tada većinu potrebnih tvari ne moraju same sintetizirati.
    Što ne vole? Bakterije, razne soli, kiseli okoliš, post, konkurenciju.
    Koje bakterije najviše mrze? Mliječne kulture. Zapravo sve mliječne kulture. Bitne razlike među mliječnim kulturama čini mjesto njihove kolonizacije u probavnom sustavu. Acidofilus kolonizira gornji dio probavnog trakta, a bifido familija donji. Kolonizacija zapravo znači sasvim privremeni smještaj obzirom na silne antibiotike kojima se kljukamo. Svi antibiotici uništavaju sve sojeve mliječnih kultura.
    Konkurencija? Postoji gljivica sacharomices boulardii koja nije zloćudna, a iz svih mogućih staništa istiskuje candidu. Može se nabaviti u vidu tableta.
    Novost: kokosovo ulje. Na neku foru temeljito suzbija raznorazne gljivice svud po tijelu.

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Ivanchica, nemoj zaboraviti na svoju bolju polovicu u procesu rjesavanja Candide. Ukoliko se ne ljecite zajedno, naci ce te se u zacaranom krugu :/
    Srećom, ovaj dio smo izbjegli. S obzirom na bakterije koje MM i ja imamo, već neko vrijeme nemamo odnos bez zaštite, a candidu sam "zaradila" nedavno. Što znači da je bar MM pošteđen (bar neko )

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Davore, svaka čast, odlično objašnjeno, 5+
    E sad, konkurencija koju spominješ (sacharomices boulardii) i koja se može nabaviti u vidu tablete..da li joj je naziv isti ili ima neki drugi i da li slučajno znaš ko to proizvodi? Vjerovatno da vama u HR nije problem to naći, ali nama u BiH treba puuuuuuuno više vremena da dođemo do određenih preparata. Nisam sigurna ni da ću uspjeti naći kokosovo ulje :/
    ali ako je tako dobro kao što kažeš, vrijedi se potruditi.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kokosovo ulje sam našao u dućanu Lucella, a oni uglavnom nude proizvode koji se preporučuju u TM pokretu.
    Druga adresa na kojoj znam da ima ulja je http://www.orka.com.hr/, ali samo u pakiranju od 5 kg.
    Boulardii nema ni u Hrvatskoj, ali bi se vjerojatno dalo naručiti kod neke uvozne ljekarne. To još nisam isprobao jer nisam ni imao neku stvarno veliku potrebu. Forum je dosta teško pretraživati, a o tome je već bilo riječi
    Jako sam sklon jogurtu, odnosno svim mliječnim kulturama. Tako ljekovito, a tako dobro! MŽ se preporodila kad smo "otkrili" jogurt. Radimo ga sami, a i o tome je već bilo riječi na forumu.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Canic prvotno napisa
    Meni uvjek pomogne Geonistin, dođe 24,00 kn u Zagrebu. Imam još jedan malo gadljivi "recept", to sam bila pročitala na par mjesta i morala sam isprobati jer ih se jedno vrijeme nisam mogla riješiti.
    Tampon umočiš do pola u Bioaktiv (u čaši, gušći je) i staviš si tampon na 2 sata i to ponovi 2-3 puta na dan (nikako ga ostaviti duže ili preko noći).
    Jednom sam ih se uspjela riješiti na taj način bez vaginaleta.
    Ovo sam ja radila - tri dana za redom, 2 puta na dan po pola sata. Proslo bez vaginaleta i bez doktora.

I meni je bilo gadnjivo :D ali jako mi je pomoglo i sad preporucam svima .. hhihih

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sve već navedeno bi ti moglo pomoci ali i ne ako ti je pao imunitet bar ne tako odmah ja sam sve probala godinama canesten, vagisan sve s foruma a što kaže priroda... ali najbolje je sto više tekućine vode ,soka od brusnice ponekad uvin čaj a sad u posljednje kanarionovo ulje svaku drugu večer namočiti u uložak i ostaviti preko noći.uz to jedan bioaktiv dnevno uz miimalno šećera jer gljivice se upravo njime hrane nadam se da će proći

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam ih jednom dobila od antibiotika i doktorica mi je dala samo jednu tabletu i rekla da ne nosim tongs ili neke druge gacice koje nisu pamucne dok mi ne prodje. A i kad prodje da u tome ne spavam. I uzela sam tu jednu tabletu i hvala Bogu nije se vise nikada vratilo. Pazila kad i sta nosim i evo sve je super :D

Početno

Ja sam imala candidu pred deset dana i doktorica mi je dala Diflucan - jedna tableta i Rojazol vaginalete - sedam komada. Za sada sam zdrava, pa ako nekome pomogne...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

davore na sto lici to kokosovo ulje?
    mislim moze se s njim kuhati? zaciniti salatu ili slicno?
    i koliko dnevno, zlicu, dvije ili vise?

