Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Prejaki refleks otpustanja mljeka i povracanje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Prejaki refleks otpustanja mljeka i povracanje

Nisam stigla sinoc, pa moram napisati sada. Sorry ako se tema dupla, ali nisam u zurbi stigla da nadjem. Da kazem da sam procitala tekstove na portalu i sve u knjizi Hanne Lothrup na ovu temu. Medjutim, zabrinulo me sljedece. Sinoc dok smo dojili pre spavanja, J. je poceo nervozno vrtiti glavom, vristati i odustajati od cikanja. Kada sam sklonila dojku od njegove uste primjetila sam veliki mlaz mljeka. Prema savjetima sam pokusala to malo izdojiti i dala sam mu opet. Mm instiktivno je krenuo J. da podrigne. Nakon podrigivanja opet malo posisa, pa plac, pa krene povracanje. Ne bljuckanje. Vec povracanje u mlazevima. On je beba koja jako halapljivo jede, naguta se zraka, a to ili prducne ili podrigne ili bljucne. Ali ovo sinoc me jako zabrinulo. Dojili smo na jendoj dojci u polozaju nogometne lopte. Probala sam da legnem, a on na mene, al nam taj polozaj ne ide. Jos uvijek ne drzi ljepo vrat.
    Do sada smo imale te malene epizode, ali ovo sinoc me zabrinulo.
    Dojimo na zahtev, ne znam koliko puta jer ne brojim. Imamo puno pokakanih pelena i piskimo bez pelene. Pedijatrica je rekla da je kakica ok, boja senfa, sa zrnastom teksturom.
    Mene brine to povracanje.
    Ili je normalno?
    znaci, nije to bilo bljuckanje po malo kao do sad, vec izbacio mljeko u mlazevima. Nakon toga sisao kao da nije nista bilo.
    Nocu dojimo isto kada pozeli, mislim da su 2-3 puta.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nama se ovo dogodilo 2-3 puta u ranijoj fazi, dakle s nekim mjesec dana starosti bebe. U našem slučaju mislim da je bio razlog taj što se beba doslovno "nacicavala" cijeli dan i već sam ja kužila da joj bude previše, ali ne, nije joj bilo dosta i naravno dala sam joj kako je tražila. Nakon toga je mlijeko povratila u velikom mlazu umjesto podrigivanja. I nakon toga jela kao da ništa nije bilo
    E sad, je li to zbilja kao u našem slučaju neumjerenost u jelu, nemam pojma. U svakom slučaju, ako bebu ništa ne boli i ako se to ne događa prečesto, mislim da nema razloga za brigu

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Arkana i mi smo imali par takvih povraćanja ,tete u bonici su rekle već da je Lu " halapljiva" pa mozda zato ponekad povrati....uglavnom zadnjih dana je stanje ok ali dojimo malo česće a kraće valjda je "naučila" regulirati...

valjda :/

inače zadnjih dana 3-4 je grintava plačljiva ali su pelene pune i zuta kakica pa mislim da nije gladna

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni nije problem bljuckanje, to mi je pod normalno.
    ali ovaj plac koji me slama i to povracanje.
    sinoc je bilo lakse. izdojila sam malo, pa tek onda dala da posisa.
    ako jos neko ima neki savjet cekam.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

probaj podojiti u polozaju da je njegova glava iznad sise, znaci da ako sjedia dok dojis (tako sam zakljucila da radis po polozaju nogometnelopte) onda se ti nasloni sta vise nazad) ili probaj stojeci. ili izaci taj prvi mlaz. po ovome sta pises je zacjelo stvar u prejakom otpustanju, nista zabrinjavajuce.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo imali slicni problem... s tim da bi (dok je dojila lezeci) njoj mlijeko curilo iz nosa dok bi jela (toliko mi je jako spricalo mlijeko valjda ravno njoj u grlo a nije mogla sve progutati). Mlaz mi je isao do pola sobe... jos i sada imamo mrlje po namjestaju i koznoj torbi za laptop kao uspomena na taj period dojenja kada mi je refleks bio tako jak da sam bila kao fontana...
    Bilo je i puno povracanja u mlazovima, dojili stojecki ona okomito i svakako, ali smo kasnije otkrili da je preosjetljiva na psenicu, km, jaja i jos neke stvari. Kad sam to sve potpuno izbacila iz prehrane (i u tragovima) povracanje u mlazu je prestalo, a bljuckanje je ionako normalno tu i tamo...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj vanjci prvotno napisa
    probaj podojiti u polozaju da je njegova glava iznad sise, znaci da ako sjedia dok dojis (tako sam zakljucila da radis po polozaju nogometnelopte) onda se ti nasloni sta vise nazad) ili probaj stojeci. ili izaci taj prvi mlaz. po ovome sta pises je zacjelo stvar u prejakom otpustanju, nista zabrinjavajuce.
    imam već drugog halapljivog žderca i prejaki let down i ovako to radim, naslonim se u poluležeći položaj i T zapravo cica prema dolje.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam dojila u položaju nogometne lopte, i imala haos let down. Moj nije povračao već bi se počeo zagrcavat i gušiti kad bi krenulo mlijeko. Ja bih tad "kočila", spuštala se prema nazad, a bebu dizala prema sebi (on je ležao na jastuku, pa sam dizala sve zajedno) i sve tako dok ne bi mlijeko išlo lakše. Poslije je on to naučio savladavati tako da kad jako krene pusti da išprica pa se vrati dojenju. Mislim da ako se povračanje nije ponavljalo, vjerovatno je došlo kao posljedica nadražaja od jakog let down-a, možda se nagutao prisilno više no što mu je trebalo.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tin nije hlapljiv a mi se još borimo s tim. ponekad se zagrcne, pa ispljune je van, pa plače, povrati jednom tjedno u mlazu. dojim isključivo u položaju nogometne lopte s tim da mu glavicu držim više, ne u ležećem stavu. čim primjetim da se bori tj da ne može gutati tako brzo, vadim je van, malo izdojim ručno i onda ide. no ponekad nakon što se zagrcne odbija uopće sisati već plače, kao da se ljuti.
    potpuno shvaćam tvoju frustraciju ovom situacijom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo i veceras. mislim da smo i u nekom skoku, jer se on presisava, pa onda povraca, pa place neutjesno za dojenje, pa vrtimo se u krugu. probala sam tako kako kazes Vanjci i ide nam, ali opet ostavlja otvorena usta i kao malena pticica ceka da mu mljeko dodje samo, ne sisa.
    imamo pokakane pelene, piskimo, ali veceras pre kupanja, kaka je bila zeleno-zuta, pa sam shvatila da ne vuce ono zadnje mljeko.
    mene brine, tacnije frustrira, taj neutjesan plac.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, i mi smo do nedavno imali takvih problema. Zvala sam patronažnu sestru i rekla mi je da je beba vjerojatno nadražila želudac prevelikom količinom.
    Rješenje je bilo u tome da nikad u istom obroku nedam dvije cike jer ona bi posisala više nego joj stane pa je višak morala povratiti. Sad ima dva mjeseca i već više od mjesec dana nema povraćanja.
    Isto je važno da i nakon povraćanja treba opet dati dojku, ako beba traži, jer im zna pobjeći malo previše

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja tinu dajem u periodu 2-3 sata istu dojku. tako od početka jer nije ni dobivao na težini, tj nije dolazio do stražnjeg mlijeka. kako je J dobio dosta mislila sam da ti taj savjet ne treba, no možeš i to pokušati.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    evo i veceras. mislim da smo i u nekom skoku, jer se on presisava, pa onda povraca, pa place neutjesno za dojenje, pa vrtimo se u krugu. probala sam tako kako kazes Vanjci i ide nam, ali opet ostavlja otvorena usta i kao malena pticica ceka da mu mljeko dodje samo, ne sisa.
    imamo pokakane pelene, piskimo, ali veceras pre kupanja, kaka je bila zeleno-zuta, pa sam shvatila da ne vuce ono zadnje mljeko.
    mene brine, tacnije frustrira, taj neutjesan plac.
    zelena kaka moze biti od zraka, sto bi bilo logicno ako se zagrcava od let-downa. mozda place radi zraka u trbuhu/crijevima?

uvijek mozes racunati na to da place zato jer je takav. ja sam se prenerazila kad je moja k. plakala od jutra do mraka, a f. je bio bubica pa nisam bila navikla.

jel ti place samo navecer ili cijeli dan?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mikka place samo navece, negdje oko 20.00 do 21.00. Nervozan je, sisa, bljucka, podriguje, pa opet, pa se muci sa kakanjem, pa izvadim pelenu, ostavim ga malo go, pa se pokaki, pa opet sisanje, plac zbog let downa, pa opet povracanje. i onda kada pocne neutjesno plakati, zagrlim ga cvrsto, privijem na svom tjelu i mirnim glasom pricam. I tako zaspe. On je super beba preko dana, i noci, ali ovaj vecerasnji show mi je problematican.
    Kaka je danas bila kako treba biti. On puno kaki i dobija na tezini.
    *
    nikad ne dajem obe dojke u jednom podoju sem ako ne trazi.
    *
    probala sam veceras i onaj polozaj na mene uspjeo nam je.
    sada dojimo i hodajuci kad ga uhvati nervoza.
    *
    hvala svima na savjetima.
    Ocito trebam se naviknuti da je to normalno za njega. i mantram si da je skok u razvoju.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, da, zvuci kao vecernje nervoze. k. je imala tu foru kad bi bila umorna a nikako da zaspe. dobro je da ga umirujes i na druge nacine, jer taj plac uglavnom nije od gladi. ako te zanima, ne znam jesi vec gledala, na bezpelenaskom pdf-u imas kako da ga drzis da ti se iskaki, to puno pomaze, a u toj pozi uglavnom i isprdi sav zrak. mene spasavalo kod k.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •