Audrey prvotno napisa
I mi smo jedni od onih koji su imali probleme s gnojnim upalama uha, sve dok nismo izvadili mandule. Od terapije bi dobivali antibiotik (Klavocin, Zinnat,...) i kapi za oči/uši (Maxidex, Tobrex, mislim da nismo nikad dobili Maxitrol, ali koliko sam shvatila da se od Maxidexa razlikuje u toj kortikosteroidnoj komponenti). Po mom iskustvu, tko je sklon upalama uha - sklon je, i tu se treba jako paziti na prohodnost dišnih puteva. Čim primijetiš da djetetu curi nos ili da mu ide zeleno iz nosa, obilno primjenjuj fiziološku, i nemoj dopustiti da mu nos bude zaštopan (manja je šteta ako mu se isuši sluznica radi primjene kapi za nos, nego ako mu se upali uho jer mu je sekret došao do srednjeg uha).
I još samo jedna napomena, meni je mali od Klavocina znao dobiti jaki proljev, i guza bi mu od toga bila sva crvena. Zato pitaj pedijatra i vjerojatno će ti savjetovati da daješ neki od probiotika (Prolife, Linex, ne znam što još ima na tržištu) i ako je dijete u pelenama odmah nakon stolice treba oprati guzu.