Početno MOŽDA NIJE...

PAZI!Možda nije candida?Ako tako loše reagira na terapiju,a veliš pojavile su se i ranice...Daj ti ponovno odi ginekologu i napravi potrebne pretrage jer ako ne reagira na antimikotike(lijekovi za gljivice)možda je riječ o bakteriji,Trichomonas i sl,a to se treba liječiti antibioticima i to ne vaginalno već pijenjem kapsula(Vibramicin) 7 dana oba partnera!A i što se gljivica tiče,ako se ne liječite OBOJE nema svrhe!Muškarci također imaju gljivice,ali se kod njih ne javljaju tako burni simptomi!Tako da njihovo:"Meni nije ništa pa se neću liječiti!"ne drži vodu!Koliko dugo se liječiš ti mora i partner!!!!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kokosovo ulje je najsličnije palminom, dakle polukruto na sobnoj temperaturi. Preporučuje se jedna žlica dnevno i to tako da se njime zamijeni neka druga masnoća - margarin, ulje u hrani... za salatu baš i nije jer se skrutnjava na hladnom.

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala vam puno svima na savjetima, stvarno su pomogli. Sinoć sam stavljala tampon sa jogutrom, jutros ponovo i mogu vam reći da je puuuuuuuuno bolje. Nema svrbeža, peckanja...ma gotovo da ne osjećam ništa (hvala dragom Bogu i vama, naravno, na brzinskim odgovorima)
    E, sad drugo pitanjce.
    Nedavno sam radila vaginalni bris i nađene su dvije vrste streptokoka. Nakon toga koristila sam dosta jaku terapiju antibiotika (tako i zaradila Candidu) i bila ubijeđena da je sa beštijama gotovo, no...Ponovljeni bris kaže istu stvar, znači streptokoke ponovo. S obzirom da je terapija bila strašno agresivna, a ja postala malo sumnjičava prema ljudima koji rade te nalaze (radila ih privatno), odlučih da ih uradim još jednom na drugom mjestu. Tu mi i nađu Candidu, ali ni traga od bakterija. U međuvremenu nisam ništa koristila, a samo od sebe nije moglo proći. Naravno, zbog streptokoka koje imam veću su mi prepisali Penicilin, pa nakon toga još 5 dana Cipromed :shock: za nešto što apsolutno nemam. E sad vi meni recite kako je moguće da u 7 dana nalazi bude poptuno različiti?????

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nazalost, vrlo jednostavno.
    Eurofarm, recimo, postaje slavan po nemogucim nalazima urinokultura (2 recimo sterilne, a ona prva 10na4 necega...).

najbolje je rjesenje pouzdan lab, tj. odes socijalnom ginekologu.
    ne znam kod koga si sad (ginekologa), ali ja sam svojim Divanovicem bas zadovoljna (radila sam briseve).

za taj streptokok je kazu super bijeli luk.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivanchica pošto si iz BiH (a kod nas u RH još uvijek nema -trebalo bi uskoro) preporučila bih ti Vaginalete s čajevcem. Čitala sam o tome na forumu Pliklinike Harni i imaju pozitivna iskustva. Ja sam ih upravo naručila preko gosp. koja dila u Hrvatskoj. Evo link:
    http://www.cydonia.com.ba/caj_vagin.htm

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih napisati još par stvari iz osobnog iskustva.
    I ja sam dobila Diflucan ali ga nisam koristila jer još dojim. Baš me zanima da li djeluje? Više i ne znam kad sam bila ok. Te me gljivice ubijaju, a posebno ljeti zbog kupanja jer im pogoduje vlaga.
    Kod mene više ne djeluje jedna kutija Canestena, već odmah moram nastaviti s drugom, dakle 6 dana zaredom. Ono što mi je nekad pomagalo, a morat ću opet prakticirati je korištenje vaginaleta Vagisan tri mjeseca za redom i to uvijek u isto vrijeme npr. 10. dana do 17. dana ciklusa. I svakodnevno pranje s Darcomme feme intimnim gelom od istog proizvođača. Odličan link o gljivicama i liječenju imate na:
    http://www.poliklinika-harni.hr/teme...01_candida.asp

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Wewa, sad si me totalno razočarala. Pa ja sam upravo drugi bris radila u Europharmu i pokazao se ok, a prvi je rađen u Medikusu tj. oni šalju nalaze u Clarus. E, tek sam sad zbunjola. Ma logičnije mi je da je nakon tolikih antibiotika nalaz uredan, nego da je količina bakterija jednaka količini od prošlog puta. Najgore je to što se meni više ne vade ti nalazi, sad kad sam dobila jedan uredan (bar se nadam da je tako), a s druge strane, trebala bih provjeriti još jednom kad je već situacija takva :/

Luciana, dva dana nakon korištenja Vaginaleta od čajevca, dobila sam candidu, a koristila sam 2 kutije tj. 6 dana kako je napisano u uputi da se treba koristiti za gljivice, bakterije...Meni nije pomoglo, nadam se da ćeš ti biti bolje sreće.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ivanchice, sorry sto sam te razocarala, vjeruj, znam kako se osjecas.

ipak, ja u EF radim nalaze hormona i to im je ok, pa mozda se mozes pouzdati u nalaze. jedno pitanje, ipak, kad radis cervikalne briseve - jel ti ih uzima gin. pa ih nosis na analizu ili ti bris uzimaju tamo gdje rade analizu?

ako je ovo drugo slucaj, pokusaj se dogovoriti s dok. da to o radi, mnogo je sigurnije.

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bris je uzeo dr. za vrijeme pregleda. Na pregledu je odmah ustanovio gljivice, a nakon 4 dana i na nalazu su potvrđene. pa ne mogu vjerovati da mogu toliko zeznuti stvar. Ok da pogriješe u bakteriji, da li je ova ili ona, ali da je ne primijete tj. da ne izraste ili kako oni to već kažu...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma neeeeeeee, ja prije mislim da oni ponekad izdaju pogresan nalaz u smislu da bude los - onda ga moras ponoviti i eto im para, za takve slucajeve znam.

ne znam zasto bi iko izdavao lazno sterilan nalaz :namig:

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Wewice
    Sad sam ponovo raspoložena :D

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i tebi!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moze jedno pitanjce?
    Kako stavite taj jogurt kada je tako hlaaadan, brrrr?
    Ako ga ostavim na sobnoj temperaturi bojim se da cu unistiti AB kulturu..

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Sandy, ja sam jogurt koristila 2 dana i uopšte nisam primijetila da je hladan kad ga stavljam, a bio je svaki put u frižideru. Možda da probaš malo smanjiti temp. u frižideru

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni ništa ne pomaže, niti diflucan niti vaginalete (od njihbi mi bilo malo laše, ali ništa), u svakom slučaju najbolji mi je acedofil, kojeg bi stavila u špric (ili onaj implikator koji se dobije uz canesten kremu) i uštrcala prije spavanja tako da ne iscuri sve van, i do ujutro je toliko bolje da je acedofil stvarno genijalan. Za svaki slučaj stvaim ga još veče ili dvije iza, a izvani po potrebi mažem canesten kremom, s time budući da je i ona jaka i da sve sprži onda prestanem i nju stavljati i da bi smirila popucalu kožu namažem s vrlo vrlo malo nevenove masti (ako se stavi previše, ona peče ko vrag )...

Inače, acedofil izvadim iz frižidera par minuta prije stajanja, ne čekam da se baš nešto ugrije, isto kao ni Ivančici ne smeta mi što je hladan...to se ni ne osjeti.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala na brzim odgovorima.
    Probacu da smanjim temp. frizidera jer meni je stvarno bilo hladno. Mogla sam da izdrzim ali sam se plasila za jajnike.

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Indi, super ideja za špricu/aplikator. A koliku špricu koristiš, napuniš li je čitavu ili...??? Mrzim koristiti tampone, ali eto, ipak sam ih 2 dana stavljala. Koliko god oni meni smetali, stvarno su bili od veeeeeelike pomoći

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ma ja ti uzmem taj implikator koji dojde u kutiji s canesten kremom i napunim ga do vrha....a inace ne znam , cini mi se da sprica za inzulin je slicne doze, pa da s njoj pokusas...ili nabavi taj canesten s implikatorima.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

meni se stalno vraćaju gljivice iako poštujem sva pravila higijene od pamućnih uložaka, rublja itd.

međutim prije sam radila jednu veliku grešku na koju me je ginekolog upozorio; ja sam se uvijek, zbog neugodnog osjećaja vlažnosti i curenja, ispirala tušem pod najjačim mlazom, a to se ne smije
    znači perite se dole samo čistom vodom i samo i"zvana"

moj doktor je to usporedio sa sluznicom nosa i rekao da se nos isto samo ispuše a ne ispire iznutra , pogotovo ne sapunom ma kako bio blag
    ja sam u početku mislila da ću se usmrditi, ali nakon terapije canestenom prestala sam se ispirati i mislim da sad ipak malo rijeđe napadaju

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •