Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: nalaz pape... molim pomoć!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno nalaz pape... molim pomoć!

spremamo se u postupak medicinski potpomognute oplodnje i dobila sam nalaz pape i briseva.
    izolirana mi je ureaplasma urealyticum a nalaz pape je slijedeći:
    abnormalne stanice, reaktivne promjene združene sa upalom, parakeratoza, metaplastične stanice, atipične skvamozne stanice neodređenog značenja.
    dobili smo doksiciklin antibiotik i ja dalacin kremu, pa ponoviti nalaze.
    vjerojatno nalaz zvuči gore nego što stvarno jest, ali mene je malo frka budući da mi je mama zbog mioma i tko zna čega ostala bez maternice i jajnika a sestra ima HPV i stalne promjene na stanicama pa se, eto, bojim gena... :?
    molim vas da mi prevedete to na laički jezik!
    hvala!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja mislim da zvuči strašnije nego što je .

a što se gena tiče - redovne kontrole su dobra prevencija.
    ne mora uvijek biti u pitanju genetika, i način života ponekad utječe na probleme koje imamo (meni stres lupa baš na taj dio).

da li si pitala doktora da ti objasni?
    ili probaj nazvati neku "dežurnu" ambulantu - možda se nađe dobra duša da ti kaže o čemu se radi.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Re: nalaz pape... molim pomoć!

Citiraj Anana1 prvotno napisa
    izolirana mi je ureaplasma urealyticum a nalaz pape je slijedeći:
    abnormalne stanice, reaktivne promjene združene sa upalom, parakeratoza, metaplastične stanice, atipične skvamozne stanice neodređenog značenja.
    Ovo što sam boldala imam i ja već godinama na nalazu i svi kažu da je to uredan nalaz, tj. da te promjene imaju sve spolno aktivne žene. Ne znam što bi bilo "metaplastične stanice i atipične skvamozne stanice neodređenog značenja".
    Doksiciklin si dobila za ureaplazmu (prije par godina ja sam je riješila dozom doksiciklina i otad je nema ni u tragovima), a za dolacin kremu ne znam čemu služi.
    Uglavnom, zvuči strašnije nego što je, no dobro da riješiš to prije postupka.
    Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dalacin ti je antimikotik (protiv gljivica), njega treba uzimat s antibiotikom jer ti pak antibiotik ubije bakterije, ali onda kolo zaigraju gljivice pa trebaju ić' u paru. Ne znam, kao netko tko je imao svašta od tih bakterija savjetujem popiti terapiju, pričati s dr i nakon terapije na postupak.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidim sad da sam fulala - Dalacin je, izgleda, isto antibiotska krema, koliko kužim kombinira se s antibioticima, pobrkala sam ga s Diflukanom, koji je antimikotik. Htjedoh ti reći da meni tvoj nalaz ne izgleda specijalno panično .

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tnx cure.
    sve je ok, terapija je pri kraju pa ćemo vidjeti. jedini je problem što sam sada izgleda dobila i Candidu, što sam i očekivala od svih tih silnih antibiotika.
    namažem se navečer malo sa Canestenom, valjda neće biti problema zbog toga...
    u ponedjeljak se trebam javiti u Vinogradsku. ali sve se bojim da će nam odgoditi postupak, koliko čitam po novinama...
    a ja isto nakon sedam godina neplodnosti nađem trenutak kada želim u ić po svoje bebe!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno abnormalne stanice

sto se tice papa nalaza, sve sto je navedeno moze biti "normalno" (relativno) ali moze i zahtjevati ozbiljniji pristup. Najvaznije je dali postoji CIN u papa nalazu. ako je na nalazu oznaceno postojanje abnormalnih stanica obicno stoji i napomena dali postoji CIN 1,2 ili 3 sto ukazuje da je doslo do promjena na grlicu maternice. Ja sam imala CIN 3, obavila sam konizaciju, operaciju grlica maternice. Nakon operacije papa nije vise pokazivao abnormalne stanice. Zbog prijasnjih problema s CIN-om kontrole moram raditi svakih 6 mj.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Rado bih pomogla

Toliko o papa testovima ne znam, no znam da bih svakako na tvom mjestu uzela nalaze i pitala nekog drugog ginekologa da mi ih pročita razumljivim jezikom, što sam i učinila kad sam bila u poteškoćama.
    Ne isplati te 6 mj. strahovati - ili treba nešto poduzeti (možda poraditi na imunitetu ili na zdravoj prehrani i sl.) ili se treba prestati brinuti ako nije ništa.
    Meni su tri doktora različito govorila, no na kraju sam ipak znala više i mogla odlučiti što ću učiniti.
    Ako je "nešto" preporučujem knjigu dr. Davida Servan-Shreibera "Protiv raka; Nov način života", čak i ako nije rak, nego samo neka sitničica.
    A postoje i neka eterična ulja koja se mogu koristiti.
    O tome sam pisala u ovom forumu pod naslovom CIN III. Imala sam zaista frku, a sad je sve u redu, već nakon 5 mjeseci . Mnogo toga i kad je nešto ozbiljno, daju se riješiti bez posljedica.
    Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •