Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Plivanje nakon transfera?

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Plivanje nakon transfera?

Ok, znam prva dva dana od transfera ne, ali preporucujete li plivanje nakon tih dva dana?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

mislim bolje ne i zbog eventualnih bakterija.znam u moru je manja mogućnost ali bolje se strpi do bete ipak je sigurnije.
    PS moj subjektini stav mislim da će ti se javiti iskusnije cure

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

..da se nadovezem samo, plivanje u moru.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hm, ne vidim razloga zašto ne bi plivala, čak mi se čini i poželjnim s obzirom na to da je to lagana i zdrava aerobna aktivnost koja revitalizira ( ja to tako doživljam),a i pospješuje rad mišića, prokrvljenost... Jesi pitala dr?
    Evo, naša je ina33, mislim, plivala i skakutala po brodicama nakon transfera kojim je dobila Anu.
    A bakterija se u moru ne treba bojati, odaberi plažu gdje je manje ljudi.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da u brosuri cito klinike pise da od transfera do bete nije pozeljno cak ni kupanje u kadi, kamo li u moru. preporucuje se tusiranje.

"Poslije embriotransfera ne kupajte se u kadi, tusirajte se, ne koristite
    vaginalne tampone, nemojte imati spolne odnose i ispravno koristite
    propisanu terapiju."

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uh, onda je valjda tako, zaboravila sam što brošura kaže o tome.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma suzdrzi se, to su samo 2 tjedna, onda kad ostanes trudna popricaj sa svojim ginicem sta dalje rujan ce bit lip, nakupat ces se

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    mislim da u brosuri cito klinike pise da od transfera do bete nije pozeljno cak ni kupanje u kadi, kamo li u moru. preporucuje se tusiranje.

"Poslije embriotransfera ne kupajte se u kadi, tusirajte se, ne koristite
    vaginalne tampone, nemojte imati spolne odnose i ispravno koristite
    propisanu terapiju."
    Kupanje u kadi podrazumijeva ležanje u toplioj vodi. Mislim da je stvar u toplini, ne u vodi. Plivanje u moru je sasvim druga stvar.
    Ja sam plivala u moru nakon transfera (bila je biokemijska trudnoća).
    Ako ikada budem ponovno išla na transfer ljeti, kupat ću se opet. (prženje na suncu izbjegavam uvijek)

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hm... jos nisam pitala doktora, budem na prvom uzv..
    Za kupanje u toploj vodi znam da se ne smije i to svakako necu, budem pitala za plivanje u moru..
    Naravno, ako necu smijeti onda se budem kupala u rujnu...

Bas sam htjela cuti vasa iskustva...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam plivala u moru nakon pozitivne bete.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znam za preporuke iz brošura, ali moje je mišljenje da se to zabranjeno kupanje odnosi na kupanje u kadi (ja sam čak prva tri dana nakon transfera izbjegavala i tuširanje (smajlić koji smrdi) i samo se malo brisala ručnicima i higijenskim rupčićima)

nakon ona preporučena 3-4 dana mirovanja sve aktivnosti koje nas vesele su dobrodošle (pouzdano znam mnoge žene koje su se kupale u moru nakon transfera i postale trudnce i mame)

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

martina meni je dr R rekao nakon transfera jedan dan preležati malo više, a što se tiče kupanja i mora da slobodno idem. I eto drugi dan od ET-a otputovali na more,kupala se, sunčala i nakon povratka s mora beta pozitivna!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

U Mariboru ce ti dati savjet da se 2 dana ne naprezes i da nakon toga do bete zaboravis da si bila na transferu Zasto ne bi plivala u moru (nikako bazen), jedino valja izbjeci pretrpane plaze i vale iz istih razloga zbog kojih treba izbjegavati bazen. Plivaj u laganom tempu i nemoj ici do granice iscrpljenosti - nekom drugim zgodom ces preplicati Lamanche Uzivaj u babljem ljetu!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Apsolutno ZA plivanje, tako su mi i u trudnoći rekli - ne se kupat sad u trajektnoj luci ili nekoj groznoj pretrpanoj plićini, ali drugo je sve OK (u trudnoći sam se kupala na Visu i na Krku, a na Krku baš i nije takva osama - uvala Čižići, Malinska, onda jedan dio koji gleda prema Cresu - Pinezići). Da, nakon transfera su baš padala ta kupanja na Krku, jedino pazi da ti se ne zamanta od utrogestana ako si na nekoj divljoj plaži. Utorgestan + trudnoća, pazi ako ideš po stijenama i sikama, mene je par puta bilo zanilo mislila sam da ću tresnut ili da ću bluć-bluć potonut koliko mi se spavalo.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala vam curke!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam nekada obožavala kupanje, ali sada...tako sam brrrrr za ulazak u more; ako u moru nije toplo kao u bazenu, bez problema bi nakon transfera samo šetala uz more i mislim da bi za mene to bilo puno bolje od kupanja. Svakako DA za kupanje u moru ako to čovjeka jako veseli. I meni u klinici kažu - kad odeš od nas, zaboravi gdje si bila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •