Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: ne želim pobačaj

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno ne želim pobačaj

Drage moje, opet vas trebam. Prošlo je mjesec dana kako smo saznali da sam trudna (8. tj.)
    MM je u sve lošijem stanju, a uz njega i ja.
    Da podsjetim, zatrudnjeli smo na njegovu inicijativu, te je nakon potvrđene trudnoće imao napadaj panike. Odmah je krenuo na psihoterapiju što još ne pokazuje rezultate, pa je pokušao doć i do psihijatrice koja nam je bila bračni savjetnik. Zbog sukoba interesa ona ga je odbila i proslijedila kolegici koja mu je dala lijekove, još uvijek ne djeluju.
    Paralelno uz sve to ja prolazim torturu, pokušavam slušat psihologicu i "ne slušat" što mi on trenutno govori, al postaje nemoguće. Počeo je inzistirat na pobačaju, jer će inače poludit, sav naš trud oko veze i na kraju i uspjeh i bliskost koju smo postigli opisuje kao nedovoljnim da bi nam veza uspjela i da dijete ne smije patiti. Danas smo trebali otić na godišnji al neće jer me pokušava nagovorit na pobačaj. Znam da je to isključivo moja odluka al vrlo je teško bit smiren i razuman u ovoj situaciji. Plačem svakodnevno i pokušavam sabrat od naše veze šta se da. Pokušavam ga umirit i uvjerit da se ne može o tome odlučivat kad si psihički rastrojen i da već sutra može požalit čak i da pristanem (što nema šanse). Ne znam više kako dalje i da li ću mu moć ovo oprostit.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam sta bi ti napisala, osim toga da za mene pobacaj ne bi bio opcija. ja sam jednom vodila raspravu s md-om oko takvih stvari, i koliko god je on u pravu--dijete jest i njegovo, ali bi pobacaj obavljala JA. moje tijelo, moje emocije.. jednostavno si to ne bi dozvolila. a on u tom slucaju neka misli sto hoce, zao mi je ali tako je.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koji su TVOJI prioriteti? ostvarivi, naravno.

za mene ne bi bilo dileme, no svatko kroji svoju sudbinu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mikka ti je dobro rekla
    ti si ta koja bi cijeli život nosila to na duši, cijeli život gledala djecu i mislila da je i tvoje moglo sad trčati u parku, ljuljati se, ići u školu...
    nemoj si to dopustiti
    mislim da bi se trebali malo razdvojiti ako je to ikako moguće
    možda da odeš solo na godišnji, kod nekog svog, da malo složiš kockice u glavi

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad zapravo vidim da sam ti odgovorila "u rukavicama"

napisat ću ti (ma kako grubo zvučalo) što bih ja napravila: vezu u kojoj nema djece, ne bih spašavala terapijama. ide - ne ide.
    vezu koja je već spašena na takav način - ne bih ponovo spašavala zbog toga da (sebični) partner dobije ono što on želi, na uštrb mene. jer prema tvom pisanju - njegovi zahtjevi su sebični.

u prijevodu: ako mu ne paše trudnoća, pokazala bih mu vrata. definitivno se ne bih uzrujavala u trudnoći zbog takvih stvari.

kakva ti je perspektiva ako ostanete zajedno, ti poklanjaš pažnju djetetu - a on npr. mora na psihoterapiju jer smatra da previše pažnje poklanjaš djetetu, a ne njemu.... :?

eto, tako ja razmišljam.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a70v, ja sam radikalna!

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Slažem se s ovim što je a70v rekla, trebali bi se odvojiti malo, ako je moguće.
    Malo da vam se glave proluftaju od svega, a možda i kod TM to donese pozitivne misli i shvati da je u krivu.

Ako smijem pitati ima li muž kakvu dijagnozu ili predhodnih psihičkih tegoba ili depresija i sl. ili je to sad došlo kao grom iz vedra neba?
    Znam da si napisala da ste odlazili na bračno savjetovanje, ali to je bilo radi vašeg odnosa, a ne radi njega samoga ili?
    Jel on sad sumnja u budućnost vašeg braka, jel zbog toga panika ili je nešto drugo posrijedi?
    ( oprosti ako sam predirektna )

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sorci, veliki, ma NAJVECI XXX

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja znam šta želim, a želim to dijete, i znam da me neće uvjeriti u suprotno, bez obzira na ishod veze.
    Ipak, počinjem osjećati emocionalnu slabost (napominjem na sam se donedavno i ja liječila od deresije, uspješno, al sam ipak ranjivija).
    Od početka trudnoće nisam imala ni trenutak za radost, ne samo radi njegove reakcije već i što sam potpuno sama u tome, bez podrške (osim vas )
    Ovo je rizična trudnoća, imam 36 godina, dijabetes u obitelji i dawnov sindrom u njegovoj obitelji, a da ne spominjem psihotičnog MM (pišem MM radi jednostavnosti ali nismo vjenčani, 8,5 god u vezi).
    Ne mogu se umiriti, znam da i moje uzrujavanje može naštetiti bebi.
    Brinem se i kako ćemo živjeti zajedno čak i ako se smiri, znam da ću dat sve od sebe da mu oprostim, al da li ću moći?
    Moli me da ostanem uz njega, da mu pomažu naši razgovori, al meni ne pomažu, sve me više žaloste.
    Opet, užasno bi se brinula da ga ostavim samog.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš 36 godina i želiš dijete
    i mislim da tu svaka priča završava
    sad samo trebaš odlučiti da li ćeš se od njega odvojiti privremeno, ili za stalno

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    imaš 36 godina i želiš dijete
    i mislim da tu svaka priča završava
    točno!

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A roditelji, prijatelji?
    Imaš li barem nekoga ko te razumije i podržava ( osim nas tu naravno )

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Slažem se s ovim što je a70v rekla, trebali bi se odvojiti malo, ako je moguće.
    Malo da vam se glave proluftaju od svega, a možda i kod TM to donese pozitivne misli i shvati da je u krivu.

Ako smijem pitati ima li muž kakvu dijagnozu ili predhodnih psihičkih tegoba ili depresija i sl. ili je to sad došlo kao grom iz vedra neba?
    Znam da si napisala da ste odlazili na bračno savjetovanje, ali to je bilo radi vašeg odnosa, a ne radi njega samoga ili?
    Jel on sad sumnja u budućnost vašeg braka, jel zbog toga panika ili je nešto drugo posrijedi?
    ( oprosti ako sam predirektna )
    Sumnja u budućnost naše veze, ali i u sebe kao roditelja. u stvari ko da se sam sa sobom ne može dogovorit samo zna da osjeća intenzivan strah i ima suicidalne misli. Pije lijekove od prije 5 dana, još ne djeluju.
    Svaki dan je drugi razlog, loša veza(koja je zadnjih bar 6. mj. bila prekrasna), prisjeća se svh mojih mana i krivnje, drugi dan je on kriv itd.
    na terapiji se došlo do moje dijagnoze iako ja mislim da je on bio teži slučaj al prikriveni, išao je na terapiju, i ide i sad, čak vrlo revno, al meni se čini da ne napreuje koliko bi mogao jer ipak na neki način pruža otpor, vrlo je tvrdoglav u svojim uvjerenjima što otežava psihoterapiju. uopće ne sumnjamo u međusobnu ljubav, al taj nas njegov fatalistički stav ubija

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tebe koliko vidim po postovima najviše muči i to da li ćeš mu moći oprostiti to što želi pobačaj...ako se urazumi i krenete jednim putem koji će biti pun uspona, padova, lijepih i teških trenutaka...jer imati dijete nije samo "roza boja", ali mislim da si ti svjsena toga, i kad dobiješ njegovu podršku i ako i kada budete zajedno u tome mislim da ćeš to prevladati sa ostalim prelijepim osjećajima koje roditeljstvo pruža, a da li bi to moglo jednog dana isplivati u nekom težem trenutku to ti nitko od nas nemože reći to ovisi samo o tebi, a ovisi dosta i o tome na koji način ćete izaći iz ove situacije i koliko će se on potruditi da se trgne iz te rupe u kojoj je zaglibio.

Ako je on sam sebi dovoljan, a ti i dijete niste na tom "popisu" moraš skupiti snagu i okrenuti se sebi i djetetu prvenstveno, a on nek poradi na tome što bi njega usrećilo, ako to niste ti i dijete.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Očito ste dosta prošli zajedno, jesi sigurna da on nije u strahu da možda ti nećeš biti prodrmana majčinstvom - nemojte odmah drvlje i kamenje na mene, ali ako je tako kao što pišeš da se vraća u prošla vremena i krivi tebe zbog nekih stvari i naglašava ti tvoje mane - možda je negdje u podsvjesti strah da ćeš ti posrnuti ili strahuje da se tebi ne jave neki prošli problemi, možda griješim? Molim vas da me krivo ne shvatite.

A možda te podsvjesno sa tim suicidalnim mislima pokušava ucijeniti na neki način?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bebi sad treba smirena, zadovoljna majka.
    Kako ćeš to postići najbolje znaš sama.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Očito ste dosta prošli zajedno, jesi sigurna da on nije u strahu da možda ti nećeš biti prodrmana majčinstvom - nemojte odmah drvlje i kamenje na mene, ali ako je tako kao što pišeš da se vraća u prošla vremena i krivi tebe zbog nekih stvari i naglašava ti tvoje mane - možda je negdje u podsvjesti strah da ćeš ti posrnuti ili strahuje da se tebi ne jave neki prošli problemi, možda griješim? Molim vas da me krivo ne shvatite.

A možda te podsvjesno sa tim suicidalnim mislima pokušava ucijeniti na neki način?
    Ja sam se vrlo brzo oporavljala od depresije, nisam imala većih poremećaja od nedostatka samopouzdanja i prevelike požrtvovanosti za druge. Vjeruje u mene kao dobru buduću majku i osobu , krivi me za razne svađe i svađice uobičajene u svakoj vezi ali koje je on uvećao do katastrofe.
    Vjerujem da suicidalne misli nisu laž, al je istina da ih je počeo koristit kao argument za pobačaj ("kako ne bi poludio").
    Ne znam kako se dovest u stanje najbolje za mene i bebu. Emocije se ne mogu samo tako isključiti uz najbolju volju.
    Mogu se udaljit od njega al ne mogu prestat osjećat brigu i očaj.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Probaj se maknuti na jedan vikend ili nekoliko dana, reci mu da ti je to potrebno i da ga ne ostavljaš nego pokušavaš očistiti glavu od svega.
    Mislim da tebi i bebici to sada ne može škoditi, a i njemu možeš reći da mu daješ šansu da razmisli kako ubuduće zamišlja svoj život jer ti više nećeš biti sama ( dolaziš 2u1 ).

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga keri
    reći ći ti da mi te je žao što se tako mučiš. Prolaziš kroz buru emocija i pokušavaš držati kormilo. Meni pomaže kad ne mogu nešto odlučiti da vizualiziram opcije. Znači zamisli se u situaciji da odlaziš na pobačaj i onda... I onda zamisli onu drugu krajnost da on sebi nešto napravi ili barem ode iz tvog života. Vidi s kojom odlukom ne bi nikako mogla živjeti i onda napravi suprotno.
    Inače nije mi baš najjasnije, kažeš da je on ŽELIO trudnoću. Što se promijenilo?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa
    Inače nije mi baš najjasnije, kažeš da je on ŽELIO trudnoću. Što se promijenilo?
    Na njegovu inicijativu smo začeli, doslovno je rekao ajmo danas napravit bebu, znao je kad mi je ovulacija. Ja sam čak zastala i pomislila kako bi si možda još trebali dat vremena, da nas ta idila u vezi još malo ojača, al onda s druge strane koja je vjerojatnost da ćemo odmah zatrudnjeti (u 36.god. je smanjena plodnost)
    A promijenilo se to da smo stvarno i zatrudnjeli i to iz prvog pokušaja, zateklo je i mene i njega, al njega je uhvatila panika, šok. Ko da je puko, neki dan je čak rekao da se boji da neće moći voljeti vlastito dijete, a drugi da ako rodim i mi se raziđemo da on želi dijete.
    Izmjenjuju se misli i sata u sat.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

keri ovo što proživljavaš trenutno mora bit strašno. Ali ako ste 8,5 godina u vezi vjerujem da poznaš tog čovjeka i da možeš pretpostavit da kad ovo njegovo ponašanje prođe da će bit sve u redu. Htjela sam reć da ovo što si rekla za teblete da nisu još počele djelovat, ako pije neke antidepresive ( ne znam jesi li ih i sama pila) u tom slučaju ne moraju počet djelovat još1-2 mj. Ja sam ih pila i tek nakon 4 mejseca sam uvdjela kako postižem sve bolju ravnotežu, kako razni strahovi nestaju i kako se sve čini lakše i bolje.
    Imaš 36 godina uspjela si ostat trudna bez problema želiš dijete- mislim da ne bi trbala ići na pobačaj, za njega trenutno ne možeš garantirat ni što će bit ako odeš na pobačaj, misilm da veza nakon toga ne može bit ista jer i on može nakon 2 mjeseca shvatit što te molio, vjerujem da će ga ovo proć i da će jednom biti jako dobar tata, te će mu bit grozno kad i pomisli da se njegovo malo čudo zamalo nije rodilo radi njega pa makar ako je njemu lakše da se što više odvojite u ovo vrijeme za tvoje i njegovo dobro. možda mu treba mira i samoće da shvati da razbistri misli da vidi da nije tako strašno i najvažnije kad te nema da vidi šta gubi.

samo malo mogu zamisilit kako ti je jer kad sam ja ostala trudna prolazila sam sa svojim dragim kroz razne svađe i to mi je bilo previše, a tek ovo.....
    zbilja ti želim svu sreću i da se to što prije riješi u pozitivnom smjeru

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I ovo možda malo ne zvuči lijepo ,ali mislim da je također jedan od razloga da ne pobaciš- znači prvo je bitno da je dijete željeno, da li ćeš u najgorem slučaju moć to izgurat sama, imaš 36 godina ostala si trudna iz prve, bebica je na putu, mislim da nema smisla to prekidat da bi za par mjeseci ili godinu pokušavala ponovno , a tada možda možda neće biti tako lako jer si i sama rekla da znaš koliko je teže nekima ostat trudan poslije 35.
    ne daj Bože da ti je ovo možda jedina prilika za postat roditeljem i da ju propustiš. Mislim da je dovoljno što ju želiš i veseliš joj se ( koliko je to moguće u toj situaciji).

nemojte ovo krivo shvatit, da dijete treba rodit navrat nanos samo da ga imaš, naglasila da je uz to najvažnija želja i malo mogućnosti, mislim da se nema što više razmišljat, a realna je istina da nama ženama jednostavno dođe vrijeme kad je za trudnoću "prošo voz" .

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj keri prvotno napisa
    Ja sam se vrlo brzo oporavljala od depresije, nisam imala većih poremećaja od nedostatka samopouzdanja i prevelike požrtvovanosti za druge. Vjeruje u mene kao dobru buduću majku i osobu , krivi me za razne svađe i svađice uobičajene u svakoj vezi ali koje je on uvećao do katastrofe.
    Vjerujem da suicidalne misli nisu laž, al je istina da ih je počeo koristit kao argument za pobačaj ("kako ne bi poludio").
    Ne znam kako se dovest u stanje najbolje za mene i bebu. Emocije se ne mogu samo tako isključiti uz najbolju volju.
    Mogu se udaljit od njega al ne mogu prestat osjećat brigu i očaj.
    meni se ovo čini da on iskorištava tvoje slabosti i pokušava svim silama natjerati vodu na svoj mlin. zbog svoje brige prema njemu ti ugrožavaš svoje dijete. znam kakvu trudnoću imaš i kako se osjećaš u njoj.
    ja na tvom mjestu ne bih mislila dugoročno. sada ovih 7 mjeseci on ugrožava život tvog djeteta
    ja bih se maknula. osim ako bih se odlučila za njega.
    imam ja oko sebe takvih koji prijete suicidom. ako sada uspije u naumu i dobije te, to će ga ohrabrit i za dalje

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja to sad gledam ovako.
    Ti sad moraš zaštititi njegovo vlastito dijete od njega.
    Ako on ikada uspije prebroditi svoje psihoze i egoizam biti će ti zahvalan.
    Možda ti svoje depresije ublažiš promjenom okoline.
    Promjena zraka svima će vam činiti dobro.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

makni se od njega na min 1000 km

ako želiš zadržati dijete

ako i ti imaš dvojbe ovaj ti ih forum definitivno neće razriješiti

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

obzirom na razvoj situacije ja bih se maknula od njega i zadržala dijete, ostavila bih mu otvorenu mogućnost da se vrati, ali samo ako prihvaća trudnoću, bebu i sve što donosi zajednički život s djetetom, bez pogoovra, prigovora i panike; ali to sam ja

ti moraš odlučiti kako ćeš organizirati svoj život, ako nikako ne možeš donijeti odluku, pođi i ti na savjetovanje, nemoj beskonačno otezati

želim ti sreću kako god odlučila ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa

veliki potpis

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Arkana10 prvotno napisa

veliki potpis
    Potpis na potpis...
    Ovo dijete samo nije tražilo da se rodi, nije tražilo da se začme iz pukog BPD obrasca "ajmo sad napraviti bebu", pa tada "ja više ne bi jer ću poludit" i onda sastruže iz tebe .
    Znam da ti je žao TM-a jer je bolestan, ali probaj si uvidjeti malo koji su ti prioriteti i pazi da se poslije ne budeš noćima obrtala po krevetu što god odlučila. Znam da nije fer ostaviti nekog bolesnog, ali mislim da je trenutno u nemoćnijem stanju tvoje dijete, nego TM. Ti možeš njemu biti potpora za izlječenje, ali taj proces ne prolaziš ti, nego on. SAM. Ako ste zajedno 8,5 god, pretpostavka bi bila da ga dobro poznaješ, ovi simptomi se nisu pojavljivali ranije?

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Arkana10 prvotno napisa

veliki potpis
    Slažem se sa gori navedenim a i sa onim šta je Romy napisala...Mislim da je u ovom slučaju tvoja beba bespomočnija...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ne mislim ja Keri iskreno da je tvoj muž bolestan, pa prije par tjedana još smo tipkale i nisi rekla da je bolestan nego da ima napadaj panike, dakle nije riječ o nekoj bolesti pa ga sad treba žaliti! A da je neznam koji napadaj panike, nikad to ne može opravdati pobačaj! Niti bi u bilo kojem slučaju bio dovoljno dobar razlog, ali i sama si rekla da želiš bebu i to ti ne moramo sad pisati ovdje, dok ti želiš bebu ne pišemo o tebi nego o tvojem mužu.

Kod mene ne bi bilo sekunde nedoumice, ako on ne želi vaše dijete začeto ljubavlju, i nakon 9 godina govori o nedovoljno zreloj vezi!!! onda nemaš što više od njega očekivati, zamli ga da otiđe, smiri se i ćini najbolje za sebe i dijete, a on ako se opameti super ako ne, it was not ment to be. Postoje milijoni gorih stvari od toga da si samohrana majka (nadam se da nečeš biti) i ta beba koja je planirana zaslužuje da sad staneš na njenu stranu i svome mužu otvoriš vrata i lijepo ga zamoliš da nestane na 7 mjeseci iz tvog života. Mir ti je najpotrebniji.

A ne znaći da on neće kad prođe vremena doć i obožavat svoje dijete, pokajat se iskreno...isto je to napravio i moj tata sa mnom. Mamu je tjerao na pobačaj, pa otišao, pa pravio scene, a sada, vjeruj mi obožava me, i mislim da ne prođe dan da se ne kaje radi toga, cijeli život osječa krivnju, ali je dobar otac.

Šaljem ti veliki zagrljaj i puno snage i hrabrosti da odlučiš najbolje za svoje dijete i sebe

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

potpisujem RozaGrozu

a i na takav sebičan načina nije zaslužio tvoju pažnju i pažnju tvoje bebe

probaj se maknutu par dana od njega

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj keri prvotno napisa
    Izmjenjuju se misli i sata u sat.
    draga keri, rekla si da ti partner ima dijagnosticiranu depresiju i da pije lijekove. rekla si da si se i sama liječila od depresije. vjerojatno onda i sama znaš u kakve si sve epizode upadala i kakve si sve filmove vrtila, koji su ti se možda na nekoj razini i činili nebulozni, ali jednostavno nisi mogla drugačije. depresijom ne možemo vladati. iako je to psihička bolest, ona itekako ima svoje fizičke uzroke. teško je "ozbiljno" shvatiti nečije faze, pogotovo ako uključuju razmišljanja i poteze kao kod tvog partnera.

cure su te pitale kakva je bila vaša veza unazad 8,5 godina koliko ste skupa i to svakako trebaš uzeti u obzir, pogotovo jer je do ovog preokreta došlo doslovno preko noći. ali imaj i na umu da je tvoj partner sad bolestan, i da je zbilja najbolje, kad si već odlučila da dijete želiš neovisno o njemu, maknuti se od njega. citirala sa gore tvoju rečenicu o tome kako mu se raspoloženja mijenjaju iz sata u sat. teško je ostati pribran u takvoj situaciji, a sve što tvoja beba sada treba je smirena majka, kako je netko već napisao.

malo ću izbanalizirati sve, ali mene u zadnje vrijeme drmaju epizode pmsa, dan ili dva pred samu m. i točno znam da me peru hormonu, imam iste strahove, nervozu, tjeskobu. znam da sutra ili prekosutra trebam dobiti, svjesna sam da je sve što osjećam neutemeljeno, pokušavam racionalizirati, ali ne ide. i kako mi se preko noći smrkne, tako mi i osvane.
    prvo se izborite za njegov bistar um, pa onda odatle rješavajte ostalo.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj dorica prvotno napisa
    potpisujem RozaGrozu

a i na takav sebičan načina nije zaslužio tvoju pažnju i pažnju tvoje bebe

probaj se maknutu par dana od njega
    Nemojte miješati sebičnost i bolest.
    Lijekovi obično počinju djelovati nakon 3 tjedna, ali polako...do tada se obično koristi nešto poput Xanaxa ili sl.

Ne znam ni sama što bi ti rekla, bojim se što god odlučiš bit će ti teško (mislim ovdje na otiči od dragog ili ne). Teška situacija...uh...

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Emocionalne ucjene ti sigurno ne trebaju u trudnoći. Nemoj dopustiti da ti njegovo rastrojstvo postane glavna briga u životu i središte svijeta prema kojem ćeš donositi najbitnije odluke.
    On će poludjeti ako ne pobaciš i ne ostaneš uz njega jer mu vaši razgovori pomažu? Aha, znači ti bi se trebala odreći života svojeg djeteta, iskustva majčinstva, svojih najdubljih želja i najveće radosti koju ti život može pružiti, da bi se posvetila zadovoljenju njegovih potreba prije svega ostalog??? :/ Je li smisao tvojeg života liječenje njegove depresije, a život tvoje bebe i tvoj vlastiti neki usputni dodatak toj plemenitoj misiji? Da se sama nađem u takvoj situaciji i da sam sigurna da želim dijete, ne bih puno dvojila. Ucjenjivaču bih jednostavno rekla: "Žao mi je, ako već moram birati između dva zla, biram manje, a u ovom slučaju to znači da mi je tvoje psihičko stanje manje važno od života i dobrobiti mojeg djeteta."
    Samo ti odlučuješ o tome hoćeš li pristati na ulogu žrtve i do koje si mjere spremna trpjeti emocionalno zlostavljanje, a sad si odgovorna za još jedan život osim svojeg i to bi ti trebala biti vodilja. Bolest je nešto prema čemu možemo suosjećati i tražiti izlaz, ali ona nije i ne bi smjela biti opravdanje za nasilje. Razumijem da se ipak brineš za njega, da ti nije svejedno, no važno je znati granicu, kao i to da beskrajno povlađivanje nije uvijek najsretniji način pokazivanja ljubavi. Ponekad odlučno "ne" može polučiti puno bolji učinak. Kažeš da vam je veza u zadnje vrijeme bila idilična, da je on bio taj koji je htio bebu. Podsjeti ga na to, reci mu da ga pamtiš i u boljem izdanju i da bi bez suicidalnih misli, iracionalnih strahova i proturječnih stavova koji se izmjenjuju iz dana u dan sigurno bio puno bolji tata. Ako mu uopće išta može pomoći, onda će to prije biti tvoja vjera u njegovu stabilnu i snažnu stranu, umjesto ove nesigurne, patetične i sebične. Trudnoća je najljepše i najnježnije razdoblje u životu žene, ali nitko nije toliko vrijedan da mu omogućimo da nam ga upropasti svojim slabostima i manipulacijama, čak ni onda ako u pozadini leži bolest.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Probaj se od njega malo odmaknuti, kao što su i cure predlagale samostalan GO, naravno ako je moguće.
    Znam da je najlakše sa strane popovati, ali meni iskreno nije jasno što još s njim radiš. Ili nek se on "pomiri sa sudbinom", odnosno u njegovom slućaju sam sa sobom, ili doviđenja. Zrela si, pametna,... ne možeš žrtvovati dijete radi njegove nesigurnosti. I tko uopće garantira kad bi slučajno pobacila da bi se on pribrao, možda onda tek s tim ne bi mogao živjeti (meni je to logično).
    Ili neka prihvati situaciju, ili neka ide, nema druge. :/

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Keri, jako mi je žao što ti se događaju ovakve grozne stvari u vrijeme kad bi trebala biti najsretnija.
    Većina cura ti je savjetovala da se provaš malo maknut od svog muža, i mislim da je to stvarno najbolje što u ovom trenutku možeš napravit ( naravno, ako imaš mogućnost).
    Sada moraš razmišljati kao buduća majka i činiti ono što je najbolje za tebe i za dijete u tebi. Ako tvoj muž i ne bude uz vas, nadam se da ćeš u sebi naći snage i podizati dijete sama. Sve se može, uz malo više truda. U tvojim postovima vidim da za tebe dvojbe nema - ti želiš dijete. Zato se bori za svoje dijete i za vašu sreću.
    Mislim da pobačaj nikako nije rješenje, jer ne znam kako bi nakon toga mogla živjeti s čovjekom koji te na to nagovorio, protiv tvoje volje. Nema smisla, zar ne?
    Nadam se da će ipak sve završiti dobro, dobro za vas troje

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Možda ću zvučati grubo, ali... niste više djeca, dugo ste u vezi i ne razumijem zbilja u čemu je njegov problem. Željeli ste dijete i dobili ste ga. Dijete je veliki dar, rekle bi ti to mnoge žene koje tako teško dobiju svoje male mrvice. Meni pobačaj ne bi bio ni na kraj pameti u 36-toj godini (i ja rodila s 36g), tako da glavu gore i slušaj svoje srce, ono će ti sigurno reći što osjećaš i što želiš. Sretno

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Možda ću zvučati grubo, ali... niste više djeca, dugo ste u vezi i ne razumijem zbilja u čemu je njegov problem. Željeli ste dijete i dobili ste ga. Dijete je veliki dar, rekle bi ti to mnoge žene koje tako teško dobiju svoje male mrvice. Meni pobačaj ne bi bio ni na kraj pameti u 36-toj godini (i ja rodila s 36g), tako da glavu gore i slušaj svoje srce, ono će ti sigurno reći što osjećaš i što želiš. Sretno
    Od riječi do riječi potpisujem! A ja sam jedna od onih koja je izgubila nekoliko beba pa sam extra osjetljiva na sve ovo. Reci svome mužu da za ženu nema veče patnje ni boli, razočaranja, od onog kad ti nasilno isčupaju željeno i voljeno dijete iz trbuha, bilo to u ranoj ili kasnoj trudnoći. Vjeruj mi, kad se od toga srce jednom slomije NIKAD ne zaraste

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

informacija da se zacelo dijetemnogim osobama predstavlja stres, nekima vrlo pozitivan, nekima negativan npr. tvojem mm-u , gle on ima osjecaj da ne moze brinuti o sebi (a gdje ces veceg dokaza od toga da imas dg. psihickog poremecaja i pri tom imati atak panike kad je osnovna misao - umrijet cu) i meni je sasvim logicno da pri tom osjeca da se nece moc brinuti o djetetu, niti o vasoj vezi, o tebi...vjerujem da je to osnova za misao da bi ab. rjesio probleme.

trenutno iz njega progovara njegova depresija, njegovo sjecanje na atak panike, njegov osjecaj da je neuspjesan, mozda jos toga - tko ce ga znati?
    imaj na umu da lijekovi nisu poceli djelovati, da je info. o djetetu izrazito jak okidac za sve njegove probleme i kad to sve stavis u realitet donesi svoju odluku. nitko ti nema pravo reci - zadrzi ili abortiraj, odluka je samo vasa i svi vasi razlozi ako su vama kao paru ok - onda su i ok. nema tu druge istine. vi ste par koji je funkcionirao sa svim vasim problemima do ove situaciju kad u vas dvojac ulazi jos jedno bice, davno sam procitala da rodjenje djeteta donosi takav stres da dobri parovi postaju jos bolji a losiji jos losiji... prva godina djeteta je na neki neobican nacin vrlo lijepa i vrlo stresna...mijenja se sve...i toga je on svjestan. strahovi i bijeg su dio dg. depresije i ataka panike. takvog si ga "kupila" i to je to sto sad imate, mene veseli njegova zelja za djetetom...strah mi ide u dg. i svjesnost da se svijet koji on tako tesko ionako podnosi mijenja.

ono sto bi vam moglo pomoci je da odete bracnom terapeutu i da postavite pred njega vas problem, isto tako mislim da bi trebali potraziti pomoc bih-kog. terapeuta koji imaju izvrsne rezultate s depresijom i atacima panike (bih. kog. terapija) ako ste u zagrebu mozete probati ovdje http://www.klinicka-psihologija.hr/

sretno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

draga keri, žao mi je što sve to proživljavaš i što ne možeš u miru uživati u svojoj bebi i s radošću je iščekivati; ti želiš i svoje dijete i njegova oca, a to ćeš jako teško dobiti; isto tako znam da se osobu sa dg depresije i suicidalnim mislima ne ostavlja samu u kriznim situacijama; ja ću ti samo prenijeti svoje iskustvo sa pobačajem : moja željena i planirana beba je imala kromosomsku grešku, nespojivu sa životom i ja sam morala napraviti pobačaj u 14 tj. T, bez obzira što sam već imala kontrakcije i bila otvorena i što bi se spontani dogodio kroz koji dan,jer većina trudnoća gdje bebe imaju takve anomalije završe tako ,liječnici , a ni ja ni MM nismo željeli odugovlačiti i izazvati moguće komplikacije po moje zdravlje; bez obzira na razlog i svrhu pobačaja mislim da je ostavio trajne posljedice na moju psihu i da to neću zaboraviti dok sam živa; u danima poslije svega čitajući mnoge forume shvatila sam da većina žena razmišlja tako, bez obzira trajala trudnoća 4,6 ili 8 tjedana, govorio netko o točkici ili plodu , to je tvoje dijete; u normalnim uvjetima nikad ne bih mogla voljeti nekoga tko želi da pobacim njegovo dijete, ali ti sad ne živiš u normalnim uvjetima i tvoj dečko ne razmišlja kao u normalnim uvjetima i nemoj mu zamjerati, jer sada iz njega govori njegova bolest; ako imaš snage bori se za oboje, čvrsto mu stavi do znanja da ćeš zadržati vaše dijete i potruditi se pomoći i njemu, ali s druge strane ako ne možeš sve to, pusti ga da ide svojim putem i nemoj se osjećati odgovornom, jer nisi odgovorna za sve; isto tako dobro razmisli o budućnosti jer će takvih situacija i kriza biti uvijek ( govorim ti iz iskustva, osoba iz moje uže obitelji ima psih. dijagnozu i čitava obitelj se godinama učila i uči i dalje kako se nositi sa tim); i na kraju : govoriš o pomoći savjetnika i psihologa, imate li obitelj,prijatelje, nekoga tko bi ti pomogao u svemu ?

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

kolko taj tvoj muž ima godina?

sory, ali nisi ni ti odveć pametna ako želiš čitav život ostati uz takvog čovjeka koji je u stanju poigravati se tobom ko da si kakva loptica za tenis.

uglavnom. očaj. ja bih pobjegla glavom bez obzira i više mu se nikad ne javila. dobio bi od mene jedino poziv na sud u svrhu plaćanja alimentacije za dijete.
    jer ovo što on čini ravno je težem psihičkom maltretiranju koje je neoprostivo.

sretno!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sory, ali nisi ni ti odveć pametna
    nisam ovdje mod. ipak imam potrebu upozoriti na nacin komunikacije koji nije primjeren ni ovom forumu ni problemu.
    ne vjerujem ni da zgrazanje pomaze

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bih na tvom mjestu poslušala flower.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I da još dodam, bez obzira što smo MM i ja isplanirali dijete i rekli, ok u ljeto počinjemo raditi na bebi, uspjelo nam je iz prve da ostanemo trudni na povratku s ljetovanja. I ostali smo u šoku, jer nismo se nadali da ćemo uspjeti odmah iz prvog pokušaja, prvi mjesec, drugo, koliko kod mi to željeli i "isplanirali", još uvijek nismo posložili u glavi da ćemo dobiti treće biće koje će biti potpuno ovisno o nama. Ali onda iz tjedna u tjedan sve smo više iščekivali svaki pregled, svaki ultrazvuk, nosila sam doma slikice mužu i divili smo se našem malom biću. I živjeli smo s tom bebom još dok je bila u trbuhu, stalno je bila s nama, stalno smo pričali s njom, slušali muziku, kupali se u troje, mi u kadi, a ona u svojoj posteljici u meni , šetali šumom, komunicirali s njom kuckajući u trbuh i čekajući njene udarce na istom mjestu...
    I moram priznati da još i danas mi sve izgleda potpuno nestvarno i još uvijek nismo potpuno svjesni da je to naše dijete

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    sory, ali nisi ni ti odveć pametna
    nisam ovdje mod. ipak imam potrebu upozoriti na nacin komunikacije koji nije primjeren ni ovom forumu ni problemu.
    ne vjerujem ni da zgrazanje pomaze
    zbilja ne znam što bih drugo nego se zgražala.
    oprosti, ali da je meni moj muž u bilo kojem trenu samo sugerirao abortus, pljunula bih mu u facu bez ikakvog dvoumljenja.

što ima raditi s takvim čovjekom koji se nećka oko tako enormno ozbiljne i velike stvari kao što je dijete. mislim, čekaj..pričamo li o djetetu ili o čarapama??? ono, danas ga hoću, sutra ga neću... kad mi dosadi bacit ću ga pa ću kupit novog. sory...ali wtf?... pa takvim se meni doima njezin muž. to više nije niti infantilno. pa to je ponašanje koje je uistinu patološko i ne zaslužuje samo zgražanje već i ozbiljno liječenje u mentalnoj ustanovi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajde, DoA, ohladi malo. covjek je bolestan, kaj si sad ti tu dosla glumiti nekog suca. ako nemas nis pametno za reci preskoci temu.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

aj skuliraj. grizeš na svakoj temi na kojoj postaš, ok, takav ti je način komunikacije, ali ovdje si zamoljena da se ne istresaš.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    aj skuliraj. grizeš na svakoj temi na kojoj postaš, ok, takav ti je način komunikacije, ali ovdje si zamoljena da se ne istresaš.
    to uopće nije istina.
    ti lažeš.

i ne istresam se. samo kažem svoje mišljenje kojem ti očito ne znaš protuargumentirati nego se izvlačiš na "grizeš" i "istresaš se".

reci mi što sam krivo rekla i priznat ću ti jesi li u pravu ili ne.
    to što nemam empatije za takvog čovjeka - nemam. niti me možeš prisiliti da imam.

al ah da... ipak je ovo roda.hr/forum
    ajmo se svi ljubiti i maziti i grliti. i ajmo još imati razumijevanja za muškarce koji psihički maltretiraju trudne žene. jupij. prekrasnog li svijeta.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ok, nemam ni ja razumijevanja za njega, ali to je njezin muz, otac djeteta, ona je trudna i ne mora citati necije sablaznjivanje. cisto stvar takta. stani na loptu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa
    al ah da... ipak je ovo roda.hr/forum
    ajmo se svi ljubiti i maziti i grliti. .
    i što bi to trebalo značiti??
    ako se ne varam i ti si na jednom topiku,vrlo friško tražila zagrljaj
    a sad ovdje cinično komentiraš ah,to je roda

nažalost, keri tvoja situacija je vrlo kompleksna i nema jednostavnog rješenje
    ja sam rodila kada sam imala pola godine manje od tebe i čini mi se da sam jako zakasnila jer sad stalno žalim što neću vjerojatno biti na rasploganju svom djetetu kada ona bude imala ovoliko god,koliko ja sad
    imam, zato navijam za tu bebicu, jer viditi ćeš, poslije njenog rođenja pitati ćeš se pa što je bilo prije nje...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •