Ok, znam prva dva dana od transfera ne, ali preporucujete li plivanje nakon tih dva dana?
Ok, znam prva dva dana od transfera ne, ali preporucujete li plivanje nakon tih dva dana?
mislim bolje ne i zbog eventualnih bakterija.znam u moru je manja mogućnost ali bolje se strpi do bete ipak je sigurnije.
PS moj subjektini stav mislim da će ti se javiti iskusnije cure![]()
Hm, ne vidim razloga zašto ne bi plivala, čak mi se čini i poželjnim s obzirom na to da je to lagana i zdrava aerobna aktivnost koja revitalizira (ja to tako doživljam),a i pospješuje rad mišića, prokrvljenost... Jesi pitala dr?
Evo, naša je ina33, mislim, plivala i skakutala po brodicama nakon transfera kojim je dobila Anu.
A bakterija se u moru ne treba bojati, odaberi plažu gdje je manje ljudi.
mislim da u brosuri cito klinike pise da od transfera do bete nije pozeljno cak ni kupanje u kadi, kamo li u moru. preporucuje se tusiranje.
"Poslije embriotransfera ne kupajte se u kadi, tusirajte se, ne koristite
vaginalne tampone, nemojte imati spolne odnose i ispravno koristite
propisanu terapiju."
Uh, onda je valjda tako, zaboravila sam što brošura kaže o tome.
ma suzdrzi se, to su samo 2 tjedna, onda kad ostanes trudna popricaj sa svojim ginicem sta daljerujan ce bit lip, nakupat ces se
![]()
Kupanje u kadi podrazumijeva ležanje u toplioj vodi. Mislim da je stvar u toplini, ne u vodi. Plivanje u moru je sasvim druga stvar.Pinky prvotno napisa
Ja sam plivala u moru nakon transfera (bila je biokemijska trudnoća).
Ako ikada budem ponovno išla na transfer ljeti, kupat ću se opet. (prženje na suncu izbjegavam uvijek)
Hm... jos nisam pitala doktora, budem na prvom uzv..
Za kupanje u toploj vodi znam da se ne smije i to svakako necu, budem pitala za plivanje u moru..
Naravno, ako necu smijeti onda se budem kupala u rujnu...
Bas sam htjela cuti vasa iskustva...
Ja sam plivala u moru nakon pozitivne bete.
znam za preporuke iz brošura, ali moje je mišljenje da se to zabranjeno kupanje odnosi na kupanje u kadi (ja sam čak prva tri dana nakon transfera izbjegavala i tuširanje (smajlić koji smrdi) i samo se malo brisala ručnicima i higijenskim rupčićima)
nakon ona preporučena 3-4 dana mirovanja sve aktivnosti koje nas vesele su dobrodošle (pouzdano znam mnoge žene koje su se kupale u moru nakon transfera i postale trudnce i mame)
martina meni je dr R rekao nakon transfera jedan dan preležati malo više, a što se tiče kupanja i mora da slobodno idem. I eto drugi dan od ET-a otputovali na more,kupala se, sunčala i nakon povratka s mora beta pozitivna!
U Mariboru ce ti dati savjet da se 2 dana ne naprezes i da nakon toga do bete zaboravis da si bila na transferuZasto ne bi plivala u moru (nikako bazen), jedino valja izbjeci pretrpane plaze i vale iz istih razloga zbog kojih treba izbjegavati bazen. Plivaj u laganom tempu i nemoj ici do granice iscrpljenosti - nekom drugim zgodom ces preplicati Lamanche
Uzivaj u babljem ljetu!
Apsolutno ZA plivanje, tako su mi i u trudnoći rekli - ne se kupat sad u trajektnoj luci ili nekoj groznoj pretrpanoj plićini, ali drugo je sve OK (u trudnoći sam se kupala na Visu i na Krku, a na Krku baš i nije takva osama - uvala Čižići, Malinska, onda jedan dio koji gleda prema Cresu - Pinezići). Da, nakon transfera su baš padala ta kupanja na Krku, jedino pazi da ti se ne zamanta od utrogestana ako si na nekoj divljoj plaži. Utorgestan + trudnoća, pazi ako ideš po stijenama i sikama, mene je par puta bilo zanilo mislila sam da ću tresnut ili da ću bluć-bluć potonut koliko mi se spavalo.
Ja sam nekada obožavala kupanje, ali sada...tako sam brrrrr za ulazak u more; ako u moru nije toplo kao u bazenu, bez problema bi nakon transfera samo šetala uz more i mislim da bi za mene to bilo puno bolje od kupanja. Svakako DA za kupanje u moru ako to čovjeka jako veseli. I meni u klinici kažu - kad odeš od nas, zaboravi gdje si bila.