Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Večernja igraonica

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Večernja igraonica

Da li netko zna postoji li u Zg-u nesto poput vecernje igraonice za djecu npr. izmedju 18 i 22 sata?
    Npr. ono, roditelji zele izaci jednom u 2 tjedna ili mjesec dana van u kino, na veceru i sl. a ostaviti dijete u pouzdanim rukama na cuvanju na 2-3 sata. Da li biste kao roditelj ostavili dijete u takvoj igraonici-radionici?
    Ali naravno da ne zuje u TV vec da se sa njima tete igraju, citaju, crtaju, pricaju im price i sl. Ne za malu djecu vec npr. izmedju 5 i 12 god.

Sto mislite o ovome? Jeste li culi da je netko nesto slicno otvorio u gradu?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni se to čini kasno za igraonicu i u to vrijeme mi je draže da su mi djeca doma ili čak idu spavati.
    Tako da je za mene osobno bolja opcija baby sitterica nego neka igraonica u koju bih vodila djecu u te relativno kasne sate.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni se isto čini prekasno. moji su često živčani navečer i mislim da se ne bi niti dali ostaviti negdje u nepoznatom
    bolja mi je opcija doma s nekim koga znaju (baka, čuvalica, sl.)

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ipak, čini mi se da je netko nešto slično nudio u gradu, ali ne znam gdje? Možda Sanja Doležal? Zna li netko?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sve iza 20 (eventualno ljeti 21) sati je za djecu predškolske dobi prekasno.

Pa kaj su babysitterice izumrle? Dijete doma spava, cura iz susjedstva gleda tv, a roditelji uživaju vani.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Sve iza 20 (eventualno ljeti 21) sati je za djecu predškolske dobi prekasno.
    Moja cura je oduvijek nocna ptica, najaktivnija je iza 22h navecer.
    Neme potrebe generalizirati, nista nije prekasno, sve ovisi o bioritmu pojedine obitelji.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne znam da li netko nudi tu opciju, ali ja ti mogu reći da bi to bilo jako teško organizirati. Većini roditelja ipak više odgovara da u to vrijeme djeca budu kod kuće i da organiziraju neko čuvanje. To nije doba dana kada je djeci potrebno druženje i zabavljanje, već imaju svoje večernje rituale kod kuće.
    Kada bi to netko i trebao, bilo bi jako teško organizirati da se skupi određeni broj djece u isto vrijeme kako bi se organizirala igraonica.
    Na žalost mislim da je to jako teško izvedivo.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

OK ovako, da ne bude zabune, ili da ne bi zvučalo 'brutalno' prema dječici kako je rekao jedan naš poznanik:

ja govorim o djeci starije dobi, a ne o maloj djeci pa niti o predškolskoj dobi nužno. Dobro, jedno naše dijete je 5,5 god ali ima brata 9,5 god. s kojim ide svuda. Sa djecom oduvijek provodimo puno vremena i takvi smo i sada iako više nisu tako mali. Ipak nikad nismo dali da nas beskonačno zezaju, uvodili smo red od malena, i u spavanju i za stolom a opet dali smo im prostora da se izraze i tu i tamo popustili.

Inače se slažem da djeca moraju biti doma navečer, to je za njih najbolje i tu nema diskusije.

No stvari se s vremenom mijenjaju, klinci nemaju istu potrebu za spavanjem kasnije. Mi ih uredno stavimo u 21 u krevet a oni jos ne zaspu do 22 ili cak 23h. Ustaju, žedni su, jedan drugoga smetaju pričanjem, odlaze jedan kod drugoga spavati, pa se posvađaju, pa bi čitali, pa bi piškili, pa ih smeta svjetlo izvana, pa ih smeta mrak u sobi, pa dođu vidjeti što mi radimo, što to gledamo na TV-u ...

Mi se tada samo gledamo, nekad poviknemo ali od toga najčešće nema koristi, samo će se još više razbuditi, možda rasplakati. Ljudi - njima se jednostavno još ne spava! A iskreno rečeno i ja sam bila takva (pa i sad sam . Naši su još specifičniji, znoje se kad zaspu, i ako ih ne raskrijemo u prvih 10-15 min, oni su total mokri, dakle rade hormoni, krv cirkulira, fali im fizičkih aktivnosti, kao i svoj djeci u gradu, u stanovima.

Suprug i ja smo obiteljski ljudi, djeca su nam najvažnija i najljepše nam je sa njima. No pojavi se potreba, rijetka ali povremena, da želimo izaći van, makar na 2-3 sata navečer. Recimo, jednom u 2 mjeseca. Ako mi netko može garantirati da su djeca na sigurnom a nismo ih protiv njihove volje tamo odveli, što im može faliti?

Većina naših prijatelja imaju kao i mi djecu slične dobi. Slične probleme sa spavanjem, slične potrebe - isto razmišljanje. Nemaju ništa protiv takvog rješenja.

Pa dobro, tako i tako svi vodimo djecu na kojekakve rođendane i proslave i ostavljamo ih u igraonicama do 21, a neki proslave rade i kasnije. Mislim da McDonalds ima proslave do 22h.

Zamislite sad situaciju da se dogovorite sa nekim i odvedete svoje dijete sa još nekim 1-2 poznatim u takvu igraonicu kod osobe koja je uvijek ista i uvijek na istom, za djecu poznatom 'teritoriju'. Ne govorim o takvom odgajanju već samo o povremenom rješenju za nužne ili planirane izlaske. Naravno za sve koji nemaju bake, čuvalice-babysiterice ili pouzdane prijatelje-susjede.

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

od 18-20 h..ja bi svoju ponekad ostavila na takvom druženju
    pa ljeti smo skoro svaki dan vani do 21 h. skroz joj odgovara a i puni su parkovi djece i čini mi se da je većina roditelja popustila u dosljednosti satnice za spavanje-bar za vrijeme godišnjih

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj lentica prvotno napisa
    No pojavi se potreba, rijetka ali povremena, da želimo izaći van, makar na 2-3 sata navečer. Recimo, jednom u 2 mjeseca. Ako mi netko može garantirati da su djeca na sigurnom a nismo ih protiv njihove volje tamo odveli, što im može faliti?
    O ovome ja govorim, jednom u dva mjeseca je vrlo rijetko i zato kažem da nema zainteresiranih. Jednoj igraonici se ne isplati imati takve večernje igraonice, ako nema dovoljan broj djece koji redovito koriste istu uslugu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Večernja igraonica

Ne za malu djecu vec npr. izmedju 5 i 12 god.
    Ček malo... ja sam sa 7-8 godina ostajao sam doma... stara radila dopodne, ja popodne imao školu... sa 9 godina sam svaki vikend motorom (sam) pičio kod bake na selo... sa 12 sam išao u duhan, metlice i slično... o čem mi tu pričamo??? :?

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Citiraj Moover prvotno napisa
    Ček malo... ja sam sa 7-8 godina ostajao sam doma... stara radila dopodne, ja popodne imao školu... sa 9 godina sam svaki vikend motorom (sam) pičio kod bake na selo... sa 12 sam išao u duhan, metlice i slično... o čem mi tu pričamo??? :?
    Nisu ista vremena....
    I ja sam sa 6god. išla sama do parka (ulicu dalje), u već pred kraj prvog razreda sama pješke u školu, a sa 9 godina na bus i u grad u muzičku - sama.
    No navečer me je ipak netko čuvao (baka najčešće), nikad nisam ostajala sama i to do 12, 13-ste godine.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

OK ovako, da ne bude zabune, ili da ne bi zvučalo 'brutalno' prema dječici kako je rekao jedan naš poznanik:

ja govorim o djeci starije dobi, a ne o maloj djeci pa niti o predškolskoj dobi nužno. Dobro, jedno naše dijete je 5,5 god ali ima brata 9,5 god. s kojim ide svuda. Sa djecom oduvijek provodimo puno vremena i takvi smo i sada iako više nisu tako mali. Ipak nikad nismo dali da nas beskonačno zezaju, uvodili smo red od malena, i u spavanju i za stolom a opet dali smo im prostora da se izraze i tu i tamo popustili.

Inače se slažem da djeca moraju biti doma navečer, to je za njih najbolje i tu nema diskusije.

No stvari se s vremenom mijenjaju, klinci nemaju istu potrebu za spavanjem kasnije. Mi ih uredno stavimo u 21 u krevet a oni jos ne zaspu do 22 ili cak 23h. Ustaju, žedni su, jedan drugoga smetaju pričanjem, odlaze jedan kod drugoga spavati, pa se posvađaju, pa bi čitali, pa bi piškili, pa ih smeta svjetlo izvana, pa ih smeta mrak u sobi, pa dođu vidjeti što mi radimo, što to gledamo na TV-u ...

Mi se tada samo gledamo, nekad poviknemo ali od toga najčešće nema koristi, samo će se još više razbuditi, možda rasplakati. Ljudi - njima se jednostavno još ne spava! A iskreno rečeno i ja sam bila takva (pa i sad sam . Naši su još specifičniji, znoje se kad zaspu, i ako ih ne raskrijemo u prvih 10-15 min, oni su total mokri, dakle rade hormoni, krv cirkulira, fali im fizičkih aktivnosti, kao i svoj djeci u gradu, u stanovima.

Suprug i ja smo obiteljski ljudi, djeca su nam najvažnija i najljepše nam je sa njima. No pojavi se potreba, rijetka ali povremena, da želimo izaći van, makar na 2-3 sata navečer. Recimo, jednom u 2 mjeseca. Ako mi netko može garantirati da su djeca na sigurnom a nismo ih protiv njihove volje tamo odveli, što im može faliti?

Većina naših prijatelja imaju kao i mi djecu slične dobi. Slične probleme sa spavanjem, slične potrebe - isto razmišljanje. Nemaju ništa protiv takvog rješenja.

Pa dobro, tako i tako svi vodimo djecu na kojekakve rođendane i proslave i ostavljamo ih u igraonicama do 21, a neki proslave rade i kasnije. Mislim da McDonalds ima proslave do 22h.

Zamislite sad situaciju da se dogovorite sa nekim i odvedete svoje dijete sa još nekim 1-2 poznatim u takvu igraonicu kod osobe koja je uvijek ista i uvijek na istom, za djecu poznatom 'teritoriju'. Ne govorim o takvom odgajanju već samo o povremenom rješenju za nužne ili planirane izlaske. Naravno za sve koji nemaju bake, čuvalice-babysiterice ili pouzdane prijatelje-susjede.
    potpis k'o kuća. nama bi to bilo super!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mislim da habyland radi do 22h, ali tamo mora netko biti sa njima!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Citiraj iki prvotno napisa
    Nisu ista vremena....
    I ja sam sa 6god. išla sama do parka (ulicu dalje), u već pred kraj prvog razreda sama pješke u školu, a sa 9 godina na bus i u grad u muzičku - sama.
    No navečer me je ipak netko čuvao (baka najčešće), nikad nisam ostajala sama i to do 12, 13-ste godine.
    Ja bome jesam ostajala, još i brata čuvala, ali u manjem mjestu i prije skoro 40 godina. Slažem se - nisu ista vremena... Svoje ne ostavljamo navečer same, idu spat, ali baš sam mislila susjedu maturanticu zamoliti ako bi bila pri ruci koji put. Ako kaj dogovorimo, dojavit ću.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Mislim da je MM rekorder, on je sam dolazio doma iz vrtića u prazan stan, jer su mama i tata radili, imao je ključ oko vrata. :/
    Trebalo mu je pola sata da dođe kući, a inače za tu rutu ti treba max 5-10 minuta, ali kako kaže sveki: volio se je svigdje naviriti. :shock:
    I da, bila su to druga vremena.
    A igraonica nije loša ideja, ako bi bilo zainteresiranih. Mi smo isto inače još u 21 u parku, ali od kad je odustao od popodnevnog spavanja, imamo rani spavanac, jučer npr. u 20.30. (ima 26 mjeseci).

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    mislim da habyland radi do 22h, ali tamo mora netko biti sa njima!!
    ispravka netocnog navoda!
    do 21h!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •