Vrijeska, baš si me nasmijala.

Da bar imam 3 televizora i laptopa i štatijaznam od nakladnika.
Jedva se izborim da za sebe dobijem besplatni primjerak udžbenika, ponekad si sama moram kupiti udžbenik, a to mi je potrebno za rad.

Ja ću napisati kako je u mojoj školi.

Radim u srednjoj školi u kojoj imamo oko 10 zanimanja.
Aktiv profesora matematike ima ukupno 9 članova. Nas 9, ovisno u kojoj struci radimo zajednički odlučujemo u kojem zanimanju će se koristiti koji udžbenik.
Tako npr. odaberemo za gimnaziju (opću, matematičku i jezičnu) da koriste Elementove udžbenike i onda koristimo te udžbenike barem sljedeće 2 generacije (8 godina), ako u međuvremenu izađe nešto bolje, posavjetujemo se, ali uvijek smo išli za tim da se udžbenici mogu koristiti generacijama.

Ista stvar je i u drugim usmjerenjima.

Također gledamo da su nam zastupljeni podjednako svi nakladnici (Element, ŠK, Neodidacta, Alkascript,...)

I vjeruj mi, najviše što sam do sada dobila od nakladnika je vrećica s logotipom i fascikl.
Čak ni kemijsku ne dobijem.

Eh, da barem radim s nakladnicima nap ostotak od prodanih udžbenika, pa gdje bi mi kraj bio. al, zamisli još ni jedan nakladnik mi nije ponudio da mi da 10 lipa od svakog udžbenika kojeg su moji učenici kupili.

@fegusti

Točno je da svaki učitelj/profesor može odabrati po kojem (odobrenom) udžbeniku će raditi, ali u većini slučajeva mislim da se to dogovara na stručnim vijećima.
I dobro je da nema puno više odobrenih udžbenika, jer bi se moglo dogoditi da svaki učitelj ima svoj udžbenik.