RozaGroza, nemoj tako olako propisivati terapiju. Pogotovo ne lijekove! :/ Čak da si i liječnica, ovako napamet ne bi davala savjete.
Mala_bubica,magnezij možeš piti, ali nikako nemoj pojačavati dozu od ove od 300mg (na svoju ruku).
I ja proživljavam ove kontrakcije i meni se čini da su mi u prošloj trudnoći bile slabije.
Moglo bi biti da su od bakterijske upale, ali i ne mora biti. Vjerojatno su to "samo" BH kontrakcije o kojima piše RozaGroza.
Meni se isto dešavaju najčešće noću i to znaju biti toliko snažne (ne osjećam bol, ali pritisak u svakom slučaju) da mogu napipati maternicu cijelu koja je tad tvrda kao glava. I ispupčena tako da se vidi. :shock: Znaje trajati 1-2 minute pa se smiri. Ima dana kad ih uopće nemam, a ponekad ih osjetim 3-4 po noći.
Pitala sam doktora jel to normalno pa mi je rekao da ako me bude brinulo, dođem u ordinaciju na CTG da se vidi koliko su jake.
Tebi savjetujem da probaš ne brinuti, pročtaj si ima puno topića na temu BH kontrakcija na Rodi. Sigurno će te umiriti. A ako budeš brinula, uvijek možeš otići (barem nazvati) ginića i nitko ni neće zamjeriti na tome.
Čuvaj se i odmaraj!