-
Ma nisu učitelji to skrojili... to je na nekoliko štufa višoj razini. Vjerujem da bi običnom učitelju ili nastavniku bilo lakše bez te gnjavaže oko odabira udžbenika.
Ono što me brine je slijedeće - UNATOČ ili čak USPRKOS količini i mogućnosti izbora, kvaliteta im nije jača strana. Ni sadržaj, pa čak ni uvez, ako hoćete... Moja glazba 1 (udžbenik za glazbenu kulturu za 1. razred oš) doslovce se raspala na listove, a koristili su je 3-4 puta i stajala je u školi jer je dijete u boravku. Fizički se raspala i Početnica knjiguljica (listovi poispadali) a pripadajuću radnu bilježnicu šivala/uvezivala sam koncem nakon prva 3 tjedna.
Sadržaj je isto :/ - razlika između udžbenika i radne bilježnice iz, recimo, matematike je jedva vidljiva (govorim o Alfi i ŠK, jer sam imala u rukama sve navedeno).
Jasno mi je da se sve mijenja, ali zar slovo A nije još uvijek A i nakon 4 godine, zar 2+2 nije 4 i nakon 4 godine? Jasno mi je da se radne bilježnice i radni listići možda trebaju obnavljati, ali gradivo je isto. Pa nek se potrude gospoda iz MZOŠ + Agencija + Ministarstvo i zadaju si solidan rok od (sad lupam napamet) 4 prijelazne godine, a onda - pamet u glavu i napravite već jednom te knjige kako treba, da traju.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma